icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

alena24
27. okt 2011

ahojte, dnesna poradna dopadla ok, posledna davka vakciny proti rotavirusom spapana a dalsie ockovanie nas caka az v marci takze sa tesime ze mame chvilku bez Dr 😉 tiez mame 8,45kg a 73,5cm 😉

duracelko
27. okt 2011

@kakakina môj timotej má 7,40 g a 68 cm cca, je skôr narodený. tiez ho dr. nemeria. odhadujem podla oblečenia. začíname nosiť už 74 - ku teda overaliky na spanie od dneska 🙂

kakakina
27. okt 2011

@duracelko ,no my uz dlho nosime 74,ale Palinko sa narodil 55cm.Musim ho niekedy premerat!Tiez mam doma meter 😀 .Dnes ale tazky den,a ktovie co bude v noci,po spinkani mu zas vystupila teplotka 39.8 nurofen nezaberal,tak po viac nez hodine obkladov mu konecne klesla.

alena24
27. okt 2011

Kocky, mate nejake dobre recepty na prikrmy? Nam sa dost osvedcila tekvica Hokaido spolu so zemiakom a mrkvickou. Maly mi zje skoro vsetko okrem samotnej mrkvy, ale chcem mu troska spestrit jedalnicek 🙂

zuzulienka51
27. okt 2011

Ahojte babenky, tak uz som to davno nebola (teda takmer od porodu) ale uz sa snazim aj spolocensky zit - kedze doteraz sa mi to pri mojej mabmulke velmi nedalo 😒 .
Chcem sa spytat ake mate jedalneske stolicky pre drobcov? Ja uz tiez zacnem davat prikrmy a riesim stolicku, ale mala mi este moc nesedi sama, budem mat len pat mesiacov... Uvazovali sme nad stokke, ale je aj dost draha, takze neviem.

zuzana0905
27. okt 2011

@duracelko Ja som spenat robila tak ze som jej varila zemiak a ku koncu som tam dala spenat a vsetko rozmixovala, ale velka slava to nebola podobne ako s brokolicou 🙂 asi na zelene nieje 😉
Tak ja som sa tu tiez dlho neukazala 🤐 ,ale stale sme niekde rozbehany.
Co sa nas tyka tiez uz mame 2 ockovanie za sebou a chvalabohu bez teploty. Veronika ma 2 zubky a uz ju nekojim a prikrmujem ju od 4 mesiaca.Chodime plavat, velmi sa jej paci a co sa tyka pretacania tak ona sa kruti stale z chrbta na brucho cez obe strany a vcera sa dokonca gulala po posteli. 🙂
Par foto po plavani. A jedna z domu 🙂

honeybunny81
27. okt 2011

@matveja no ono spenat nie je to co nam robievali v skole...ten tiez zo srdca neznasam. Skus si kupit cerstve listy spenatu, dat na panvicu s kvapkou oliv.oleja alebo masla, sparit cca 2-3 minutky...mnamka a nema to s tym zo skoly ale naozaj nic spolocne!!!! Dietatku ho mozes spravit este tak ze ho rozmixujes a pridas trochu materskeho mliecka.

salomuska
27. okt 2011

@honeybunny81 suhlasim, ja som tiez spenat nikdy neoblubovala a teraz mam vzdy v mrazaku take tie listky zmrazene do guliciek 😀 a akurat dnes som robila zapekane palacinky so syrovo-spenatovou naplnou, mnam 😅

duracelko
27. okt 2011

@salomuska ja som kupila ten mrazeny zmixovaný a hned som ho vyhodila. kde sa daju kupit tie zmrazené špenátové lístky?? špenát je zdravý, môj timko má málo železa tak mu ho chcem robievať aj ked nikto ho doma jesť nebude okrem mna 😀

duracelko
27. okt 2011

@salomuska ako zvládaš dve deti?? to staršie chodí už do škôlky?? ja som s deťmi skoro stále sama a je to brutál, 3 ročná vyvádza, skáče, a timko často plakáva. bude to lepšie ked bude starší aj on - aspon dúfam že nie horšie 😀

matveja
27. okt 2011

no babuľky ja teda radšej ostanem pri tej brokolici aj keď pravdou je, že ju Miška veľmi nemusí 😝 nemá problém s mrkvičkou ani zemiačikom, jabĺčko miluje a aj banánovú výživku papká s chuti. 😉 Na obed zje pol misky zemiakovo- mrkvového pyré a zaleje to 150 ml Nutrilonu. Potom sa automaticky pýta buvinkať na 1 - 1, 5 hod. Zajtra poradňa + očkovanie č. 2. Moje chudiatko zase bude plač! Tlačí sa jej zúbok tak je planá a plačlivá, hryzje ako divá do všetkého čo má po ruke. Pa, pa.... 🙂

macka381
27. okt 2011

@alena24 tak ja malému robim napr.takéto príkrmy - mrvička, zemiačik, troška kalerábu a za dve kolečká petržlenu (ten je dosť aromatický, tak preto menej) alebo mrkvička, zemiačik a brokolica. Vždy sa mu značím zmeniť nejaký druh zeleniny, aby nejedol to isté.
Ozaj Alenka, ty už nekojíš, ked mu dávaš príkrmy?

salomuska
27. okt 2011

@duracelko juj, to verim, ze to mas narocne, tiez som mala nieco podobne doma. mladsia bola do 2,5 mesiaca uplakana, tazko zaspavala a este lahsie sa budila, starsia prestala poobede spavat, no proste nevedela som niekedy, co skor 😕 potom sa to zlepsilo, koliky presli, zohrali sme sa, a este lepsie to je, odkedy starsia zacala chodit do skolky. paci sa jej tam, to je hlavne, no a ja mam tiez viac casu. tento tyzden mam obe doma, kaslu a soplia ☹ ale zda sa mi to teraz jednoduchsie, hlavne preto, ze malu bavi sledovat velku. a aj zaspavanie sa upravilo. no ale aj tak, klobuk dolu ze to zvladas, ja som za tu skolku dost vdacna, neviem veru, co by som bez nej dalsiu jesen/zimu porabala.
listovy spenat v gulickach kupujem v tescu. je mozne, ze aj v kauflande ho maju, ale to nie som si uplne ista.

duracelko
27. okt 2011

@salomuska diky tak pojdeme do tesca.. moja je už v škôlke, šupli sme ju najprv do súkromnej ale od septembra ju vzali do štátnej, a tam sa jej páči veru viac, vie viac pesničiek, je samostatnejšia sú tam staršie učitelky ale má aj oblúbené. tiež ju mám teraz doma, sme chorí 😝

duracelko
27. okt 2011

@zuzana0905 pekné fotočky 😀 😀 my plávame tiež ale doma vo vani 😀

salomuska
27. okt 2011

@duracelko tak to sme na tom rovnako. moja tiez chodi od septembra do statnej (mestskej) skolky. uz som si myslela, ze ti ju nevzali, lebo teraz je v mnohych regionoch so skolkami problem. aj v nasom meste je nedostatok miest.

alena24
28. okt 2011

@macka381 ahoj matka, ja stale kojim ale s prikrmami sme zacali skor,malemu chutia a mliecka papa stale viac nez dost, dokonca aj pol hodinu po prikrme si vypyta MM. Troska zeleninky mu urcite neuskodi. Moj ma rad tiez brokolicu ale petrzlenr nechce aj ked mu tam dam len trosku. Vcera som mu dala kupovany prikrm Prva dyna a veeeelmi mu chutil - inak som ho skusala ochutnat a ja by som to veru nezjedla ani keby co bolo. Vy davate uz aj masko alebo ovocie? Ja som par dni dozadu malemu supla jablko ale zatial akosi bez uspechu. 😉

alzbetka71
28. okt 2011

@alena24 a kde kupuješ tú tekvicu hokaido. Môj malý bude mať ešte iba teraz 5 mesiacov, je kojený, ale začala som mu dávať jablčko, aj banánik. Viem síce, že sa má začať so zeleninkou, ale toto mu dávam iba po troške, nie ešte plnú dávku.

alena24
28. okt 2011

@alzbetka71 mam ju doma v zahrade, zeleninu a ovocie mam vsetko z domu takze je to naozaj bio 😉 len ta tekvica dlho nevydrzi tak nakoniec budem musiet aj tak niekde kupit, a tiez viem ze sa da kupit aj hotovy tekvicovy prikrm, tusim znacky Hipp 😉

macka381
28. okt 2011

@alena24 ahoj Alenka, tak mi s tou zeleninou začali pred ukončeným 4.mesiacom a papá asi tak, že dva mu chutí a dva mi to odmiesta zjesť. A to mu napr.robím tri dni tie isté druhy zeleninky, ešte si poriadne asi nezvykol, tak preto ešte mäsko nedávame, ale už sa chystám. ČO sa týka ovocia, tak nemá problém, jablčko a banánik, to by zjedol aj za kilo toho, až sa trhá za tým, ked mu to dávať papkať 🙂 No malý vie, čo je dobré a sladučké, je taký mlsný jazýček 😀

macka381
28. okt 2011

Maminy chcem sa Vás opýtať na taký problém. Môj malý asi tak týžden sa začal chytať na ušká, ked sa púšťa voda v umyvadle...je to normálne? Alebo sme boli na oslave, kde sme sa pri prípitku postavili a odsúvajúce stoličky "škrípali" po zemi....no hrôza, hned si držal ušká. Ale napríklad ked ide TV trocha hlasnejsie tak vtedy nič. Bojím sa, aby za tým nebol nejaký zdravotný problém, alebo sa mýlim? Stretli sa už niekedy s tým?

alzbetka71
28. okt 2011

@macka381 Ja si myslím, že mu vadí, že je ticho a zrazu je hluk, zľakne sa. Napr. môj malý ked je doma vrava - hlučnejšie, mám 4 detí tak mu to nevadí pri spánku, ale ked je ticho a zrazu zazvoní zvonček, alebo začne štekať pes tak sa zľakne. Keby ho boleli ušká tak by plakal, nechcel by papať, mal by teplotu, uši to je nepríjemná bolesť. Vlastne, že je to taký nárazový - silnejší zvuk.

alzbetka71
28. okt 2011

Kočky, dávate už deťúrence do chodítka - pavúka?

macka381
29. okt 2011

@alzbetka71 no aj mne tol napadlo to čo píšeš, lebo on je naučený na klud, aj doma ked sme len sami dvaja, tak sa normálne púšťam telku alebo rádio, ale inak hluk tam nebá byť aký. A ked napr.príde muž domov alebo moji rodičia, tak tiež nerobíme nejaký zbytočný hluk. Takže asi ho rušia rôzne hluky.

velvet26
29. okt 2011

caute baby, ako sa mate? ja nic moc vcera mi trhali zub mudrosti, tak to mam vesele
chcem sa spytat, ste tu niektora ktora len cisto kojite? ja este prikrmy nedavam, no mam pocit ze uz malej nestaci moje mlieko, cakam na dalsiu poradnu tam mi uz dr. povie o tom, ako prikrmovat..
a druha otazocka klasika co zaspavanie cez den? zaspia vam uz deticky same? my stale na rukach...

avenev
29. okt 2011

@velvet26 ja len kojim, ale cez den aj kazde dve hodiny, pokial zrovna nespi. Mne zaspi ked je dobre napapana a vyjdeme von s kocikom hned. A doobeda ju davam do starsieho kocika a otvorim balkon a tam mi zaspi.

avenev
29. okt 2011

Chodite niektora uz na plavanie? Ako to vase deti znasaju? Ja sa bojim, ze by mi ochorela, ked ide zima tak zacneme asi az na jar.

honeybunny81
29. okt 2011

@velvet26 cisto kojim, v noci sme stale hore, cez den sa da, ale sama nezaspi, bud kocar alebo lopta 😀 kedze ma nasa mala len 5700g tak nam dr doporucil kasu ryzovu od sunaru zarobenu s vodou, ale mala to nechce 😠 teraz uz len cakam v stredu ideme na preockovanie a po tom pekle zacneme asi uz pomaly s nejakym zemiacikom ci co 😀

salomuska
29. okt 2011

@velvet26 tiez len cisto kojim, intervalmi sa prilis netrapim, ale tak za 1,5-2,5 hod. jej urcite vzdy vytravi. preco mas pocit, ze ti mliecko nestaci? nemoze to byt len laktacna kriza? v 6.mesiaci moze tusim nastat ta posledna... 😒

majulienka27
29. okt 2011

@velvet26 ja tiež iba kojím, ale tiež sa mi akosi nepozdáva žeby to malému stačilo, cez deň papkáme tak asi každé dve hod. a v noci sa to teraz trošku pototo... doteraz sme vstávali len raz tak okolo 6, no teraz asi zo zúbkov alebo neviem prečo vstávame aj trikrát čo je pre mňa strašné si zvykať keď sme už tak pekne spinkali. Tiež som zvedavá na poradňu že či sme aspoň niečo pribrali, lebo sama na ňom vidím že tie sislie líčka sa nám stratili. Poradňu sme mali naposledy v 4 mesiaci a vtedy mal 7400 g a ďalšia až na 6 tak si musíme počkať, ale veľa si od toho neľubujem.
Na budúci týždeň už chcem začať s mrkvičkou, o dva týždne skôr ale nech......
Cez deň spinkáme tak asi dvakrát, sem tam aj trikrát, ale zaspáva našťastie sám. Dám mu najesť na našej posteli po ležiačky, niekedy zaspí pri papaní inokedy ho ešte podvihnem, odgrgne si položím ho a za chvíľku zaspí sam. My sme na rukách vôbec nezaspávali, takže s tým sme problém nemali.