Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@velvet26 ja tiez este kojim,ale skusame uz prikrmovat a zatial jej vsetko chutilo a kojime sa kazde 3 hod cez den v noci sa zobudi uz len 1 krat 😉 a nasa tiez zaspava na rukach,len vecer zaspavala sama,ale idu nam dalsie zubky tak uz aj vecer sa nosime a to mam co nosit uz mame skoro 9 kg 😝 @alzbetka71 nasa mala uz sama sedi,ale do pavuka ju nedavame ,ani ho nemame a ani sa ho zatial nechystame kupit,aj ked sa uz strasne dviha na nozicky 😉
@avenev ja som tiez chcela uz teraz ale rozmyslela som si to kvoli zime, kamoska chodi a mala ma stale sopliky 😖
@velvet26 ja som uz s prikrmami zacala a u nas to zabera dobre, predtym sa mi v noci vkuse budil a teraz pekne papa zeleninku a prespi celu noc, akurat ze zaspava v mojej postely a potom ho prelozim do postielky, ale tiez nam idu zubky tak niekedy zaspava s placom. A uspavanie? bud v kociku alebo doma na prsniku, este nikdy sa nestalo ze by zaspal sam od seba a to som skusala vselijake finty, ale no co uz, vydrzime 😉
My chodime plavat a mala nemala ziadne problemy uvidime co bude dalej a nechcem prestat pretoze jej sa velmi paci a aspon mame trocha zmenu.A myslim ze imunitu nadobudne prave takto, ale mozem sa aj mylit 🙂
Co sa tyka prikrmou my uz papame tiez viac prikrmy ako mliecko.
dakujem za odpovede kocky, no v poslednej dobe sa zacala dost jedovat ked papa, ja viem kojit totizto len po leziacky a casto sa cez den stane ze si len cucne a odvrati hlavicku co uz nechce, tak ju zacnem s tym prsom nahanat zo strany na stranu a to je len a len horsie este viac sa rozjeduje.niekedy papa pekne a schuti ale papa kratko, za par minut je najedena...hmmm mlieka mam myslim dost, teraz som si trochu odsala, aby som jej mohla dat donho vitamin K a striekalo mi ako dive..tak neviem, ci ju nekrmim zrovna vtedy ked nema hlad alebo co..
nasa spi denne 4 krat maximalne 50 minut, vynimocne hodinku v kuse zobudi sa vzdy na hlad asi jej rychlo travi..vecer ju kupeme uz o 17.30 co chce ist spat o pol siedmej uz spi, vecer ju nosit nemusim, to mi vzdy zaspi sama v postielke ako ju nakojim, len cez ten den jej to samej stale nejde..ked ju dam do postielky zacne plac a to ju nenecham vyplakavat, na rukach je vzdy tuha za chvilku, ale zacina byt uz dost tazka bude mat cochvilka 8 kg..a inak pochvalujem si tu manducu, super vecicka, dobre ste mi poradili, malej sa v nej paci a pekne v nej vie zaspinkat, problem len je, ze ja ju nosim nejako nizko a nemozem si potom sadnut s nou, tak pochodujem po byte hore dole.. 😀
a som rada, ze nie som sama co este neprikrmujem, niekedy mam ale pocit, ze by chcela uz papat ine veci, hlavne ked vidi ako s muzom nieco jeme to sa ide az roztrhnut, co ruky nacahuje..ale vsak coskoro uz bude papat prikrmy. 10.11 mame poradnu tak potom uz zacneme, to asi len zacne sranda s jedlom ako ho bude rozhadzovat po celej kuchyni.. 😀
Ahojte, už ste menili detskú autosedačku - vajíčko za väčšiu? Lebo my nám trčia nožičky z vajíčka a už mu tam je tesno a teraz keď sa musíme viac obliekať, tak je to ešte horšie. Tak riešime výber väčšej kategórie, viete mi poradiť prosím? Aj pozerám výsledky testov na autosedačky v tomto roku, ale stále nie som rozhodnutá pre značku..
@macka381 este sme nekupovali ale urcite to bude maxicosi v crash testoch obstala najlepsie. 😀
@macka381 nam uz tiez trcia nozicky a vybrala som tuto 🙂
http://www.maderna.sk/katalog/product/9437/
@velvet26 tá mandca super, inak ja si ju zapínam na pás a potom si môžem aj sadnúť, len musím sedieť rozkročmo ako chlap, ale sedím 🙂
aj moja Sofi tak strašne pýtala, tak sme začali ochutnávať cca v 5tich mesiacoch množstvo veľkosti lieskovca, zajtra má pol roka ale ja som začala s príkrmom pred týždňom. To ochutnávanie bolo super, lebo keď som začala seriózne s príkrmami, tak už vedela jesť a jednoducho som ju nakŕmila.
@macka381 tiez sme verni Maxi Cosi 😉
Baby, ja mam uz treti den totalneho mrncosa, aj by sa smial aj plakal, ide ma z neho uz rozhodit, vkuse je len na rukach a aj to uz vyzaduje pomaly aby som s nim lietala. Chvilku je ok, chvilku zas zacne mrncat, sakra, ak uz toto nebudu zubky tak neviem 😠 A to zaspavanie, niekedy zaspi do 5 min a niekedy ho uspavam 1,5 hodiny a s takym placom ze uz neviem co s nim. Migrenu vzdy z toho jeho placu dostanem 😖
aj my mame termin v maji 🙂
@alena24 zlato ako keby si prave opisala tanicku 😀 A to ideme este zajtra na 2.hexu!!! ☹ Asi ma slahne!!!
baby a co zmena casu a vasi drobci, nasa je uz treti den o hodinu skor hore 😒
@velvet26 ach jaaaaj, ta zmena casu 😒 ako vidim nie som sama 🙂 nech sa snazime ako chceme, chrustik ide buvat o hodku skor a aj vstava o hodku skor 😖 uz neviem, co robit, aby sa to nejako posunulo...zda sa mi to prilis skoro, ked ide spat o 18:15 😕
ahojte, chcela som sa vas spytat, ci si uz vasi drobcekovia - chlapcekovia nasli pipika a ci si ho natahuju 😅 Nie som si ista ze je to v pohodke, lebo doteraz to nerobil ... nemate s tym nahodou skusenost? Dakujem 🙂
@alena24 no mozme si podat ruky, so spankom je to oki, my uz asi tri tyzdne spime len 3x za den 2 x po hodine a pol a raz po pol hodke ale medzitym je aj dve hodky hore a niekedy je to utrpenie...))), hlavne vecer), nic ho nebavi, vsetko tak asi 5 minut, tiez to pripisujeme zubkov, pri vilkovi som ani nevedela, ze mu idu, Adamko je vo vsetkom jeho opak..))) tak sa drzkajte a vela sil, 😵
@paula1234 presne, najhorsie je to vzdy vecer, to uz ozaj neviem co s nim, a vkuse je len na rukach a lietam s nim z izby do izby a zazinam svetlo, bucha po stole, kope do hraciek...uz si pripadam jak strelena co mu stale vymyslam nove hry, najnovsie u nas frci pivnica, chodime tam pozerat zemiaky 😅 A tiez Adam mi spaval 4 krat denne ale teraz uz asi tyzden spi len 3 krat a to skoro vzdy dokopy tak 4,5 hod takze celkom pohodicka. V noci ale tiez niekedy strajkuje ...snad to rychlo prejde a budu vonku tie zubky nestastne 😉 drzte sa a posielame pusinku Adamkovi 😵
@weronika187 aj nasa uz o 18.15 hod spi...o pol siestej ju kupem, no chudatko prve dni po zmene casu sa pytala do vody uz o pol piatej..a to muz chodi domov az o piatej, vsak by ju ani nevidel cely den.. 😕 tak sme jej natiahli kupanie na tu pol siestu ako bola zvyknuta, no uz je vidiet na nej, ako velmi je unavena chudatko, nechapem co stale s tym casom vymyslaju, v niektorych krajinach sa cas nemeni a je dobre..no co uz..musime to nejako zvladnut..
a dokedy ti spinkava rano? dnes vstala tak ako mala zvykom aj pred zmenou casu, tak dufam, ze sa nam aj to vstavanie znormalizuje..
@alena24 ani nehovor, vecer poslednu hodinku aj nasa dianka uz nevie co od radosti, mrnci na vsetko, tak ju posledne dni supnem do manduci, tam si pospi a akonahle sa zobudi, tak ju okupeme, nakojim a zaspi ako dudek..takze u nas funguje podvecer manduca, lebo za cely den sa zahra so vsetkymi hrackami a vecer ju uz nebavia..
@velvet26 manducu som skusala aj ja, ale nas je uz trosku dost rozmaznany a rad sa nosi chrbtom ku mne tak ze vidi do priestoru, v manduce je bruskom ku mne a to sa mu moc nezda. Uz aby chodil lebo uz mam svaly ako kulturista, som si normalne skusala zimnu bundu a akosi ma v ramenach taha 😅
@alena24 ahoj alenka, ako tu pise väčsina maminiek, tak my sme na tom rovnako. Niekedy má dni ked len mrnčí a na hračky nechce pozriet, len do nich kope a na rukách by sa nosil. Nastasie minuly tyzden bolo pekne, tak sme sa kočíkovali a ked sedí v kočíku, tak má čo kukať a pri tom hned aj zaspí. Inak cez den doma, tak maločo dokážem urobiť, lebo aj pri hračkách sa mu musím väčšinou venovať.
V noci sa začal budiť a plakať z ničoho nič, tak potrieme dasienka, dáme troška čajíku a je dobre, ale tiež som pernamentne nevyspatá 😢
@honeybunny81 no tiež som pozerala tie testy, ale bola som zvadavá aj na iné názory a hlavne skúsenosti, takže asi maxi cosi vyhráva, dikyy
@velvet26 no nas chrustik chodil spinkat tak okolo 19:15 - 19:30 a teraz sa nam to vooobec nedari nejako posunut, proste pride 17hod a uz si sucha ocka a od 17:30 uz nie a nie vydrzat, musime sa ist kupkat a potom papat 😒 a rano vstava o hodku skor, predtym vstaval okolo 6:00-6:30 a teraz 5:00-5:30...a napriklad dnes uz bol o 4:30 hore 😠 teda vtedy som sa zobudila ja na to, ako rozprava baldachynu 😀
@paula1234 ,to asi je u vsetkych tak.Ani ja som pri Oliverovi nevedela kedy mu vysli zubky,a Palinko sa trapi,hryzie vsetko co najde,ale s takou zlostou ci bolestou.Potieram ale nevidim uspech.Dnes v noci hodinu a pol plakal,a vkuse si jazyckom dolne dasienka olizoval.No nevidiet este nic.Ale je zly a uplakany od druhej vakciny velmi.Do toho prisli horucky,atb,a este aj zmena casu,no a este aj tie zubky nie a nie vydriet sa von ☹
kočky v čom vám drobcovia spia cez deň? v postielke, kočiariku? Riško totiž nevie inak zaspať ako v lehátku, lenže to nie je dobré na chrbticu...večer zaspinká sám v postielke ale cez deň vonkoncom nechce ☹

@alzbetka71 5m dieta? v ziadnom pripade, ved same este ani sediet nevie, tak ju ani to nedavam, nieto este pavuka, kdesi som dokonca citala, ze pavuky nie su moc dobre, zatazuju chrbticu
@velvet26 ja malu tiez iba kojim, cez den aj kazde dve hod., s prikrmami sa neponahlam, vsak este nema 6m, tak zacneme pomaly potom, niet sa kam ponahlat, zaspava bud von v nosici, alebo doma na prsniku 😀 , takze sama nie