Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@macka381 aj ti celkom zavidim lebo odkedy ma adam zubky, kojenie je pre mna nocna mora. Uz som skusala inu techniku kojenia a aj nechat ho hladneho ale aj po 5 hodinach nepapania ma hryzol, on sa proste blazni a ma z toho srandu 🙄 som zvedava ako dlho to potrva ale vcera som mu objavila druhy zubok a ma naliate aj vrchne zubky tak este sa mam na co tesit. Tiez mi laktacna vravela ze to potrva par tyzdnov bo dieta si naslo v puse nieco nove a skusa co moze, no len na nic je to ze to skusa aj na mne 😅 my sme mali tiez trosku problemi s ockom, mu dnes museli prepichnut slzny kanalik bo ho mal upchaty, a to mu len troska slzilo ocko. Ale snad to bude uz ok 😉 a vy mate co nove s Lukaskom? poslucha ? papa pekne?
S tym spanim sme mali aj my troska problem ale potom vysiel prvy zubok a mame pokoj, Adam spi super aj cez den aj v noci tak sa z toho tesim a uzivam si kym nepride dalsie nekludne obdobie spojene so zubkami 😉
@avenev nasu tiez napinala cista mrka, aj cisty zemiak ale ked som to spojila (myslim dokopy zemiak aj mrvku), tak to islo lepsie. to uz aj trosku zjeda, zo zaciatku fakt len trosku. ale davala som jej vzdy len pokym ju nenaplo, dalej som nedavala a takto to islo kazdym dnom zjedla viac a viac... teraz sme na cca 90 ml.
baby prosim poradte mi ako naucit dieta pit. nasa odmieta vsetko. flasku nevezme do pusy ani za svet, skusala som jej davat na lyzicke, zo zaciatku aj trosku vypila, ale teraz ked mi vidi lyzicku v ruke, zavrie pusu, zatne zuby a nechce otvorit, dnes prisiel aj poharik s cuciakom, tak som skusala aj to, dnes ale bez uspechu, spravila si z toho hryzatko (budem ale skusat dalej) no a to som jej davala aj cistu vodu, rozne druhy detskeho caju a nic nechceeeeee. aha a este som jej davala aj striekackou, ale aj to mi vypluvala. som uz asi zufala 😠
@mathildica168 kojis babo? asi ano, potom kludne s pitim pockaj, MM je dostatocnym zdrojom tekutin... skusaj pokial chces, ale zbytocne sa a ani malu nestresuj 🙂
@alena24 no asi musis len zaťať zuby a vydržať, že ho to len raz prejde. Ale to čo ti povedala tá laktačná poradkyňa som nevedela, že vlastne takýmto spôsobom nás deti skúšajú. No sú to vymýselníci 😀 Napr. Lukáško nechce byť akosi sám, teda nevie vydržať bez spoločnosti niekoho dospelého, dokonca sa mi stalo, keď som akože neregistrovala jeho rozprávanie, tak mi dva krát po sebe zakričal, že "hej hej"...som sa nasmiala na tom. Inak je dobrunký, vie sa dosť dlho zahrať sám, cez deň mu tiež nedajú moc spávať tie zúbence, iba kočík je naša záchrana, tam si dokáže chrapkať aj dve hodiny v kuse, takže sa vozíme a vozíme. Len toto počasie je nič moc na kočíkovanie. No a v noci, tak to je zábavu postarané. Nielenže varím dva krát v noci mlieko, ale aj v priemere dva krát vstávať a natierať dásienka a tíšiť ho dudlíkom. Inak neviem prečo, ale takmer všetky deti v jeho veku, čo počúvam aj z môjho okolia, majú aspon po jednu zúbku a mi stále nič...a tak by som si priala aspon jeden. Ale tak možno drobec prekvapí na Vianoce 😎
@avenev týmto sme si preš aj my, tiež už som išla jeho pokrm dva krát pasírovať cez sitko, aby to mal čo najredšie a bez hrudiek a menších kúskov. Lebo ako náhle som mu dala mrkvičku trebars aj samú, tak mi je odmietal, lebo bola na malé kúsky, a to som sa snažila pučiť to čo najdôslednejšie. Tak som mu začala variť zamiačik, ktorý ked rozvariš s nejakou zeleninkou napr. brokolica alebo karfiol, tak tie druhy zeleniny sa uplne dokážu rozvariť a z toho máš hned kašičku, takže to nemusis cez sitko pasírovať, stačí riadne varechou popučiť. No a aby mu sa mu lepšie prehltalo a nemal to také suché (lebo z toho zemiačika mi to také pripadalo), tak som mu začala do toho pridávať toľko prevarenej dojčenskej vody, koľko mi to prijalo, aby bola z toho uplne hladká kašička, s ktoru už nemá problém a všetko spapá. Takže treba to urobiť radšej redšie ako také hustejšie, lebo potom ju môže aj z toho napínať, ako nášho Lukáška.
@martuliena hej, kojim, ale uz sme zaviedli prikrmiky, tak treba aj tekutinky. no a mala mi uz 3 dni nekakala, takze aj preto si myslim, ze jej treba dodat urcite aj vodicku... kym sme sa kojili, tak mi kakala tak raz za tyzden, ale od kedy sme na prikrmoch, zacala kazdy den (ved tak by sa aj malo) no a teraz uz 3 dni nic. zajtra uz bude 4-ty den. nastastie sa netvari, ze by ju daco trapilo alebo bolelo...
@mathildica168 nechcem ta presviedcat, ale aj laktacna poradkyna mi hovorila, ze kojene dieta do jedneho roku nepotrebuje ine tekutiny ako MM... ved MM je zlozene hlavne z vody 😉
@mathildica168 my sme na tom podobne, flašiek som vystriedala niekoľko druhov, všetky sú nanič, už som to vzdala. Nasadila som na Sofi netečúci hrnček, lenže to musí potiahnuť aby to išlo. po mesiaci ponúkania, čo sa s tým hrala ako s kúsatkom, som jej začala čaj ponúkať počas príkrmu na zapíjanie, tak to má od toho jedla, tak to si troška potiahne, včera bol rekord, vypila až 40 ml za celý deň, predtým max. 10 ml alebo nič. Tekutiny príjma len počas prikrmovania, inokedy cez deň vôbec. No a ešte lyžičkou, ale to len počas prikrmovania.
@martuliena to ze dietatu nemusim davat tekutiny ked kojim je sice fajn, ale mna teda zrovna nebavi kojit 10x za den... 😀
@honeybunny81 OK, tak to ja zas radsej aj 10x ten prsnik vytiahnem 😀 😀 😀 ako by som sa mala trápit s flasami, varenim caju...
@martuliena to mas pravdu, sice mame len jednu flasku a vytiahnut didu je jednoduchsie ale teraz v zime sa mi s cajikom chodi lepsie po vonku 😀 I ked minule ma moja draha s cajikom vypoklonkovala a ja som pekne mrzla v meste na lavicke... No co ked musis tak musis 😀
@elienka vyskusam to hned zajtra s tym poharikom pocas prikrmovania... lebo presne to iste robi aj nasa, ma ten poharik ako hryzatko...
@martuliena ja verim tomu, ze dieta inu tekutinku ako MM nepotrebuje, ale chcem ju naucit na vodicku urcite, lebo cim neskor, tym to bude tazsie a nechcem, aby som potom mala problem do malej dostat nejaku vodu ked uz bude vacsia a kojit sa nebudeme...
baby a vsetky uz mate deti v sportovom kociku??? lebo my sme este vo vanicke - my sme taki drobni a stale sa tam zmestime a mam pocit, ze jej tam je teplejsie ako v sportovom. chodim s nou von len ked ma spat a v kociku mi spi aj 3 hodiny, doma dava len 30 minutove mikrospanky. minule sa ale vonku prebrala a zacala mrncat, lebo nic nevidela, tak som ju musela zdvihat... tak ju asi budem musiet dat uz do sportoveho, aby videla svet, ked sa preberie. ale bojim sa, aby jej nebolo zima. predsa len v tej vanicke sa mi zda byt taka chranena, v zavetri... no a ako obliekate deti do sportoveho kocika? nemam k nemu nanoznik. mam dat do fusaku (mam ten emitexovy) aj deku?
@martuliena Ďakujem za radu, našla som si čas a prečitala som to celé. Ja som sa s pitím doteraz vôbec netrápila, ale ako prikrmujem, tak naciká len dve -tri plienky a doktorka povedala, že je to málo. Že mu mám viac núkať, lebo trpí. Ale on nič. Aj sladiť som skúsila. Hádam z toho vyrastie.
@mathildica168 môj malý je prikrmovaný od 4 mesiacov a popri tom kojený, tiež mi nechce nič iné vypiť ako MM. Takže to vyzerá tak, že po každom jedle si za 10-15 minút vypýta prsník, predpokladám, že od smädu, pretože najedený je až-až. Mne tiež stále svokra hudie, že mám malému dávať čajíček, nerozumela, že malý nechce, tak sa ukľudnila až vtedy, keď jej malý všetok čaj čo mu dávala vypľul do tváre. Teraz mám pokoj, malý nie je smädný a ja si zabezpečím ďalej tvorbu mliečka. Skús to aj ty.
@mathildica168 - pozerám, že naše detičky sú rovnako staré. Ja malého dávam ešte do vaničky, lebo si tam rád pospinká. Keďže ešte nevie sedieť, manžel to rieši tak, že keď chce pozerať po okolí, dá mu za chrbátik zrolovanú deku, tá ho nadvihne, pokuká sa a potom mu to vyberieme, keď už je unavený. Ja som mala doteraz len deku, teraz som kúpila fusak, ale zdá sa mi to potom veľa overal aj fusak, Možno fakt až do športového kočíka, aby im nebola zimka.
@mathildica168 aj my sme este vo vanicke, ale uz sa do kocika nezmestime, ledva ju tam poskladam co sa jeduje..spi tam tak 45 minut maximalne ale som aj rada, ze nie viac, lebo v tejto zime sa mi moc prechadzat veru nechce..davam jej zimny overal s kapucnou a emitexovy fusak, viac nie, ale ked pojde do sportoveho asi aj s dekou ju prikryjem, predsa len nebude tak chranena..nanoznik tuism mame k sportovej casti, este som to nepozerala.
no a mame uz 8,5 kg..🙂)
@mathildica168 My sme uz v sportovom, mame concord fusion, tiez nema nanoznik. Mala ma oblecenu kombinezku, tensiu deku a fusak emitex a je jej tam teplucko. Ak bude este vacsia zima napcham jej tam hrubsiu deku a myslim, ze nanoznik nebude ani treba.
deťúrence sa ale nehýbu, iba ležia tak sa nezahrejú tak ako my. Keby im bolo moc teplot tak by tam neležali ako päť peňazí, ale by sa mrvili. Spomínate si ešte na leto, ked bolo teplo , myslím tým ked bolo nad 30. My sme ani nechodili von, lebo stále plakal a nebolo mu to príjemné, bol stále spotený, nepokojný.
My sme v Casualplay S4, normalne ma vacsinou pancusky a teplacky/jeansy,, na nohach cizmicky s kozusinou a hore body s dlhym a mikinu /sveter a bundu zimnu, mame fusak a nanoznik a je mu teplucko, nikdy neni studeny 😉
@alzbetka71 ani nehovor, v lete sa tak jedovala co jej bolo v kociku horuco a nechcela poriadne spat, teraz ako sa ochladilo, len co vyjdeme z baraku spi ako dudek.. 🙂
@velvet26 chvála bohu za zimu, že aspoň vonku trochu pospia
ahojte, tak my sme si od soboty polezali v nemocke 5 dni, v piatok v noci jej vybehli teploty na 39,7 a pod 38 jej to neklesalo ani po zabaloch ani po tabletkach... diagnoza: hnisavy zapal obliciek ☹ do 23.12. musi mala brat atb, potom , kazdy mesiac kontrola mocu, sledovanie na nefrologii... ako sme doma mala mi menej pije, pajedi sa mi na prsniku, caj do nej davam aj cez striekacku aj z lyzicky , uz som z toho zufala, bojim sa aby sa mi nedehydrovala ☹
@kubinca moja malicka! Chudatko, tak to vam veru nezavidim... ☹ drzim palce nech je uz vsetko ok a ziadna nemocnica! Drzte sa
@honeybunny81 uz mi zacala aj hnackovat, rano to zas vidim na nemocku... je mi do placu ked uz viem co tam s nou budu robit ☹ asi sme tam obe chytili daku virozu bo aj mne je naprd ....
@kubinca hnačkovať môže aj z antibiotík. My sme si tiež týmto prešili pri staršej dcére. Ona brala preventívne asi pol roka Biseptol, každý deň jednu tabletku, potom sme tiež chodili na nefro, každý mesiac, potom ked bolo všetko OK tak menej, každý rok sono obličiek. Ale jej sa to stále opakovalo, zistili, že má zúžený močovod, a preto sa jej moč vracia naspäť a tak jej rozširovali močovod. Bolo to v narkoze, takej slabej, odvtedy bolo všetko v poriadku. Držím vám palce. Ona ale týmto prešla, ked mala 6 rokov, vy ste ale ešte maličký.

Papaju vase deti mrkvovu kasu? Skusala som s vodou aj s mater.mliekom ale napinalo ju...