icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

vemako
2. dec 2011

@kubinca to je hrozne je mi tak luto malickej ☹ aj mi sme obj. na nefrologiu,pretoze sme mali hnis v moci,brali sme atb a aj tak sa jej to nezlepsilo,ale nam to zistili len nahodou pri odbere mocu,dufam ze sa to inac neprejavi,tiez som s toho nestastna,teraz pijeme caje ,ktore nam dala jedna liecitelka,vraj sa uplne vylieci tak som zvedava 😖 tak sa drzkajte a rychlo sa vyliecte 😉

kubinca
2. dec 2011

@honeybunny81
@alzbetka71 dakujem . nam dali sirup zinnat, a malu z neho aj dost natahuje ked jej ho davam, uvidime co sa bude diat v noci....

kubinca
2. dec 2011

@vemako dakujem a ake caje mozu nato take male babetka? ja som sa pytala v lekarni ale vsetky boli od 3. rokov... nasa mala E. coli v moci, vysoke hodnoty leukocytov a k tomu este zistili ze je aj anemicka, ale to sa bude riesit az po dobrati atb .... ked sa dari tak sa dari, doteraz nic a teraz sa zacalo vsetko sypat... ☹ no nic bezim do nej zas naliat atb, to bude boj..... 😒

vemako
2. dec 2011

@aj mi sme brali zinnat,no nam nepomohol,tiez ju z neho natahovalo ale potom si zvykla 😉 aj mi mame vysoke hodnoty leukocytov a najhorsie je ze nas obj az na14 feb a dovtedy budeme chodit s mocom ku nasej pediatricke a ten caj na pol litra:zlatobyl 1 kav.lyzicku,meta 1 kav. lyz.,stipka fenikelu,15 luhovat a vypit co najviac pocas celeho dna,ale len tyzden potom tyzden prestavka a mozes znova zopakovat a este ju kupeme v: mysi chvost 1 pol lyzica na 1 l vody-jeden tyzden a druhy tyzden zmena:praslicka polna ,ja jej to normalne prilejem do vanicky ked ju kupem a este mame robit zabal z 2-3uvarenych a popucenych zemiakov,dat do silonky a prilozit na oblicky a z predu na mocove cesty,ale toto len 2krat do tyzdna.Toto vsetko nam povedala,ze mame urobit a ze budeme zdrave,inac jedna moja znama to mali tiez ,chodili 3 mesiace po doktoroch a nic nepomahalo az tato pani im pomohla tak uvidime ci to pomoze aj nam 😉

mandy29
2. dec 2011

@kubinca ahojky...čítam že máte problémy so zápalom obličiek...my sme tým prešli 2x za mesiac(keď mal 3 mesiace), taktiež vysoké horúčky a hnačky a pri druhom zápale aj zvracanie. Máme rozšírené močové cesty.Teraz je sledovaný na neonatologii, zatiaľ (klop-klop) sa to nevrátilo.I keď teraz sme boli opäť chorý ale tentoraz priedušky. Čo sa týka tých hnačiek môže to byť fakt z antibiotík..nasaď hneď probiotiká, malo by sa to upraviť. Tak držím palce a skoré uzdravenie vám prajem 🙂

alzbetka71
2. dec 2011

@mandy29 a nie náhodou zúžené. Vtedy sa moč vraca späť a robí zápal.

mandy29
2. dec 2011

@alzbetka71 nee rozšírené ale len jednu stranu...lekár pozeral či nemá reflux, ale zatiaľ sa to nepotvrdilo..našťastie 🙂

kubinca
3. dec 2011

@vemako dakujem za receptiky, poskusam 😉 v noci sa mi zobudila asi len 1x a to ani velmi nechcela pit, az nadranom sa mi konecne prisala a napapala sa, tak som rada aspon zato, a teraz rano som jej prevarenj vodicky dala tak si dala par hltov.... a nevies ci aj tvoja mala taky zvlastny zapach stolice po tom sirupe? mne sa zda daky nakyselkavy? dufam ze sa mi dnes trosku viac rozpapa...
a preco vas az tak neskoro objednali? to vam zatial len vasa detska dala taku liecbu? nasej v nemocke robili aj sono oblieciek tak tie boli zatial v poriadku a na tu nefro. neviem kedy pojdeme.....
@mandy29 dakujem 🙂 , davala som jej nutrolin B sirupcek, ale kedze to bolo velke mnoztvo tak mi z toho polku vyplula, vcera som skusila biogaju tak to prehltla cele
clovek zrazu zisti ze v okoli je kopa ludi co tym tiez presli... 😕

vemako
3. dec 2011

@kubinca aj nasej tak zapachala stolica a teraz uz v pohode,ale moc nam zapacha stale,hlavne ked ma riadne nacikanu plienku,tak to riadne citit.Neviem preco nas obj az tak neskoro,tento tyzden mame ist do poradne tak sa spytam,ved dovtedy mozme chytit riadny zapal,tiez to nechapem,toto zdravotnictvo je cele padnute na hlavu 😒 a nemame ziadnu liecbu,len budeme nosit moc,ci sa to nezhorsuje...

kubinca
3. dec 2011

@vemako no hej zdravotnictvo je des, aj ten pristup a informovanost na tom detskom odddeleni bol strasny, primar nervozny tam po kazdom vrcal, nikto ti nic nepovedal, ake mala vlastne vysledky som si nasla az vo vysledkoch z prepustacej spravy... v noci sme ani nespali pri drobcoch takze som sa ani nevyspala a za tych 5 dni som bola na odpadnutie a primar sa ma este drzo spytal ci mi doma spi lepsie 🙄 vrrr dufam ze to aj vasa bambulka bude mat uz bez problemov 😉

secret
3. dec 2011

@kubinca , prajem skoré uzdravenie dcérke! a aj ostatným maminkám, nech máte všetky hlavne zdravé detičky, lebo najhoršie je trápenie pre maminku, ked sa musí pozerať ako dieťatko trpí, aj keď len pri horúčke ☹ poznám to pri staršom synovi, všetko som až veĺmi prežívala)... ☹

chcem sa Vás spýtať , ako ste na tom s príkrmami??koľko Vám už detičky spapajú?? a akú konzistenciu im dávate / či skôr, štavičkovú, vo forme polievočky, či skôr hustejšiu vo forme kašičky??/ a v akom množstve? / celý avent pohárik, výživka/?

..Ja som predčasom písala o radách svojej mudr. s hovädzím mäskom ako prvým príkrmom 😅 nakoniec som počúvla svoju intuíciu a aj Vaše rady 😉 a išla som pekne "po poriadku" zeleninkou a teraz už aj trošku mäska a ovocia dávam, ale ešte vždy sa inštinktívne spolieham na dojčenie a vždy ju"riadne"dokojím aby som si bola istá , nebude hladná.....neviem , ale či už by v tomto období / 12-teho bude mať 7-mesiačikov/, nemala skôr už riadne, plnú dávku obedíku, či olovrantu, bez dojčenia...

ozaj a dávate" surové" ovocie?myslím jablčka, iba postruhané, nevarené, alebo skôr výživky??
a čo kaše?? ja som dala iba ryžovú nemliečnu , zarábanú s vodou, ale moja mudr. zasa poradila vraj už jej mám dať aj mliečnu kašu..len tiež neviem či je to tiež správna rada, keďže kojím ..

Budem rada, ak si nájdete trošičku času / aj keď pri drobcoch , ho asi moc nie je 😀 / a napíšte Váš denný jedalníček, alebo prvé "receptíky", určite to prívitajú aj ostatné maminy, na vymenenie skúseností a prípadné spestrenie jedálnička 😵 ďakujeem

mathildica168
3. dec 2011

@zaneta08 len nasa ked sa naje na obed kasicky, tak mliecko uz nechce... len fakt vynimocne, a papka potom az za 3 hodiny, lebo po obede ide hned spat. a chcem ju uz proste naucit na vodicku.
@zaneta08 ja som to riesila tak, ze ked sa prebrala v kociku a chcela pozerat, dala som jej hore dno vanicky (mam to polohovatelne) a ked bola zase unavena, tak zase dole... len naposledy sa mi pocas prechadzky prebrala asi 3 krat a zakazdym som musela dno zvyhat a davat dolu a zdvyhat a davat dolu... tak to ma uz vyburcovalo a od pondelka ideme do sportaka. je to zvedavec a vo vanicke uz mrnci, lebo nic nevidi...
@velvet26 tak to mate doma teda riadnu babu 🙂 nasa karolinka ma cerstvo prekrocenu 6000-covku 🙂 a to uz mi je tazka 😀 no ale my musime chodit kazdy den von, lebo doma sa mi nevyspi... tak obedny spanok absolvujeme v kociku a vonku a to su 2-3 hodiny... ale ked udru nejake mrazy, neviem co budeme robit, lebo zase zmrznut si dieta nenecham... nasa bude asi v zime chronicky nedospate dieta, chuda moje... ☹
@eda28 my mame tiez fusiona a od pondelka ho aktivujem... a tiez som rozmyslala, ze jej tam dam aj tensiu decku a keby bolo riadne zima, tak hrubsiu, lebo nanoznik k tomu nebol... a kamoska moja dava malemu este aj termoform do fusaka, tak keby bolo zle tak este aj to 🙂

mathildica168
3. dec 2011

@secret ahoj, ja nasej, co sa tyka konzistencie, davam skor kasicku, nie je to riedka polievocka, ale na druhej strane ako sa mi podari... niekdy sa mi vyleje viac vody, vtedy je to redsie 😀 no a spapka mi momentalne asi tak 3/4 via poharika. niekedy viac niekedy menej... dnes to bola napr. bieda. 😠
zatial len ale davam len jeden prikrm, masovo-zeleninovy. raz do tyzdna jej dam aj zltok namiesto maska... na ovocny sme este nepresli, ale uz asi budeme musiet, lebo je cela besna do jedla a ked ideme my nieco jest, tak si to pyta aj ona... takze rozmyslam, ze jej budem davat na olovrant uz aj ovocie. no ale zo zaciatku jej to budem urcite varit. nebudem jej davat surove. a dnes mi moja mamina hovorila ze maju vela jablcok, tak navarime domacu vyzivku a budem jej davat aj to.
co sa tyka kasiciek, tak my sme sa aj kasickovali a uz sme sa aj dokasickovali. myslela som si, ze mi po kasicke bude lepsie spinkat, ze je v noci hladna, preto sa tak casto budi. ale zistila som, ze ci s kasickou alebo bez, budi sa stale rovnako, tak sme kasicky este odlozili... inak davala som jej mliecnu a to kojim.
no a recepty cerpam z prilohy mama a ja - vyziva deti, to bol minuly rok taky special a kamoska mi ho kazala povinne kupit, hoci ja som vtedy este ani nevedela co su to prikrmy 😀 a teraz som jej za to velmi vdacna ze to mam, lebo je to super. 🙂

matveja
3. dec 2011

fíííííííííííha, no Miška má ušká prepichnuté ešte v pôrodnici keď mala 4 dni...podľa mňa je to super, lebo teraz je viac vnímavejšia a aj bolesľ by si už uvedomovala 😒 čo sa týka jedenia tak ja jej od 4 a 1/ 2 mesiaca varím redší grísik na večeru o 19: 00 ju nachovám, 250 ml stiahne ako nič a spííííííí do rána do 7: 00 🙂 tiež som už rozmýšlala o tom, že ju dám do športiaka, lebo sa mi už do vaničky akosi nezmestí ....je to malý macíííík 8600 g a 6 mesiacov+ 2 dni...aj keď na druhej strane mi ju je ľúto, že predsa v hlbokom je viac chránená voči chladu a vetru..čo vy na to? 😀

secret
3. dec 2011

@mathildica168..ďakujem Ti veĺmi pekne, tak detičky stravujeme podobným spôsobom 😉 a tie receptíky z "mamy a ja" môžu byť super, pokúsim sa zohnať, kamoška odoberala tento časopis 🙂

´..tiež som som ešte bála dať jablčko iba postrúhané a skúšala som aj ovocné výživky z obchodu, ale tuším je zatial skôr na zeleninku 😀

tak si skúšala už aj mliečne kašičky a výsledok nič moc? 😒

veronikam
4. dec 2011

@secret My sme mali 29. 11. 7 mesiacov, a papame rano cca o 9:00 mlieko (moje), potom cca o 12:30 obed (masko so zeleninkou a bud so zemiakom, alebo cestovinami bezvajecnymi, alebo ryzou, zeleninu striedam a kombinujem cuketu, karfiol, brokolica, mrkva, petrzlen, kalerab, spenat), poobede cca o 15:30 ovocie - bud vyziva domaca, alebo postruhane jablcko alebo hruska alebo banan, kazdy druhy den do toho dam piskotu, aby si zvykal na lepok potom cca o 17:30 si da moje mlieko a potom o 19:30 kasu spravenu z mojho mlieka. O cca 20:00 ide spat a v noci papa raz - cca o 4:00 moje mlieko.

secret
4. dec 2011

@veronikam.. jéé, ďakujem Ti veľmi pekne za rozsiahlu odpoveď 😉 . vidieť, že to máš už aj pekne zadelené podľa harmonogramu a tiež super kombinuješ a meníš stravu, ďakujem budem sa inšpirovať 😵

ja som dnes už tiež skúšala piškótku s banánikom / dala som tie nestlé baby sušienky-bezvaječné / a postupne začnem pridávať aj ostatné "ingrediencie" 😀 ako aj Ty...snáď naše mliečko pomôže aj v dobe podávania nových príkrmov a ochráni naše detičky pred prípadnými alergiami v budúcnosti 🙂

zaneta08
4. dec 2011

@kubinca držíme silno palce, nech sa malej polepší, je to ťažké aj pre dospeláka a nie to ešte pre také malé dieťatko, vydrž malá ťa teraz veľmi potrebuje

zaneta08
4. dec 2011

@secret môj malý má radšej hustejšiu konzistenciu, ak to urobím na riedko, tekutinu púšťa bokom von. Náš jedálniček:
- ráno kojenie - papá 2x - hneď po prebudení a potom z druhého asi za hodinu
- desiata- výživu striedam s ovocím, nastrúhané jabĺčko, banánik, hroznová šťava
- obed - zelenina so zemiakmi (brokolica, špenát, mrkva, cuketa) na striedačku, v mrazničke mám zamrazené kocky uvareného králičieho mäsa a pečeň - dávam 2-3x do týždňa, teraz si obľúbil bezvaječné cestoviny so slivkovým lekvárom
- olovrant - kojenie
- večera - kaša Hami, ktorá sa rozrába s vodou
- čo sa týka množstva, máme takú malú misku - myslím, že je trochu väčšia ako avent pohárik, ale zasa nemá ju celkom plnú
a kojím ešte na požiadanie, večer po kúpaní ho nakojím a spí potom do rána do siedmej
Celkom dobrý jedák je ten môj malý,čo ma veľmi teší, lebo moje staršie deti do roka odmietali všetko okrem prsníka, jedlo vypľúvali, ledva 1-2 lyžičky zjedli, bolo to na porazenie

eda28
4. dec 2011

@secret nasej bambulke tiez celkom ide papanie lyzickou, ale nesmie to byt moc riedke. Nas priblizny jedaklnicek>rano vstava okolo siedmej, to vypije mliecko. Potom mame okolo pol deviatej akoze desiatu, to jej davam povarene ovocie(jablko, hruska, marhula, obcas kupovana slivka) a bud rozmrvim piskotku alebo nasypem pol lyzicky mletych vlociek. O desiatej ked ide spinkat ma mliecko. Na obed papa masko, tiez mam kralicie, uvarim na tyzden, mixnem a dam do formiciek na lad take redsie. Raz za tyzden masko nahradim zltkom. K tomu zeleninka {cuketa, brokolica, patizon, karfiol, tekvica, spenat, mrkva, kalerab, a uz postupne davam aj trosku akokeby prilohu>zemiak, ryzove vlocky, bezvajecne sliziky, polentu {kukurizna krupica]. Na olovrant jej davam mliecnu kasu {nestle a hipp tie su bez cukru, aspon to tam pisu, a obcas kase nomina} a potom uz len dva krat mliecko a spi mi celu noc. Cez den papa trosku kukuricne chrumky, zboznuje ich a obcas zuzle rohlik. A pije cajik ovocny alebo bilinkovy, nesladeny.

mathildica168
4. dec 2011

@secret u nas kasicky nemali vobec ziadny vplyv na spanok, myslela som si, ze pomozu, ale nepomohli a mala sa mi budi v noci cca kazde 2 hodiny... ked tu tak citam, ako vam spia deticky, tak tisko zavidim... ale hadam to raz aj mna caka 🙂

secret
4. dec 2011

@zaneta08
@eda28
@mathildica168
🙂 sa úplne tešíím a ďakujem Vám mooc, že ste si našli chvílku a podelili sa o jedálniček svojich drobcov, naozaj moc mi to pomohlo, zorientovať sa v tejto oblasti / hotová kuchárska knižka, pre mňa 😀 /, ešte raz ďakujem určite sa budem inšpirovať 😉 ..prajem Vašim detičkám vela apetítu, pri tak chutných mňamkách, aké im pripravujete 🙂

honeybunny81
5. dec 2011

@mathildica168 no Karolinka nesklamala, uz som myslela ze to len ta nasa je furt hore, kokos spi od 20:00 do cca 23:00 az polnoci a potom to ide kazdu hodku dve ako kedy. Uz som si zvykla, dobre vediet ze v tom nie som samav 😀
@secret
Ten special sa da objednat cez web mamaaja, pred dvoma tyzdnami mi dosiel, ale pravdu povediac ma to moc neoslovilo, je to pisane tak hala bala, neviem, moj nazor. 😝

velvet26
5. dec 2011

baby s tym spankom sa aj nasa dianka v noci pokazila, zvykla zaspat uz o 18.15 hod, co jej aj ostalo, potom jedla okolo 22 hod a spala az do 3 hod..teraz kazde dve hodky chce papat, akoze som taka nevyspana, sice je to len od soboty, no asi je to zubami, uz nam vysiel treti zubok, tentokrat horna prava jednotka.. 🙂

velvet26
5. dec 2011

alebo ako citam co vsetko papaju vase deti, tak je potom asi nasa hladna v noci, nakolko z prikrmov davam zatial len zeleninku na obed,, inak ju kojim a na obed a podvecer dostava nutrilon..asi jej to nestaci..hmmm.

alzbetka71
5. dec 2011

@velvet26 nám sa tiež malý pokazil so spánkom, spával pokojne celú noc, a teraz tiež sa zobudí aj 2-3 krát, ešte šťastie, že stačí nakojiť, alebo iba pohojdať a spí ďalej. Ale je to zubami. Myslela som, že nie, ale minulý týždeň sme našli 2 dolné a dne som zbadala aj horné

honeybunny81
6. dec 2011

@velvet26 aj nasa ma len zeleninku na obed, az teraz ideme zacat aj s ovocim a maskom.

majulienka27
6. dec 2011

@honeybunny81 ja som si ten špeciál tiež objednala, no tiež nie som z neho nadšená, veľa omáčok okolo stravovania ale k receptom málo, ale vďaka aj za to, lebo moja fantázia je na bode mrazu

velvet26
7. dec 2011

no baby chvalabohu uz sa to spanie zlepsilo v noci, uz sa budi len dvakrat..tak fajn..inak chcem sa opytat, davate detom mliecko hami hajaja na dobru noc? ja som jej vcera skusila poobede dat, no nevedela to z flase vytiahnut, lebo to mlieko je huste, skusala som z flasky s naustkom a to vypila len 20 ml..nevie cez ten naustok pit..vam to deti z flasky potiahnu?

a inak uz mame 3 zuby..🙂

mathildica168
7. dec 2011

@honeybunny81 @velvet26 nase spanie sa pokazilo prvymi zubami a odvtedy spime velmi zle... cca kazde 2 hodiny sme hore. niekdy aj po hodine... ale nie vzdy chce jest. proste sa zobudi, zacne mrncat. bud ju otocim, dam dudu alebo spravim "ččččč" a spi dalej... no ale nechapem preco nevie spat v kuse a co ju rusi... uz len so slzami v ociach si spominam na casy, ked sme spali a len raz za noc sme boli hore... potom prisli dve prebudenia, potom tri , potom prisli zuby a teraz to uz ani neratam, lebo je ich veeeeeela ☹ ☹ ☹