Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@velvet26 ani náš sa nevie sám posadiť, ale ked ho posadím už pekne sedká
@mandy29 vidím, že aj ty dávaš malého do chodítka, síce ma odhovárali od toho, ale nakoniec sme ho kúpili. Vie v tom už malý chodiť, náš nie iba tam stojí, chvíľočku a potom začne revať. On je najradšej na ručičkách. Dnes sme zistili, že sa mu celkom darí aj trošku plaziť , tiež dozadu. Dúfam, že už bude lepšie a zabaví sa už aj sám.
@veronikam my sme si tu nedávno písali ohľadom odsávania mliečka. Koľko ti toho mliečka vypije malý za deň?
@alzbetka71 no to je také smiešne odrážanie ale už sa vie dostať tam kam chce 🙂
@mandy29 a páči sa mu tam? My máme chodítko Chicco a zistila som, že to ide no nie ťažko , ale musí sa snažiť, aby sa pohol. Aj vám ide chodítko tak ťažšie?
@mandy29 My sme pri staršom synovi museli dať do kuchyne dvierka, aby nám tam nechodil a všetko neotváral, pri dcére to bolo celkom v pohode tá tak nevynášala všetky veci z kuchyne.
@alzbetka71 no na to som aj ja zvedavá ako to bude, lebo šuflíky na linke sa nám otvárajú dosť ťažko, takže na to bude potrebovať veľa sily 🙂
@alzbetka71 Ja si momentalne uz odsavam iba 3 krat za den, som si to tak postupne upravila, lebo uz mi to liezlo na nervy. Takto je to super. Odajem si ked sa zobudim (vstavame okolo 8:30), potom cca o 17:00 a vecer pred spanim cca o 23:00 a je to fajn takto. Zakazdym odsajem cca 3,5 dcl (z kazdeho prsnika cca 170 ml). Maly uz mi teraz mlieko nepije tak casto, postupne ako sme zacali prikrmovat tak mlieko vynechava. Teraz si da vacsinou uz iba raz v noci 180ml, potom rano po zobudeni cca 150 a potom uz vobec nechce, nikedy este do neho natlacim navecer 160, niekedy odmietne. A potom mu este z mlieka robim na veceru kasu. A vy ako papate, tiez uz menej teraz?
@mandy29 no mne raz vylial najprv olej a potom to zalial octom, to bolo radosti, mysela som, že ma švihne.
@alzbetka71 no mm už vymýšľa kao zabezpečí elektroniku v izbe 🙂 joj to bude radosti keď začne všetko svetielkujúce stláčať 🙂
@veronikam ja odsávam iba večer pred spaním o tej 21 hod., ale odsajem tak 180 ml. V noci kojím, to mi pekne chytí a teraz posledný týždeň aj cez deň, ale naučila som si ho blbo iba z jedného prsníka, lebo mi to išlo lepšie, z ľavého a tam aj odsávam oveľa ľahšie. Ja zatiaľ dávam jablčko a banán a varím teľací vývar s mrkvou. Kašu nedávam, skúšala som, ale mi ju nechcel. Kúpila som vanilkovú, lebo baby chválili, ale nechcel. A to ti malý aj všetko to odsaté mliečko vypije, či ho vylievaš, lebo to je škoda.
@mandy29 no už teraz je kojenie fajn, a tiež som sa prichytila, že mi to robí dobre. Mne pomohla na formovanie bradaviek odsávačka mliečka.
@mandy29 @alzbetka71 ahojte maminky, ako to tu tak citam, vy uz davate drobcekov do choditka 🙂 aj ja sa uz na to veeelmi tesim 😀 😀 😀 dufam, ze sa mu tam bude pacit 😉 momentalne je to moj maly privesok, stale by bol len na rukach a vsade, kde sa pohnem, musi ist so mnou 😝 😅
@mandy29 ako ste na tom s tou sutazou na fb? vyhravate?
@weronika187 môj malý je tiež prívesok, my máme stoličku, chodítko, dečku, lehátečko, manduku, ale nič nepomáha tiež je najradšej na rukách a ja už mám svaly ako kulturista. Vydrží v chodítku, ale iba kratučko, najradšej je na ručičkách.
@mandy29 chcela som dať hlas na FC, ale musíš tam konto? Poviem dcére, aby zahlasovala. Inak o ktorú čiapočku hráte?
@alzbetka71 no mne chrustik rano vydrzi aj 25min v lehatku sa hrat, ale to je zrejme jeho denny limit 😀 aj v stolicke chvilku (cca 5min), v babyvak len vonku, deka na hranie ho lezmo vooobec nebavi 😒 a najnovsie vobec nechce byt na brusku, uz som z toho nestastna, len ho polozim na brusko a uz sa hnevka, placka a nervaci 😠
@weronika187 vyhrávame o 18 hlasov zatiaľ 🙂 dúfam že už nemá skadiaľ splašiť hlasy a že ma neprekvapí 14-teho o 23,59 🙂
@alzbetka71 no musíš mať konto...no jedna kočka stadiaľ robí krásne háčkované čiapočky tak mi dala avízo že ide robiť súťaž o čiapočku podľa vlastného výberu..tak sa teším...nie sp drahé ale aj tak poteší keď vyhrám 🙂 keď nie tak si ju dám urobiť lebo sú fakt krásne 🙂
@mandy29 ved ak bude treba, napis a bude sa klikat ostosets 😉 😀 Risko je tam prekrasny, takze nech vyhraaa 😵
@alzbetka71 mne ani to..bo sú ploche neskutočne..a to som si myslela keď som čítala ešte v tehu o tej problematike že ja stým problém nemám...ale keď som videla kočky v pôrodnici jaké dudy majú tak som pochopila že asi s tým problém mám :(
@weronika187 no vieš kliknúť môžeš len raz ale vaši kamoši vedia tiež 😉
@alzbetka71 Vies co ja zasobujem jednu mamicku uz 6 mesiacov, ktora ma malo mlieka. Kazdy tyzden jej ide 3 litre mlieka odo mna 😉 .
@veronikam tá ti musí ruky - nohy bozkávať, za takú láskavosť, lebo je to robota navyše, ale ty asi máš mlieka dosť
@mandy29 ten link mi išiel otvoriť, ale ked som chcela hlasovať nedalo sa. A za akú cenu robí tie čiapočky? Inak ja mám teraz taký problém, cez jednu stránku som si objednala 2 háčkované čiapočky, zaplatila som 17 eur, to bolo ešte začiatkom septembra a do dnešného dňa sa mi nikto neozval. Aby som neklamala pred mesiacom mi písala, že aké vlastne chcem, veľkosť a dodnes nič Sú to už 3 mesiace. Neviem teraz čo mám robiť.
@weronika187 my to máme asi všetko podobné, všade vydrží chvíľočku, presne v nosítku iba vonku, na dečke teraz ale iba posediačky, v stoličke, kým nevyhádže všetky hračky, ktoré mu dám, je to malý zvedavec všetko chce vidieť z vysoka.
@alzbetka71 fúha tak to neviem moja...no najdrahšie čo robila tak boli za 9 eur tuším...a nechápem prečo ti nešlo zahlasovať..lebo hlasovali aj ľudia ktoý neboli moji priatelia...keď chceš tak mi pošli žiadpsť o priateľstvo 🙂
@mandy29 práve teraz som to mala otvorené, kde mám hlasovať? Neviem, či som slepá?
@alzbetka71 pod fotečkou je "páči sa mi to" ale toto odklikni a je to 🙂
@mandy29 už som zahlasovala, ale musela som si otvoriť dcérin FB, tak nech sa vám zadarí
@alzbetka71 ďakujeme 🙂 dám tu potom fotečku s čiapočkou keď sa nám podarí 🙂

@veronikam my bývame v 1-izb.byte a je to celkom zábava ako si už vie otvoriť šuflíky na skriny..sťahuje utierky zo stoličky v kuchyni a snaží sa otvoriť kuchynskú linku 🙂 malé šidlo...už ani nechce byť na deke..stamadiaľ nemá taký výhľad a hlavne sa ešte nevie dostať tam kde chce tak ako v chodáčiku...teda aspoň sa snaží a je to milé 🙂