Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@mathildica168 s tym spaním sa netráp, nie si sama "v tom" 🙂 My zuby nemáme vôbec a nespíme poriadne už dva mesiace, čo sa v noci budí, niekedy sa ani utíšiť nedá. Tiež sa niekedy takto správa aj cez deň, bez príčiny mi začne revať ako o život. Inak nechápem to ako je možné ako tak čítam, že vela detičiek v jeho veku má aj pomaly 3 zuby a my ani len náznak. NEviem či to bude tým, že napr. môjmu mužovi vyšli prvé zuby až ako ročnému, čo sa mi zdá fakt neskoro 😒
@velvet26 hajaja u nás pije staršia dcérka,( maličký zatiaľ nie lebo je kojený) a veru je to riade husté mliečko veď aj preto má zasýtiť celú noc lebo je husté, a aj keď je staršia aj tak má s tým problém, preto ja jej robím pol dávky normálne hami a druhú polku hajaja, takže to má také polovičné ale aj tak ešte z toho niečo ostane vo fľaši čo nevytiahne, ale keď trošku pred tým ako sa ide papkať postojí tak to ide ľahšie
@veronikam aj mne vraveli na poradni, ze iba raz za tyzden, ja ho sice nedavam, ani mladsiemu som nedavala, asi pockam do roka, ale ved nic nezmeska))) 😉 My inak papame vsetko, piskotky, rozteky, chlebik, zeleninku vsetku, masko, zemiacky ryzu a aj ovocie, ale viacej nam chutia presnidavky ako ovocie same, musime mat vsetko uplne rozmixovane a aj v noci sa raz zobudime na papanie))) 😵
Ahojte tak po vcerajsej poradni vazime 9200g a uz nam konecne vysiel 8 zubok a dalsie 2 nam idu 😀 My papame zatial zeleninku,masko,ovocie aj piskotiky jej chutia a tiez vsetko mixujem, chcem vyskusat uz aj cestoviny,ryzu aj zltok,ale vsetko ma svoj cas 😉 Uz aj laskuje asi 2 tyzdne,ale len dozadu a nemoze prist nato ze ako iist dopredu tolko sa narozculuje,taka je zlata 🙂
@veronikam no práve som sa včera dočítala, že sa odporúča dávať iba raz za týždeň, čo som vôbec nevedela. Inak taktú stravu, že jeden deň mäsko, druhý deň žltok so zeleninou mi poradila švagriná, lebo jej to povedal detský lekár, tak som začala robiť aj ja. Ale začnem ten žltok radšej obmedzovať. Aj ked sa mi zdá, aby každý deň jedol mäsko, akosi dosť na také malé dieťa. Na druhej strane, čistá zelenina by ho tak nezasítila, potom by mi pytal za hodinu jesť, ako to bolo ked sme zavádzali príkrmy.
Inak aj ja dávam malému sem-tam kúsok chlebíka alebo rožtek, sice je toho vyše na zemi ako v jeho pusinke, ale tak nech si pomaly zvyká. Piškóty dávam len detské - nesladené, tie klasické sa mi zdajä dosť sladké pre neho.
caute kocky, mozno ste sa o tom bavili, ale vedel by mi niekto strucne napisat, co s uradmi po materskej pri prechode na rodicovsku dov? s akym papierom, s akym potvrdenim na aky urad?
dakujem veelmi
@jasminka na socialke si vypytaj potvrdenie o cerpani materskej pre ucely uradu prace soc veci a rodiny (upsvar) resp.si mozes stiahnut tlacivo z upsvaru a to dat potvrdit socialke, mne zobrali v pohode len to potvrdenie zo socialky ale neviem ci to tak je v kazdom meste, ved vies ako to chodi.. S tym pojdes na upsvar tam vyplnis este jedno tlacivo, ziadost o rodicovsky prispevok, (alebo sa da stiahnut na ich stranke), odovzdas kopiu rod.listu (zober aj original).
Po novom treba este aj na zdrav.poistovni nahlasit zmenu z materskej na rodicovsku. To je tlacivo klasika-zmeny.
To je vsetko, alebo som kocky na nieco zabudla? 😕
@mathildica168 tak mi máme podobné spanie;o( budíme sa niekedy po 2 hodkách, niekedy aj po 1-nej, niekedy stačí otočiť na bok, dať dudku, ako píšeš ty urobiť čččččč a spinká.. Rozdiel je len v tom, že my nemáme zuby 😉 to si nechcem ani predstaviť, ako budeme spať, keď ich budeme mať 😒
@honeybunny81 ďakujem za pripomienku o zdrav.poisťovni, tam som to veru zabudla nahlásiť.. Inak je to všetko, tak ako si písala..
@v.elen možno práve lezú. Aj my sme začali byť pred 2 týždnami strašne, ale strašne umrnčaný, nemali sme ani jeden zub a prešli 2 týždne a máme 2 von a horné 2 sa nám ryjú. Tiež mi baby vraveli, že sú to zuby, ja že nie, v žiadnom prípade a už je to tu..
Ahojte, skusali ste dat svojim detom brokolicu? ja som jej ju dala vcera pyre z brokolice a vecer bola vyhadzana okolo ritky, tak si myslim ze to moze byt aj alergicka reakcia prave na brokolicu.
@alzbetka71 on ani nie je umrnčaný, cez deň je v pohode.. teda ako kedy 😉 ale v noci sa veľakrát budí 😒 ale môže byť, že nám idú zúbky, len už to trvá vyše mesiaca.. a možno aj dlhšie 😒 neviem či je hladný, alebo čo.. alebo na druhej strane vraj môže byť aj prejedený a preto sa tak často budí.. tak neviem čo z toho bude na príčíne 😉
@avenev okolo ritky moze byt vyhadzana aj zo stolice, staci par minutovy kontakt. Aj nasa to mava, tiez to zacalo pri brokolici.
@avenev reakciu na potraviny najlepsie zbadas na tvaricke, hlavne okolo ociek a ust.
@v.elen môže sa mu aj niečo snívať, môže byť aj prejedený, teraz kojím a krmím až ráno okolo siedmej, ale u staršieho syna, ktorý bol na UM som mu v noci dávala iba čaj a osvedčilo sa mi to, deti sú iba smädné, trochu sa napijú a lepšie spia, ked mu dáš mlieko tak má zbytočne plné bruško, treba odskúšať.
@honeybunny81 peťa dobre že si to pripomenula, tiež som uplne zabudla na to, že sa aj treba prihlásiť na zdravotnú poisťovňu, takže díky mooc 🙂
@avenev ja dávam malému brokoli odkedy sme začali s príkramami, žiadne príznaky ako výražky nemal, až teraz sa mu vyhodili vyrážky okolo ritky. Som sa dosť zlakla, lebo to mal aj dosť červené, ale ako píše honeybunny81, tak je aj z kontaktu so stolicou. A ak ti napríklad maličká kaká aj niekoľko krát za deň, tak ako náš drobec, tak výsledok tu máš hneď. Ja so si kúpila v lekárni väčšie belenie Sudocremu, natieram poctivo 3-krát denne a výsledok, uplne krásne zahojené. Takžie žiadna pani, stačí poriadny krém a bude to pekne zahojené.
@macka381 rado sa stalo a ano ako vravis, sudocrem a je po vyrazkach! 😎
ahojte kočky...mám na vás prosbu. Súťažime s Riškom o krásnu háčkovanú čiapočku a stále nás kočka s fotečkou pred nami predbehne. Už som vyčerpala všetkých svojich priateľov, neodkliknete nám like na odkaze?
Veľmi by sme boli radi, súťaž konči 14.12. tak ešte nejaké hlasy musíme nahnať keď sme už tak blízko.
ahojte baby, posadia sa same uz vase deticky, nasa este nie, len ked si ju posadim na kolena pekne rovno sedi, ale sama sa posadit stale nevie..
@velvet26 Sam sa neposadi, ale ked ho posadim, tak sedi, aj sam chvilocku, potom spadne. Ked ho posadim a opriem ho na gauci, tak sedi dlhsie. A plazime sa od minuleho tyzdna, ale iba dozadu, dopredu nie a nie prist na to ako 😉 . A dava sa na styri, ale iba sa tak hupe, nevie co dalej.

@veronikam ahoj, to normálne do uveranej zeleninkyp pridáš bezvaječné cestoviny?? Lebo ja už nad tým rozmyšlala, že mu to do stravy pridám, ale akosi som sa bála, tak mu varím iba zemiačiky so zeleninou nejakou + mäsko, každý druhý deň vymením mäsko za žĺtok. Mám aj doma ryžu (je to taliansky výrobok od 4.mes.), ale ešte som sa tiež neodhodlala akosi tiež vyskúšať.
Ozaj a ako varíte polievočky?? Ja som uvarila raz,ale bol z toho hladný, tak som musela dať mlieko umelé.