icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

weronika187
11. dec 2011

@mandy29 jasne, viem, ze kliknut mozem len raz, som to myslela tak, ze poprosim kamosky a znamych, nech klikaju 😉 😀
@alzbetka71 😀 nemame to iste babo? 😀 aj nas chrustik sedi v stolicke, len kym nevyhazde vsetky hracky, co tam ma 🙂 taktiez vsetko musi vidiet, vediet, vsetko pocut a vsade byt 😀

mandy29
11. dec 2011

@weronika187 prehrávame zase po dlhom vedení o 12 hlasov..už nech je koniec.... 😖

v.elen
12. dec 2011

@mandy29 zahlasovala som 😉

mandy29
12. dec 2011

@v.elen ďakujem 🙂 vyhrávame o 37 hlasov 🙂

velvet26
12. dec 2011

tak nasa tak isto, ked ju posadim na gauc, pekne sedi aj ked ju drzim na kolenach, vydrzi tak dlho ako pravitko je rovno, no sama nie a plazit uz skusame dozadu aj my..inak baby bacha na to, aby vam babatka nespadli z postele, nasa padla pred tyzdnom, nakojila som ju a nechala na velkej posteli, myslela som ze spi a zrazu rana ako z dela a rev, podcenila som, ze je taka pohybliva a stale sa pretaca, nastastie sa jej nic nestalo, padla chudatko na podlahu plavajucu, uz ju v zivote nenecham spat na velkej posteli, len do postielky..

velvet26
12. dec 2011

a este otazocka, kolkorat denne vam drobci spia a na prechadzku chodite doobeda alebo poobede? nasa doteraz tri krat spavala, dva doobeda, musela som ju uspat a poobede raz v kociku, no uz fakt nemozem na krize, tak som to dnes zmenila, isli sme doobeda von a pekne pospala vyse hodinku a stvrt, tak uvidim co bude poobede doma..

velvet26
12. dec 2011

este info k prechodu na rodicovsky, zdravotna poistovna potrebuje potvrdenie z UPSVR o rodicovskom príspevku, volala som tam priamo, aj na urad prace, take potvrdenie davaju na poziadanie, neposielaju ho automaticky, no moze sa prenho zastavit aj manzel..tak ho vyslem..aby ste vedeli, vraj tlacivo na zmenu nie je potrebne, nakolko ked ste boli zamestnane tuto zmenu nahlasi zamestnavatel..papa

jasminka
12. dec 2011

@honeybunny81 vdaka za info, usetrila si mi kopec namahy a casu 🙂)

veronikam
14. dec 2011

Ahojte baby, prosim Vas o radu, moj maly uz cca 2 tyzdne nechce rano po zobudeni vobec moje mlieko, vypluva ho , otoci hlavou, a to mu flasu nukam kazdu chvilu (odstriekavam si svoje mlieko). Naposledy si da v noci a potom vlastne papa az obed. Viem ze uz proste moje mlieko nepotrebuje tolko ako kedysi, ked uz vlastne papa normalne, ale aj tak nechcem aby ostal bez ranajok. Co by som mu mohla dat, myslite ze napr. ovsene vlozky podrvene a rozmiesane s mliekom mojim by som mohla skusit? Este sa spytam prosim odkedy moze papat rybu? Diky moc, 🙂

honeybunny81
14. dec 2011

@veronikam ryba od roka az, resp. Sladkovodne ryby od 11.mesiaca. Ovsene vlocky mozes skusit v pohode, ale myslim ze keby si ho nechala bez mlieka nic sa nestane. Nasa krcica rano tiez len cucne tak za stamprlu a dost ale za to v noci je jak prisavka.
Neboj hladny nezostane, to oni rychlo daju najavo 😀
A ja vlocky nedrvim necham ich napucat vo vode predtym a zalejem mm alebo zamiesam do ovocneho pyre.

veronikam
14. dec 2011

@honeybunny81 Dakujem, skusim 😉

akab
14. dec 2011

Ahojte, čítam , že Vaše detičky pekne papajú príkrmy. Je tu niekto, komu dieťa tieto príkrmy odmieta alebo spapá veľmi málo? So staršou dcérkou som žiadny problém nemala, preto ma to dosť prekvapuje a neviem či sme jediný ....
Začali sme pekne po poriadku, zeleninka 3-4 dni, pridávala som postupne o jeden druh viac. Zo začiatku odmietal, tak som príkrmy na týždeň prerušila. Opäť sme začali ale Adamko papá veľmi málo, dalo by sa povedať že to odmieta. Skúšala som mixovať, pasírovať, redšie, hustejšie, vystriedali sme rôzne polohy, skúsili sme posunúť čas ale .... pusinku nie a nie otvoriť. Niečo do neho rôznymi "fintami" dostanem, potom to zapije materským mliečkom, takže hladný nieje .... Po niekoľkých týždňoch som teda skúsila aj ovocie, aspoň som zistila, že vie otvoriť pusinku :o))

Je tu niekto, kto má - mal podobnú skúsenosť?
Ďakujem

jarkam2
14. dec 2011

@akab toto riešim už pomaly mesiac, malá zje z príkrmu minimum ... väčšinou to doje pes. Všetko jej dávam lyžičkou, zo začiatku - asi týždeň - papkala, ale teraz po 5 minútach odmieta, zje ledva tretinu toho čo by mala ...
A hneď pýta mliečko. Včera večer som jej preto dala viaczrnnú kašu do fľašky a všetko pojedla ... Ešte si vypýtala mlieko. A sa mi zdá, že sa aj trošku prejedla, lebo grckala. Dnes som jej na obed dávala kura s mrkvou - a zasa len 1/3. Takže teraz špekulujem, že odstreknem mlieko, zmiešam to a dám do fľašky - možno zje. Najprv som nechcela dávať do fľašky, ale mamina mi hovorila, že čim bude staršia, tým nás viac bude napodobňovať, aby som sa nebála, že nebude chcieť jesť lyžičkou ...

salomuska
14. dec 2011

@akab mne si starsia dcera dost dlho zvykala na prikrmy...ale cas to vyriesil, v roku sa rozjedla a dodnes nema s jedlom ziadne problemy. robila som jej miniaturne davky a ked zjedla 3-5 lyzic, bola som rada, ked nie, tak som ju nenutila (akurat mna trosku hnevalo, ze som si s tym dala robotu). velmi sa jej pacilo, ked som jej cca v 8-mych mesiacoch zacala davat niektore jedla do ruky a mohla sa sama nakrmit.

evaon
14. dec 2011

@akab Nasa mala je na tom podobne. Trapim sa uz vyse mesiaca. Vobec nechcela otvarat usta 🤐 a ak nahodou otvorila a stihla som jej tam nieco supnut, tak prskala naokolo. A skusala som vsetko - riedke, huste, kasu, kusky, s materskym mliekom....
Tak som skusila ovocie a to neprskala. Momentalne to vyzera asi tak, ze ovocne si da tak 8 lyziciek a zeleninu tak 3. Cize bieda. Ale doktorka povedala, ze ked prosperuje, tak sa nemam stresovat. Tak to neriesim, snad sa to zlepsi. A krmim pred telkou, viem ze to nie je idealne, ale aspon sem tam otvori pusinu.

macka381
15. dec 2011

@veronikam skús dať teda malému napr.neochutený jogurt na raňajky, keď chceš, aby mal mliečne raňajky. Prípadne Pribináčika, ten je bez konzervantov a lepku, ale zase s cukrom...ja som ho napr. skúšala.....

paula1234
15. dec 2011

@macka381 trosku skoro na jogurty a pribinacika, skus pockat do 8.-í.mesiacov a skor najprv probio jogurty, a pribinacik aj od 10.mesiacov) 😉

honeybunny81
15. dec 2011

@macka381 pokial viem tak mlieko kravske (ci uz v jogurte alebo kde) sa moze az od 9.mesiaca a ja osobne si pockam az do roka. Je to najvacsi zdroj moznych alergii v neskorsom veku spolu s rybami, orechami a bielkom. 😖

veronikam
15. dec 2011

@macka381 No ja tiez mam info od lekarky, ze jogurt az od 10 mesiaca, Pribinacika ja nedam ani potom, to tak mozno od 3 rokov 😉 . Skusim radsej tie ovsenne vlocky s mliekom mojim.

martuliena
15. dec 2011

@akab u nas je to s prikrmamy rovnako, max. 3/4 lyzicky za den, ale nechavam ju obzuzlavat mrkvu, jablko nech sa uci na chute, nasla som dobru stranku o dojceni, su tam clanky o prikrmoch napr. http://dojcenie.wordpress.com/category/zavadzan... a tak som sa ukludnila, ze do roka ked je dietatko kojene sa nemusim stresovat pokial prikrmy nechce
Inak baby co davate sediet deticky, alebo do choditok tak by ste to nemali robit, mam znamu fyzioterapku a hovorila, ze pokial dieta sa neposadi same nema sediet, pokial same nechodi nema chodit, inak sa tym velmi pretazuje chrbtica!!!

macka381
15. dec 2011

@paula1234
@honeybunny81
@veronikam
ja viem, proste som vyskúšala......Ale poviem vám jedno, čo detský lekár to iný názor....tak si vyberte 😒

asteri
16. dec 2011

Ahojte mamicky, aj moja dcerka sa narodila v maji a obcas si Vas citavam. Teraz by som sa chcela opytat na cistenie zubkov. Tie deti, ktore uz maju prerezane, zacali ste im ich uz umyvat? Ako, s pastou alebo bez? Aj rano aj vecer? Ja som zacala bez pasty len vecer, zatial. Tak dajte vediet aj Vy...

macka381
16. dec 2011

@martuliena tento názor som už počula od viacerých...len sa zamysli, tak ked neviem sám sedieť, nemá sedieť, ked nevie nechodí, nemá sám chodiť....Ty si vieš predstaviť 7-mesačné deti, ako ti budú iba ležať v postielke, či kočári, ked sú vo veku, že len všetko chytajú, obzerajú....No ja si to teda neviem predstaviť na živo...len my máme problém len pri prebalovaní ked musí chvílu ležať, aj to sa krúti za kade čím.....
A vlastne keď je náš drobec v pavúku, tak sa pritom jaší a mám od neho klud aspon na chvílu, lebo takto je len zavesený na mne a nič pri nom nemôžem urobiť....iba moj názor 😎

eda28
16. dec 2011

@asteri Na to cistenie zubkov som sa nedavno pytala mojej zubarky, takze urcite bez pasty, len kefkou alebo si daj na prst gazicku a povytierat.

eda28
16. dec 2011

@veronikam Moja mala tiez jeden cas nechcela vobec mlieko, ale my sme na UM. Tak som jej davala len ked uz bola trochu prispata, alebo este sa len prebudzala, vtedy vypila. Ked bola taka cula, vobec nedala flasu do ust a to uz musela byt hladna. povedala som si, ze jej dam az ked bude revat od hladu, ale ona nerevala a zas ja by som to tak dlho nevydrzala. Potom sme vymenili dudle s vacsim otvorom, a to normalne, ze zacla pit. Potvorka nasa. Vyskusaj mozno to pomoze. A vlocky s mliekom davam aj ja obcas. Mam pomlete v doze, len pridam mlieko.

alzbetka71
16. dec 2011

@macka381 presne toto ma napadlo ked som čítala príspevok od martulieny, ja mám presne také isté neposedné chlapča, ktoré sa vrtí ako šidlo. Ty máš ešte šťastie, že ti chce byť v chodítku, mne nechce byť ani tam, vydrží chvíľočku max 3 minútky, pri prebaľovaní sa tiež vrtí tak, že mu musím držať nohy, aby sa mi stále nepretáčal, neviem si predstaviť, že by iba ležal, lebo už sa síce snaží sa posadiť sám, ale ešte to nevie. A martuliene ticho závidím, že bábätko zatiaľ iba leží a je pokojné,,,

honeybunny81
16. dec 2011

@alzbetka71
@macka381
Baby ziadne dieta v tomto veku nevydrzi len lezat, martuliena tym clankom podla mna chcela upozornit na to aby sa deti cielene nedavali sediet tak ze su napr.oblozene vankusmi atd. Vsetci vieme ze na pavuky, skakadla a ine veci spadajuce do tohto veku su nazory 50:50, tiez mam v rodine doktorov a napocuvam sa! Ide skor o to, aby tieto veci nebranili prirodzenemu vyvoju, vsetkeho vela skodi,a troska este nikoho nezabila. Je len na nas aby sme zodpovedne urcili kde ta troska zacina a kde konci. Jedna znama ma dieta v pavuku od rana do vecera, podla mna je to chore a ono teraz naslapuje na spicky, ano mama ma pokoj, ale na nasledky velmi zrejme nemyslela. 🙄

macka381
16. dec 2011

@honeybunny81 peťka pekne si to napísala 🙂

alzbetka71
16. dec 2011

@honeybunny81 áno to je už ten extrém a to už nie je dobré. Ja som sa radila s doktorom a ten povedal, že ked to nebudem preháňať s tým chodúľom, tak nachvíľku tam drobec môže ísť. No môj tam vydrží len veľmi krátko. Mám 4 deti, takže mám nejaké skúsenosti. Dcéru sme dávali do pavúka- chcela tam byť, neviem koľko to mohlo byť možno na hodinku denne, ked to zrátam a nechodila po špičkách, ďalší syn tam nechcel byť, reval ako keby ho tam niečo pálilo a chodil po špičkách veľmi dlho, tak potom si vyberte...

martuliena
16. dec 2011

@honeybunny81 myslim, ze si ma pochopila spravne, nemam pokojne dieta, ktore len lezi v postielke, ale skusa lozit a plazit sa, teraz je vek ked to ma naucit a nie chodit, alebo sediet ked to nevie, urychlovanie je podla mna zbytocne a samozrejme skodlive ked sa to prehana