icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

honeybunny81
2. jan 2012

@mirka1985 ty kokos presne som sa na to dnes pytala, vies co vytlacim si to a pojdem sa tam zajtra pre istotku spytat 😀 este raz. Logiku to dava ale system v tom neni. 😠 dam vediet zajtra.

macka381
3. jan 2012

@alzbetka71
@weronika187
no ako tak čítam a tiež počúvam okolie, asi to tak bude, teda najskôr chodenie a potom lozenie.
Inak na internete som našla tento článok, je tam nácvik lozenia a tiež posadenia sa, aj som skúšala to lozenie, ale len mrnčanie bolo zase, takže pre inšpiráciu pripájam link
http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=Calculat...

mirka1985
3. jan 2012

@honeybunny81 no som zvedava, co ti teda povedia.

zuzana369
3. jan 2012

ahojte, nasej Leuske sa tiez velmi nechcelo lozit, zacala plazenim, samozrejme s mrncanim, teraz uz hopka ako zajko, aj ked stvornoskovanie to este nie je, ale myslim, ze to k tomu speje. Tiez sa jej nechcelo, len lezala na bruchu, tak som jej hracky prestala davat do ruky a polozila som ich kusok od nej, aby sa nacahovala, potom som jej ich posuvala stale dalej a dalej a ona sa zacala plazit za nimi. Takto som ju naucila aj otacat sa z chrbatika na brusko, lebo ani to sa jej nechcelo, ved ked dostala vsetko do ruky, tak ani nemala motivaciu...🙂 Teraz ju to hrozne bavi, zameta podlahu, vzdy sa niekde vtrepe a zasekne sa tam a my sa smejeme, aka je podarena :D

honeybunny81
3. jan 2012

@mirka1985 avoj, no pani boli z toho trosku zmatene, ale nakoniec sme dospeli k rovnakemu zaveru ako si napisala ten priklad s pani Danou 😲 tak to je potom este lepsia alternativa ako som si myslela. 😀 tak uz len to mimco nam chyba 😀 Ty kojis?

weronika187
3. jan 2012

@honeybunny81 dakujem 🙂
@zuzana369 aj ja som mu davala hracky dalej od neho, nech sa prevaluje na brusko, ale ten nas maly lenivcek radsej sa bude hrat s prstekmi ako by sa mal prevalovat alebo spusti rev, taky pekne srdity 😠 Parkrat sa pretocil, ale ze by sa prevaloval, tak to vooobec 😖 A to iste je aj s "lozenim", proste ked sa natiahne za hrackou a nedostane ju ani na druhy pokus, konci s tym a bud si najde nieco ine alebo sa zacne hnevat a spusti rev... 🙄

mirka1985
3. jan 2012

@honeybunny81 hej kojime, kojime. Len ja stale neviem ako s tym DNP, sa mi to zda stale nejako skoro a hlavne ked ideme na jar staviat, tak bude roboty na najblizsie roky viac nez dost. Sa asi na to vykaslem. Takuto dilemu som uz davno nemala......................

zuzana369
3. jan 2012

@weronika187 no jooo, tak bez toho placu a hnevania to asi nepojde 🙂 ale zase, raz sa zacne hybat, nebude ho to bavit stale len tak lezat, skor ci neskor, neboj, sam na to pride...Nasa sa zase napr. vobec nechce z brucha na chrbat pretacat, tiez spusti krik, ze pridite ma zobrat :D

honeybunny81
3. jan 2012

@mirka1985 ja to beriem tak ze keby som mala stale cakat na vhodnu chvilu tak to nebude nikdy. Ja si to poistim ved ked sa zadari tak sa budem tesit ak nie tak sa svet nezbori, ja uz som si na tento nas poklad hodne dlho pockala tak asi aj preto. Mne sa to nrzda skoro ved mala bude mat dva roky ked sa surodenec narodi, to uz sa da. 😀 Len neviem co s tym kojenim, ak nepojde otehotniet tak asi kvoli tomu, ale malu este stopnut nechcem.

mirka1985
3. jan 2012

@honeybunny81 a kramy si uz dostala, ja som dostala mesiac po sestonedeli, takze akoze fasa, myslela som, ze vydrzim dlsie. Lebo potom by nemal byt problem s otehotnenim, ci?

honeybunny81
3. jan 2012

@mirka1985 no ja nie, ale viacmenej je to jedno, ide skor o to ci ovulujeme 😀 lebo ten prolaktin co nam udrziava mliecko Tlmi dozrievanie vajicka 😠 akoue nie je to nemozne len to znizuje sancu o cca 70 percent co je dost, ale to vsetko zalezi od vela veci, a hlavne psychiky 🙂
Fuuha, hned po sestonedeli, fasa, ja som rada ze este nic (teda aj ano aj nie 😀 £

honeybunny81
4. jan 2012

@mirka1985 spomen certa! 😠 dnes rano som dostala 😀

macka381
4. jan 2012

Včera pri kúpaní sme našli nášmu drobcovi na chrbátiku asi vo veľkosti orecha biely fľak - vitiligo, stratil sa mu tam pigment. Neviete čo to mohlo spôsobiť u tak malého dieťatka a je možné, že mu pigment znova nabehne?

honeybunny81
4. jan 2012

@macka381 si si ista ze to je vitiligo? Alebo len bledsie miesto? Lebo vitiligo ma presne a silno ohranicene okraje to by si si vsimla. A ak je to ono tak uz to tak zostane, ale myslim ze to bude nieco ine, a este k tomu na chrbatiku, to sa vyskytuje na rukach nohach trieslach, atd.

v.elen
4. jan 2012

Ahojte, my sa tiež vôbec nepretáčame ani nelozíme.. Už neviem ako ho motivovať!!! Hračky mu dávam ďalej aby si ich dočahoval a on nič.. Sem tam sa mu podarí pretočiť aj sa trošičku pohnúť, ale žeby sa gúľaľ to vôbec nie.. Radšej začne revať, akoby ho z kože drali, keď nedočiahne na hračku 😒
Inak už sa Vám detičky sami posadili? A ak nie dávate detičky sem-tam do sedu? Nemalo by sa, ale hádam keď si ho zoberiem na kolená, môže sedieť nie?

@honeybunny81
@mirka1985 baby obdivujem Vás, že už pomýšľate na ďalšie bábätko 🙂 my by sme tiež chceli, ale ešte sa mi to zdá skoro (čo sa týka veku 😀 už by som moc nemala zaháľa, ale čo už), hlavne keď ma ten môj zbojník nenechá vyspať 😀 😀 😀 vy ste ako na tom s nočným spánkom?

kakakina
4. jan 2012

@v.elen ,moj maly sa tiez nechce pretacat,z bruska na chrbatik.Na brusko sa pretoci,a zacne sa zlostit.Kusocek posedi,ked ho dam na gauc,ale len chvilku,ale sam sa neposadi.No a spanok-co je to??Ja v noci vstavam aj kazdu hodinku,dva tri krat kojim Palka,a medzitym aj dva,tri krat Oliverko chce cikat 🙂 ,pofukat,alebo vzdy nieco hlada 😒 .A samozrejme moze prist IBA MAMKA 😉 !Takze kym nepojdu obaja do skoly,asi sa nevyspim!!!!

mirka1985
4. jan 2012

@honeybunny81 asi sme to privolali, no sranda aka zhoda nahod, ale aj tak si dlho vydrzala 🙂

honeybunny81
4. jan 2012

@v.elen spanok? To nepoznam! 😀 Ale ked uz sa nemam vyspat nech to stoji za to 😀 A tiez vstavam tak 18x za noc, kojim aj 6 x do rana.

honeybunny81
4. jan 2012

@mirka1985 hej, to bude znamenie 😀

macka381
4. jan 2012

@honeybunny81 ja vitiligo mám na pravom stehne asi tak 1 cm veľké, najprv to začalo, že to bola bledá škrvna, až to zostalo uplne biele. A jedna pozoruhodná vec, ked som bola v dva roky dozadu na dovolenke v Grécku, tak som mala na tele vela takýchto bielych škvŕn (takých bledších). Trvalo to asi pol roka, kým mi to z tela samo zmizlo. Neviem čo to bolo, ale nikde som s tým nebola, či bola len nejaká reakcia alebo čo, tak to ani srnka netuší.
U Lukáška je to podobne, nemá to ohraničné kraje, tak mi ako prvé napadlo vitiligo, ale snad to zmizne. V utorok ideme do poradne, tak uvidime čo to bude za "čudo".

macka381
4. jan 2012

@v.elen no to poznám veľmi dobre, keď nedočiahne na hračku, len piští. Hlavne ked ho dávam na bruško, aby sa snažil plaziť, ale bez výsledku. Už len čakám, že to pride samo a to pretáčanie z bruška na chrbátik a opačne, alebo to lozenie vynechá a začne chodiť.

v.elen
4. jan 2012

@macka381 aj ja si myslím, že to preskočí a začne už rovno chodiť.. (dúfam 😉 )Dnes som bola u kamošky a tá má rovnako starú dcérku.. No to je pravý opak.. Samko tam len ležal a ona okolo neho lozila 😀 Aké sú tie deti rozdielne..
@honeybunny81 16x za noc hore? Tak to nie sme ani my 😀 A to máš ešte pomyslenie na druhé dieťatko 😀 Máš môj obdiv 😉 My sme hore ako kedy niekedy 4-6x a niekedy aj každú hodinku, ale ja som taký typ, že sa potrebujem vyspať, aby som cez deň dobre fungovala a venovala sa malému.. A ráno sme hore už od 6-tej 😒

weronika187
4. jan 2012

@zuzana369 pevne verim, ze mas pravdu a aj ja si uzijem to prevalovanie 🙂
@v.elen ako keby som citala o nasom chrustikovi 😀 ako som tu uz pisala, pretacanie, ci prevalovanie z chrbatika na brusko a z bruska na chrbatik - tak o tom momentalne mozem len snivat 😕 a s lozenim ci stvornozkovanim je to to iste.... No a sam sa este neposadil, chyba mu uz len trolinku k tomu, ale ked ho posadim, sedi uz krasne, bez valnia, proste ako dospelak 😉 A spanok? noooo, striedavo, niekedy sa zobudi len 2-3x za noc, niekedy viac...
@macka381 😀 😀 😀 vidim, ze s @v.elen mame rovnakych malych spekulantov 😀 😀 😀

Maminky, viem, ze sa tu uz pisalo o tom "mama" obdobi babatiek, ale stalo sa niektorej z vas, ze jej drobec nechcel zaspat a spinkat bez nej? lebo nas chrustik posledne dni musi spat len a len pri mne, inak nezaspi 😒 no problem je v tom, ze ani ked zaspi ho nemozem prelozit do postielky, lebo hned sa zobudi...a ked ho necham spat pri nas, tak nad ranom okolo tretej, ked sa zobudi, tak ma skriabe, taha za vlasy, snazi sa mi oko chytit a pod...a uz som fakt zufala z takehoto "akcneho" prebudzania 😠

macka381
4. jan 2012

@weronika187 no naše deti sú ako jedno, teda dve úplne rovnaké, len každé v inej rodine (ako by ich jedna mater mala 😀 ). To ako keby si písala o našom drobcovi, tiež má niekedy maniere, nie a nie zaspať večer. Inak večer musí zaspať spáť, lebo ešte s ním zaspávať a potom v noci ho mať v posteli, už by sme to nevydržali. Hlavne ráno o piatej, je jeho čas, kedy potrebuje byť medzi nami, kričí, niekedy vrieska, alebo aj spieva 🙂 potom ho to prejde, tak nás kope, do toho plače a jeduje sa, no hrúza. A to v noci k nemu ešte vstávam čo mu stále dudel dávam do úst, nieviem či sa mu stále niečo zlé sníva alebo mu robia jeho zuby, ktoré nie sú stále na obzore. Už len dúfať, že naše akčné dieťa bude raz kludné a prespinká cellú noc, ale o tom môžeme len snívať 😎

weronika187
4. jan 2012

@macka381 ani my este nemame zubadla, len 3 mesiace vsetky priznaky sprevadzajuce rast zubkov 😠 no ved toto, ze nielenze s nami musi spinkat (teda konkretne so mnou), ale este aj to prebudzanie je bolestive 😒 ale ja stale pevne verim, ze raz sa poriadne vyspim 😀

velvet26
5. jan 2012

no u nas je to tiez podobne, vecer zaspi, dam ju do postielky uz o 18.15 hod. okolo 21 si idem lahnut aj ja, chvilu lezim a ona ako keby zistila, ze som prisla do izby, zobudi sa a chce papat, potom si ju uz nechavam u seba v posteli a spime vedla seba, ona na mne vylozene obe nohy, mam problem ist aj na wc, co jej ich nenapadne zo seba davam dole..hore sme ako kedy, niekedy kazde dve hodky, dnes za noc len dvakrat papala..no ako sa zobudi, zacne ma tiez chytat, tahat za vlasy, buchat po prsiach, no proste chce ma citit, tak ju zoberiem na kolena a ona zaspi..potom znova polozim a ona zvycajne hned chnapne po prsku a cucka si... 😀

co sa tyka pretacania, na chrbte nechce vobec byt, stale sa otaca na brucho a snazi sa aj plazit no zatial len dozadu jej to ide..z bruska naspat na chrbat sa potvorka otocit vie, ale robi to len vtedy ked nie som pri nej, uz som ju parkrat vymakla, ako sa pretocila co som nebola pri nej, len som ju sledovala z inej izby, no kedze som vacsinou stale s nou, tak sa po chvili co je na bruchu zacne jedovat, aby som ju otocila ja..
sediet sama este nesedi, len ked som za nou, tak sedi a celkom pekne aj sa hra, ze docahuje zo zeme hracky, no sama ked sedi este ju to myka do stran.

zubky mame 4 dva hore, dva dole, vyzera ako zajac, taka je podarena, no vsetko chce nimi hryzt, aj moje bradavky..a idu nam dalsie, tak nepokojne noci su mozno aj kvoli tomu..

v.elen
5. jan 2012

@weronika187
@macka381
baby to fakt ako keby ich "jedna mater" 😀 mala.. Samko tiež musí spinkať s nami, inak sa nevyspíme nikto 🙂 Večer zaspinká v postieľke, ale nad ránom a niekedy aj skôr ho musím dať k nám inak reve a v momente ako ho položím do našej postele je tuhý 😀 😀 😀 tak dúfam, že ho to čoskoro prejde 😉
Inak my máme tiež symptómy zubov už cca 3 mesiace a viac.. A včera sa nám prerezal prvý zúbok 🙂

kakakina
5. jan 2012

@v.elen ,aj nam sa dnes ukazal prvy 😀

velvet26
5. jan 2012

dnes sa dianka prvykrat sama posadila, dala som si ju na kolena, ze ju idem uspat a ona sa vysvihla hore a sedela sama, trvalo jej to par sekund co vydrzala.. 🙂

macka381
5. jan 2012

@v.elen Tak toto by som si aj ja priala a symptómy už o mesiac dlhšie ako vy a zuba ani jedného. Som si myslela, že na "Vianoce dorazia zabalené pod stromčekom", ale stále nič...a kúseme ako divý, dokonca celé pästičky ☹