icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

macka381
6. jan 2012

Jeej konečne pokrok v živote nášho drobca, začína dvíhať ritku a ťahať sa smerom dozadu pri štvornožkovaní 🙂

v.elen
6. jan 2012

@macka381 supeer, my už dvíhame ritku dávno.. Dá sa na štyri, ale neposunie sa ani o kúsoček 😀 vráti sa naspäť.. Ale začal mi robiť to, že miesto na štyri sa dá hneď na nohy (chodidlá) a vyzerá to dooosť smiešne 🙂 My sa asi ozaj miesto štvorkovania, prevaľovania a sedenia hneď postavíme na nohy 😀 😀 😀

aaddeell
7. jan 2012

ahojte ja som tu dlho nepisala ale idem sa pochvalit 4.1 som nasla vlavo dole prvy zubok a vcera 6.1 druhy zubok v pravo dole
@v.elen @weronika187@macka381 a co sa tryka spania u nas je to to iste a po novom maly uz nechce byt vobec v postielke dame ho do postielky place k nam do postele spi ako drievko

v.elen
7. jan 2012

@aaddeell aj nám vyšiel prvý zúbok 4.1. 😉 a druhý sa nám prerezáva, tak dúfam, že čoskoro aj ten vykukne 🙂

weronika187
7. jan 2012

@v.elen @kakakina @aaddeell maminky, gratulujem drobcom k prvym zubkom a tesim sa s vami 😵 my stale nic, nemame ani jeden jediny zubok 😢 a co sa tyka zaspavania, zacina to byt coraz tazsie ulozit ho do postielky..posledne dva dni tam nechce byt ani za svet 😠 sme na tom rovnako ako @aaddeell 😒 A to uz vedel krasne zabuvat v postielke a teraz je vsetko fuc....no neviem, ako ho od tohto oducime.... 😅

alzbetka71
7. jan 2012

my už máme 6 zubov, ale trvalo to asi 2 mesiace kým vyšli, najprv naraz spodné 2, a teraz naraz 4 horné. Tiež vieme štvornožkovať, ked dolezie ku stolíku, vie sa sám postaviť a už máme aj modrinu pod okom, ako spadol a to ideme v stredu na poradňu. Dúfam, že to dovtedy zmizne, v noci spíme celkom fajn - jeden krát sa budí okolo tretej a ide ku mne do postele a potom ráno okolo 8.oo hod, ale ked pôjdu deti do školy tak bude vstávať s nimi - zobudia ho. Cez deň je to so spaním horšie, mávame ja tomu hovorím mikrospánky 2-3 krát za deň. Pred vianocami sme dobrali ATB, teraz má malý znovu soplíky, čo s tým, aké kvapky dávate drobcom?

aaddeell
8. jan 2012

@weronika187 nas spal sam v postielke do 5 mesiaca, dali sme ho do postielky a odisli zo spalne a zaspal, potom z nicoho nic nechcel uz spat v postielke tak sme ho dali do nasej postele a tiez zaspal sam a tak sme ho dali do postielky a po novom v postielke uz nechce vobec spat tak spi medzi nami a nevieme ako to vratit spat alebo preco sa to stalo, a cez den chce spat iba vonku v kociku ale od vcera ho ucime spat doma poplace si a tak zaspi, strasne ma to boli ked ho pocujem plakat ale musi sa naucit spat doma ☹

baby ake maju miery vase deticky? Adamko ma cca 10,5 kg a 75 cm do siesteho mesiaca bol cisto kojeny a to mal 10 kg

pouzivate jantarovy nahrdelnik na prerezanie zubkov? ake mate s nim skusenosti? my ho mame 3 dni ale ci to zabera neviem, kym sa Adamkovi vytlacil prvy zubok mal teplotu 2 dni a hnackoval tak sme mu dali jantarovy nahrdelnik a nie je ani teplota ani hnacka

aaddeell
8. jan 2012

@alzbetka71 nas Adamko mal asi 2 mesiace sopliky a nepomohli ani kvapky tak mi svagrina poradila ze mu mam davat do nosteka materske mlieko a pomohlo to po tyzdni sopliky zmizli, neviem ci kojis ale ak ano tak si trosku odstriekaj mlieka staci aj rukou do poharika a namoc tam nachvilu palicku na cistenie ucha a tym vytri nostek niekolko krat za den 😉

alzbetka71
8. jan 2012

@aaddeell vyskúšam, idem teraz hneď a ďakujem

weronika187
8. jan 2012

@aaddeell jeeeej, Adamko je krasnucky, velky fesak 😵 inak aj my rozmyslame ako chrustika naucit znovu spat v postielke, lebo takymto stylom bude mat 3 roky a stale spat s nami 😕 🤐 No a vo strvtok sme boli na poradni a chrustik ma 71cm a 8610g 😉 😀

aaddeell
9. jan 2012

@weronika187 to co pisala o tom ako ucim zaspavat Adamka tak to zabralo prave zaspal v nasej posteli a nie vonku a zaspal sam tak sa tesim 🙂 vyskusam to este s postielkou

velvet26
11. jan 2012

@aaddeell to aj je velky chlap, krasny a ta vaha...valibuk velky, nasa dianka ma uz vyse 9 kg, na dievcatko celkom slusne, ide nam teraz 5 zub, tak sme v noci viac hore, cca. kazde dve - tri hodinky..uz nech idu ti nasi drobci do skolky co... 😀

aaddeell
11. jan 2012

@velvet26 ja este nechcem aby isiel Adamko do skolky, lebo ja budem musiet ist do prace a ono sa to nezda ale to bude uz zachvilku

ostavate vsetky doma na materskej 3 roky? ja rozmyslam ze asi nie kedze Adamko je junovy a v juni ked bude mat 3 mi ho nikto nevezme do skolky tak rozmyslam , ze pojde do skolky ked bude mat 2 roky a 4 mesiace

paula1234
12. jan 2012

@aaddeell ja tiez asi budem musiet do prace od noveho roku, ked bude mat maly rok a 8 mesiacov, ale skusim si to predlzit do 2 rokov a dam ho do sukromnej materskej skolky kym bude mat 3 rocky, lebo tie nase skolky pre tieto ,ale deticky nie su na moc dobrej urovni, aspon si pekne zvykne a potom sa uvidi, ked bude dobre, tak by som ho tam nechala, ak budeme zdravi a mat obaja s manzelom pracu))) 😉

macka381
12. jan 2012

Ahojte, no ako tak čítam, velké detičky sú tu. Po utorkovej poradni my máme 75 cm a 10,38 kg. Doktorka dokonca povedala, že vyzerá ako ročný chlapec. Len škoda, že žiadny zubok na obzore, vraj mu pôjdu ako prvé horné zúbky a potom ostatné a všetko naraz pokope, tak sa máme na čo tešiť. Inak hryzie všetko ako divý, asi ho to riadne svrbí.

paula1234
12. jan 2012

@macka381 ani my este nemame ani jeden 😀

honeybunny81
12. jan 2012

@paula1234
@macka381 ani my nemame zubok... A to by si do pusinky strcila ruky az po plecia 😀
Dnes sme boli v poradni no my sme teda este taka musia vaha, mame 6900g a 73 cm. 😀

akab
12. jan 2012

Ani my nemáme zúbok a vážime 7770 gramov pri dĺžke 72 cm. :o)) Ale aj tak mi je ťažký, dcérka bola drobulilinká, ona mala takúto váhu v rôčku.

macka381
13. jan 2012

@paula1234
@honeybunny81
@akab som rada, ze nie sme v tom sami 🙂

zuzana369
13. jan 2012

a my mame uz 4 zubky, dva hore, dva dole, ale to nam rastli asi 2 mesiace 🙂

alzbetka71
13. jan 2012

my máme 8 kg, neviem koľko cm, 6 zubov, chodíme po štyroch, máme už aj 4 modriny na čele. ďalšie očkovanie bude až ked budeme mať jeden rok.

v.elen
13. jan 2012

my máme stále iba 1 zúbok 😉 a na poradni sme boli pred mesiacom a to sme mali 8860 gramov a 71 cm 😉

alzbetka71
14. jan 2012

@v.elen tak to je iný papkáčik.
Čítam tu, že dávate deťúrencom mäsko. To im ho mixujete, alebo ho spapkajú len tak?

v.elen
15. jan 2012

@alzbetka71 Ja mu ho zatiaľ mixujem, lebo keďže máme iba 1 zub tak by ho nepožul 😀 A papkáč je on riadny, zje všetko čo mu nachystám 😀

michala29
15. jan 2012

ahojte..chcela som sa spytat či už davate svojim detičkom pribinačika....

velvet26
15. jan 2012

@michala29 nedavam este jogurty, az od 10 mesiacov by sa mali mliecne jogurty papat, co viem a co mi hovorila dr.

michala29
15. jan 2012

zaujmave lebo mi už jogurty papame asi dva tyždne a to mi doktorka povedala ale len biele zvolenske,ale tie mi nechce tak jej kupujek od Nestle od 6mesiaca..tak potom neviem..každy rozprava inak a potom som z toho mimo a neviem čo vobec može a čo nemože...:(

paula1234
15. jan 2012

@michala29 uz sme sa tu o tom rozpravali, jogurty az od 10.mes. a malo by sa zacat probio jogurtami))) a pribinacika naozaj az neskor, je to tvarohove a tvaroh by sa do roka nemal davat, ale kazdy si urci ako mu vyhovuje)))) 😉

v.elen
15. jan 2012

@michala29 ja jogurty už dávam, a to aktiviu bielu a spapá mi ho celý 🙂 Mne dr. povedala, že už jogurty môžem dávať.. niekedy pridám aj ovocie, ale spapá aj samotnú activu..

paula1234
15. jan 2012

@michala29
@v.elen nechcem sa vam do toho miesat, kde sa ponahlate kocky s tymi jogurtami, ved je tolko inych veci co mozu vase deticky papat) 😉