icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

michala29
15. jan 2012

@paula1234 Ja sa vobec neponahlam len som bola zvedava ako su na tom ine detičky a prišla som na to že 100ludi 100 nazorov ja sa len riadim to čo mi povedala moja detska doktorka..ale asi počkam s tymi jogurtami..a neviete mi ešte poradit-moju malu začalo natahovat bola som u doktorky a ta mi povedala že su to hlieny že jej mam davat Nasivin kvapky,ale ona sopliky nema a natahuje ju stale..neviete čo to može byt?

v.elen
15. jan 2012

@paula1234 @michala29
ja sa nikam neponáhľam, ale keď mi moja detská dr. povie, že môžem, tak asi môžem nie? 😉 a ozaj 100 ľudí 100 názorov..

kakakina
15. jan 2012

@v.elen ,mne tiez dr.kazala od ukonceneho 8mesiaca.Ja som mu uz raz dala sabinovsky,ma probioticku kulturu.a velmi mu chutil.Pribinaciky a tvarohy nedam,ale jogurtik uz sem tam do jedalnicka zaradim.A nepytam sa,ked dr.povolila,a malemu chuti a nerobi problom s travenim,nevidim dovod,pytat si dovolenie,alebo zakaz inde.Riadim sa vysadne svojim dietatkom. 😉

honeybunny81
15. jan 2012

Baby ale vsak nejde o to ci chuti alebo o to ci to detom nerobi problemy teraz... Nasa mala by zjedla aj klobasu ak by som jej ju dala... Nezabudajte ze ide o to, ci sa im v buducnosti nevytvoria alergie prave kvoli tomu ze sme im do jedalnicka zaradili nieco skor ako bolo vhodne... A hlavne ak ide o kravske mlieko...to im rovno dajme do flasky plnotucne rajo 😕
Mozno sa budem opakovat, ale naco sa ponahlat, detom nevadi ze jedia stale to iste (s minimalnymi obmenami).

kakakina
16. jan 2012

@honeybunny81 ,ja som robila par rokov v zahranici pri detoch,a tam nik nedaval po roku formulu,ale uz sa zavadzalo kravske mliecko.Aj kamoska ma tam maleho o nieco starsieho od mojho a dr.jej uz kazala zaviest pomaly kravske mliecko.Jogurty vraj tiez dava od osmeho mesiaca.A robila som v rodinach kde mali vela deti,no nestretla som sa z detmi co mali alergie.Ja myslim,ze formula je tah farmaceutickych firiem,mozno sa mylim.Skus si precitat knihu Neziaduci ucinok-smrt.Ja som dost zmenila nazor na rozne zdraviu prospesne veci.A fakt sa riadim skusenostami a dietatkom 🙂 .A ako tu pozeram,co iny lekar to iny nazor.Tak len dufam ze vsetky davame tym nasim dietkam len to najlepsie,co im dat mozeme. 🙂

honeybunny81
16. jan 2012

@kakakina ja som tiez robila par rokov vonku ale s kravskym mliekom do roka som sa teda nestretla... Ja dietatu formulu nedavam ani vo forme kasi (mame nemliecne). O intolerancii laktozy viem svoje z osobnych skusenosti a ja teda kravske mlieko v ziadnej forme svojmu dietatu do roka nedam. Ale mas pravdu, dufajme, ze im davame to najlepsie 😀 je fakt ze sto ludi sto chuti a kazdy lekar povie inak 😖

v.elen
16. jan 2012

@kakakina
@honeybunny81
baby ja mám susedku, čo má rovnako staré dieťatko a tej dr. povolila dávať kravské mlieko a ona jej ho aj dáva..
Tak ja fakt neviem, čo je správne a čo nie 😒

paula1234
16. jan 2012

@v.elen no tak kravske mlieko to fakt nie, minimalne do roka, ja by som teda nedala, my sme prvemu zacali davat od roka, plnotucne prevarene. ale pil ho len vecer), ale ved tak to im fakt mozte dat vsetko, ako pise
@honeybunny81 aj nas Adam by zjedol vsetko, hlavne, ze to ide do ust a ked mi jeme, nic ine nepocujeme iba ham-ham, takze neviem akych mate lekarov, ale este som nepocula, ze by kazali davat mlieko uz tak skoro a ako vravim probio jogurty oki, ale asi az od 10.mes. a potom po roku je dobre skusit z kazdeho rozka trosku, ved este je fakt cas)))) 😉

alzbetka71
16. jan 2012

@v.elen ja som tiež začala dávať biely jogurt a chutí, tiež spapká celý

v.elen
17. jan 2012

@alzbetka71 pozerám, že máš tiež Samka 😀

alzbetka71
17. jan 2012

@v.elen áno máme Samuela, aj ked najprv nikto nechcel o tom mene ani počuť, presadila som si ho, a teraz je to pre všetkých najkrajšie meno

zuzana369
17. jan 2012

ja si myslim, ze kazda mamina si to spravi najlepsie podla vlastneho svedomia a vedomia...aj ked je to asi tak, ze vrecko cipsov by deti tiez zjedli, lebo im to chuti, len akosi pre zdravie to velmi prospesne nie je.

macka381
17. jan 2012

Ahojte maminy, mali ste niektorá problém pri prerezávaní zúbkov, že sa dieťatko v noci budilo a nemohlo spať, myslím také prehadzovanie zo spánku ktoré trvá niekoľko hodín v noci. Lebo už to prežívam druhú noc, malý totál nevyspatý, ja tiež. V lekárni mi poradili sirupček Nurofen, vraj sa to môže dať. Máte niekto skúsenosti, že by to aj prípadne zabralo?

elsanka
17. jan 2012

Ahojte. Z diskusie je jasné, že koľko ľudí, toľko názorov. V každom prípade ja sa riadim vlastnou intuíciou a svojim synom. Možno teda aj skúsenosťami s prvým synom ale to bolo o inom.Narodil sa v Spanielsku a kojila som ho len tri mesiace. Potom dojčenské mlieko a jogurty tiež ale vyrobené špeciálne pre týchto drobcov od Danone. Je zaujímavé, že tam to beží a existuje. 8-mesačného Matúška stále kojím, nevie čo je to umelé mlieko ani jogurty, zato zje všetko ostatné, čo mu navarím a pripravím, žiadna umelá strava. Dieťa váži 12kg a meria 75cm, takže sa nesťažujem, len ak na moje ruky a bolesť v chrbte 😉 . Vec sa má tak, že tiež uvažujem nad odskúšaním jogurtu, aj keď mi o tom nič moja pediatrička nepovedala. Intuícia mi vraví, že treba nájsť jemný probiotický , no plnotučný jogurt a....vyskúšať!

v.elen
18. jan 2012

@macka381 tak mne to hovorila aj dr. že môžem dať Nurofen sirupček.. Aj som vyskúšala, ale bez zmeny 😒 budíme sa stále rovnako a ešte k tomu sme 1-2 hodky v noci hore.. Tak ako píšeš nevyspatý malý a aj ja ☹
Môžeš vyskúšať aj Panadol sirup, ten by mal byť vraj lepší ako Nurofen.. neviem.. A dr. hovorila, že keď už neúčinkuje nič, tak mu mám vyskúšať po 3 noci Paralen čípky.. zatiaľ som neskúšala, ale budem nad tým silno uvažovať 😉

weronika187
18. jan 2012

@macka381 @v.elen velmi dobre poznam take noci, stale sa prehazduje akoby si nemohol najst tu spravnu "polohu" na spanok...a kazdych 5 min mu davam cumlik, alebo ho musim chytit za rucicku, aby sa ukludnil 😒 takze ziadny spanok a chrustik je potom z toho cely den nervozny 😖 ale tesim sa, ze uz pred tyzdnom sa nam prerezal prvy zubok, este nie je cely vonku, len kusocek 🙂 inak citala som tu na fore, niektore maminky odporucaju homeopaticke cipky Viburcol, vraj su dobre na upokojenie babatka, ked idu zubky a je nervozne, uplakane alebo ma zvysenu teplotu. uz som pisala aj dr. a ta ich schvalila, takze budeme testovat 🙂 len dufam, ze budu aj ucinkovat 😅
@elsanka pekne miery ma Matusko 😵 a to ja sa stazujem, ze aky je chrustik tazky a to ma necelych 9kg 😀

v.elen
18. jan 2012

@weronika187 ahoj ja už dávam Viburcol čípky cca týždeň a bez zmeny 😒 Asi som Ťa moc nepotešila, že? 😀

weronika187
18. jan 2012

@v.elen to fakt? 😒 a uz som sa tesila..no nevadi, ked nezabere toto, tak skusim tie paralenove cipky, aspon jednu noc nech sa vyspim 😕

v.elen
18. jan 2012

vyskúšaj.. každé dieťa je iné a inak reaguje.. Inak aj ja rozmýšľam nad tými paralenovými čípkami, len to sa asi nemôže dávať dlhodobo, nie?
@weronika187

weronika187
18. jan 2012

@v.elen dlhodobo asi nie, ale tak vyskusaj a uvidis 🙂 a uz mate zubky?

v.elen
18. jan 2012

@weronika187 máme jeden spodný zúbok.. 🙂 Inak ja už som skúšala dávať 1 noc aj Nurofen sirupček a ďaľšiu Panadol sirup a bez zmeny.. Tak ja neviem, či je to zubami.. Či už nie je tak zvyknutý sa budiť, že to robí aj keď ho nič nebolí.. to je asi blbosť, že? 😀

weronika187
18. jan 2012

@v.elen hmm, tak zvyknuty snad nie 🤐 radsej nech su to "len" zubky, lebo tym sa ja utesujem, ze raz to skonci a potom budem spat a spat 😀 a mozno ten sirupcek nie je az taky ucinny ako cipky, i ked by to malo byt to iste... vyskusaj a daj vediet, ja vyskusam najskor Viburcol 😎

v.elen
18. jan 2012

@weronika187 no v to dúfam aj ja, že sú to "len zúbky" a že raz sa konečne vyspím 😀 bože, ako sa na to teším 😀 😀 😀 a to sme chceli 2 deti.. no neviem, neviem 😀 inak vy už máte nejaký zúbok? Zajtra vyskúšam tie paralenové čípky a dám vedieť 😎

weronika187
18. jan 2012

@v.elen nam sa pred tyzdnom prerezal jeden spodny, ale este je malilinky, este ho nie je dobre vidiet 🙂 to este bude prebdenych noci 😅 ved aj my by sme chceli este deticky, tak asi co najskor, nech to vsetko mame za sebou a mozeme si uzit poriadny spanok 😀 😀 😀

macka381
18. jan 2012

@v.elen

@weronika187
NO konečne jedna kludnejšia noc za nami, uvidíme čo bude pred nami. Nurofen som ešte nedávala, nechcem ho zbytočne liekmi "kŕmiť", teda pokial sa to dá vydržať, tak natierame zatial dasienka gélikmi a tíšime sa ako sa dá. Inak som si všimli, že mu akosi prestalo chutiť mliečko Nutrilon, v noc vôbec nepýta jesť, iba sa budí kvôli tým zúbkom.

elsanka
19. jan 2012

Doteraz som sa tesila, ze my u syna ani nevieme ako mu rastu zubky. Ma uz dva dole dva hore a lezie mu piaty....ale ako! Slinta sa, je nervozny, poplakava si, chce byt len u mna na rukach (a ja uz vazne nevladzem) , no a teraz do toho prispeli aj noci. Budime sa kazdu chvilu. Vrti sa, zaplace a stichne, potom opat, ked je hore, tak len u mna, inak place! Uz sa mu nastastie prerezal, tak verim, ze nam ostava uz len zopar dni! Ale aj tak zacinam uvazovat o tom homeopatiku! No a k tomu na dovazok mame dalsiu novu aktivitu, len stat a stat na nohach, chce chodit, skakat, doslova "zive striebro". Uz som bola nutena mu dat topanky, aby sme sa nesmykali pri tolkom "chodeni"! Ako ste na tom vy? Uz vam deticky zacinaju chodit, lozit a pod?

denimi
19. jan 2012

@elsanka Ahoj, my to to mame doma teraz velmi podobne, mame dole 4 zubky a urcite co chvila bude dalsi lebo uz je dva dni mrzuty a uplakany, stale si strka prsteky do pusy v noci sa stalebudime a tak...este dnes nam tu cely den prsi tak to je dva krat zle 🙂. Ale dufam ze sa rychlo prereze alebo prerezu a bude zasa chvilku dobre.
A stym chodenim to ani nehovorim, on sa od 6 mes. len na nohy stavia a len by behal, ale po styroch ani nahodou..)

alena24
19. jan 2012

@elsanka ako keby citam o nasom Adamovi 😉 tiez mu teraz vyliezol piaty zubok a siesty je na ceste takze noci mam take ze uz ani neratam kolko krat sa zobudi, ma pozit ze snad 100 krat a vzdy s placom, nikto ho neutisi a nikto iny okrem mna ho neuspi 😒 niekedy uz fakt nevladzem. A k tomu chodeniu,nasho uz vobec nebavi sediet, stale len dupkat a chodit, v choditku vydrzi len chvilku zato ked s nim chodim ja vzdrzi aj pol hodinu, uz pekne cupka a tiez som bola nutena dat mu papucky aby mu nebola zima a nemal polamane vsetky nechty na nohach 😉
Inak my homeopatika davame ale ucinkuju len tak na 50%, nie je to uplne ono ale aspon nejaka pomoc 😉
Wow a vas drobec ma uz 12kg? Tak to mas ozaj co nosit, nas ma nejak 9.6kg a 78.5cm ale tiez je co nosit. A naj je ked som zohnuta pri nom co s nim chodit, o chvilku mi chrbat odide 😅 😅

v.elen
20. jan 2012

@macka381
@weronika187
ahojte, takže včera som skúsila dať paralenový čípok a noc bola úplne super.. 2-3 zamrnkania..to som dala dudlík a pohladkala a spalo sa ďalej a 1 zobudenie, ale to sme sa napapali a hneď zaspali.. vôbec nie 1-2 hdoky hore 😉 aj keď ja som bola hore 😒 aspoň malinký spinkal 😉

v.elen
20. jan 2012

@elsanka
@alena24
tak náš malý sa tiež len na nohy stavia, ale len keď mu dám ruky tak sa hneď berie.. Ešte sa sám nevie ani posadiť 😒 Vám sa detičky už sami posadia? A lozenie? To je čo? To pri Samkovi nepoznám.. Keď je na brušku, tak sa len jeduje a jeduje 😀 Ja neviem či je taký lenivý 😀 😀 😀