icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

alzbetka71
20. jan 2012

my už máme 6 zubov a všetky sa nám tlačili naraz, bolo to práve obdobie, ked sme boli na 2. očkovaní, užili sme si svoje, ja som skúsila dať Nurofen aj cez deň aj na noc a pomohlo to, musím povedať, že som to cítila, že je lepší, že mu to pomohlo, teraz máme kľudnejšie obdobie, spí dobre od 8 večer do 8 ráno, super, ale dokedy? Mne malý už štvorkuje ostešesť a každým dňom mu to ide rýchlejšie a rýchlejšie, dokonca mi už vyliezol na prvý schodok v dome, takže musíme na neho dávať veľký pozor. Večer ked zaspával tak sa napapal, dala som ho do postieľky a spal, teraz ešte len cíti, že ho dávam do postieľky už začne mrnčať, toto sa opakuje 3-4-5 krát a potom už zaspí, ale musím povedať, že ked spí so mnou v posteli tak spí omnoho lepšie ako v postieľke.

velvet26
20. jan 2012

@v.elen tvoj maly urcite nie je lenivsi, len je mozno menej odvazny a boji sa novych veci, ale to chce len cas...ja som si vsimla ze nasa dianka je tiez oproti mozno inym detom o nieco opatrnejsia, co chodime na plavanie tak su tam vacsi odvazlivci, ale zase zavisi to aj od temperamentu a ten je vrodeny...mala je po muzovi, ten je taky uvazlivy, viac si rozmysli ked nieco urobi, nehrnie sa bezhlavo do veci..a mala je po nom, tak nad vsetkym co ma v rucicke rozmysla, maly filozof.. 🙂

a inak vcera sme boli na poradni, mala je v norme, sama posedi len chvilku, dolezite je aby sa pretacal z brucha na chrbatik a naspat, robil take kotrmelce po posteli a zdvihal sa na rucickach, to je zaklad pre buduce lozenie...takze bud kludna..to ze nie je popredu motoricky nic neznamena, zas v inej oblasti napr. intelektovej moze byt ovela popredu 😉

elsanka
20. jan 2012

@alena24
@v.elen
@denimi no to s tym lezenim je tiez slabsie, pretoze aby nas maco udvihol vlastny zadok je dost komplikovane popri tejto hmotnosti, hoci statie a pokusy o krok su istejsie. Pavuka sme nekupili, neviem, ci ho tam dat. Aj moj prvy syn ho mal len zo dva tyzdne, pocula som, ze vraj to nerobi dobre na klby. Zvazujem.... Ale iste je, ze sameho ho nikde nechat nemozem, vyvrtky, otacky, sedy, lahy na brucho ci chrbat, v tom je expert. Horsie je to s tym zubkom, budi sa casto strasnym vykrikom ci placom a predstavte si, ze ma zvysenu plynatost, ktora ho takto budi.... espumisan vsak nepomaha!

v.elen
20. jan 2012

@velvet26 ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď 😎 noo je pravda, že manžel je taký, že nad všetkým rozmýšľa než niečo urobí 😀 tak bude asi po ňom 😀 a pretáča sa, ale to tiež ho musím riadne nalákať na voľačo 🙂 Ale čo už každé dieťa je iné a jedinečné 🙂 😉 🙂

v.elen
20. jan 2012

@elsanka ani ja nemám pavúka, a tiež neviem či som urobila dobre.. Mne by sa tiež malý len na nožičky staval a hopsal 😀 inak vieš že aj ja som mala taký pocit, že sa mi Samko budí na zvýšenú plynatosť.. Tiež som dávala espumisan a nič, tak som vyskúšala Sam simplex a myslím, že je to lepšie 😉

v.elen
20. jan 2012

@elsanka oprava - Sab simplex 😉

macka381
20. jan 2012

@elsanka
@v.elen
@alena24
no žívé striebrá sú to a to všetko chlapci...ja teda neviem ale vraj sú chlapci neposední, tiež by ten náš len chodil, tak papučky praktizujeme asi mesiac a mesiac ako divý. Robí pekné krôčiky, pri tom sa šponuje, aby sa nehrbatil, no sranda s ním....snad mu to neubližuje.

avenev
22. jan 2012

Ako spavaju vnoci vase deti? Moja sa budi kazdu hodinu az dve s placom, nakojim ju ale niekedy si len tak trochu cucne a hned zaspi. Neviem ci su to zle sny, alebo bolesti brucha, ci zubov ale trva to uz od od takych 6.mesiacov.

elienka
22. jan 2012

@avenev u nás sa striedajúdobré obdobia s horšími, ale ja si ju dávam nadránom k sebe do postele, tak sa vyspíme obe dobre pod jedným paplónom. raz zúbky, raz je jej zle inokedy si myslím, že nás len kontroluje či sme tam

majulienka27
22. jan 2012

ahojte, náš drobček má tri zúbky a ďalšie na ceste tak aj naše noci vyzerajú, tiež sa budíme s veľkým plačom, ktorý prestane po napapaní alebo niekedy stačí len pohladenie, loziť už začíname aj my, chodák nemáme a ani naplánujeme 😉, sadnúť si sám ešte nesadol ale nejaké pokusy už boli takže sme na dobrej ceste, zato teraz riešim naše zaspávanie, odkedy zistil že sa vie postaviť tak hneď ako ho uložím do postieľky tak sa postaví ale chúďatko malé nevie si naspať ľahnúť tak len tak stojí a plače, ja prídem dám ho ľahnúť ale ani neodídem a už je na nôžkach a zaspí až keď sa nebodaj udrie a potom s plačom zaspí, tak to teraz robím tak že ho beriem do kočiara aby sa mi celý nedoudieral, ako to riešite vy, lebo zas sa mi nechce čakať kým sa naučí že nielen vyliezť sa dá ale aj zliesť treba

alzbetka71
23. jan 2012

@majulienka27 no my tiež striedavo oblačno, niekedy spí celú noc, niekedy sa zobudí aj 2-3 krát do polnoci, to ho iba trochu pohladkám a spí, ked sa už zobudí nad ránom, berem si ho do postele na papanie a spíme spolu. Ked je pri mne v posteli spí o poznanie lepšie, ale nechcem si ho tak zvykaj, lebo ostatné deti s nami spávali v posteli a potom ich nie a nie od toho odnaučiť. V kočári spáva už len vonku, lebo v piatok sa mi stalo, že spal v kočíku, zobudil sa, postavil sa v ňom a kočiar sa prevalil, chvála bohu sa mu nič nestalo, boli veľké plače, ale odvtedy sa bojím ho nechať v kočíku spať. U nás nefunguje, že by som ho nechala v postieľke samého, dávam ho do postieľky ked už spí.

zuzana369
23. jan 2012

@avenev my sme na tom rovnako, od siestich mesiacov sme sa v noci nonstop nevyspali, mala sa budila tak 4krat za noc s placom, ma teraz 4 zuby a uz 3 dni 39 teploty a v noci aj kazdu pol hodinu hore, co sa poti a place...doktorka nam dnes povedala, ze to ma asi od zubov...no, len ziaden dalsi zub na obzore, tak sa desim, ci bude mat taketo teploty dalsi mesiac, kym jej nejaky zub vylezie :( Takze u vas to budu pravdepodobne tiez zuby 🙂

aaddeell
25. jan 2012

ahojte my mae 10220 g a 76 cm podla pani doktorky miery rocneho babtka a to bol do 6 mesiacov cisto kojeny 🙂

alzbetka71
25. jan 2012

@aaddeell gratulujeme riadny valibuk

weronika187
25. jan 2012

@v.elen ahojky, som tu dlhsie nebola, bo som mala pokazeny nb 😠 ako citam, tak tie paralenove cipky zabrali, supeeer 😀 my sme vyskusali Viburcol, prve 3 noci boli super, akurat par prebudeni, dali sme cumlik a pohodicka 😎 tak dufam, ze aj dnesna noc bude taka 🙂 inak, aj nas chrustik je taky lenivec, nie a nie lozit a pretacania same od seba, to ani nepoznam 😒 ak chcem, aby sa pretocil, to ho musim riaaaadne motivovat a hladat vzdy nieco nove... 😅
@aaddeell Adamko ma krasne miery 😀 ako sa mate?
@elsanka @v.elen my mame pavuka/choditko a chrustik si v nom beha ostosest 😉 niekedy mam pocit, ze je to neriadena strela 😀 a pekne sa stavia na nozicky, chvilku aj postoji, hlavne, ked sa hrame 🙂

v.elen
25. jan 2012

@weronika187 ahojky, tie paralenové čípky som dala len raz, nech si moc nezvyká a teraz mu už 3 dni nedávam nič a celkom je to OK.. zatiaľ.. len pár zobudení ale hneď ako sa napapá, alebo dáme len dudlík tak zabuvá..
Inak som si všimla, že si ho dokáže sám nájsť a počas spánku dať, keď potrebuje 😀 😀 😀 môj šikula 🙂
A čo sa týka toho pretáčania, tak akoby sa to zlomilo.. v momente ako ho položím na chrbát je na brušku a nemusím ho ani ničím motivovať 😉
A inak včera sa mi sám postavil v postieľke, tak sa vytešujem.. 🙂 A stále by len na nožičkách chcel byť.. 🙂

weronika187
25. jan 2012

@v.elen jeeeej, supeeer 😀 😀 😀 tak to je parada 🙂 aj ja chcem taky zlom, ze by som uz nemusela vymyslat hry, aby sa pretocil 😉 no je to jednoznacne sikula 😵 😀

sonnya
26. jan 2012

@weronika187 ahoj, Marcusa sme k lozeniu motivovali mobilom... a zo na deň začal liezť, neboj aj Chris sa to naučí... a možno by ho motivoval Marcus 😉 musíme sa konečne stretnúť...

v.elen
28. jan 2012

Baby ja viem, že sa to tu určite riešilo.. 😉 Ale akú máte autosedačku? Ja sa vôbec neviem rozhodnúť.. Celkom sa mi páči Chipolino Verso 2011 - hnedá.. Nemáte s ňou niekto skúsenosť?

weronika187
28. jan 2012

@v.elen neviem aku chces, ci 9-18kg alebo 9-36kg 🙂 my mame Romer King plus (9-18kg) a som spokojna 😉

kubinca
28. jan 2012

@v.elen aj my mame romer king plus ( 9-18) kravickovu, a sme tiez spokojny, aj mala v nej dobre spinka ked cestujeme.... 😉

v.elen
29. jan 2012

@weronika187
@kubinca
9-18 kg a tiež som zvažovala Romer King plus, len sa mi zdajú dosť drahé, 😒 ale našla som na bazáre za celkom dobrú cenu po 1 dieťati, tak si myslím, že to nemôže byť zničené a že by to mohlo byť OK..
ďakujem za odpovede 😉

kubinca
29. jan 2012

@v.elen mno je trosku drahsia 😒 ale zas mala dobre vysledky v testoch a hlavne sme poskusali aj vela sedaciek v obchodoch a tato mi prisla ze ma najsirsiu tu cast na sedenie, mala je buchticka 😀 a nato ze nema izofix tak perfektne drzi v aute ... najlepsie asi skusit, ci nebude vasmu malemu vadit to upinanie medzi nozickami, bo je to take tvrdsie 😉

weronika187
29. jan 2012

@kubinca aj my mame tu kravickovu 😀 😀 😀
@v.elen je sice drahsia, ale ako pise @kubinca, ma perfektne hodnotenia v testoch nielen co sa tyka pohodlia pre babo, ale hlavne bezpecnosti, v aute drzi na jednotku, je naozaj dost siroka, ma super operadlo na hlavicku, takze ked v nej chrusti zabuva, tak mu hlavicka nepada do stran a hlavne chrustikovi sa v nej straaaasne paci 😀 a skus pozriet na zahranicnych strankach, my sme ju objednavali z nemecka a cenovo bola o dost lacnejsia ako u nas, ale viem, ze ich objednavaju aj z UK 😉 a aj dodanie bolo fakt rychle 🙂

macka381
30. jan 2012

@v.elen ahoj, my máme autosedačku Concord Ultimax, ale neviem či by som ju chcela po druhý krát. Nie je zlá, ale to ovládanie a hlavne tie popruhy na zapínanie dieťaťka, tak tie sú totálne nepraktické. Možno jej výhodou je,že sa dá osadiť do auta v smere aj proti smere jazdy. Nám už dosť trčia nohy, tak sme v smere jazdy, čo je aj lepšie, lebo vidí svoje okolie, hlavne von za auta. Inak teraz posledne začal otvárať dvere, tak sme museli zapnúť detskú poistku. Lebo cestujeme na dlhšie trasy a som sa bála, že keby na chvílu zdriemnem, tak otvorí dvere úplne a následky by som radšej nechcela vidieť.

Inak náš malý začal hrozne šintrovať po byte, všade je, všetko berie so sebou...už len sliedim, čo sa zase zhodí na zem 😒

elsanka
30. jan 2012

Ahojte. Minule sme písali o podávaní jogurtov našim drobcom. Tak už to skúšam týždeň a môžem povedať, že nám chutia. Ale vlastne čo nám nechutí....? Dala som Matúškovi Dobrú mamu piškótovú, tú zjeme jedna radosť no a tiež som skúsila Pro Bio od Rajo a tiež nám chutí, hoci ten je natural, kyslejší, ale zjeme. Tak už máme ďalší doplnok na desiatu a je to super a pohodlné, aj keď niekam ideme.
Zuby nám rastú jedna radosť, už máme 5, v pavúku brázdime celý dom (..a chvalabohu za to, lebo 12,5 kg a 80 cm, je čo nosiť!). Zato všetky rastliny doma dostávajú zabrať, zo zeme a z Matúškových rúk zbieram listy na kopy..... 🙂

elsanka
30. jan 2012

...my máme autosedačku Fischer Price a tiež sme s ňou spokojní. Nebola drahá a malinkému sa v nej veľmi páči. Len čo ho do nej posadíme, už vie, že sa niekde ide...úsmev od ucha k uchu...a tiež v nej dobre spinká.

macka381
30. jan 2012

@elsanka teeeda riadny macko, pekné miery. ja mám problém zdvíhať toho nášho s 11 kg, lebo som dosť schudla, vlastne na pôvodnú váhu a nevydržím ho dlho vláčiť 😒

mandragora22
Odpoveď bola odstránená
macka381
31. jan 2012

Máte niektorá skúsenosti s tým, že by vaše bábo malo krvavé šušníky v nošteku. Už asi dva týždne vždy v noci sa zobudí na plný noštek, tak odsávam iba krvavé šušníky. Neviete z čoho to môže byť??