Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@macka381 najcastejsia pricina je suchy vzduch v byte ci dome. Mozno teraz, ked je zimsie viac kurite a mate suchsi vzduch, okrem toho ak ma dieta soplik, tahas mu ho z nosika a tym ze ma suchsiu sliznicu popukaju mu vlasocnice ci zilky a tak ma krvave susniky. Pokus sa zvlhcovat na maximum izbu, kde dieta spi, dokonca mozes dat aj morsku sol do vody na odparovanie a tycinkou do usi mu skus vtriet trosku nechtikovej masti do nosika (ale len trosku). 🙂
@kubinca
@elsanka
ved práve vždy pred tým ako mu idem odsávať z nošteka, tak mu dám kvapky Libenar a chvílu počkám, aby sa to lepšie odsalo. Cez deň nehrozí mu dať kvapky len tak, lebo ako náhle sa mu len rukou priblížim k nosu, tak kričí, kope do mna, proste už to pozná, že sa čosi deje, čo mu nie je príjemné. To zvlhčovanie miestnosti asi budem musieť začať praktizovať.
Ahojte, chodite s detmi v tomto obdobi von?
@macka381 ...nasa bambula to mala - davam jej libenar, ale potom neodsavam - akosi sa jej to v tom nosteku "rozpusti" a v noci davam na radiator mokry uterak...teraz ked je u nas - 25, tak uz poctivo kurime v celom byte a tak msuim ten uterak pocas noci zo tri krat vymenit - ale pomaha to...
@avenev ...u nas vcera cez den - 12 a skusila som ist von...dnes to uz neurobim...sice svieti slniecko a je krasne, ale mne sa zle dychal ten ladovy vzduch a aj ked bambulka bola zabalena tak, ze ju boo treba "vyhrabat" z kocika, tak som sa bala, aby jej to pri dychani nejako neublizilo...
..niekde som citala, ze vacsie dojcata (nasa ma 4,5 mesiaca) mozu ist na 20 minut von, ak je do -10...
@avenev nasa mala spi cez den len v kociku vonku, co je dokopy cca 3,5 hodiny. Sice som z BA, ale u nas dnes bolo -10 a spala na tom cerstvom vzduchu 2,5 hodiny vkuse...ked ju vyberiem, tak je pekne teplucka, len licka a nostek ma studeny a zdrava je tak, ze za 8 mesiacov sme nemali este ani sopel, nieto este teploty alebo nieco. Netreba sa bat a zbytocne babusit deti, nebudu mat potom imunitu 🙂
@avenev @blanch12 @salomuska @zuzana369 tak my byvame na severnom Slovensku a vonku chodime kazdy den 😉 posledne dni nebolo teplejsie ako -13 a dnes -17, ale ideme vonku cez obed, ked svieti slniecko 🙂 chrustik si v kociku dobre pospinka (taku hodinku, max. 2 hodky) a vzdy je teplucky, ved je dobre obleceny a zababuseny 😀 okrem toho by bez tejto prechadzky a spanku v kociku bol riadne nevyspaty, nakolko dnu tak dlho nespinka a potom je nervozny..
Júúj ešteže nie som na Slovensku momentálne, ale o kúsom južnejšie, na skok u maďarských susedov, tu je tak cca odhadom minus 10. Od rána tu svieti slniečko asi tak do pol piatej, chodíme von každý deň asi tak na hodinu, lebo doma nie a nie zaspať. Malému dávam viacej vrstiev oblečenia, hlavne bavlnu, na vrch overal. Riadne zabubušim do deky a vždy je teplučký ked ho po hodine vyberám z kočíka. Líčka má pekné červené, až tak vždy usmieva, ked sa zobudí po prechádzke vonku 😎 Inak v telke hovorili, že aj takýchto mrazoch sa nemajú detičky moc nechávať v prekúrenych bytoch po celý deň, treba aspon na 20 minút vybehnúť von, takto treba podporiť ich imunitu, ale záleží samozrejme hlavne od veku dieťaťa. Lebo je iné von s napr.dvojmesačným ako osemmesačným.
Ahojte..Chcela som sa spytat čo to znamena ked mi moja 8 mesačna sarka odmietla zo dna na den presnidavky..a pritom doteraz ich jedla velmi rada niekedy som jej nestihala davat čo tak otvarala ustočka..a už som jej davala aj čerstve ovocie aj bananik do mliečka,,,merozumiem tomú..aku nahradu jej možem dat za ovocie ked mi veškere odmieta...
@weronika187 ahoj mame sa dobre ale nejako rychlo na nic nie je cas iba na drobca a na konika idem raz za cas a vam sa ako dari?
@michala29 mne maly odmietal ovocie asi tri tyzdne tak som mu ho nedavala, iba raz za cas trosicka a teraz zas zacal papat ovocie...skus na cas nedavat a potom sa k nemu vrat...miesto ovocia som mu vtedy davala ryzove keksiky pre deti...nie je to sice ovocie ale aspon cosi do bruska dostal...
inak tiez mozes skusit pridat do vyzivy keksik popripade skus ine ovocie ake zvyknes davat napr cucoriedky broskynu...
@michala29 no sa ti môže stať, že ti začne odmietať aj mäsovo-zeleninový príkrm. Ten sme odmietali skoro dva týždne, už som nevedela čo s tým, tak som mu tam začala pridávať troška zarobeného nutrilonu a začal jesť ako preteky. Do ovocia neviem či by som to dávala. Ale napríklad som čítala jeden recept, sice som ho nerobila, ale normálne si uvariš kašu ryžovú a potom mu do toho popučiš ovocie, skus tak...
môj malý zasa odmieta mliečko, keby že krabicové tak nepoviem ale mamičkine čo je najlepšie, od kedy začal papkať príkrmy tak mu tie asi viac zachutili a čoraz menej a menej papal mliečko až napokon cez deň nevypije skoro nič, iba sa jeduje, plače a ťahať nebude, tak som si myslela že sa mu nechce ťahať tak som mu začala odsávať ale ani tak nechce tak neviem čo s ním, lebo mlieko potrebuje a nepapká ešte nič mliečne tak teraz neviem, keď bude takto ďalej pokračovať tak sám sa o mliečko pripraví, lebo sama vidím že sa stráca, musím sa popýtať doktorky, ale ideme až 21 tak do vtedy to musíme vydržať. Večer ani v noci nemá problém ale cez deň eee, teraz dva dni som urobila tak že keď ráno vstane tak mu ponúknem odsaté mliečko ak nechce tak mu nič iné nedám, potom o tej 10 ked ide spať a to už musí byť riadne hladný tak vypije, len neviem či to mám tak na silu robiť, alebo ho nechať fakt neviem, vy niektoré nemáte s týmto problém? aj tak asi budem musieť vydržať do tej poradne
@majulienka27 presne takto sa odstavil kamoškyn syn aj môj synovec, presne v tomto veku. Takže každá rada drahá...
@michala29 ja adamovi parim vsetko, ovocie, zeleninu... par krat mal surove jablko ale viac mu chuti uparene tak ho nebudem nutit ... ryzove keksiky mam zo zahrancia ale urcite nejake kupis aj tu...mozno v dmke...inak presne ako hovoris, adam tiez o moc horsie papa ked mu idu zuby...ale uz by si mohol zvyknut...ma ich 8 a o chvilku idu ocne, tych sa bojim najviac 😅
kocky, robite nejake cviky na chrbat? ja som polk dna v predklone co adam chce len behat a behat a chrbat si uz necitim...uz aby behal sam...
@alena24 tak to s tym behani poznam, teraz mi svagrina pozicala to choditko, co ho tam dam a drzim ho vzpriamena, je to taky nosico chodic, ale tiez ma boli chrbat, ale mna manzel vzdy vymasiruje a je fajn, tiez sa tesim na jar, ked budeme stale vonku a chodit a chodit, Vilko taky akcny nebol, ten bol kludny a najlepsie je to, ze nechce aby som ho drzala, ked chodi, ale to este nemozem 😀 ) Inak oki my mame len jeden zub, vy mate inu selmu zubatu...))))dufam, ze ne jar sa uz stretneme) 😉 🙂 😵
@alena24 dakujem pekne 🙂)nam akurad teraz vyšli očne a ani nevieme ako🙂)vyšli predne a hned vedla očne a to naraz🙂)Ale ja som malej kupila ten jantarovy naramok a ako som jej ho dala tak jejvyšli a uplne super-klop,klop,klop..možno to je tym a možno nie,,ale hlavne že to super zvladla🙂))
Ahojte,
som tu spravne, mate majove babatka 2011? Ak ano,tak sa k vam pridame s Emkou 🙂
ahojte kolko vám spávajú deti cez den?? môj spáva necelé dve hodiny raz denne a ked je to dva krát denne tak maximálne 2,5 hodiny má takýto zlý spánok od malička. vonku v tejto zime mi zaspí maximálne na pol hodinu ☹ ako dávate deti spať aby spali?? môj zaspi LEN pri dojčení aj to sa hned potom po 20 minutách prebudí na odgrgnutie..
mali ste niekto pri zúbkoch vysoké horúčky nad 39,5 C ako my??
@duracelko ahoj, my tiez vela toho nenaspime... davam ho spat pred obedom okolo 11tej to mi pospi hodku, popripade sme v takom case na prechadzke... sem tam veelmi vynimocne dve hodky a potom ho davam este okolo tretej ale to je max. polhodka... ale nemam pocit ze by mu bolo malo...
ahojte, chcem sa vas opytat, kolko mate uz zubkov??? my stale len spodne dva, horne vidiet ze sa tlacia ale velmi tazko.. je to v poriadku??
@duracelko ja si s nim zakazdym lahnem kym nezaspi... nemam na vyber ak chcem aby zaspal... ale ked si lahnem do 10min. je tuhy... skusala som uz aj tak ze som ho nechala plakat ale trha mi to srdce a niekde som citala ze deticky netreba nechavat plakat v postielke, vraj su potom z toho traumy.. cez den spi na velkej posteli, vecer uz zaspi sam v postielke...

@macka381 nasa mala teraz tiez sopliky, a tiez mala dva krat trosku krvi... je to z popraskanych ziliek v nosteku, treba zvlhcovat kvapkami pred vytahovanim a nevytahovat ked same netecu... jedny kvapky su s kys. hyaluronovou a jedny s panthenolom, popytaj sa v lekarni... 😉