icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

macka381
15. apr 2012

Ahojte maminky, chcem sa opýtať či varíte deťom polievočky? Ja ich varím podľa časáku Mama a ja - Výživa detí, ale nič mi z toho nechce jesť. Teraz mu idú až prvé zúbky, tak mi odmieta aj hlavné jedlo s mäskom, čo predtým nemal problém. Už som ale z toho zúfala, lebo dookola len varím UM a príkrmy naraz.....

alzbetka71
16. apr 2012

ahojte, my máme 10 mesiacov, minulý týždeň mal malý 2 dni teploty a my sme zistili, že mu idú 2 hornú asi už stoličky, sú to vraj štvorky, má už 8 zubov, ale je strašne zlý, už 3 noci riadne nespal, stále plakal, ale je to iný plač ako predtým, ako mu pomôcť, tie zubiská tak bolia?

macka381
16. apr 2012

@alzbetka71 ja mu dasienka poteram mastičkou Dentinox, tá sa mi osvedčila ako najlepšia pri prerezávaní zúbkov. Robím mu tak hlavne vtedy, keď vidím, že mi len piští a mrnčí, čo teda býva v noci, lebo nie a nie spať. Inak v lekárni mi poradila komoška - lekárnička, že keď vidím, že malému nie a nie ulaviť od bolesti pri prerezávaní zúbkov, tak mu mam dať Nurofen sirup. Zatiaľ som tak urobila iba raz a asi tak do pol hodiny to zabralo, tiež keď mal vyššiu teplotu, tak som ho použila. A čo ti kázala Dr. mu podávať?? Skús ten Nurofen sirup poprípade a ulaví sa mu a snad mu aj teploty poklesnú.

alzbetka71
16. apr 2012

@macka381 dávam nurofen, len on má teploty už 5 dní, dnes sme boli u dr. dala nám Fenistil, lebo má sopel, pre istotu kvapky do ucha Otobacid a do nosa pamykon, len sa bojím, že či už 5 dní nie je veľa, ale reálne tie stoličky mu tam idú, už ich vidno, je strašne zlý, v noci kope nohami, jeduje sa,

michala29
17. apr 2012

@macka381 A ako často sa može davat ten nurofen sirup?ja mam Brufen sirup to je asi to iste,nie??

macka381
18. apr 2012

@alzbetka71 počula som o tom Fenistile, vraj je dobrý pri prerezávaní zúbkov, ale iba na predpis.

macka381
18. apr 2012

@michala29 na obale je napísané dávkovanie pre deti od veku 3-12 mesiacov, 3 x denne po 2,5 ml suspenzie (sirupu). Ja som mu ho dala už teraz dvakrát, keď v noci nemohol spať a zabralo to.

macka381
23. apr 2012

Ahojte, tuším tu "mrzne" ako si tá diskusia....naše detičky budú mať už rok, niektoré už mali. Čo máte nové??

michala29
24. apr 2012

@macka381 No tak my mame ročik až na budusi mesiac..Mame 7 zubkov,8,5kg a 74cmm....Ked je zle tak kričim len mamamama a sem tam tu svoju reč a stale drdle čo jej vobec nerozumieme..Vieme urobit tap-tap tapušky,cip cip cipovička,taka budem velika,papapapa,a najnovšie vieme varila mišička kašičku.....A naša Sarka je strašne živa neobsedi ani minutu v klude a kedže štvorkujeme ,stavame puštame sa tak musime byt v strehu lebo sa ešte aj zanaša ked si ubližii...A najnovšie kedže spava s maminkou v posteli tak cestuje po celej posteli museli sme ju ohradit aby nespadla na zem a aj tak najradšej spava na maminkinom brušku takže sa mamina vobec nevyspii:((((A čo vy ostatneee????

macka381
24. apr 2012

@michala29 jaaj, čo by som dala za to, že 74 cm a 8,5 kg.....tak my obliekame momentálne už číslo 86 a len tak tak, váha takých dobrých 12 kg určite má (do poradne ideme až o týždeň, tak budem vedieť viac). Štvornožkujeme, ale viacej ho baví chodiť za jednu ruku a už nám aj robil prvé samostatné krôčiky, možno do roka to aj "rozchodí" 🙂

michala29
24. apr 2012

@macka381 fuhaaaa ja som zas neštastna že tak malo pribera ako začala štvorkovat,ale mala sa narodila s vahou 2890g tak bola štuplik🙂)Ale pritom dobre papka a stale čosi musi mat v ustach len cely den je v pohybe a dr.povedala že to je v poriadku🙂))

kubinca
24. apr 2012

nasa bude mat rok za dva tyzdne, minuly tyzden sme mali poradnu a ockovanie... za posledny mesiac a pol nic nepribrala a ma vahu 9,7kg a asi 78cm. tiez je strasne aktivna stale stvrokuje, stavia sa, pekne si vie aj sadnut zo stoja, kde tu sa pusti a prejde par krokov sama 🙂 v noci spi 11 hodin, budi sa len raz na kontrolu ci sme pri nej,trosku si cucne a haja dalej. cez den spi 2x po +-1,5 hodky... ma 7 zubkov. tiez vieme tapusky, taka budem velika,dat papa, brnkat si na pere 😀 , snazi sa staviat vezicku z kociek ( dve uz da na seba ), a vhadzovat predmety do otvorov a vela inych drobnosti 🙂 je to nase slniecko 😵 .... ale ten rok rychlo ubehol 😔 🙂

diridonda
24. apr 2012

@macka381 to som rada, ze sa tu najdu aj taki ,,chlapi,, ako je moj maly... bude mat 11 mesiacov a vazi 12 kg, tiez nosime velkost 86, ma osem zubkov, vsetko co mu dam spapka, vsetko mu chuti! este stale ho dojcim, ale len rano a v noci, budi sa asi 6- 7 krat za noc... tiez je stale v pohybe, zacina pomaly s pomocou aj chodit, ale najradsej stvornozkuje. Je to nase slniecko, ktore nam vyslo po rokoch znova!!!

macka381
25. apr 2012

@diridonda to je super, že všetko spapkáte. My máme asi strašne prieberčivé dieťa, nič nechce poriadne jesť. Keďže prvé zuby má "na pol ceste", teda ešte nie sú úplné narastené, doteraz všetko mixujem. Napr. ani jablko nechce jesť, lebo ho neuhryzne, tiež pečivo mu musím kúskovať do úst, lebo hrýzť jednoducho nemá čím. Neviem prečo mu tak dlho trvalo, takže nechce jesť všetko a ide ma z toho poraziť koľkokrát. Ale priberať určite priberá a to riadne, lebo všetci nám hovoria, že sa im zdá z času na čas ťažší 😒

diridonda
25. apr 2012

@macka381 to bude mozno aj zubkami, ze ich este nema celkom dorastene, preto nechce hryzkat... mojemu som donedavna mixovala a jablcko trela, ale teraz uz pohryzie aj sam... ale hlavne ze su to poriadny chlapi, ze priberaju a rastu... 🙂 🙂 🙂

alena24
25. apr 2012

ahojte, veru rocik sa uz blizi, ako to len leti 😉 adam patri tiez medzi medvedikov kedze ma cca 11,6kg a 84cm. beha uz sam ale vonku ho este drzim za ruku bo teren je taky vselijaky a tie kamienky na zemi strasne zaujimave 😉 tiez stale spava dva krat za den, dokopy cca 3 hodky plus v noci od 19tej do 7mej vkuse bez prebudenia 😵 ma 9 zubov plus o par dni pojde dalsia stolicka. uf pri prvej stolicke sme sa riadne zapotili, hryzol vsetko az do krvi a este aj tak nie je komplet cela vonku. vie toho strasne vela, dava papa, posiela pusinku, tancuje na hudbu, vie polievat kvetinky so svojou krhlickou, vie tiez kolo kolo a rad sa cese hrebenom /aj ked vlasov moc nema 😀 a aj zubky si vie umyt a este strasne mocinych veci,,,,kazdy den sa uci nove veci....dnes dokonca zacal hadzat lopticku psovi aby aportoval, doteraz ju nechcel vobec pustit a dnes ju hodil aj 2 metre 😉 a naj hra jeumyvacka riadu, najskor vsetko vytrepe von a potom spat a samozrejme pri tom rachot jak z dela 😅

elsanka
26. apr 2012

Naozaj neuveritelna predstava, ze uz mame rok pomaly za sebou....ako ten cas leti....a z nasich babatiek su zrazu hotove deti, ktore kazdy den vystrajaju nove veci..... Nas "maly" ma 13,5kg, 85cm a 8 zubkov, je to riadny valibuk. Uz mi aj ruka a laket nesluzia, ked ho nosim....mamka zrela do dochodku 🙂. Stvornozkujeme jedna radost, chodime za jednu ruku, hudobny sluch mame fantasticky a tak si notime a tancujeme ( zapina si hudbu sam), a tiez ovladame pa pa, pusinky, varila mysicka....., taky som veliky, tlieskame a vrieskame jedna radost, seba aj otecka kazdy vecer uceseme hrebenom, no a pracka, kavovar a vysavac su brrrrr jedna radost.....len zapinat a zapinat. Stale sa dojcime, hoci uz mi to pripada dost smiesne, mat takeho valibuka na sebe prilepeneho..... Ale chvalabohu spime celu noc, od deviatwj do siestej. No a chodime plavat! To je radosti! Dostali sme predcasne darcek k narodkam od krsnych rodicov, akumulatorove bmw, fuuuu to je radosti po zahrade,ked v nom sedime a jazdime 4km za hod.

macka381
27. apr 2012

@elsanka jeej to teda riadny macko:_)) Tiež mám problémy s tým nosením na rukách, koľkokrát si pravú ruku necitím 😒 No a šikovný je teda jedna radosť, nás tak akurát káble zaujímajú a hlavne notebook, tak z toho je hotový. Inak neviem prečo, ale nechce sa učiť nové veci napr.varila myšička kašičku a podobne....vôbec o to nejaví záujem a keď sa ho snažím aj niečo učiť, tak už len kuká do prostredia, kde by čo chytil a dal do úst.

kakakina
18. máj 2012

Tak aj my sme vcera presli prvym rockom🙂!Dnes sme doniesli nasmu slniecku tortu a zajtra to oslavime 😉 .Palinko uz krane stvornozkuje,pocas cesty sa posadi,odychne,a ide dalej.Za dve rucky chce chodit,ale sam sa este nepusta,ani za jednu rucku!Krasne urobi pa-pa,tapi-tapi,aky je velky,a tiez sa krasne ucese kefkou.Je super laska nasa sikovna,a ja si uzivam ze je to moje krasne babo,a nech je babom co najdlhsie,Oliverko tak rychlo vyrastol 😢 !

mirka5633
24. máj 2012

Ahojte 🙂 no my uz mame rok aj tyzden 🙂 Maly mal naposledy 11kg a 76cm. S papanim to mame hocijako . Ma dni ked papa vsetko a nechce mliecko a niekedy mam donho problem dostat co i len jednu lyzicku polievocky . neviem cim to je . Mame 5 zubkov a uz vieme aj bezat 🙂 chodit nam zacal ked mal 9 mesiacou teraz som len v strehu kde sa vysplha zavesi alebo kde zdrhne 🙂 Mamina baha stale haha 🙂 ale mame veselo . Uz som mu zacala davat kravske mliecko . Na moje pocudovanie ho pije bezproblemov . Takze postupne prestanem davat Nutrilon 🙂 Jedine ho necham asi na vecer. Len dufam ze zacne poriadne papat . Najradsej ma mäsko 🙂 to ho nutit nemusim . No je strasne vyberavi a to zo zaciatku spapal naozaj vsetko . ☹ Dufam ze sa to zlepsi . Ale poviem vam ten rok ubeho straaasne rychlo . Ako keby som len vcera rodila . A uz ma rok . Zachvilku uz aj do skolky pojde pri takomto tempe haha 🙂

macka381
24. máj 2012

@mirka5633 to je asi taký jedák ako ten náš. Sú dni keď hlce jedna radosť a inokedy zase takmer nič, alebo z každého tak za dve lyžičky. Tiež neviem čím to je, lebo poznám deti v jeho veku a papajú všetko a bez problémov. Asi máme fakt vyberavé deti.

Maminky chcem poprosiť o radu. Naš malý šinter má už asi mesiac za pravý uškom stále suché miesto. Vždy mu to pri kúpaní umývaním, dávala som olej na to, mastičku Nivea pre deti, telové mlieko Johnson. Keď mu to napr. nenatriem dva dni, tak mu tam vzniká už taká červená ranka. Neviete čo to môže byť a hlavne čo na to??? Vopred ďakujem za rady.

elsanka
25. máj 2012

@macka381 Ahoj, to moze byt atopicky ekzem. Pytaj si v lekarni cosi na atopicku pokozku, nema to aj niekde inde? Alebo necitis, ze ma malinky suchsiu pokozku? Tam olej nepomoze. Ja pouzivam na pokozku Excipial U Lipolotio. No a potom na konkretne miesta Imazol. Ale toho je viac druhov, je super aj na silne zaparenu prdelku, proste kozne infekcie (Imazol krempasta), je aj iny Imazol krem a ten je tiez na taketo fliacky. Skus, snad nieco pomoze. Pekny den.

honeybunny81
25. máj 2012

@macka381 my sme mali tiez take iste, dokonca aj na nozickach, poskusali vsetko mozne, aj na predpis, nic nepomohlo. Potom nam jedna kocka odporucila bioderma- atoderm (my mame tel.emulziu aj krem) a po dvoch dnoch to bolo prec. 😀
Kupili sme take velke balenie, a mastime sa aj po kupeli. (a pritom telicko nezostava mastne). Je to super, doporucujem.

honeybunny81
25. máj 2012

@macka381 a hlavne ziadne oleje 😒

macka381
26. máj 2012

@elsanka
@honeybunny81
kočky ďakujem za rady. Malý pokožku nemal suchú od kedy sa narodil, ale tým asi prešlo každé bábätko. Od narodenia ho olejčekujem, takže rok žiaden problém. Toto suché miesto za uškom je asi tak mesiac a pol. Žiaľ to došlo dnes do takého štádia, že mam pocit, že mu tu začalo troška mokvať. Zatiaľ mu skúsiť dať na to buď tú detskú mastičku Nivea alebo Sudocream, ale neviem či bude dobre. Momentálne sme mimo SVK, tak až v pondelok skočíme k detskej dr.

honeybunny81
29. máj 2012

Je tu niekto komu sa dieta samo odstavuje od mliecka? Nasa didu uz skoro vobec nechce a ked som jej skusala dat sunar tak sa na mna kukala ze co jej to davam! Ani to neochutnala... 😖

v.elen
30. máj 2012

Ahojte, dlho som tu nebola, lebo odkedy sme sa presťahovali do nového, tak nemáme zatiaľ PC 😒 Ale aj tak ste tu toho moc nepopísali 😀 Chcem sa Vás spýtať, kedy Vám drobci ráno vstávajú? Ja som už zúfalá, lebo malý mi vstáva od 4:30-5:30 a dlhšie sa mu vôbec nechce spať. ☹ . Potom ale musí ísť spať ešte ráno okolo 8-9-tej a potom poobede.. Neviem ako by som ho preorientovala na jeden spánok cez deň, keďže vstáva tak skoro.. Ako to majú so spánkom Vaše detičky?

@honeybunny81 No Samko sa mi začal odstavovať tiež sám.. Momentálne už ho nekojím vôbec.. Ale povedala som si keď som ho čakala, že budem rada keď sa mi bude dať kojiť do roka a to my aj vyšlo.. 😉 Začala som mu dávať tiež sunar, tiež najprv na mňa a fľašku pozeral, že čo mu to dávam, ale potom si zvykol.. A teraz keď vidí fľašku s mliečkom, tak hodí úsmev od ucha k uchu.. Teraz som skúsila zasa dávať Hami mlieko a zdá sa mi lepšie.. Keď tak vyskúšaj iné, keď sa jej Sunar nepozdáva 😉

honeybunny81
30. máj 2012

@v.elen dik no ved uvidime. Nasa tiez vstava o 5 ide ma slak trafit, ale potom spi az o 12:30 cca 1,5-2 hodky, spavat chodi o 7:15 cca. Skus ho postupne posuvat aj po 15 minutach (to doobedie). I ked ked dieta chce spat tak tomu nezabranime 🙂))

v.elen
30. máj 2012

@honeybunny81 díky za radu, takže ak som to správne pochopila 😀 vy už spíte raz za deň? Ja si neviem predstaviť, že by mi vydržal do 12:30 😒 On už je o osmej umrnčaný, ale skúsim mu to posúvať.. Uvidíme či sa to podarí 😉 potom dám vedieť..

honeybunny81
30. máj 2012

@v.elen no my spime len raz uz hadam od 9.mesiaca. Ja som ju potom nasilu posuvala lebo ona spala 20 minut doobeda a 20 minut poobede a to akoze sa mi zdalo dost malo nehovoriac o tom ze som sa ani na zachod nestihla otocit... Tak som postupne predlzovala intervaly fakt o tych 15 minut az proste vydrzala az do obeda a bolo. Teraz je to ovela lepsie. Ale mam kamosku ktorej mala vstava tiez o 5 rano a potom spi od 9-11 a poobede uz nic. No kazde dieta je ine proste 😀
Drzime palce 😉