icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

alena24
15. mar 2012

jej kocky ale nam tie deti rastu, o chvilku budeme mat pubertakov 😉

chcela som sa vas spytat, uz ste kupovali detom topanocky na von? my mame pediped ale y tych uz vyrasta a chcem teraz kupit s pevnou podrazkou, predsa len kamene mozu popichat nozku. adam ked nespi len chodi a dnes smezacali uz aj vonku ....to bolo radosti...len vsetko chce chytat a dolu kopcom leti jak strela.
ozaj, tiez zacal celkom pekne spavat aj ked mu idu stolicky,....no len moc si na ten jeho spiaci rezim nemozem zvyknut kedze nas buduci tyzden zas caka ockovanie a to bude deeeeeeeeeees 🙄

alena24
15. mar 2012

a este jedna otazka, maminy co kojite uz mate MS? mateju pravidelnu? ja som mala prvu v januari a odvtedy zas nic...len cakam a cakam a ona sa nehlasi 😕

zuzana369
15. mar 2012

@alena24 ja kojim este stale a prave teraz v pondelok som dostala prvu, sa cudujem uplne bezbolestnu 🙂 Ale neviem ako to je, ci to bude uz normalne cyklus alebo ako...

evaon
15. mar 2012

Tiez este nic 🙂 🙂 🙂 A celkom si to uzivam

mandy552
15. mar 2012

xixi ani ja som este nedostala ... je to super 😀 😀 😀

salomuska
15. mar 2012

@alena24 ja kojim a ms som dostala tusim po 4 mesiacoch? 🙄 dost skoro, ale vzdy lepsie ako pri starsej, tiez kojenej, tam som mala oddych len dva mesiace 😕 a chodi pekne pravidelne.

inac nasa je taka drobnejsia, naposledy mala 68 cm, a k tomu 8,2 kg. ale zato je velmi vrtka, lozi po styroch velmi rychlo, hoc kde sa postavi, posedi...za ruky ju zatial neskusam vodit, ani nabytok este sama neobchadza. nechavam to na nu. myslim, ze to nepotrebuje, ved dostat sa sama dostane kam len chce.

martuliena
15. mar 2012

@alena24 ja tiez kojim a este nic, tiez si to uzivam 🙂

secret
16. mar 2012

tiež ešte kojím a zatial MS v nedohĺadne 😎

honeybunny81
16. mar 2012

@alena24 ja som mala 2 take ze som o nich ani nevedela, zato tato posledna mi to vsetko vynahradila... Jak v sestonedeli!!! Uf.. 😒 Dufam ze ta nic take necaka 😅

honeybunny81
16. mar 2012

@alena24 a neboj tieto ockovania uz deti znasaju dobre a ak si myslis ze nie skus tie homeopatika co som aj ja davala, nam to pomohlo hodne. Thuja occidentalis sa to vola tusim. Doporucujem, den pred, v den a den po ockovani. 😀

alena24
16. mar 2012

@honeybunny81 treba zacat planovat druhe a bude zas pokoooooj 😀 musim sa priznat ze mna to uz nejako chyta, ta myslienka na druhe babo 😅 ja som mala pocit ze uz mi MS nabehne ale nic, nevadi, nechyba mi 😉
a homeopatika mame nachystane bo adam je mrncos...pre istotu, ozaj vy ako so spankom?lepsie?

honeybunny81
16. mar 2012

@alena24 my uz tiez pomyslame na druhe, asi uz zacneme 😲 tak sa musime dohodnut nech budeme spolu rodit 😀
No my posledny tyzden noci parada, len raz sa zobudila za noc. Ale od vcera sme chori aj na pohotovosti sme boli, taky kasel mala az sa dusila.. Ale uz je lepsie, ziadne atb nastastie tak som rada 😀
No este vydrz dva-tri tyzdne, prestahujeme sa a hned si zase volavame, ok? Posielame vam bocky, adamko nema chybu na tych fotkach na fb. Hlavne ta s mopom 😀

v.elen
16. mar 2012

Ahojte, my máme 78cm a cca 10 kg.. štvorkujeme už veeeľmi svižne 😉 a čo mu príde do cesty o to sa postaví 🙂 a chodíme za 2 ruky.. A spánok? Katastrofa.. Posledný týždeň je to moooc zlé.. Ale sme sa sťahovali do nového domčeka, tak neviem či to nemôže byť aj zmenou prostredia 😒 čo si myslíte vy?

@alena24 ja som mala MS len raz a to keď som bola chorá.. odvtedy nič 😉

alena24
16. mar 2012

@honeybunny81 haha, no ale pamataj, sex len cez vikend bo mm je doma len vtedy, jedine ze by som si nasla nejakeho brigadnika ktory by zaskocil ked on je away 😀 ale nie, este par vikendov pockame a ideme na vec 😉 teraz mame plnu hlavu projektu na dom tak vybavuheme o 106
chora? uuuf chudiatko malinke, hlavne nech jej to rychlo prejde a uzivate si toto nadherne pocasie...
no a k tym fotkam, ta kde mala robi no no no je uplne najbombastickejsia... som normalne nemohla 😉

lenusa87
16. mar 2012

ahojteee 🙂 noo tak my mame 71,5 a slusnych 10kg :D sice nestvornozkuje ale plazi sa po brusku, vyzera ako taky maly buldocek a tiez sa stavia kde mu pride a vesele za 2rucky...mam z neho taaku radost :D

borenka
16. mar 2012

Aj ja sa k vam pridam, kedze mam minulorocnych majovych dvoch. O styri dni mame desat mesiacov a kazdy po styri zuby. meriame cca 72 cm a nieco a vazime okolo 10 a stvrt kila. Stvornozkujeme uz druhy mesiac a uz sa zacali aj sami bez opory stavat na nohy a skakat na mieste, obcas sa im podaria aj jeden- dva kroky bez pridrzania. Inak nabytok uz obchadzaju davno. Vcera zacali blabotat ako MAMA, TATA, DEDE, VEVE atd. 🙂 Kazdy den ma niecim novym prekvapia. 😎

elsanka
19. mar 2012

@mirka1985 radsej si to ani nechci predstavit 🙂, nevies co to znamena nosit cele dni 13 kg na mojich rukach. To by som radsej brala tych 8 🙂 . Ale je tak ako je a popri tolkej aktivite, verim, ze aj pochudne..... Aj by uz hadam nejake kroky robil, len sa stale stavia na spicky a tak je jasne, ze to vsetko do kopy prilis nejde......... 13 kg, tazisko a vyska to vsetko na spickach........ 😀

mirka1985
19. mar 2012

@elsanka no musi to byt isto dost, ja mam niekedy dost, ked ju uz dlhsie uspavam 🙂 🙂, no a nasa tiez len po spickach chodi - bude z nej asi baletka 🙂

denimi
22. mar 2012

Jeej, tu som nebola asi od porodu 🙂, tak sa pridavame do klubu 🙂...nase miery su 75cm, necelych 9 kg.
A tiez je ako zive striebro, nestvornozkujeme, ale uz behame len na nohach aj sam, aj za ruku..a zdravime vsetkych co budu o chvilu slavit spolu svoj prvy rocik 😉

denimi
22. mar 2012

@mirka1985 ja si to viem celkom predstavit, susedin maly na tiez 10 mesiacov a vazi 15kg 🙂 to je ina vahova kategoria, vyzera ako dvojrocny 🙂

macka381
26. mar 2012

@alena24 len tíško závidim ten entuziazmus z vašej strany, že stavať dom a ďalšie dieťa. My sme začali stavať dom minulý týždeň a popravde, nie nič horšie ako chystať obed na stavbu a pritom mať dieťa, ktoré neštvornožkuje, iba za dve ruky prejde, prípadne najobľúbenejšia činnosť nosenie na rukách. A fakt mala som toho za tri dni dosť a to muž stále rieši ďalšie dieťa, ja si to teda predstaviť neviem. Malý je ťažký, som unavená zo všetkého, do toho sa mu prerezáva iba prvý zub, v noci sme tak vždy dve hodiny hore, o šiestej aj o piatej ráno budíček. Ale aspoň máme radosť z jeho prvých slov, ktoré neustále opakuje 🙂 Ja stále ďalšie odkladám a posúvam, tak neviem.....ale dvojročný rozdiel by sa mi páčil.

michala29
1. apr 2012

Ahojte..Chcem sa spytat či je normalne že mala my prestala priberat odkedy sa začala stavat na nohy a štvorkovat...mame 10 mesiacov 8200g a za poslednych 5tyždnov mi pribrala 200g..cca...a pritom papa.ranajky jogurt,alebo chlebik s maslom pred doobedbbajšim spankom 120ml mliečka potom ma obed cca 200ml,ktory nezje naraz ale na dva razy,potom ma presnidavku alebo ovocie ,popri tom ešte nejaky chlebik,trošku alebo chrumočku,potom na večer ma 150mlkaše a tym že chodi neskoro spavat tak ma pred spanim ešte 100ml mliečka a podotykam že v noci ju ešte dva krat krmim 100ml mlieka...myslim že jedalniček ma dost pestry a nechapem že sa na nu nič neprilepi,,ale je strašne živa cely den je v kuse v pohybe zastavi sa jedine ked spinka..dakujemmm za rady🙂))

mandy552
1. apr 2012

@michala29 ahoj, my sme na tom podobne. Moj maly pribral za dva mesiace len 450g (ma 9,5kg). Tiez sa na neho vela neprilepi, ale to ma asi po mne 😀 😀

mirka1985
1. apr 2012

ahojte zienky, chcem sa vas spytat, aku kasu davate na vecer deturencom. My davame instantnu kasu (do vody) od Nestle, Hame, Hipp - momentalne tie od 9. mesiaca a chcela by som prejst na nieco lacnejsie a hlavne instantne, co som pozerala v normalnych obchodoch, tak na nich pisu od 3. rokov.

salomuska
1. apr 2012

@michala29 mne mala podla poslednej poradne tiez pribrala len 200g za 6 tyzdnov, podla doktorky je to v tomto obdobi v poriadku. tiez ma vela pohybu, lozi po celom byte, no nezastavi sa. a ani nevyzera nejako vychudnuto, tukovych zasob ma podla mna dost 😀

martuliena
1. apr 2012

@michala29 aj nasa mala uz teraz pomaly pribera, a doktorka na poslednej poradni hovorila, ze je to OK, lebo sa viac hybe, no co, uz to nie su leziace babatka 😉 , ale loziace a stavajuce sa drobce 🙂

elsanka
3. apr 2012

Zda sa, ze konecne nam svita na lepsie casy. Malinky po desiatich mesiacoch viacmenej prebdenych noci povedal, ze staci a maminka si moze trosku pospat....... Uz sa snazi prespat celu noc, od deviatej do siestej bez papania, ale hlavne bez trpitelskych narekov od bolestivych vetrov (prdkov🙂)...... Snad nam to vydrzi!

pran
4. apr 2012

@mirka1985 Preco hlavne instantne? Myslim, ze co ponuka sucasny potravinarsky, teda skor uz "chemicky priemysel" nebude to najlepsie pre nase deti. Zvarit trosku ryze, ovs. vlociek, proso atd. vyjde najlacnejsie a nie je to tak narocne.

alena24
5. apr 2012

@macka381 ahoj martinka, tak ja sa snazim mysliet pozitivne 😉 a tiez si myslim ze nam bude chvilku trvat kym sa nam druhe podari kedze kojim a ms nemam. s domom to vo velkej vacsine chcem nechat na muza tak snad sa pochlapi a pojde to, ja s domom moc neponahlam kedze mi je dobre kde som a hlavne mam sukromie ale zaroven ked chcem spolocnost idem k nasim na poschodie. adam sa uz napr vobec nechce nosit comu som strasne rada bo to bola makacka. uz chodi sam a nechce sa vobec drzat. akurat vonku som si kupila take popruhy/vyzera to jak obojok pre psika 😀 a s rtm chodime aby som sa nebala ze si rozbije hlavu na betone. vnutri je to uz celkom ok aj ked sem tam padne co sa potkne o prah alebo cosi nosi.
a vy kde stavate? aky dom ? 😉

macka381
11. apr 2012

@alena24 jeeej, tak to len tíško závidim, už ti Adamko chodí, tak to je super. My sme začali akurát chodiť za jednu ruku, ale chodí ako keby bol na pretekoch, strašne letí, pritom padá, ale jemu to nevadí, hlavne že všetko dočiahne (teda čo má v dosahu) a na rukách stále, lebo som s ním poväčšine sama, tak len mama mama sa pýta. Aj keď ho drží muž na rukách, tak sa pýta ku mne. Inak ako si malý zvykol na to, že tvoj muž je na týždňovkách??? Náš sa teší keď sa muž vráti, jašia sa, robia somariny, ale za chvílu len mama mama. A teraz keď sme začali stavať ten dom, tak už má na neho strašne málo času a poviem, že je to fakt o držku. S varením mi pomáha svokra, lebo cez keď malý nespí, tak sa to pri ňom nedá, lebo sám sa hrať nechce, furt len na ruky. A to ešte vybujem materiál a kade čo okolo stavby. Takže stále muža prehováram, že ďalšie dieťa až do nového domu.
A ten dom, tak sme sa rozhodli stavať taký menší, od firmy Euroline, dom Junior 527, kukni ich stránku. Radšej menší dom, lebo aj tak nevieme kde skončíme, lebo aj tak sme stále niekde mimo SR.

Ozaj ty si sa minule pýtala na tie topánky, tak na napadlo, že kupuj malému radšej ortopedické topánočky, lebo aj keď sú drahšie, určite sú lepšie pre detskú nôžku. Moju švagrinú upozornil detský lekár na to, aby kupovala ortopedické topánky. Napr.aj náš malý ploché nohy a vidím troška zlepšenie na tej nožičke.