Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@macka381 kiez by den mal aspon o 10 hodin viac...
Nas to len caka 4.9. To ockovanie... Som zvedava....
@macka381 ja dam az v 18.mesiaci, doktor chcel uz teraz ale ja som este nechcela, malá to vzdy zle znasa tak nech je aspon o kusok starsia ked sa bude ockovat... Ved to je v rozmedzi 15.-18. Mesiaca. Nemusime byt vsade prvi 😀 😀 potom dajte vediet ako ste to zvladli.
@macka381
@monika0001
@honeybunny81 my ho uzmame za sebou, minuly tyzden v stredu, maly ho znasal super, nemal ani teploty nic, dva dni bolo oki, potom v piatok a v sobotu mal teplotku do 38 stupnov, ale to bolo asi zo zubov, lebo uz mame 4 stolicky a ide nam dalsia a aj treti dolny zub, uz ich mame spolu 10 v dohladne), ale vraj moze byt aj reakcia na 7-10 den, verim, ze to bude oki, drzim vam palceky) 😉
@paula1234
@honeybunny81
@monika0001
tak my sme už tri týždne po očkovaní a presne aj tri týždne chorí, najskôr angína a sople, potom afty na podnebí a mandlach a nakoniec zápal priedušiek a nie nie sa z toho vymotať. Nebojte sa, určite to nemá z očkovania...nakazil sa od bratranca, ktorý nemal teplotu a chodil od babke k babke a dopadlo to tak, že sú obaja stále chorí. Preto aj uvažujem, že ho začnem preliečim zase probiotikami na zimu 😎
aj ja davam maleho ockovat, buduci tyzden a potom o mesiac-6tyzdnov davam aj proti zltacke A
Reakcia moze byt aj na 10-11.den
No ja som zvedava na to nase...
Inak co sa zubkov tyla uz ma vonku 12 a teraz nam.idu oba dolne ocaky naraz...
Ale nastastie my zuby bez teplot...
No po tretom ockovani boli teploty...
Maminky, nas dnes caka MMR ockovanie, tak drzte palce 😅
@weronika187 ako ste to zvládli?
@sonnya s placom ☹ ale tak chrustik mal uz od rana naladicku nanic, kedze mu ide stolicka (nastastie bez teploty), k tomu pocasie skor na spanie, tak som sa ani necudovala 😒 ale dnes je to uz lepsie, dokonca nemal ani horucku, vcera vecer len trosku zvysenu 37,1 a dnes vecer 37,3, tak nech mu to len vydrzi 😉 kedy sa idete ockovat vy?
@weronika187 tak nech mu tie teploty ani nestúpnu... držte sa... nás to čaká 27.9. dúfam, že to zvládne...
@weronika187
@sonnya my sme uz ockovanie absolvovali a sestricka nam povedala, ze pri tomto ockovani teplotky nebyvaju, ani sme nemali az na treti den do 38 a mali sme 2 dni, ale potom sme zistili, ze nam vysla dalsia stolicka, takze to bola teplotka asi z nej a uz vysla dalsia a hnackujeme, tak sa drzte, 😉
Ahojte vsetky.......po dlhom case sa opat a rada prihlasujem na fore. Vidim, ze riesite ockovanie MMR. Ja som bola rozhodnuta neockovat malinkeho, no ked som si presla ockovaci kalendar starsieho syna a videla som, ze tiez nim presiel a este aj bez vyraznych vedlajsich ucinkov, uz som skor rozhodnuta riesit to aj s malym.
Ale k inej teme...na konci juna som tu rozprudila burlivu debatu a vyprovokovala vsemozne nazory, nakolko som riesila moznost UPT z rodinnych ci skor partnerskych dovodov. Vody sa upokojili a ja som nechala zivot bezat dalej...... Dnes vam vsak pisem z nemocnicneho lozka, cakajuca na zajtrajsiu narocnu operaciu chrbtice... Tym asi vypovedam vsetko... Mam za sebou dva mesiace ukrutnych bolesti, mojho mladsieho syna uz nesmiem ani na ruky zdvihat, vybrala som aj kortikoidove infuzie...vsetko vsak marne...a jasna kontraindikacia tehotenstvo...... Nechcela som usiam ani ociam verit, ze zivot a osud sa vie takymto sposobom s nami zahrat a nakoniec nas privedie do stadia, v ktorom je treba riesit to, co som si myslela, ze je uz stastne prekonane...... Nikto nepochopi ten pocit, ked sa musite vzdat toho najvzacnejsieho, tazko rodinne vydreteho tajomstva noseneho pod srdcom....... Dnes uz len cez slzy a neopisatelne prazdno na dusi mozem snivat o tom, ze ak mi ten hore dovoli pokracovat v zivote, budem si moct este raz zopakovat ten jedinecny, nadherny a neopisatelny pocit priviest na tento svet maleho cloviecika..... Baby, nech sa vam v zivote dari........ Tak niekedy nabuduce... 😢
@elsanka ahoj, práve pár dní dozadu som rozmýšľala, že ako si sa vlastne rozhodla, lebo si sa dlhšie neozývala, tak možno aj viaceré sme čakali na tvoje "ozvanie"....
Prajem veľa síl, aby si to všetko prekonala, bez vážnych následkov a všetko dobre dopadlo,moooc držím palce, lebo život sa s nami všelijako zahráva, ale musíme to zvládnuť....
Maminky stalo sa vám, že by drobec prestal piť umelé mlieko, ktoré pred tým nemal problém vypiť. Asi tak mesiac a pol máme UM od Nestlé junior 1+ a zrazu toto. Vôbec neviem čo s tým....
baby,caute.ja som vaas nasla az teraz.samozrejme,mam maleho drobca,uz 16 mesiacov.super,ze mozeme takto pokecat a dat si nejake rady ohladom krpcov,pretoze niekedy mi uz sili nestacia....aj mi sme po ockovani,samozrejme uz spominane teploty ale idu nam ocne,tak to asi pripisem k zubom.jedine co ma uz tyzden cerveny flak okolo vpichu,nebolestivy,nezdureny...inak pohoda....ma 11 zubov a teraz sa mu tlacia vsetky ocne....tak si viete predstavit...
@paula1234
@elienka
@macka381 cely predoperacny proces bol uz jasna kontraindikacia k pokracovaniu v tehotenstve....zial spravne ste pochopili, dietatka som sa musela vzdat.....a neviem ci sa s tym niekedy v zivote vyrovnam. Mam po operacii, snad vsetko dobre dopadlo a zivot mi pomoze sa s tymto vsetkym vyrovnat........
tak my uz mame za sebou posledne ockovanie, cakam ci bude nejaka reakcia. Potom dam uz len zltacku zaockovat.
Ako vam papaju deticky? Slavko nejako nechce jest odkedy mu idu zuby. Nastastie mu chybaju uz len 4ocaky, snad si potom vydychneme.
@alena24 jeeeeeeeeeeeeeej ty cakas druhe babatinko, ani si sa nepochvalila, super, teskam sa s tebou, budes mat aprilovciatko, to su tvrdohlavci, mam to doma jedno aprilovciatko, Vilko je 10.4. a termin som mala 4.4. a druhe majovciatko, ale da sa to a myslim, ze Adam je este tvrdohlavejsi ako Vilko, ale obdivujem ta dvojrocny rozdiel to bude zatah, drzkaj sa a sem tam daj vediet ako sa vam dari) 😵
@paula1234 ano ano, cakame druhe babatko, moc sa z toho s muzom tesime, podarilo sa naozaj rychlo a to este aj kojim 😅 dvojrocny rozdiel bude pekna makacka ale verim ze sa to casom utrasie a zvykneme si, teda hlavne adam bo ten je len sama mama mama....tehu nie je prave idealne kedze mam nonstop nevolnosti, aj v noci takze som dost unavena ale neva, zvladneme,no nie? 😀 drzte sa aj vy, a daj pusu tvojmu malemu majovemu chlapovi 😵
@alena24 gratulujem, ja mam medzi detmi rozdiel necele 2 roky. Prvy rok bol riadny zaberak, teraz sa to zlepsuje. Prajem pevne nervy.
Po mojich skusenostiach mozem povedat, ze idealny vekovy rozdiel su 3 roky. Ale zavisi to aj od toho aku povahu ma to starsie dieta. Moj starsi je hyper-hyperaktivny, takze s nim bolo, je a aj bude vsetko tazke.

Ahojte, akosi nemá nikto čas tu už vypisovať 😀
Chcem sa opýtať, ako ste dopadli s očkovaním v 15.mesiaci?? Teda tie/tí, ktorí sa preto rozhodli??