Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@weronika187
@mystery7
@macka381 dakujem baby, dufam ze to dotiahneme do dobreho konca 😀 a ten vekovy rozdiel medzi detmi bude veru makacka ale snad to zvladneme, sme predsa zeny 😅
Ahojte, viete mi odporučiť nejaké vitamíny či sirupčeky na posilnenie imunity pre deti?
no ja davam NUTROLIN vždy po chorobe a teraz davam preventivne,ked je chripkove-MULTI IMUN BABY.....
ahojte maminy, tak my sme treti den po mmr ockovani a adam chytil hrozny sopel. Ked spi nemoze vobec dychat nosom a hrozne place aj ked sa koji bo nemoze dychat, tak som mu dnes dala kvapky do nosa pred spanim a snad sa troska vyspi. Ide ma z toho sopla porazit bo pri ockovani bol zdravy ako buk a teraz toto. Mali ste nieco podobne?Ako dlho to trvalo?
@alena24 ahoj, my sme este na MMR neboli, a zatial som rozhodnuta ze ani nedam.... inak sa tiez uz snazime o druhe mimi a ked som si aj citala pribalovy letak od Priorixu tak tam je tehotenstvo ako kontraindikacia... maleho ti aj tak zaockovali? ci to dr ani nespomenula? prepac ze mimo tvoju otazku, ale zaujimalo by ma to... 😅 a mozem este jednu otazocku? mala si problem otehotniet aj ked kojis, a maly nejako reagoval nato ked si otehotnela? napr menej si pyta mliecko alebo tak? my sa kojime este tak 4x za den a na prvom mimi sme "pracovali" 15 mesiacov, tak sa bojim aby to zas netrvalo tak dlho ked kojim, inak mrcha chodi kazdy mesiac :D dakujem 🙂
@michala29 ja som veru zvedava kolko ten soplik bude drzat toho nasho, zatial sa to ako tak da ale je nervozny a spanok je o moc horsi 🙄
@kubinca pribalovy letak som necitala, co viem tak v okoli asi 4 deti mali po mmr sople, tak snad to bude ok, a snad to ostane len pri tych soplikoch 😅 . Co sa tyka otehotnenia, kojim stale, raz cez den a sem tam aj tri krat v noci, niekedy len raz v noci. Otehotnela som pomerne rychlo, menzes som vobec nemala pravidelny a mala som ho dokopy len dva krat aj to len taky nijaky./a to este u nas je stazena situacia kedze muz pracuje v zahranici a vacsinou sme spolu len cez vikend. Je super ze mas mrchu, este skus sledovat ci ovulujes a pojde to raz dva. Ked kojis je tazsie otehotniet ale nie je to nemozne, vid ja a ine maminy 😉 maly reagoval uplne normalne, nemam pocit ze by sa nejak zmenil, mlieka som mala sice prve mesiace menej ale on dost spapa cez den tak mu to nejak nechybalo. Momentalne sa mi ale mlieko rozbehlo tak vidim na nom ze je spokojnejsi. Este som zvedava ake bude kojenie s maxi bruskom ale ako poznam svojho syna, on si najde sposob 😎 Drzim palce a dufa m ze coskoro najdes dve palicky na tehu teste 😀
@alena24 wau, tak to ste mali celkom bojove podmieky na otehotenie a aj tak sa zadarilo 🙂 si ma trosku zkludnila 😉 ja som nikdy nemala pravidelny menzes, tak sa az cudujem ze teraz ako tak chodi pravidelne (28-37 dni je u mna uplne super) 😀 chystas sa s kojenim teda potiahnut cele tehu, veru aj ta nasa si najde za kazdych okolnosti sposob ako sa prisat na "dede" 😀 ja si ani neviem predstavit ze by som malu odstavila... a inak prajem krasne tehulkovanie bez problemov 😉
@kubinca no veru, aj ja som bola prekvapena ze sa tak rychlo podarilo ale som hrozne rada bo sme druhe babo planovali a moc sa nan tesime 😀 snad to dopracujeme do uspesneho konca. Co sa tyka kojenia najskor som planovala ho pomaly odstavit ale nakoniec som sa rozhodla ze to necham na nom. Pokial nebudem mat ziadne zdravotne problemy nevidim dovod prestat, a ked sa narodi druhe babo, budem sem tam kojit aj adama, samozrejme ze nie moc casto 😅 uvidim ako nam to bude vsetkym vyhovat a podla toho prisposobim situaciu 😀 Takze sup na to nech ma terezka skoro surodenca a mamina o `starost` viac 😉 drzte sa
@kubinca par kamosiek, sa snazilo o 2 babo a vacsina otehotnela nie v strede cyklu, ale par dni pred mrchou. Akoby mali po porode posunutu ovulaciu. Niekde som citala, ze sa treba snazit cely cyklus, kazdy druhy den 😉 budete mat postarane o zabavu 😉
My sme nemali po mmr nic, ani soplik. Az teraz chytil sopliky aj so zvysenou teplotou-37,5´C.
Chcem sa opytat, ako vam papaju deticky? Moj Slavko zije len z mlieka, obcas jablko-na kocky, obcas zemiak, alebo cestovina a inac nic. Ani vyziva s piskotom, jogurt, polievka, chlieb, druhe jedlo,....nechapem. A z toho co zje, tak max. 2-3lyzicky. Pritom je to moje druhe dieta a s prvym taky problem nebol. Chybaju nam uz len ocaky, tak snad ked vyjdu sa to zlepsi ☹
@mystery7 no tak my sme na tom v papkani prave naopak...mliecko (UM) uz vypije len rano, cca pred 2 tyzdnami zacal odmietat poobedne mliecko a uz takmer tyzden nechce ani za svet ani vecer 😒 a mne pride este taky "malicky", ja by som mu mliecko aj 5x denne spravila, keby chcel 😒 ale zas jogurty, pribinacik a syry to je jeho 🙂 a samozrejme polievky ma rad, ale hlavne masko - to bez akejkolvek prilohy, tu nech spapa maminka 😀 no tiez sme mali obdobie, kedy nechcel obedy, len 3x mliecko, jogurty a jablcko, no potom ho to same od seba preslo...tak skus pockat a uvidis, hlavne je, ze sa aspon mliecka napapa a to mu zrejme momentalne staci 😉
@mystery7 tak to myslim ze u nas nebude problem sa snazit cely cyklus 😀 a veru aj ja mam pocit ze mam ovulaciu posunutu az tak na 20 den, sama som zvedava kedy sa nam zadari ...
a s papanim je to u nas celkom dobre, rano jej dam zlepeny krajec chlebika so sunkou a syrom do ruky, a spapa ho cely sama, ked som jej to predtym krajala na vagoniky a dala ju sediet tak to nezjedla a stale vymyslala, na obedy zboznuje polievky, s druhym jedlom je to trosku horsie... rajcinu jej dam celu do ruky a zvali ju, hrozno si sama zo strapceka odtrhava, a celkovo je dost maniak na ovocie a zeleninu, cez leto v zahrade trhala egrese a ribezle priamo z krickov a papala... 😀 olovrat papa jogurty, a veceru puding alebo kasu.... a posledne dni si stale pyta kakao, co predtym vypluvala, plus tak 4x za den ju kojim, inak vazi 10,8 kg a chyba nam 8 zubov
@kubinca
@weronika187
aj my s tými obedmi rovnako na tom, polievočky áno, ale druhé iba podľa nálady, alebo ked je ryža, tak sa ide pomaly zadrhnúť. Veľmi rád jedával zemiaky, vo forme kaše alebo na kocky uvarené, ale akosi mu prestali chutiť. Tiež by som rada, aby papával chlebík s maslom, ale to mi za svet nechce jesť, iba rožok do seba tlačí aj to sem-tam.
ahojte baby, aj nasa dianka s papanim vymysla, na ranajky vzdy zjedla pribinacika, teraz ledva polovicu z neho ale zajeda ho bielym jogurtom, ten zboznuje, to si sama s lyzickou nabera a papa, ako desiatu vonku zje trochu ovocia alebo peciva, obed mame zvycajne maso a zeleninu, zemiaky tiez nejako prestala jest, kasu si este da, ale inak jej asi tiez prestali chutit, polievky jej ani nedavam, pytala som sa na to dr. a ta povedala ze taketo male deti este dvojchodove menu nezvladnu, bud polievku a dat babo spat, a ked sa zobudi zje druhy chod, alebo len druhy chod na obed..a tak to robim aj ja..ked sa poobede zobudi zje vyzivku ovocnu alebo zas biely jogurt, pripadne chlieb s maslom a zeleninou, inak chrume kadzu chvilu daco, vonku frci na kukuricnych chrumkach.. 😀 veceriava kasu, pripadne kolacik, ten si namaca do mlieka a tak ho papa..inak ja ju este stale kojim, popritom pije aj bebu alebo kravske mlieko, to jej chuti viac..vazi vyse 12 kg..
a inak baby, tie co ste tehotne, alebo sa snazite mate moj uprimny obdiv, ja sa este na druhe necitim, najskor asi az ked bude chodit do skolky, aby som sa odbremenila trosku od nej, dost je na mna naviazana.... 🙂
Ahojte baby,,Tak totu inak viazne..Ako sa maju vaše detičky?už rozpravaju a pytaju sa na nočnik?Tej mojej potvore sa vobec nechce🙂))
@michala29 tak to by som ti gratulovala, keby sa jej chcelo, ....a to su tu naozaj take deticky ktore sa pytaju? Chcem ich poznat, lebo nas sinter pride povie, ze cici robi vysti do plienky a ide dalej a ked sa vykaka do plienky pride mi povedat, urobil ble, zaksichti sa a odide, ked ho dam na serbel posedi tam dve minutky, zatlieska si a odide, samozrejme, ze v serbli velke prd..)))ň 😀 No bude to fuska do tych 2 rokov, ale hadam sa to podari ako pri prvom, skoro zo dna na den a sam si povedal, ze uz nechce plienky ani cez noc a zrazu sa pytal,... 😎 Pekny vecer babule)))) 😵 😉
@paula1234 to by som aj ja chcela vidieť také dieťa....my sme presne na tom tak ako píšeš 🙂 Ja dávam tomu čas, lebo je akýsi zrazu hravý, takže keď sa ideme akože učiť niečo nové, tak sa hrá o dušu.
Maminky chcem sa ale opýtať, aké máte skúsenosti s atopickým ekzémom?? Jedna vec je o tom čítať na internete a druhá vec je domáca realita. Mám totižto podozrenie, že čosi sa na tvári tvári pravdepodobne ako ekzém, teda presnejšie na ličku tak tesne pod očkom. Vzniklo mu to vtedy, keď som nebola doma s ním, takže neviem vypátrať spätne že by to súviselo aj s jedlom napríklad. Skúšala som preventívne natierať Niveou baby, čo možno aj troška zabralo, ale keď sme cez deň vonku, zhorší sa to a tak to má také isté ako keď ráno vstáva. Našťastie si to neškriabe, tak asi ho to nesvrbí. Tak viete prosím poradiť??
u nas je to tak isto so serblikom, aj sa nanho vypyta, posedi si no zatial nic...mame ten co aj zahra, ale zatial sa donho ani nevycikala, len poprdka a hotovo.. 😀 tak musime si este pockat...
inak s tou recou, mam podozrenie ze nam uskodilo ockovanie mmr v 15. mesiaci,dianka odvtedy menej blaboce.. 😒 vy ste nic take nepostrehli? predtym bolo toho viacej co povedala, resp. blabotala aj nezrozumitelne,ale teraz menej..rozumie vsetkemu co sa povie, urobi..je sikovna, ale ta rec..povie len mnam, mama, hav, mnau, nie sem tam toto a parkrat sa jej podarilo nieco take ako kde je...ale viac nic..volala som dr. ona ze to je v poriadku, vyvin reci je individualny, ze jej syn zacal hovorit az v troch rokoch, ze jej mam vela citat, spievat, riekanky atd..vsak uz ma huba z toho boli... 😀 ako ste na tom vy? a kojite este niektora...ja ano...
ahojte, no nasa s nocnikom podobne ako vasi drobci, no teda, ona nocnik uplne bojkotovala, krici na nom "boli, au".... ale ked ju dam na velky zachod tak sa vycika aj potlaci, ale sama sa nevypyta , tiez len oznami "kakala, ciky-ciky".... inak je strasne ukecana, ta zopakuje fakt vsetky slova, minule jej vravim ty hotentot a ona zopakovala 😀 uz dava dve tri slovka aj dokopy.... spieva si "kolo, kolo,(potom hatlaninka) a baaaac, hojik piku, (zas hatalninka), toci toci", alebo kukulineka je : kukuku, kdeeee, kukuku kdeeee boaaa 😀 a koži, kuži, kužukaaaaa.... reklamy su jej 😀 takych 100 slov vie uz pouzit... rano : " mamiiiii stavaj! stavaj! vecer: mamiii, pinkat, pod! 🙂 ale to za posledny mesiac sa jej tak jazyk rozviazal....
my sme MMR odmietli, a som aj rada bo jej uz mesiac idu ocaky, najskor spodne, tie este ako tak bez problemov vysli, ale tie vrchne jej davaju zabrat, tento tyzden mala teploty, oci zahnisane... a to ich este ani nie je citit ze by uz boli nahrane... 😒 a tiez este kojim ....
ahojte baby, tak u nas nocnik 0 bodov, zato WCko je super, pekne sa pyta, teda samozrejme ze nie vzdy ale uz aj to je uspech. Vykaka sa takmer vzdy tam, len niekedy cikanie nestihneme ale nevadi. S cim mam trochu problem je ked zahlasi ze chce cikat a sme vonku a teraz rychlo vyzliect alebo utekat domov...no ale to patri k tomu 😅
my mame trochu problem so vzdorovitosotu, ide ma z neho niekedy rozhodit, ked nedostane svoje, place ako keby sme ho z koze drali. Tiez sa po vsetkych zahana alebo krici no-no-no mamaaaaaaaa... vacsinou sa snazim ho ignorovat a ked sa upokoji tak mu to vysvetlim ale uz sa veru sem tam uslo aj mne. Co je horsie je fakt ze sa mu niekedy podari udriet ma do brucha /kedze som tehotna nie je to bohvie co/ 🙄 . To ma vzdy strasne rozculi bo sa bojim o druhe mimi. Obdobie vzdoru je v jeho veku normalne a keby nie som tehotna tak to asi tak neriesim, len sa obavam toho ze ked sa druhe narodi bude bit aj jeho/ju. Neostava mi asi nic ine len mat oci aj na chrbte a stale za nim behat a kontrolovat. 😅
@velvet26 u nás s tou rečou veľmi podobne, nejako to neriešim, aj keď niekedy troška závidím ako sa už druhým deťom rozvazuje jazyk. ale rozumie všetko, skôr znakuje (ale nikdy som ju to neučila, má skôr také svoje znaky) než rozpráva, a vlastne dosiahne všetko čo chce, vie si na všetko ukázať, alebo chytí moju ruku a tak ma vedie, že čo chce.
A stále kojím
@alena24 no tak to aj nasa si vela krat skusa placom a krikom cosi vydobit, ale zistila som ze ak nanu idem pekne a vysvetlujem a chcem si ju dat na nohy vtedy, alebo hocijaky jemny sposob tak este prida, ale ahonahle ju trosku okriknem alebo odidem z miestosti tak je klud, potvora mala, ale teraz na nej vidim ze ju aj strasne tie zuby bolia tak ju setrim ... inak to mas super ze uz ti maly aj povie ze chce cikat 😉 he a to nono, moja sestra sa len na Terku pozrie a uz jej vravi nono, a to jej nic take nespravila 😀 a este maleho kojis , ci uz si odstavila? a neboj, do aprila zas bude Adamko o cosi starsi tak si to da snad vysvetlit 😉 svagrina mala rovnaky rozdiel medzi detickami, prvy bol tiez chlapcek, a sestricku zboznoval, pusinkoval, a to teda s nim tiez riadne lomcovalo obdobie vzdoru....
@kubinca ano, maleho stale kojim ale je to uz len take `light`. Kojim ho len raz cez den pred spankom a vecer tiez aby zaspal, prsnik pouziva viac ako dudlik kedze ziaden nema. Zatial mi to tak vyhovuje bo vzdy je do 10 min tvrdy a bez placu a vymyslania. Ale skusala som a zaspi aj bez toho len to dlhsie trva takze nemyslim ze bude problem keby nahodou ho musim narychlo odstavit. Inak UM mi vobec nechce, a kravske len minimum tak ho tlacim jogurtami, syrmi a sem tam dam nejaku mliecnu kasu 😅
Inak presne to robi aj Adam, ked som na neho dobra a chcem ho utisit, rozhneva sa este viac a zbil by vsetko co mu pride pod ruku. Tak tiez len ignorujem alebo odidem a o chvilku pride a upokoji sa.Len horsie je ked chce napr skocit do velkej kaluze alebo chce chytit nieco nebezpecne. Snad sa to casom zlepsi bo ak nie, budem musiet nosit brnenie na bruchu 🙄 a vam sa ako dari v snazeni? Inak toto druhe tehu hroooozne leti, ani neviem a male uz kopka o 106 a to mi pride ze som len chvilku tehu 😀
nasa Emmuska sa tiez uz pyta len von jej este davam plienku,ale aj tam sa vypyta a aj ked sa niekedy tvarim ze ju nepocujem lebo ju vonku nechcem v tej zime vyzliekat tak tolko na mna krici ze csss, csss ze ju nakoniec musim rozbalit a dat cikat. Prislo to ale tiez velmi rychlo behom tyzdna sa zacala pytat. Kojim aj ja, ale tiez len vecer, 1x v noci a rano. A teraz jej idu tiez tie horne ocaky tak niekedy aj cez den ked si vypyta. Do reci jej moc nie je, ale zacala ficat na spievankove a zda sa mi ze s tymi pesnickami sa jej zacina pomalickyyy rozvazovat jazycek.
@alena24 s tym kojenim sme natom ale uuuuplne rovnako 🙂 um nehrozi, kravske jedine ked dam kakavko donho, ciste by nevypila, a tiez kde tu kasa a jogurty... a tiez zaspi aj bez prsnika, staci teply cajik do flasky a zaspi rovnako ako pri prsniku 🙂 ale ked ma nervicky alebo nejaku boliestku tak si sama pride vypytat aj cez den 😀
no a so snazenim, minuly mesiac ako na potvoru daka mykoza 😅 a tento mesiac zatial len (ne)cakam na mrchu, tak uvidime ci sa zadarilo... ale bola by som velmi rada keby to vyslo 🙂 mne sa to pri prvej strasne vlieklo, vsetko som sledovala a tak...a mas podobne tehotenstvo ako pri adamkovi ci ine, ako myslim chute, nevolnosti a tak ...
@andyda tiez mas sikovnu bambulku ked uz sa tak pekne pyta 😉 inak aj my frcime mesiac na spievankove a tiez sa odtvetdy tak rozkecala, asi to ma nieco doseba 😀 a sranda kolko nas tu este koji, aspon som sa trosku zkludnila, v rodine mi uz vela ludi vravi co ju uz neodstavim ze uz je velka, ale mne sa nechceee, by mi to chybalo 😀
@kubinca aj na mna pozeraju jak na blazna ked poviem ze este kojim. Aj preto som ju chcela v noci odstavit ale to by sa radsej vzdala toho ranneho a vecerneho dojcenia ale v noci si to neodpusti. My sme boli v utorok na ockovani MMR a teraz sme soplavucky ale snad to skoro prejde.

@alena24 jeej gratulem ti, takže sa predsa podarilo 😀 AJ my by sme radi druhé, ale musíme ešte zopár mesiacov počkať 😉
@elsanka prajem skoré uzdravenie na tele aj na duši.............