Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@alena24 ahoj, no u gyndy to dopadlo dobre, plodik zodpovedal tyzdnu v ktorom som, ale este nebolo srdiecko, mam prist 20.12. na kontrolu... vcera som bola aj u endosa, tak mi ani nebral krv a hned mi zvysil davku na 100ug, doteraz som mala 87,5... tu stovku som mala aj pri Terke, a beriem euthyrox, a tiez tam teraz budem chodit ako na klavir 😀 ale nevadi hlavne nech je babo v poriadku 🙂 ty mas co so stitkou? tiez ti asi zvysili davku cez tehu ze?
@kubinca no super ze aspon nieco bolo vidiet, dufam ze na dalsej kontrole uz bude bit srdiecko ako zvon 😀 ja momentalne neberiem ziadne lieky na stitnku aj ked od 18tich som ich mala takmer vkuse, teraz mam celkom dobre vysledky, v tehu neviem cim to je ale moja stitka vzdy dostane rozum 🙂 zvykla som bravat Carbimazol ale uz si nepamatam to davkovanie...Akurat zajtra som mala ist na kontrolu na endo ale som volala a mam dobre vysledky tak mi spravila konzultaciu cez telefon a mam prist az vo februari co je super bo som tam chodila kazdy mesiac a to cakanie ma nikdy neobislo. Ozaj stale nemas ziadne tehu priznaky ci?
@alena24 jej tak to mas super ze sa ti ta stitka umudrila 😀 to moja si pomaly odumiera, takze sa mi tie davky tabletiek budu uz len zvysovat, aj pri prvom tehu sa mi viac poskodila..... no co uz..... inak tiez povedal ze ak budu v tom februari dobre vysledky tak uz by som potom nemusela chodit, no uvidime... a priznaky stale nic, mne je to az cudne... ani nejak extra nebyvam unavena, co som pri Terke prve tri mesiace skoro cele prespala... asi si budem musiet pockat na pohyby 😀 jedine ze vaha mi uz vybehla o 2kg!! a to nejak extra nejem 🙄 pri terke som mala +2kg v 24 tt, si este doteraz pamatam ... ako to bude takto pokracovat, tak sa nechcem v lete vidiet ako budem vypadat 😅 😀
Maminky prosim o radu... Neviem, ci aj vase deticky vas kopu, ked ich prebalujete (stale mame plienky, kedze chrustik bojkotuje nocnik), ale cca pred mesiacom s tym chrustik zacal a je to jedno, ci ho prebalujem ja alebo manzel 😒 Najprv stacilo vysvetlovanie, ze to nesmie, lebo to boli a prestal...Ale uz asi piaty den je jedno, co mu poviem, kope ako o dusu a ma z toho obrovsku zabavu 😖 Skusila som snad vsetko - vysvetlovanie, dohovaranie, aj som sa nahnevala, nechala som ho tak a odisla som (nech sa ukludni..) a nic nepomaha ☹ Vcera som dostala taku pecku, ze mi skoro dych vyrazil, tak uz som mu dala jednu na zadok, ale vooobec nezabralo, on mal z toho este vacsiu srandu 😔 😠 Ja uz fakt neviem, prosim poradte, budem vdacna za kazdu radu 😅
@weronika187 ja prebalujem na práčke - je to pohodlné, mám tam urobený na mieru prebalovací pult. Keď ma jeden čas kopala, tak dostala aj jednu po zadku ale hlavne sa môžem postaviť zboku a tam už ma tak nekopne. samozrejme, že ju to prešlo, keď zistila, že to nie je zábava.
Dobre sa tvoj synček zabáva, ja teda nechcem aby to vyznelo, že som nejako za fyzické tresty (ale jedna dobre mienená nie je na škodu), ale asi si ho málo capla ak mal z toho ešte väčšiu zábavu. Ešte by som skúsila ho nejako zabaviť počas prebalovania, mne Sofi asistuje - dostane vlhký obrúsok, aby si aj ona mohla riťku utrieť, drží mi plienku, pýta si vatovú paličku a stým si akože čistí ušká, alebo jej podám zabalenú použitú plienku a to má starosť najväčšiu aby sme kako dali do koša - vôbec sa pri prebalovaní nenudí.
@weronika187 ja uz dlhsiu dobu prebalujem po stojacky, ked ho polozim aby lezal nerobi nic ine len kope, alebo sa prevaluje alebo si chce sadnut takze tak to nefungovalo uz vobec. Prebalovanie po leziacky som vzdala a teraz sa prebaluje ako velkac pekne po stojacky, sice mi trva dlhsie utriet mu zadocek ale nic strasne to nie, treba si len zvyknut 😀
@weronika187 ja tiez uz dlhsie, ako @alena24, prebalujem postojacky a ked nahodou kde tu poleziacky, tak jej len poviem nozicky hore, a ona si ich da hore a nadvihne ritku aby som jej mohla zasunut plienku.... pred prebalovanim si donesie cistu plienku, po prebaleni hodi do kosa spinavu.... ale tiez predtym kde tu kopavala, dostala po zadku a vysvetlila som jej ze ma to boli, potom to prestala robit.... a inak, dnes sme boli s malou u nefrologicky , a v cakarni sa pekne vypytala kakat... prvy krat mimo domu co sa tak pekne vypytala, som z nej mala taaaaku radost 😵 🙂
@elienka hmmm, no my sme tiez mali prebalovaci pult na komode a bolo to super, ale cca pred pol rokom sme ho museli zrusit, kedze chrustik sa dokaze v sekunde otocit a zliezt dole a je strasne neposedny, stale sa otaca, vrti,... A aj mne asistuje pocas prebalovania, vlhceny obrusok musi mat, uz poziciam aj teplomer, okrem toho ma este aj knizku, ktoru popri tom "cita", takze snazim sa ho zabavit, no on popri tom vsetkom este kope 😔 A tiez mi odnasa plienku do kosa, na to sa uz tesi 😀 ale dakujem za radu 😉
@alena24 tak to ako keby si o nasom chrustikovi pisala 😀 v sekunde sedi, alebo sa otoci a sup dole a nahanacka moze zacat 😅 ale dobry napad mas spolu s @kubinca , asi aj my zacneme prebalovat postojacky 🙂 to bude asi najlepsie 😉 inak aj chrustik si vsetko donesie - podlozku, plienocku, masticku a cely nadseny potom vyhadzuje spinavu plienku 😀 dakujeeeeem maminky, ideme skusat 🙂 🙂 🙂
a inak parada @kubinca , ze sa ti mala tak krasne vypyta, chrustik uplne bojkotuje nocnik 😖
@weronika187 nasa ked mala okolo roka, tak tiez bojkotovala uplne nocnik, neexistovalo aby si nan vobec sadla, kricala na nom ze ju to boli.... tak som vtedy vzdala akekolvek snahy ju davat na nocnik, ten sme schovali z dohladu, asi pred mesiacom a pol som ho vytiahla a mala to ako novinku, a zacala som nan davat jej oblubenych mackov a babiky, a aj mackovia vyfasovali plienky... ju som este stale nenutila k nicomu, len som sa jej kde tu spytala ci ide aj ona skusit.... a chodila so mnou ked som sla ja na wcko, a som jej popisovala co robim, a tiez som ju potom vzdy po mne dala posediet, ked sa nevycikala tak som ju aj tak pochvalila ze posedkala a dovolila som jej splachnut, a najviac ju bavilo ist si umyt ruky po akcii 😀 😀 a dva tyzdne dozadu som ju nechala cez den bez plienky, a pytala som sa jej skoro kazdu hodinku ci ide cikat, a vydrzala cely den bez plienocky, na spanie som jej dala.... a tak fungujeme doteraz... ked mam nestihacky tak jej necham plienku cely den.... ale ked sa da tak behame kazdu hodinku.... a vcera u dr, mala plienku, a len na mna pozrela a ze kakaaaaas :D tak sme bezali,a stihla pekne do zachodu, a aj sa vycikala, potom hrda vybehla a na celu cakaren, huraaaaa kakalaaaaa :D takze asi tak, nenasilne a pomaly, a aj tak nie sme este v ciely.... staci mi kym pride druhe babo aby uz bola bez plienok, a v lete si myslim ze to pojde uz lahsie 🙂 sorry ze som sa rozpisala 😀
@kubinca ahoj, zobrala som si z teba príklad a začala som pomaličky na nášho malého tak ako ty na to tvoju bambulku. Tak sa aj podarilo a prvý krát sa vycikal sám do nočníka včera a ešte mu aj zahral k tomu, lebo sme totižto "nechtiac" kúpili hrajúci nočníček, no to bolo radosti 🙂 Dnes som skúšala zase, aj setkal, ale nič nebolo. Tak postupne a pomaličky musíme skúšať ďalej 😎 Takže dík za radu 🙂
Čo ste tu spomínali to prebaľovanie, tak my už dávno praktizujeme "nastojáka". Inak to ani nešlo, tiež dosť kopol a hlavne mi dosť utekal po posteli. Tak pekne pri tom radšej stojí a viem, že vydrží, a tiež podáva obrúsky jeden za druhým...
@macka381 jeeeej tak to som rada ze sa malemu podarilo 🙂 😉 aj kazdy malicky uspech je uspech, uz len to ze si na ten nocnik sadnu 😀 my sme tiez mali ten hrajuci, ale mavali sme ho v kupelni a raz v noci zacal hrat sam od seba a asi hodinu som v posteli rozmyslala co je to za strasidelne skvrcanie 😀 😀 😀 tak som s malou dusickou sla zistovat co to je, a svina nocnik sa nedal nijak vypnut, a v navale zlosti som sa pokusala vybrat z neho baterku az som tam daky kablik urvala.... a bolo po nocniku 😀
inak baby co sme sa tu bavili o kojeni...... uz nekojime, ako som ostala tehotna mala mi z materskeho mliecka grckala, a predvcerom skusila este chvilku podudlat a odtiahla sa ze fuuuj.... takze asi ma to mliecko nejaku inu chut, ale aspon som rada ze to bolo totalne bezbolestne bez jedinej slzicky a z jej strany ukoncene ... sice ja som este nebola nato pripravena ale co uz, mam oddychovy cas do leta 😅 😀
@kubinca jeeej no super, ze sa takto pekne sama odstavila, a ano chut mliecka sa zmeni, ked zena znova otehotnie...kamaratkin maly to iste, prestalo mu chutit a odstavil sa sam.... 🙂 som zvedava dokedy budem ja kojit tu moju zavislacku... 😀
a ako si dopadla na kontrole, uz urcite bolo vidiet babatku buchat srdiecko ostoset... 🙂 🙂
inak vsetkym vam zelame spolu s nasou diankou krasne vianoce plne lasky, stastia, spokojnosti a detskeho smiechu tych nasich malych drobcov.. 😵 😵 😵
@velvet26 no ja si este stale zvykam ze uz nekojime 😅 mala si na uspokojenie este obchytkava "dede" ked ide spinkat a pije cajik... inak nic... ale asi je to tak dobre, lebo mi posledne dni bolo cez den zle, tak by ma to este viac vycerpavalo.... a ano na kontrole uz bolo krasne videt mrnouska a aj srdiecko bilo 😵 😵 babo malo 7mm,dr. nam dala aj 2 fotky zadarmo, ze vianocny darcek 🙂 jednu dostane svokrusa ako darcek pod stromcek 😀 a sak mozno aj tvoja mala sa niekedy sama rozhode ze uz dost a bude to bezbolestne, keby ta moja s tym nesekla, tak by som kludne aj pocas tehu potiahla aspon do tych 2 rokov .... a malej sme povedali ze mam v brusku babo tak mi stale tricko vyhrna a hladka a pusinkuje brusko, a vravi ze babo bude papat mlieko 😀 😀
aj ja prajem krasne sviatky plne stastia,pohody a spokojnosti 😉 😵
tu je teda klud 😉 ako vam papaju deti? Jedia uz niektore same?
@mystery7 tu je teda klud 🙂 už som ani nedúfala, že sa tu niekto ozvem po novom roku....
Náš drobec sa snaží papkať sám, jasné, že aj vylieva aj vysýpa, ale snaží sa pekne papkať. Len horšie je to už s tým, že si vyberá čo bude papkať a teraz mu idé očné zuby, tak je to také všelijaké s tým jedením.
A čo majú nové ostatné maminky, nejaké tehuľky napríklad??
@macka381 mali by sme to tu ozivit. Moj Slavko je narodeny 4.maja a je to riadny bycek. Tvrdohlavy a vytrvaly. K dialkovemu ide aj cez "mrtvoly" 😉 a co sa jedla tyka, tak je tiez vyberavy. Najradsej by zil z mlieka, maso 0 bodov, sunka nic, ale parky....tie mu idu. Ked zapnem mickeyho tak zje skoro vsetko-ked ma dobru naladu. A ked ma zlu tak cely den nic, max jablko, piskotu. Sam chce jest, ale vsetko rozmaze po pultiku a po sebe 😉
@mystery7 veru akurat ma napadlo, ze idem kuknut ci tu je nejaky novy prispevok...my mame dianku 12.5. narodenu a ona je dobry jedak, mala obdobia ked jedla o nieco menej, ale posledne mesiace je uplny zrut, zje vsetko maso miluje,musi ho mat kazdy den, aj mliecne vyrobky, syry, jogurty, monte, polievky si najnovsie zamilovala, sama poje vsetku zeleninu z nich...takze tak..
chcem sa opytat je tu niektora ktora este koji a babo zaspava na prsniku, ci uz pomaly odstavujete? a este otazka, spia vase deti v postielkach alebo s vami na posteli a ako uspavate? lebo nasa len pri mne v noci musi byt nalepena... 😀
@mystery7 tak to je podobný s tým našim drobcom a popritom bol taký dobrý jedák a papkáč a strašne sa to zmenilo. Tiež len mäso a polievočky, to bolo jeho, ale teraz by cey den len jogurty a len jogurty dookola. Asi som spravila chybu, ale bol som nešťastná z toho, že keď bu išli očné zuby, tak nechcel vôbec nič jesť, tak som mu dala aspoň 2x denne tie jogurty a teraz si na to strašne zvykol. Neviem prečo sa to zmenilo, už neviem čo mu uvariť nové, aby sa znova vrátil do pôvodných kolají 😒
@velvet26 len tíško závidím ako dobre papkáte. Čo sa týka spávania v manželskej posteli, tak sem-tam si v noci zmyslí, že chce byť medzi nami, tak ho aj preložím, ale ako náhle zaspí, tak ho prekladám späť do postielky, lebo dosť sa v posteli krúti a aj kope. Samozrejme, že aj zaspím skôr ako on, tak potom je s nami v posteli až do rána. Pred spaním ho pohladkám, dáme pusinku a ideme spinkať a hlavne je naučený zaspávať sám, aj keď nekedy protestuje a nechce sa mu, ale väčšinou je to bez problémov. 🙂
@velvet26 aj kojím, aj spí s nami v posteli. Niekedy mi zaspáva na prsníku, ale vie aj zaspať sama, večer dám prso, potom sa ešte pojašíme v posteli, potom v prítmí čítame chvílku knižku a potom ide so svojou hračkou do postielky, niekedy zaspievam uspávanku, niekedy nie, dám pusu a zatvorím dvere. Zvyčajne sa zobudí okolo 2hej a cestuje k nám do postele, kde je do rána, odkedy toto praktizujem, tak som vyspaná doružova
@macka381 Sofi je sama, aj polievky, ale ja ju nechávam jesť cca od roka samú. Veľmi praktický je plastový podbradník s tým hrantíkom, kam padá jedlo, šetrí mi nervy hlavne pri papaní polievky. Jogurt ráno napr. zje úplne celý sama a ja len 1 lyžičku vyškrabem čo ten kelímok sama krásne vypapá
@macka381 Slavko tiez pekne papkal, kym mu nezacalo ist viacej zubov naraz, to akoby utalo ☹ odvtedy len mlieko a mlieko
Spinka a aj zaspava pekne sam v postielke. On sa vela pretaca a ma rad svoj pokoj a priestor. Na velkej ppsteli ho ani neviem uspat, utekal by stale prec. Starsi Mirko je presny opak. Keby mohol, spi na mne kompletne nalepeny. Je to sranda.
Neviem ako riesit to samostatne jedlo. Starsiemu ked sme dali, tak sa snazil pekne sam papat. Skor ho stvalo, ked mu jedlo padalo z vidlicky. A Slavkl by sa s tym len hral a zabaval, sermuje priborom kade-tade. Ked sa hrame na varenie, pekne krmi mna aj seba, ale v realite?.......ruky v polievke 🙄

@alena24 pekne meno, aj moj manzel chcel pri Adamkovi Andrej alebo Ondreja, ale Vilko zatrhol, takze je Adusko-velky sinter) 😀 , tak sa drzkajte a hadam sa raz aj stretneme...)))) 😉