icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

alena24
29. apr 2013

@macka381 no Adam ziarlil asi len prve dni, teraz je to uz ok. Horsie je to so spankom, jeden budi druheho a druhy prveho. Maju uplne odlisny rezim. Ked spi Adamko, Samko chce byt hore a naopak. Kedze Adamko nechce spat vo vlastnej izbe ale so mnou tak aj noci su niekedy zaujimave. Ale zlepsuje sa to tak snad sa to nejak utrasie. Inak druhe dieta je uplne ine, nemam cas ho tolko nosit a vie zaspat aj sam. Len obcas cez den ma uz koliky tak je veselo. Muz je teraz doma tak mam pomoc s Adamom, byva vonku aj cely den a ja mam cas sa venovat Samkovi. Inak co sa tyka spanku, nic moc to nie je 😅 Dufam ze ty to budes mat o cosi lahsie a babo bude len spat a papkat 😀 Inak muz stale robi v zahranici? a ako ste na tom s domcekom? Uz byvate? Drzime palce a potom daj vediet pohlavie miminka, sme zvedaviiii 😀

penn
29. apr 2013

Ahojte kocky,.. ja som tu preto, lebo povodne som si zle vyratala termin.. pri prvom tehu.. myslela som , ze mala bude maj.. ale zakotvila som v aprilovkach.

A teraz k veci hoci mala sanca. Oslavu 2. narodenin budeme robit 11/5 a chcela by som kupit baloniky.. s heliom. Lenze stoja kus 1 euro. Ale su take upravene, ze vydrzia 3 tyzdne pekne lietat. Tak by som sa s niekym rozdelila kto bude mat oslavu tyzden po nas. A keby to bolo ted na jednu 50c na kus.. tak mozem kupit aj 20 balonikov.. no alebo ako este bude chciet ta druha mamicka. Bude tu mat niekto v BA takto oslavu? Dakujem, Zdenka.

macka381
9. máj 2013

@alena24 Ahoj Alenka, prepáč že sa ozývam až teraz, akosi mi nevyšiel čas 😒
No toho sa aj ja obávam, že ako to bude vyzerať u nás so spánkom v noci. Jeden bude budiť druhého a opačne, asi sa nevyspím, čo vlastne aj teraz si pomaly zvykám. Tiež sa obývam tej žiarlivosti, lebo je nalepený stále na mňa kedže muž je bude na stavbe alebo v odcestovaný v robote. Dom nám stojí 🙂 so strechou a oknami, elektrinou a vodou a nič viac, teraz máme pauzu. A čo vy, už ste začali?
Ozaj pohlavie nevieme, na NT vyšetrení mi to nepovedal a ani som sa radšej nepýtala, lebo sa doktorovi nedarilo zmerať to NT, malé sa stále krútilo a bol k tomu ešte akýsi nervózny ten doktor. Ved o 5 týždňov sa to dozvieme a potom budeme vedieť či chytať výbavu do ružova alebo vyťahujeme všetko do modra 🙂

ewwa666
9. máj 2013

AHOJTE KOCKY ! 😉 😉 😉
Som tu medzi vami tak trosku nova a vidiim ze su tu same skusene mamicky tak dufam ze ma medzi seba vezmete 😨 😝 😝 Som v 36tt a cakam moje prve dietatko 🙂 A hned by som mala taku malu otazocku ... este som nemala poslickov ...je to zle alebo si nad tym nemusim lamat hlavu ? 😖 Dakujem vopred za odpoved ... 🙂 🙂 Evca

elienka
10. máj 2013

@ewwa666 ahoj, to preto sa ti zdá, že sú tu samé skúsené maminy, lebo toto sú májovčatá z roku 2011 - takže všetci teraz húfne oslavujeme 2 rôčky. skús ísť do témy napr. o májovčatách roku 2013 tu: https://www.modrykonik.sk/forum/spolocny-termin-miesto/prvorodicky-maj-2013/ tam to máš z prvej ruky ak sa spýtaš, tak ti môžu odpovedať maminky, ktoré prežívajú rovnaké radosti ako ty.
Inak k tvojej otázke - ja som rodila 37+0 cisárskym a dovtedy som nemala poslíčky ani raz, takže je to asi individuálne. asi už chodíš na poradňu do pôrodnice, tak sa skús spýtať lekára, čo si myslí.

ewwa666
10. máj 2013

super dakujem ti za odpoved si zlata 🙂 tak idem teda do mojej skupiny 🙂 papa a dakujem

macka381
22. máj 2013

@kubinca ahoj, už si sa dlhšie neozvala, ako sa ti darí s bruškom??

kubinca
22. máj 2013

@macka381 ahoj 🙂 no ja sa mam teraz momentalne zatial najlepsie za cele tehu, brusko mam sice vacsie ako pri malej ale zatial mi neprekaza, a aj mam teraz konecne viac sil cez den, nie som stale ako mechom udreta 😀 poradne zatial vsetky v poriadku za 12 dni mam ist na utz kde sa bude merat babo, tak som zvedava na tie miery 🙂 zatial som pribrala 6kg, dokupujeme vybavicku v modrom a malu sa snazime pripravit nato ze bude zachvilku aj bracek... len ona je taky mojkac a neviem ju dostat do jej postele v noci, stale spi s nami... neviem ako to budeme riesit ked bude uz aj maly 😅 ty sa mas ako v druhom tehu? mas tusenie co to bude? 🙂

alena24
23. máj 2013

@macka381 ahoj matka, s domom sme teraz zacali...robili sme terenne upravi a zacali sme s pivnico...no je to hekticke ale snad to zvladneme...co sa tyka deti, pekne si zvykli a adam zboznuje maleho....jediny problem nam robi spolocne zaspavanie vecer bo samko mava koliky a adam odkedy som sla rodit vyzaduje moju pritomnost....takze raz reve samko bo ho boli brusko a potom adam bo ho nedrzim za ruku co masirujem samkovi brusko....tym ze som na nich sama je to tazsie....ale som optimista, verim ze sa to zlepsi....no ved o chvilku uvidis 😉

@kubinca nas spaval asi mesiac pred porodom vo vlatnej postely ale po porode sa vratil do nasej bo sa bal ze odidem a to som mu milion krat predtym hovorila ze mama pojde zobrat len samka a pride spat domov 😉

kubinca
23. máj 2013

@alena24 no nasa v decembri spavala vo svojej posteli, len potom sa zas zacala pytat k nam... budeme to riesit asi za jazdy.... 😅 uz som zvedava na nase spolocne fungovanie.... 😀

macka381
27. máj 2013

@kubinca waw už len 10 týždňov a je to za tebou, tak to strašne rýchlo uteká....ja mám bruško asi tak akurát, ako pri prvom tehu, až potom sa to rozbehlo dosť rýchlo, aj priberanie aj rast bruška. Len ma od 13.TT trápi tvrdnutie bruška, asi z toho, čo sem-tam musím zdihnúť nášho 15 kg macka 🙂 Inak mi je super....čo sa týka pohlavia, tak mm by chcel dievčatko, ja mám trošku pocit, že by aj mohlo byť, ale uvidíme už o 3 týžne, teda snáď bude správne otočené 🙂 Ozaj a aké ste vybrali meno pre chlapčeka??
No a ten mojkáč...mám takého doma, čo len mama a mama dookola....našťastie od maličkého bábätka je naučený sám spať v postielke, takže u nás žiaden problém s tým, čo som aj rada, lebo fakt neviem ako by som to riešila. My máme zase troška problém s obodobím zdoru, takže v kuse na zemi, ked mu nie je po vôli, mám ho niekedy problém zvládnuť a ukludniť ho 😒

macka381
27. máj 2013

@alena24 to je dobré, že si optimista 🙂 No musíš to nejako zvládnuť aj s deťmi aj so stavbou domu. My začali pred rokom, keď malý začal robiť prvé kroky, koľko krát som ani nevedela ako sa volám, taká som bola unavená s varenia a starostlivosť o malé dieťa. Teraz je to v pohode, akurát keby pekne poslúchal malý, čo mu robí sem-tam problém. Nechce sa mu stále rozprávať a na šerblík ani nehovorím, tak sa učíme a učíme dookola. Snáď už keď už bude druhé baby, tak bude trošička rozumnejší....ale ktovie čo ma čaká 🙂

kubinca
27. máj 2013

@macka381 no ani nevrav ze 10 tyzdnov, fakt to strasne rychlo bezi, a to som pri malej sla skoro o tri tyzdne skor rodit tak ak sa to aj teraz zopakuje tak uz mi vela nechyba 🙂 ja si musim zaklopkat ale brusko mi stvrdlo asi len tri krat a to okolo 20 tt, odvtedy nic, a to sa tiez terka stale na ruky pyta, ona je taka ze ked nieco vyvedie alebo cosi vymysla a ja po nej trosku zkricim alebo jej capnem po zadku tak jej to pride hned luto, zacne plakat a pyta sa na ruky, asi aby vedela ze sa na nu nehnevam.... beries aj magnezko na to brusko? Inak meno mame vybrate este od prveho tehu, tak ostava Matus, aj mala vsetkym vravi ze mam v brusku Matusa 😀 a potapka mi po prsiach a zacne vysvetlovat ze ked sa narodi tak bude papat mlieko, podarena je.... alebo pride potrasie mi bruchom a zarici: matus vstavaj, co furt spinkas? 😀 a to mas super ze ti maly sam spinka, ja ked som malu v noci kojila som vacsinou zaspala s nou a postupne si zvykla ze je medzi nami.... a teraz uz to ma ako samozrejmost ze ide ku nam do velkej postele, jedine ked ju ide dat manzel spat tak ju uspi v jej posteli ale nadranom sa aj tak zas premiestni ku nam.... @alena24 inak so stavbou sme natom rovnako, my sme kupili staru chalupu ked sa mala narodila a uz dva roky si postupne svojpomocne opravujeme, toto leto snad budeme finisovat a do vianoc by sme sa chceli stahovat, takze dufam ze to nejak vsetko zvladneme 🙂

macka381
27. máj 2013

@kubinca vidiš to ma nananpadlo, že preto si Terezka zvykla u vás v posteli. Možno aj my by sme mali to isté, keby sa naplno kojíme. Tiež mal také obdobie, ked mu šli okolo Vianoc očáky, tak spával s nami asi mesiac v kuse, ale naštastie je zvyknutá vo svojom, tak nemal problém sa preorientovať späť na starý systém.
Teda, tak si predstav, že by šla už napr. tak za mesiac a niečo rodiť...fakt to rýchlo uteká. aj mne to tak príde, ved za tri týždne je za mňou polovica 🙂 Ozaj a prečo si rodila pri dcérke o tri týždne skôr, mala si nejaké komplikácie?? Inak super, že nemáš tvrdnutie bruška, ja neviem či je to teda z tej ťažkej váhy alebo za tým niečo iné. Inak tak pocitovo sa cítím troška horšie ako pri prvom tehu, ale to som mala totálne šetriaci režim, po príde domov z práce som spala a spala, teraz v kuse behám celým deň, asi tak ako ty, ked teraz prerábate ten domček, že? Ozaj, tvoja malá si akosi plne uvedomuje, že bude bábätko, u nás to akosi nefunguje, možno až ked bude väčšie bruško alebo je problém v tom, že nevie rozprávať a celé dni počúvame iba jeho detské hatlaniny....
Tak nech sa darí a pekné meno ste vybrali🙂

kubinca
27. máj 2013

@macka381 sak to ze ona mala kojenie ako uspavadlo, chvilku na prsu a spala, a ja vacsinou skor ako ona... 🙂 no ked budes za polovicou ti to pojde este rychlejsie, ozaj kopanceky uz citis? ja som si myslela kedze som uz druhykrat tehu ze budem citit skor pohyby a nakoniec az okolo toho 20tt zacal kopkat... inak aj ja sa pri tomto tehu citim trosku horsie, fakt az teraz tak poslednych 6 tyzdne sa citim dobre... zozaciatku som sa nevedela stale dospat, a citila som akoby tlaky dospodku, potom to preslo, ale teraz uz je maly hlavickou dole a ked dlhsie chodim tak ma strasne boli lonova kost.... a aj to brusko mam fakt vacsie, dnes som si nasla uz aj strie na spodku bruska co som pri malej nemala voobec, budem pruhovana jak tiger 😅 no a pri Terke som sla druhy krat na pasy do nemocky a nieco sa im nezdalo, plus som mala bielkoviny v moci, tak si ma tam nechali, tri dni som bola sledovana a potom povedali ze to radsej ukoncia, boli zle ozvy a ze aj plodovej vody som uz mala menej, ale tak aspon som to mala rychlo a necakane zasebou... ja som cakala ze ma pustia na vikend domov a o 12stej mi zahlasili ze idem rodit 🙂 a Terka je taka ukecana a premudrela ze niekedy ani nechapeme kde nato chodi 😀 ani plienky nechce lebo ze to nosia len babetka a ona je uz velka, a ze Matus bude nosit... ale na spanie jej este musim davat lebo ona to v spanku neudrzi, ale prve ked sa zobudi je, ze stahuje plienku dole.... len som zvedava ked raz s tym Matusom pridem domov ako to bude brat 😀 ona je taky diktator na mensie deti, stale len prstek dohora vztyceny zamraceny pohlad a toto nesmies! toto sa robi?!!! 😀 a vy mate ake mena vybrate? a vy uz teda byvate vo svojom?

macka381
27. máj 2013

@kubinca tiež neviem čim to je, že mi je horšie....asi by to chcelo viac oddychu, ale fakt to nejde pri malom a ešte k tomu trpím hroznou nespavosťou. Najprv prvý trimester, to bolo hrozné, aby som sa udržala nespať a dosť mi bolo zle...teraz posledné dva týždne zase nespavosť. Cez deň si musím dať kávu, inak by som bez nej nevedela fungovať, aj keď ma to hrozne štve, že kávičkujem, tak si aspoň hovorím, že posledné mesiace to musím nejako vydržať. Takže káva ma drží pri živote, inak by som bola mátoha 😒 Tiež to pocitovo stále nič moc, viac ma akosi aj pichá kade tade po brušku, to tvrdnutie sa ešte priadalo a oddnes už aj pálenie záhy, sa teším ja hovado...ale čo by som nevydržala pre toho drobca. Aspoň, že nemám nočné kŕče v nohách, čo som od začiatku pri tehu cítala takmer hneď, snád to bude aj dokonca bez toho. Inak tie strie...pri prvom tehu nič, to som pribrala 23 kg a som sa aj 2x denne natierala, teraz sa tiež snažím pocitvo natierať. no a ked vzniknú, tak čo už..ale rada by som aj bez toho, lebo za normálnych okolností som chudá ako latka 🙂
Neviem či som to dobre pochopila, ale teba vyvolali nakoniec pôrod či ako to bolo, alebo sekcia?? Ozaj a čo teraz aké máš pocity z nastávajúceho pôrodu. Ja mám pocit zo seba, že ako prvorodička som menej bála, lebo som "nevedela" do čoho idem, teraz presne viem čo bude, tak sa troška obávam, ale tak už len dúfam, že nebudem na sále 3/4 hodiny tlačiť 😒 No a meno máme vybraté tiež od prevého tehu, ak by bolo dievčatko Vikória alebo Monika a chlepc, to chce muž po sebe, ale to radšej nie 🙂 Ved za tri týždne už budeme vedieť načom sem, tak potom sa nejako dohodneme.
Inak Terezku máš hrozne šikovnú...my máme doma také táradlo, čo tak akurát pomáha rado so všetkými prácami, ale inak reč nič moc a tie plienky, ja mám pocit, že akosi stále nechápe načo má "cikáčik 🙂 Lebo ciká a vôbec sa nepozerá čo robi, viac ho zaujíma popri tejto činnosti kade čo iné, hlavne umývanie rúka a kúpanie sa vo vode 🙂 a iné činnosti.
PS:nebývame vo svojom, až na budúci jar sa asi podarí dorobiť dom, aj skôr by sa dalo, ale muž je v kuse robote...

kubinca
28. máj 2013

@macka381 he s tou nespavostou uplne rovnako, a ked uz sa konecne vecer odhodlam ist spat, tak sa zas neviem uhniezdit, jedine stastie ze mam este od prveho tehu taky ten vankus na spanie 😀 a sak kavicka nie je az taka hrozna, kym nepijes 5 salok denne tak si myslim ze to nemoze uskodit, ja si tiez kde tu varim kavu, mavam nanu strasnu chut... zaha aj mna kde tu pali, hlavne ked zjem pecivo, to som tiez v prvom tehu vobec nemala... a krce som zatial mala len jeden krat v noci, a dufam ze sa to nebude opakovat, pretoze ma potom este cely den z toho lytka boleli.... ale presne ako ty hovoris, co pre tych drobcov nespravime.... 😉 a hej prvy porod mi nakoniec vyvolavali, najskor ma doplasili ze to bude dlho trvat, ze nech necakam ze este v ten den porodim, o pol jednej mi zaviedli cipok, po hodine pustili plodovu vodu, a o tretej lekar zhodnotil ze maju este cas ze som prvorodicka, ze to tak skoro nebude a odisiel..... za hodinu ich uz sestricka volala naspet ze ja uz tlacim, kde su 😀 takze u mna to bolo fakt z rychlika a mala som z toho super pocit, stale som cakala ze tie bolesti budu horsie... takze samotneho porodu sa fakt nebojim, lebo si vravim ze ak to bude aspon take ako pri prvom tak pohoda....a to som mala kontrakcie fakt hned za sebou, ziadne prestavky, ale zevraj to tak byva pri vyvolavackach.... no ale coho sa desim je sitie!!!! ja som sa dost potrhala a asi hodinu ma len sili, a porod bol oproti tomu malina!!! 😖 😅
mena mate tiez pekne, aj my sme mali Viktoriu vo vybere 😉

macka381
28. máj 2013

@kubinca to si fakt čakala na to, že tie pôrodné bolesti budú ešte horšie. Ja som sa zase pripravila na to najhoršie, čo sa týka bolestí a presne to aj tak bolo, čiže ako som si myslela, že to brutálne bolí, tak to aj umňa bolo, ale zvládla som to a len som si potom v duchu ďakovala, že som šla na predpôrodný kurz, kde som na to ako tak psychicky pripravila a tie najsilnejšie kontrakcie som pekne predýchavala a hlavne bez revu. Lebo keď som ráno prišla na vzdycháreň, tak som myslela, že sa otočím o 180 stupňov a ujdem preč, proste hrôza ako rúkala pri konktrakciách a vôbec poriadne nedýchala. No ale každá to prežíva po svojom, každá máme iný prah bolesti. Ja máme skôr strach z toho tlačenia, už len čakám, že to bude zase 4 kg macko a bude trápenie potom, tým pádom aj to natrhnutie bude to isté. Aspoň mi to mama vravela, že pri mňe sa jej potrahalo to predošlé šitie a ešte sa aj ďalej natrhla. Takže v tomto sa asi priprav na všetko. Inak mňa okrem toho, že ma "narezala"doktorka, tak som sa potrhala sama pri tom 3/4 hod. tlačení a ešte aj moja zadnica si to odniesla. Takže šitie trvalo pol hodinku a kupodivu to vôbec nebolo, ani som necítila injekciu na znecitlivenie, iba prvý vpich a posledný vpich ihly 😒
Ozaj a koľko asi váži tvoje bábo, teda Matúško?? Už si bola na sone v 30.TT??

kubinca
28. máj 2013

@macka381 no ja som tiez prave chodila na predporodny kurz kde nas pripravovali na bolest, a aj z opisu svagriny som fakt mala pocit ze to bude katastrofa, ona rodila prveho 27 hodin od odtecenia plodovej vody az po narodenie drobca, a to mala aj epiduralku napichnutu.... takze som fakt ocakavala horsi scenar.... ja som ani na vzdycharni nebola pretoze od tej pol jednej do tretej som mala kontrakcie v intenzite ako ked som mavala kramy, plus mi robili zaznamy, a klystir.... o tretej ma dali na porodny box, pretoze mi prisiel uz aj manzel a vtedy akurat zacali take silnejsie bolesti, a ked ma lekar prezrel bola som na 5 palcov... mala sa narodila 16:40... ale Terka mala len 2900g, a pri tlaceni mi lekar pomahal tlacit aj na brucho... im totizto nastala situacia, ze nepocitali s tym ze ja budem tak skoro rodit a oni mali prave rozrobeny cisarsky , takze ked som odrodila sa mi ospravedlnili ze to tak urychlili s tym tlacenim, ale musia ist k tomu cisaraku a ze ma zasiju az potom...... 😅 prisli az po hodine, a preto to bol asi taky masaker, ja uz som pomaly zaspavala, najvacsi adrenalin opadol.... takze na sitie radsej nemyslim lebo by som tam ani nesla 😀 😀 mas niekoho kto ma skusenost s takym tym balonikom EPINO, ci ako sa to vola? zacinam o nom trosku uvazovat.... a este neviem aku ma vahu, idem v pondelok na poradnu tak by mala dr vsetko merat, ale tiez sa bojim ze bude moc velky.... zatial som pribrala 6kg, ale aj tak najviac tie deti priberaju az v tom 9. mesiaci.... ale tak si vravim zvladla som to prvykrat, zvladnem aj druhykrat a ako to bude prebiehat aj tak neovplyvnim, tak naco sa stresovat 😎 zatial som hrdnika, napis mi tak za 7 tyzdnov ako sa citim 😀 😀

macka381
29. máj 2013

@kubinca tak o tom balóniku som vôbec nepočula, nemám ani šajnu o čo ide...ale hodím do googla nech som "múdrejšia" 🙂 Ja napr. ani epidurálku nezvažujem, ani predtým som o tom neuvažovala, nechávam to na prírodu, čo má prísť, tak príde a snáď to len dobre dopadne. Inak zvláštne, že kontrakcie si predýchavala v pôrodnom boxe, lebo ja som bola dve hodiny počas trvania kontrakcií a na samotný box ma dali, až keď som už šla tlačiť alebo teda rodiť. Na brucho aj mne "skákakali", ale bez výsledku, vôbec to nezaberalo, až keď som kdesi z posledných síl tak riadne zatlačila, tak malý bol na svete, inak by asi nasledoval kliešťový pôrod alebo to vákuum, či ako to presne pomenovať.
Potom daj vedieť aký je veľký drobec, som zvedavá......

kubinca
29. máj 2013

@macka381 no u nas v porodnici ked mas zaplateneho manzela pri porode tak ta automaticky davaju do samostatneho porodneho boxu, kde si len ty, manzel a porodna asistentka, mala som vlastnu sprchu, fit loptu, wcko a vlastne cely cas si tam, a kde tu ta pride odkontolovat lekar, aj aj zaznami mi tam tocili.... a aj co som pocula tak je lepsi pristup ked tam mas manzela, takze ja som bola rada ze ten moj sa tomu nebranil 🙂 a epiduralku som ani ja nezvazovala, ani teraz neplanujem 🙂 no a u mna to skakanie na brucho asi preto malo uspech, lebo ten lekar co mi tlacil ,mal cez dva metre a teda silu mal poriadnu..... 😀 vravim porod bol fajn, ale tomu sitiu by som sa rada vyhla v co najvacsej miere... alebo skusim hradzu masirovat, pri malej som to odflakla, teda som necakala ze pojdem skor a zacala som az po 36tt a to bolo vlastne len tyzden do porodu.... jasne dam vediet aky je drobec velky, sama som uz zvedava 🙂 a ty zas potom to pohlavie zreferuj 🙂

macka381
29. máj 2013

@kubinca to som aj ja mala manžela pri sebe, ale až v samotnom pôrodnom boxe, kde vlastne už prišiel, keď sme ši na "to". NA vzdychárni aj mohol byť, ale kázali mi ho zavolať až pred samotným pôrodom. Bolo to veru neoceniteľné, aj keď sme boli iba spolu v pôrodnom boxe a po pôrode mi nebolo dlho, keďže sme tam boli celkom sami bez personálu. Ja som mala inak super prístup pri pôrode, lebo sme tam mali komošku-sestričku, tak malého nám vrátili hneď ako ho pomerali a povážili, sme si ho užili až o pol hodinku dlhšie ako býva zvykom 🙂
Čo sa týka tej masáže hrádze, tak ja veľmi ľutujem, že som si o tom viac neštudovala pred prvým pôrodom a hlavne nepraktizovala. Teraz si skôr si myslím, že ked som bola dosť natrhnutá, tak sa tomu nevyhnem aj teraz. Skôr sa chcem teraz zamerať. ako poriadne liečiť popôrodné rany, lebo poriadne celý mesiac nemohla sedieť, iba tak na ľavej polovičke viac a keď som došla po šestonededí na kontrolu, tak mi dr. zhrozene hovorí, že tam mam riadny zápal a rana nie je vôbec zahojená. Inak som si niečo študovala o tom balóniku a našla som aj kladné aj záporné reakcie a to konkrétne tu na MK, tak ako chceš, ale myslím, že by ti mohlo skôr pomôcť ako uškodiť.
Na morfologické sono idem až 18.6., takže si ešte počkáme na pohlavie 😉

kubinca
29. máj 2013

@macka381 jej tak to ste mali super ze si si mohla babo hned uzit, to mne bolo velmi luto ze mi malu hned odniesli ani som si ju poriadne neobzrela, a ked uz bola pomerana a povazena tak mi ju na minutku len ukazali vo vankusi, skusili prilozit na prso, ale to len aby sa nepovedalo a hned ju brali, potom mi ju doniesli az rano o 5tej.... 😔 no a veru aj ja lutujem ze som sa viac nezamerala na tu masaz,a tiez sa obavam ze to natrhnutie ma caka znova... sice mam znamu ktora mala bleskove porody co je 3 hod. , 1,5 hod a pri poslednom skoro nestihli do porodnice, to mala zmaknute za 0,5 hod 😀 a pri prvom sa totalne dotrhala, pri druhom jeden steh vonkajsi, a pri poslednom nic a hodinu po porode vravela ze chcela ist domov ze co tam ona bude robit 😀 takze v kutiku duse dufam ze to moze byt aj inak 😅 hej uz som aj ja pozerala ze tu na MK cosi je o tom baloniku, musim to lepsie prestudovat, alebo sa svojej gyndy spytam ake ma s tym skusenosti... pri prvom tehu mi spominala nejaky gel co ti aplikuju v nemocke a ze je tam tiez nizsie riziko natrhnutia, ale uz ani neviem ako sa to volalo.... a na morfo ides niekam aj na specialne 3D, ci len tvoja dr ti bude robit?

macka381
30. máj 2013

@kubinca to si si ho teda moc neužila...mne sa malý narodil o 16,15 hod. poobede a po tej pol hodine nám ho zobrali zo sály, večer asi tak cca o 20,00 hod.mi ho doniesli znova na priloženie, asi tak 15 minút som sa neho iba dívala, lebo plné bruško z UM a spokojne si odfukoval. Ráno mi ho potom o 5,00 hod. doniesli že akože na kŕmenie, no mlieka nikde, rev jak hovado, tak šup k setričke po UM 🙂 Ach jaj teraz sa mi začínajú vynárať tie spomienky na tie sestričky z novorod.odd., čo žena to sekera, malý v kuse hladný....dufam, že teraz mi to mlieko nabehne skôr a nebudem tam zase slzy roniť 😒
O tom géle som čítala už v prvom tehu, aj som ho chcela kúpiť, lebo mal by sa aplikovať na pôrodnej sále lekárom, lenže keď som sa na predpôrodnej príprave na to pýtala, tak mi povedala sestrička, že v mojej nemocnici sa toto neaplikuje. Jedine ten nástrih, takže čo sa majú snažiť o to, aby sa tým nástrihom predchádzalo, tak radšej budú odmietať čo by ozaj ženám mohlo pomôcť vyhnúť sa tým hrozným ranám. Inak neviem si spomenúť na ten názov gélu, aj som hľadala na internete, opytam sa kamošky sestričky či náhodou neviem. Tak jedine musíš hľadať alebo ten balónik, aj keď mi to pride dosť drahé.
Na to sono idem na 3D a do Trenčína....ozaj dnes dobrá správa, ved som už dve noci nespala, výsledky všetkých testov máme v poriadku....takže už len aby to bolo dievčatko 🙂 🙂

kubinca
30. máj 2013

@macka381 mne sa mlieko spustilo na druhy den vecer, ale sestricakm som zakazala jej davat hocico jest, lebo som na nej videla ked mi ju doniesli, ze jej dali UM a stale sa jej z toho ugrckavalo a mne sa potom nechcela prisat, tak som si ju radsej nechala pri sebe az do noci do 12stej na izbe a vecer ked uz bola vyhladnuta sa konecne poriadne prisala, a to tiez vdaka jednej sestricke co mi presne ukazala ako si ju dobre prisat, lebo pocula z chodby ze mi mala place tak nam prisla pomoct 🙂 a druhy den po porode uz sme sa kojili jedna radost.... ale teda na izbe sa mi prestriedali 3 baby, pretoze Terka mala zltacku tak sme boli v nemocke 9 dni, a ani jedna nekojila, co im to neslo.... my sme mali len jednu neprijemnu sestricku, ostatne boli zlate, snazili sa pomahat... a uz som nasla aj ten gel, vola sa dianatal a ked som si pozerala tu cenu 108 eur, tak sa mi oci pretocili 😀 asi budem len masirovat a nech sa deje co sa ma diat.... skusim sa este tej gyndy na poradni spytat co mi odporuca.... a gratulujem k dobrym vysledkom, ja som tiez vzdy nervozna cakala na tie vysledky.... nad ten 20tt je to uz take pohodovejsie s tymi poradnami ked uz clovek ako tak vie ze je vsetko OK 🙂

macka381
30. máj 2013

@kubinca to si zaujala správny prístup s tým kojením. Ja som bola v pôrodnic, čo tiež sestričky zastávali prístup, že žiadne UM, iba kojenie. Len čo ja som bola ešte na pôrodnej sále a po dvoch hodinách ma doviezli na izbu, tak mi bolo povedané, že mu museli dať UM, lebo reval od hladu. POtom večer zase. Na ďalší čo sme sa mali akože učiť sať a papať, tak keď nebolo mlieko, tak sa hrozne jedoval a musela som ísť na novorod. odde. nech mu dajú mlieko, lebo revy na celú pôrodnicu. Mlieko nabehlo hneď na druhý deň večer, len to na jeho potreby nestačilo, teda na hlad 🙂 tak som v kuse chodila za sestričkami, on bol v kuse hladný. Aj keď sme prišli domov, to isté, mlieko bolo, ale 4 kg hladoš chcel viac a viac jesť. Ja neviem, ale ked nebolo mlieko, tak sa hrozne jedoval a to mu ostalo doteraz, lebo keď mu robím ráno alebo večer mlieko, tak už sa nevie dočať a krúti sa mu pri tom, narieka, aj sa raduje....taký malý extrém je to 🙂 Inak aj my sme boli dlho v nemocke, siece 7 sedem dní, ale ked ma pustili domov, tak som myslela, že som bola vo väzení, proste hrôze pre mňa 😢
Ten gél mi príde akýsi drahý, to čom ja vtedy si študovala, tak neviem názov, ale také drahé to až nebolo, neviem či neexistuje aj lacnejšia náhrada. No musíme to naštudovať rozhodne 😉 Vlastne to by si mala potom už jedno či ten balónik alebo gél.
A ďakujem....tiež mi dneska troška odlahlo, tak sa už teším na to sono v 20. TT, snáď tam to tiež dopadne dobre.

kubinca
5. jún 2013

@macka381 ahoj tak som bola v pondelok na poradni, vsetko ok, akurat som trosku anemicka tak mi dr nasadila ferro-folgamma... maly tiez vsetko ok, velkost mal okolo 1600g, plus minus 300g, ale ze tabulkovo je o dva tyzdne vacsi, ale to dr povedala ze bude skor dlhy ako tazky , takze tie moje pidi vecicky 56tky asi moc neponosime 😀

macka381
6. jún 2013

Ahoj, tak som čakala kedy sa ozveš a poinformuješ 🙂 No malý je riadne macko, a si aj bude, to keď ti hovoril dr. že bude aj dlhý, tak to asi platí. Mňa na to upozorňovali pri prvom tehu, že hlavne riadny cvaldo, čo sa aj stalo a ešte aj o pol hlavy vyšší od revesníkov, čo mu zostalo doteraz 🙂 No a keďže mal pri narodení viac ako 4 kg, tak kupodivu sme nosili asi 3 týždne číslo 56 a to som ešte dokupovala narýchlo, lebo som mala všetko pre neho extrémne veľké. Tak neboj, určite to ponosíte aspoň chvílu.
Ja idem na to sono až 17.6.takže nič nové zatiaľ....malé kopká stále, hlavne v noci riadne buntoší 🙂 Ozaj a ako sa ti spáva?? A aj si sa zle cítila, keď ti nasadili železo?? Lebo ja som bola stále unavená, iba ležať a ležať...aj keď teraz si to neviem predstaviť pri tom našom živom dieťati 😒

kubinca
7. jún 2013

@macka381 mno a este som sa pozerala do karty kym som cakala u sestricky, ze kolko vazila mala, tak v 32 tt mala vahu 1780g, a teraz maly v 30+0 tt tych 1600g, tak myslim ze su tak podobne natom, len mala nestihla asi nabrat az taku velku vahu ked sla o tie tri tyzdne skor.... tak uvidime ci teraz pojdem az v termine ci skor 🙂 inak aj ja aj manzel sme vysoky, a ja ked som sa narodila som mala 4400 g a manzel okolo 4300 g 😀 takze ma byt po kom velky .... no a spava sa mi tak vseliako, mna strasne boli chrbat z matracu co mame v manzelskej posteli, takze ked sa v noci krpata presunie do nasej postele ja sa presuniem do jej, ona tam ma taky fajne tvrdy matrac 😀 a na anemiu mi dr prisla z krvnych testov co som bola na poslednej poradni, inak som sa necitila nejak unavene, praveze cez den srsim energiou... a tak teraz nemusis byt anemicka, ja som v prvom tehu nebola a teraz som....

macka381
15. jún 2013

@kubinca ahoj, prepáč, že som sa neozvala, som mala kopec iných povinností...no ja som za posledné 3 týždne nabrala + 3 kg, tak som sa musela stopnúť....veď už teraz mi každý hovorí aké mám veľké brucho...som zvedavá čo mi povedia na tom sone v 20.TT, asi to bude zase veľké bábo tipujem...potom dám vedieť ako sme dopadli.
Inak ťa obdivujem, že máš dostatok energie. Náš drobec ma totálne vyčerpavá, je to riadny šinter, dá dosť zabrať a nenechá ma ani chviľku posedieť, keď sa aj sám hrá, tak potrebuje pri tom asistenta. Večer padám od únavy do postele a teraz ešte to dusno pred búrku, tak sa ledva hýbem a sem-tam sa mi zle dýcha. AJ som sa tešila na leto, ale dáva mi dosť zabrať. 😒
A ty ako 2 mesiace pred pôrodom okrem ťažkostí s chrbticou a anémie?