icon

Mám 18 rokov a čakám bábätko v máji 2013

ajsenz
4. dec 2012

No ahojte 🙂 Možno názov diskusie z nie tak divne 🙂 Ide o to že som prvorodička a rada by som si našla nejaké spriaznené duše ktoré to isté prežívajú. Ja mám termín pôrodu 6.5.2013 a zatiaľ nevieme čo to bude. 🙂 Som dosť mladá mamička mám 18 rokov ale o to väčšiu radosť že budem maminou keďže bábo vzniklo z dlhodobého vzťahu 🙂
Budem rada ak vás tu nejaké nájdem. A možno taká otázka do pléna či je tu nejaká tiež mladá mamička alebo taká čo neplánovala ale stalo sa a ako to prežívate? Ja mám niekedy pocit že tehotenstvo nie je len o radosti, hlavne keď ma chytia bolesti atď, naťahovanie väzov.. budem rada ak sa sem niektoré ozvete 🙂 Alebo keď nie takto tak súkromne ak je to tu možné lebo som tu nová 🙂 Tak pekný večer a píšte 😉

ajsenz
autor
5. dec 2012

@andrejka1974 Ďakujem za povzbudivé slová, no ja to beriem tak že ak by som to nezvládla tak to dám na rok, ale zas učiť sa viem a písomné spravím určite so spolužiakmi a zas aj riaditeľka mi navrhla že úste môžem kľudne v septembri novembri robiť..takže aspoň že tak..a kde máš ten tvoj príbeh? Som tu nová tak neviem kde je čo 🙂

ajsenz
autor
5. dec 2012

@veruska007 no to je ten zákon schválnosti niekedy 😀 no ja sa materstva nebojím skôr tej marturity ale beriem to tak že ak sa budem učiť i keď nárazovo tak zmaturujem lebo boli aj tí čo sa neučili a dali to takže , však maturita formalita 😀 🙂

veruska007
5. dec 2012

@ajsenz No, u nás matiruta úplně snadná nebyla, ale doktorát jsem dělala s prckem a závěrečné zkoušky jsem měla pár dní před porodem (a to z milosti, jinak bych tam jela skoro z porodnice). Učila jsem se při kojení a při drndání (přicvakla jsem papíry ke korbičce kolíkama a mohla jsem šprtat skoro celý den). Tak si myslím, že maturitu určitě zvládneš. A třeba za rok za dva zkusíš i tu vysokou 😉.

ajsenz
autor
5. dec 2012

🙂 no
@veruska007 však to ale to každý má stres pred maturitou a takými to ukončeniami určite etapy života..no Vš ja veľmi neuznávam hlavne nie tie na slovensku skôr uvažujem že si porobím kurzy a začala by som detičkám postihnutým pomáhať..a zas venujem sa aj handmade výrobe tak možno aj v tom popri materskej niečo porobím 🙂

andrejka1974
5. dec 2012

@ajsenz klikni si na moj profil a tam najdes moj pribeh

titkovamiriam
5. dec 2012

@ajsenz hojček a gratulujem.Ja som otehotnela v 18 tich,porodila v 19tich a to male dieta ma už dnes 21rokov.Ked som Milana porodila za 7 dni som isla maturovat 🙂,takže ti držím palčeky !!!!

zuzi0911
5. dec 2012

@ajsenz mne hrozili sekcie koli poterminovym tehu.ale som stastna ze som sa tomu vyhla aj ked je to dost stoji to za to.no ak sa mi podari mat tretie uz to stastie nebudem mat.musis dufat ze sa to napravi.aj ked pidla toho co bude v zaujme dietatka.drzim palce.

smetiacik
5. dec 2012

@angel31 už to nieje macko uško 😀 ?

maria200981
5. dec 2012

@ajsenz ano cakam druhe🙂 dakujem..vsetko prejde strasne rychlo...uzivaj si to a nemysli na inych..kazdy si zije svoj zivot, prezivaje len svoje stastie a aj trapenie....

kotatko1232
5. dec 2012

@ajsenz a chcela si to babo ci este nie?

ajsenz
autor
5. dec 2012

@kotatko1232 chcela som ale až po maturite ale predbehlo nás, zas je pravda že ma to dosť zaskočilo ale neuvažovala som nad potratom ani ničím podobným 🙂

ajsenz
autor
5. dec 2012

@titkovamiriam 🙂 a druhé dieťatko nechceš? 🙂

ajsenz
autor
5. dec 2012

@zuzi0911 Ďakujem, no hrozí mi ten cisár ale tak no ja dúfam že dovtedy sa moje telo v schopí a zvládne to 😉

ajsenz
autor
5. dec 2012

@maria200981 však to že aj ja som si vypočulahlúpe reči ,,prajných ľudí,, ako si zničím život atď.Ale vidím aká som šťastná teraz aký sme šťastný s partnerom 🙂 možno keby sa netešil a opustil ma vnímala by som to ináč,ale chvalabohu nestalo sa tak, prajem aj tvojej malej blške veľa zdravíčka 😉 nech sa narodí zdravunká

ajsenz
autor
5. dec 2012

@smetiacik macko uško???

kotatko1232
5. dec 2012

@ajsenz noo tak trebalo pouzivat ochranu 😉 ale porat cosii to by som si ani ja nechcela.to asi tak malo byt 🙂

ajsenz
autor
5. dec 2012

@kotatko1232 a tak my sme dva roky spávali bez ničoho, kondóm som v polke sexu dávala dole proste nevedela som si to užiť ani on, a antiku som brala 3 mesiace a hrúúúza. Celé telo doonďané, psychika rozkolísaná som menej emotívna ako vtedy keď som tehotná nebola... 😀
Potrat nie je riešenie proste, ale zas možno keby ma partner opustí a nikto doma ma nepodporuje tak fakt neviem či by som nezvažovala 😒 ale chvalabohu všetko je ináč ! 🙂

angel31
5. dec 2012

@smetiacik 🙂 je.. a dufam ze nie vymrznuty 😕 taky moj usiacik malicky 🙂

evina57
5. dec 2012

@ajsenz Strašne moc ti závidím, že budeš mať bábo v 18tich 🙂 Síce ja som porodila ako 22 ročná, no už v 16tich som chcela 😅 Len si uži tehotenstvo, pretože nič krajšie neexistuje 😉 Prajem ti veľa šťastia a dobrého chlapa po boku 🙂

ajsenz
autor
5. dec 2012

@evina57 🙂 takže aj tysi mala cíťák skôr však 🙂 Ďakujem no mám, však za mesiac už manžela 🙂 prežívam fakt asi najlepšie obdobie lebo sa teším na to moje malé krástne 🙂 a aj plánuješ ďalšie nie ? 😉

evina57
5. dec 2012

@ajsenz Zatiaľ mi stačí môj 18mes. červík 😀 Neskôr určite bude, možno o rok, dva, tri... 🙂 Mená máte vybraté? 🙂

dominika311
5. dec 2012

Ahoj 🙂 Ja si myslim,ze na tom nieje nic zle byt maminkou v tvojom veku (a hlavne ked to chcete s partnerom.. Ja som ako 19 rocna vo februri ostala tehotna,v maji sa vydavala a dcera sa mi narodila ako 20-rocnej v novembri.. Teraz mam 23 a trojrocnu skolkarku doma 🙂 Samozrejme boli narazky,ze sme mladi,ale nejak mi to nevadilo. Teraz si to dievcata aj odkladaju a potom ked sa uz na to citia sa im nepodari :( Ja som Bohu vdacna,ze mam moju dceru,ze sme nemali problem a nie je na svete nic krajsie byt mamou.. Taky pocit som nikdy nezazila na ziadnej diskoteke,opekacke a som hrda na to,ze som mamou takze urcite mi ta volnost a sloboda nechyba 🙂

zuzu188
5. dec 2012

ahoj 🙂..ja som tiež porodila prvé bábo v 18-tke 🙂..a teraz zrejme čakáme druhé bábo 🙂..tento šk rok ma ešte čaká maturita,tak to budem mať pestré 😒...tehotenstvo je krásne,určite ho zvládneš na 1 🙂

baby124
5. dec 2012

@ajsenz ahoj ked som otehotnela tiez som mala 18 rokov a s priatelom sme vtedy chodili pol roka viem je to dost trufale aby som si s nim vtedy robila dieta ale bolo to neplanovane ale o to krajsie ked sme sa to dozvedeli teraz uz mam 20 rokov s priatelom sme 2 roky malinka bude mat 9 mesiacov ...a uz by som nemenila ... niekedy to je tazke si mlada nevyburena a ked vidis tie rovesnicky ako sa bavia a ty nemozes ... ale ber to s nadhladom budes chodim s dcerou alebo synom na diskoteky 😀 😀 😀 kym tvoje rovesnicky to este len caka ty to budes mas za sebou....je krasne byt matkou 🙂

titkovamiriam
5. dec 2012

@ajsenz ked kliknes na moj profil uvidis že mam troch synov 🙂 21,17,6 😉

monuska342
5. dec 2012

@ajsenz ja som prezivala to iste co ty tiez som maturovala s bruskom....teraz mam dve deticky staram sa o ne skoro stale sama manzel je stale v praci...a poviem ty ze ludia na mna skoro stale divno pozeraju a cuduju sa ze taka mlada a uz ma deti?na porazenie to je 🙄

sendy182
5. dec 2012

@ajsenz jéj nevesta v zime má svoje čaro 😉

ajsenz
autor
6. dec 2012

@zuzu188 takže aj ty teraz maturuješ??? 🙂

ajsenz
autor
6. dec 2012

@evina57 no mená máme ak chlapec tak Damián ak dievča tak Lejla 😵

ajsenz
autor
6. dec 2012

@monuska342 ľudia nech si ____,... neviem čo je teraz in robiť do 40ky a vytvárať si kariéru a potom sa snažiť o deti, a nervózne prežívať tehotenstvo .. radšej ako mladučká potom deti odrastú a šup sa môže sa začať budovať kariéra alebo aj cestovať 🙂