Mám 18 rokov a čakám bábätko v máji 2013
No ahojte 🙂 Možno názov diskusie z nie tak divne 🙂 Ide o to že som prvorodička a rada by som si našla nejaké spriaznené duše ktoré to isté prežívajú. Ja mám termín pôrodu 6.5.2013 a zatiaľ nevieme čo to bude. 🙂 Som dosť mladá mamička mám 18 rokov ale o to väčšiu radosť že budem maminou keďže bábo vzniklo z dlhodobého vzťahu 🙂
Budem rada ak vás tu nejaké nájdem. A možno taká otázka do pléna či je tu nejaká tiež mladá mamička alebo taká čo neplánovala ale stalo sa a ako to prežívate? Ja mám niekedy pocit že tehotenstvo nie je len o radosti, hlavne keď ma chytia bolesti atď, naťahovanie väzov.. budem rada ak sa sem niektoré ozvete 🙂 Alebo keď nie takto tak súkromne ak je to tu možné lebo som tu nová 🙂 Tak pekný večer a píšte 😉
@veruska007 no to je ten zákon schválnosti niekedy 😀 no ja sa materstva nebojím skôr tej marturity ale beriem to tak že ak sa budem učiť i keď nárazovo tak zmaturujem lebo boli aj tí čo sa neučili a dali to takže , však maturita formalita 😀 🙂
@ajsenz No, u nás matiruta úplně snadná nebyla, ale doktorát jsem dělala s prckem a závěrečné zkoušky jsem měla pár dní před porodem (a to z milosti, jinak bych tam jela skoro z porodnice). Učila jsem se při kojení a při drndání (přicvakla jsem papíry ke korbičce kolíkama a mohla jsem šprtat skoro celý den). Tak si myslím, že maturitu určitě zvládneš. A třeba za rok za dva zkusíš i tu vysokou 😉.
🙂 no
@veruska007 však to ale to každý má stres pred maturitou a takými to ukončeniami určite etapy života..no Vš ja veľmi neuznávam hlavne nie tie na slovensku skôr uvažujem že si porobím kurzy a začala by som detičkám postihnutým pomáhať..a zas venujem sa aj handmade výrobe tak možno aj v tom popri materskej niečo porobím 🙂
@ajsenz klikni si na moj profil a tam najdes moj pribeh
@ajsenz hojček a gratulujem.Ja som otehotnela v 18 tich,porodila v 19tich a to male dieta ma už dnes 21rokov.Ked som Milana porodila za 7 dni som isla maturovat 🙂,takže ti držím palčeky !!!!
@ajsenz ano cakam druhe🙂 dakujem..vsetko prejde strasne rychlo...uzivaj si to a nemysli na inych..kazdy si zije svoj zivot, prezivaje len svoje stastie a aj trapenie....
@ajsenz a chcela si to babo ci este nie?
@kotatko1232 chcela som ale až po maturite ale predbehlo nás, zas je pravda že ma to dosť zaskočilo ale neuvažovala som nad potratom ani ničím podobným 🙂
@titkovamiriam 🙂 a druhé dieťatko nechceš? 🙂
@maria200981 však to že aj ja som si vypočulahlúpe reči ,,prajných ľudí,, ako si zničím život atď.Ale vidím aká som šťastná teraz aký sme šťastný s partnerom 🙂 možno keby sa netešil a opustil ma vnímala by som to ináč,ale chvalabohu nestalo sa tak, prajem aj tvojej malej blške veľa zdravíčka 😉 nech sa narodí zdravunká
@ajsenz noo tak trebalo pouzivat ochranu 😉 ale porat cosii to by som si ani ja nechcela.to asi tak malo byt 🙂
@kotatko1232 a tak my sme dva roky spávali bez ničoho, kondóm som v polke sexu dávala dole proste nevedela som si to užiť ani on, a antiku som brala 3 mesiace a hrúúúza. Celé telo doonďané, psychika rozkolísaná som menej emotívna ako vtedy keď som tehotná nebola... 😀
Potrat nie je riešenie proste, ale zas možno keby ma partner opustí a nikto doma ma nepodporuje tak fakt neviem či by som nezvažovala 😒 ale chvalabohu všetko je ináč ! 🙂
Ahoj 🙂 Ja si myslim,ze na tom nieje nic zle byt maminkou v tvojom veku (a hlavne ked to chcete s partnerom.. Ja som ako 19 rocna vo februri ostala tehotna,v maji sa vydavala a dcera sa mi narodila ako 20-rocnej v novembri.. Teraz mam 23 a trojrocnu skolkarku doma 🙂 Samozrejme boli narazky,ze sme mladi,ale nejak mi to nevadilo. Teraz si to dievcata aj odkladaju a potom ked sa uz na to citia sa im nepodari :( Ja som Bohu vdacna,ze mam moju dceru,ze sme nemali problem a nie je na svete nic krajsie byt mamou.. Taky pocit som nikdy nezazila na ziadnej diskoteke,opekacke a som hrda na to,ze som mamou takze urcite mi ta volnost a sloboda nechyba 🙂
ahoj 🙂..ja som tiež porodila prvé bábo v 18-tke 🙂..a teraz zrejme čakáme druhé bábo 🙂..tento šk rok ma ešte čaká maturita,tak to budem mať pestré 😒...tehotenstvo je krásne,určite ho zvládneš na 1 🙂
@ajsenz ahoj ked som otehotnela tiez som mala 18 rokov a s priatelom sme vtedy chodili pol roka viem je to dost trufale aby som si s nim vtedy robila dieta ale bolo to neplanovane ale o to krajsie ked sme sa to dozvedeli teraz uz mam 20 rokov s priatelom sme 2 roky malinka bude mat 9 mesiacov ...a uz by som nemenila ... niekedy to je tazke si mlada nevyburena a ked vidis tie rovesnicky ako sa bavia a ty nemozes ... ale ber to s nadhladom budes chodim s dcerou alebo synom na diskoteky 😀 😀 😀 kym tvoje rovesnicky to este len caka ty to budes mas za sebou....je krasne byt matkou 🙂
@ajsenz ked kliknes na moj profil uvidis že mam troch synov 🙂 21,17,6 😉
@ajsenz ja som prezivala to iste co ty tiez som maturovala s bruskom....teraz mam dve deticky staram sa o ne skoro stale sama manzel je stale v praci...a poviem ty ze ludia na mna skoro stale divno pozeraju a cuduju sa ze taka mlada a uz ma deti?na porazenie to je 🙄
@monuska342 ľudia nech si ____,... neviem čo je teraz in robiť do 40ky a vytvárať si kariéru a potom sa snažiť o deti, a nervózne prežívať tehotenstvo .. radšej ako mladučká potom deti odrastú a šup sa môže sa začať budovať kariéra alebo aj cestovať 🙂

@andrejka1974 Ďakujem za povzbudivé slová, no ja to beriem tak že ak by som to nezvládla tak to dám na rok, ale zas učiť sa viem a písomné spravím určite so spolužiakmi a zas aj riaditeľka mi navrhla že úste môžem kľudne v septembri novembri robiť..takže aspoň že tak..a kde máš ten tvoj príbeh? Som tu nová tak neviem kde je čo 🙂