icon

Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice

mima1708
18. dec 2009

Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...

henaha
12. feb 2010

Presne tak, ja si to vzdy poviem 🙂 nech zlosti, neposlucha, nespi,...len nech je zdravy!!!ved tych prvych par mesiacov nejako vydrzime, i tak sa mi zda, ze to leti ako voda-buduci tyzden mame 5 mesiacov 😝 😝
Ta kamoska ma teda ine dieta 😀 😀

silvuskaa
12. feb 2010

aj ja mam taku kamosku...malu nakoji vecer o 20hodine a prespi jej tiez niekedy aj do 9rana bez zobudenia...tomu sa uz hovori spiaca princezna 😀
Mate pravdu...hlavne je zdravicko...to aj ja stale hovorim...vsetko sa da vydrzat, ale nech je maly zdravy a ostatne prejde.... 🙂

romaroma
12. feb 2010

ahojte! tu v bratislave vonku už druhý deň tiež snehoprší, nikam nechodíme, tak fedor celý deň mrnká a spí po 10 minút. tak aspoň cvičíme, aby zaspával sám v postieľke...
dnes mi kožná lekárka predpísala kortikoidy, pretože som celá vyhádzaná a už to aj fyzicky bolelo. Fedor je tiež celý ,,okrupičkovaný´´, ešte sa mu aj na riťke zase zaparilo, plus tam má pupáčiky. Dávam mu Fenistil a natieram kyselinou mliečnou celé telo, ale vôbec to neprechádza. Fakt netuším, z čoho sa mi vyhádzal, doktorka len že a nejedli ste klobásku, salámu?? no nejedla...
proste otrasne dni, ešte aj myslim stale na buduci tyzden, to mame ockovanie prevenar, tak dalsia zabavka.

kessy11
12. feb 2010

ahojte,
tak my už sme uplne ok, chvalabohu 🙂
rozmýšlam nad kúpou teplomera do uška, nemáte niekto skúsenosti???akú značku a tak...
a este aké stoličky na papanie máte???? na čo si treba dávať pozor, čo musí mať????
my sme mali dnes normálny bezný den až na to, že sme tiež neboli vonku a tým pádom sme poobede menej spali ale inak pohoda 🙂
zajtra idem na celý den do HC k našim, tak aspon nejaká zmena a dúfam, že sa bude dať ísť von 🙂

silvuskaa
12. feb 2010

my sme tiez dnes neboli vonku...po vcerajsej skusenosti 😝 Maly zaspal v kociku na terase a este dospava na chodbe 🙂
kessy nneviem ti poradit ohladom toho teplomeru...my pouzivame klasicky digitalny...
a ohladom tej stolicky by som si dala aj ja rada poradit...pokial mate niektora nejake skusenosti alebo viete ake su najlepsie...ci tie umele alebo klasika - drevena.

jumca
12. feb 2010

ahojte, kessy s tymi teplomermi nemam skusenost, ja mam ten s ohybnou spickou- digitalny a tu dudku ktora meria teplotu( ta je fajn, maly ju minutku podudka a teplotka odmerana bez bolesti a pxania teplomera do zadocku )
stolicku na papanie mame znacky neonato multiplo, a som s nou max spokojna, da sa polohovat xrbatik, ma bezpecnostne pasy... 😉 tu na sk je dost draha, stoji okolo 127€ ked je v akcii, v rakusku je omoc lacnejsia 😉 🙂
aj nas drobec isiel na vikend k mojim rodicom, tak mi mame s muzom volno a spanok na plane... 🙂 ale zase od pondelka zase budeme sami, takze sa tesim.. 😒

corasone
12. feb 2010

my sme dnes boli vonku od rana, boli sme na kontrole u nefrologa a chvala Bohu vsetko OK tak sa vytesujem, potom sme si spravili vylet do Trencina a sli sme do Laugaricia akoze kupit nieco dietatu. samozrejme ako prva som si kupila ja xixixi a aj Samkovi sme kupili. pozerali sme hlavne cestovnu postielku tak hladame a porovnevame ceny.
teplomer aj my pouzivame klasika digitalny s ohybnou spickou. ten do pusinky sa mi stale pacil aj chcela som kupit no zatial ho nemam, neprisiel mi pod ruky 🙂
no a tu stolicku ja by som najradsej chcela drevenu taku co si potom rozlozim na stolik a stolicku. takze stale spekulujem.
no a dufam ze nam este zasnezi ved je ho malo, co by sme cez den robili ak nie odhrabavali sneh 😀 😀 😀
pekny vikend vsetkym

mima1708
autor
12. feb 2010

jumci nas maly chvalabohu selest nemal ani po narodeni... ja som mala cele roky selest do malinka,mozno este aj mam,ale od 17 - tich som tam nebola, tak som sa ci to maly po mne nezdedil,ale nikdy nam niajky doktor nic take ani len nespomenul...

kessy s tou prechadzkou zajtra tu u nas v hc si moc chute nerob... chodniky su v uplne zlom stave,ledva som vysla domov, musela som si dat 2 prestavky,co som ledva vysla... ten teplomer ame aj my obycajny digitalny s ohybnou spickou,ale ja chcem kupit ten infra teplomer... stoji okolo 20 Eur a teplotku to zmera za 5 sekund len prilozenim na celo...

a ta stolicka baby, ja mam od baby desing PEPE a som velmi spokojna... dala som za nu 82 Eur, je umela, vzadu ma kolecka ktore sa daju zabezpecit, vpredu ma nozicky, 2 stoliky ,ktore sa daju vymienat, 5 bodove pasy, polohovatelne sedatko, dole maju sietku na odkladanie hraciek... ja som velmi s nou spokojna... tiez som si nastudovala par clankov ci umele alebo drevenne,ale niektore mamicky pisali, ze tie drevenne maju tu nevyhodu,ze ked su deticky vacsie odrazaju sa nozickami od toho drevenneho na com ma vylozene nohy (nemozem si spomenut ako sa to vola) a na tych umelych to nieje az take pevne,aby sa od toho mohlo dietatko odrazit... tak som dala radsej na tu umelu a neviem si vynachvalit... tych stoliciek je nespocetne mnozstvo,ale ja som toho nazoru,ze radsej investovat viac a nech to je kvalitne, ako usetrit nejaku tu korunku a po roku kupovat novu... sice nieje to vzdy pravidlo drahsie = kvalitne... ked som pozerala tie kolko 10 - 20 Eur uz na obrazku vyzerali labilne... 😉

henaha
13. feb 2010

My mame tiez klasicky digitalny teplomer a nevidim dovod menit ho za iny 😎 ...len aby sme ho potrebovali co najmenej 😲 Stolicku na jedenie sme dostali na Vianoce od mojich sestier, este som ju nevidela, lebo ju kupovala segra z Plzne a ked mali prist, muz si zlomil nohu 😒 ale mame umelu Baby Point zlto-zelenu a ma vsetky tie veci co pisala Mima, aj cenovo asi tak....viem, ze nejake polohovanie, 5 bodove pasy aj tu sietku na hracky....segra ma 2 deti, tak som to nechala na nu, ved ona vie co to ma vsetko mat 🙂 🙂
Takze my uz len cakame, kedy sa trosku umudri pocasie, hlavne v CR a vyberieme sa na vylet 😀 😀
Tych stoliciek je strasne vela a vsetky v jednej cenovej relacii maju to iste...
Ozaj, v Lidli maju do stvrtka detske vyzivy Hame za 0,33 😝 maju 4 druhy-jablkovu, jahodovu, marhulovu a broskynovu...mnam, my sme uz kupili do zasoby 😝

jumca
13. feb 2010

heni mi mame vyzivami zapratanu jednu policu v spajzicke.... 😉 muz to nosi z rakuska, za par centov, myslim ze za 0,22€ alebo tak nejako...neviem lebo to ma za ulohu on malemu kupovat... 🙂
veru aby sme ten teplomer potrebovali co najmenej.... 😎 my sme s drobcom opat bez tatinka az do stvrtka tak sami bacujeme... 😨 🙄
pekny zvysok vikendu a jar pod pod uz k nam.... 😵 😵

henaha
13. feb 2010

jumca, to mate dobre, ze ti muz vozi z Rakuska, aspon co to usetrite 😉 corasone, zabudla som ti povedat, ze my sme kupili cest. postielku v Jysku za 30€, tie znackovejsie mi pridu zbytocne drahe na to, ze ju vyuzijes par krat 😝 uz sme ju aj mali u nasich a strasne rychlo sa rozklada... 🙂

corasone
13. feb 2010

Heni, dakujem, pojdem sa pozriet na nu. aj mne pridu znackove drahe len preto ze tam je nejaky napis 🙂 neznamena ze je to aj kvalitne.
na tie vyzivky idem aj ja, dik Heni za info.

kessy11
14. feb 2010

Ahojte babulky,
tak ja rozmýšlam nad touto mala by mať všetko čo ste popísali plus ma tu detsku vložku v sedačke ked bábo menšie, tak uvidím inak sa mi pozdáva aj tá pepe, alebo babypoint fabula, tak uvidime, este máme chvílu čas.

mima tak vonku sme vtedy boli chodníky a cesty boli v pohode, len strašne fúkalo, nedalo sa byť dlho tak sme boli iba pri maminom činžiaku, pri čínskom.

a ten teplomer sme si zatial rozmysleli že stačí obyčajný digi, a ked tak časom možno ten do uška.

toto je tá stolčika
http://www.bambini.sk/images/s.gif

kessy11
14. feb 2010

tušim mi to nejde je na bambini stránke a je to stolička L.Rossi Magic 2010

mima1708
autor
14. feb 2010

kessy vcera to bolo uz v pohode,ale v piatok ako snezilo,koniec... ledva som sa vyskriabala k nam hore k hasicarni... ta stolicka je pekna, ale podla toho co som videla a citala,je presne taka ista ako ta nasa od babydesing pepe ale je o 13 eur drahsia... ja som ju na nete kupila za 82 E a u nas v Aladine ju maju dokonca len za nejakych 75 E...

jumca
14. feb 2010

ahojte,
dalsi zimny den pred nami...hmmm zima zima xod uz prec... 😠

corasone
14. feb 2010

Kessy stacilo dat bambini.sk je to pekna stolicka a je vselijakej farby, super 🙂

kessy11
14. feb 2010

mima samozrejme že ceny si porovnám este aj v hc aj v tt, len sa mi páčilo že je tam aj ta vložka ked je bábo menšie ale to uvidíme časom ako Samko narastie, zatial si ho dost dobre neviem predstaviť ako v takom niečom sedí aj ked sa už berie do sedenia 😀

henaha
14. feb 2010

Kessy, my mame tu Baby point Fabula co si spominala ako druhu alternativu 😎 uz sa na nu tesiiiiiiiim 😀
Dnes je vonku uplne nadherne, boli sme na dlhsej prechadzke aj s tatinom a urobili si Valentinka 🙂 🙂 aj ked ten sviatok moc nemusim...

jumca
14. feb 2010

ja hej lebo mam v tento den aj narodeninky.... 🙂 aj ked sme sami bez tatinka ☹ tak oslavime na buduci vikend 😉

silvuskaa
14. feb 2010

jumci vsetko najlepsie k narodeninam...nech ste cela rodinka stastna, zdrava a vsetko co k tomu patri 🙂
No ja este stale neviem aku stolicku, ale tie dreve su urcite lacnejsie....tak este sme sa nerozhodli.

jumca
14. feb 2010

dakujem silvus.... 😉 tie drevenne stoja oklo 35-40€ ale zase maju vyhodu ze ked je dieta vacsie tak to rozlozis a moze si kreslit alebo papat za svojim stolikom 🙂

mima1708
autor
14. feb 2010

jumci vsetko vsetko naj, nech ste zdravucky, stastnucky a ostatne pride aj samo... 😲

kessy moj maly ma pol roka a nedavam ho tam este nejako moc sedavat, to musim postupne... ani mi tam dlho sediet nechce, po nejakych 15 min. tam zostane nervozny a musim ho dat von... a ked tam dlhsie sedi tak sa zacne krivit... zacala som ho tam davat az nejako v polovici januara... skor som sa bala...

kessy11
14. feb 2010

ahojte, tak dneska bolo vonku nádherne, sme to využili a trošku sa kočíkovali, potom sme mali "uvítanie dieťaťa do života obce" no des, ale zvládli sme to, bola to mala miestnosť 25 detičiek +rodičia, teplo, ťažký vzduch a bohvský program, ale vydržali sme.
hlavne že sme si s macekovou 😀 😀 😀 už videli detičky na živo a bez overalov, čiapočiek a fusakov 😀 😀 😀
a veru nášmu Samkovi sa Lucinka páčila 😀 😀 😀 😀

mima adrianko je už poriadny chlapisko, kojíš či ste UM??? je zlatunky a tušim je na teba, ten môj je zas cely tato aspon tak všetci hovoria 😀 😀 😀

jumca
15. feb 2010

krasne dobre ranko, mima dakujeeeeem 😉
ten nas susnik sa podoba kazdy den na niekoho ineho. raz na mna raz na tatinka, raz je to cely moj brat.... 😎 😀 ale uska ma presne ako tatinko 😀 😀 😵 no a samozrejme od pasa dole je po tatinkovi 😀 😅 😅 😵
baby musim sa poxvalit, vcera sme zaspinkali o pol 9 , mliecko papal o 12tej, potom o pol 5 a este spinkal do pol6 😕 viem ze to je stale malo ale robime pokroky 🙂 tak sa tesim 😉
neviem uz kto sa ma to tu pytal ci maly je sam u mojix rodicov....hej je, v piatok vecer ho tam s muzom odvezieme a v nedelu vecer ideme pre neho, alebo ho mamina dovedie, ako kedy....ale fajn ze si oddyxneme a trosku sa vyspime 😀

silvuskaa
15. feb 2010

jumci to je pokrok...gratulujem...uz sa to bude urcite len lepsit 🙂 Aj my sme boli dnes uz od pol 5 hore, potom sice este maly zaspal do pol 8 ale to bol uz kazdu chvilu hore....
Dnes sa chystame do kauflandu na dojcensku vodu, vzdy nakumila 4-5 bas a mame na dlhsie.
To je parada ze vasi vam takto drobca povaruju a vy si mozete cez vikend oddychnut 🙂

mima1708
autor
15. feb 2010

kessy my sme na UM od 3 tyzdnov... dostala som vysoke horucky z vycerpania, 3 dni v kuse som mala na 39 a mliecko sa mi zacalo stracat... aj som sa snazila zachranit to,ale nedalo sa... maly ma kusok zo mna,kusok z tatina... nostek, usmev, resp. jamky pri usmeve a uska ma po mne a pusinku a ocka po tatinkovi...

jumci supeeeeeeer... vidis,hovorila som ti,ze treba len vydrzat a teraz sa to bude len lepsit a lepsit... mam radost aj za teba, behom tyzdna natiahnut spinkanie o dve hodiny,to je super vysledok!!!

corasone
15. feb 2010

jumca dodatocne vsetko najlepsie k narodeninam, hlavne vela zdravicka. mas to super to s rodicmi, keby tu boli moji praktizujem nieco podobne...
nas susnik sa podoba na tatina len ocka a nostek ma po maminke 🙂
mimochodom aj vase deturence tak vyskaju? ten moj ked zacne je ho cely dom 😀 😀 je to krasne
silvuska veru uz aj ja musim spravit zasoby vody... nech je uz jar, aby sme sa konecne stretliii

henaha
15. feb 2010

jumca, v prvom rade blahozelame k narodeninam 🙂 a hned aj k pokrokom Ivuska...vidis, posunut na pol6 je uplne super!!!Len sa nevzdavajte a vydrzte 😎 my posledne rana tiez vstavama o pol 6, trosku pozlosti, napapa sa este zvykne pospinkat aspon do 7-pol 8.
Baby, davate drobcom nejaky gelik na zubky?Ja ziaden nemam a nieco by som kupila...
Robia aj v PN privitanie nasich malych spoluobciankov?

silvuskaa
15. feb 2010

no nas drobec je podla mna taka miesanka aj mna aj mojho muza...oci ma po mne a priehlbinku nad perou po tatinovi a ostatne neviem 🙂
corasone aj David je taky muzikant, nie ze by plakal ale vie tak kricat ze sa otriasa cely dom 😀
ja sa uz taaaaak strasne tesim na jar...uz aby to bolo 😵