Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice
Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...
arletka ahoj,
my sme chodili do TT Klub kvapka-je to tam asi najlepsie 🙂 a viem, ze v PN robili kurzy v hoteli Love, len ked ja som sa bola pytat, nevyhovovali mi moc casy, bolo to len utorok a stvrtok dopoludnia, kdezto v TT su kurzy cely tyzden od rana do vecera 🙂
ale tak to vyzera, ze pokracovat uz nebudeme, lebo nam nevyhovuje dopoludnajsi cas, kedze auto mame az podvecer ☹
@silvi,
uz ste sa rozhodli pre autosedacku? my nakoniec kupujeme 9-36kg od Romeru Britax Evolva plus-v prevedeni Nicolas (cierno-seda s takymi bublinkami), objednavala som ju dnes v CR, urobime si 15.9. ked bude sviatok, vylet do Brna, chceme ist do ZOO, tak ju vezmeme a bude mat Samko akurat darcek k narodkam 🙂 vyjde tam o 40€ lacnejsie ako u nas...
henaha dakujem
jumci kraaasne fotky a kolko darcekov dostal drobec🙂
heni neviem ci som to tu spominala ale autosedacku sme nakoniec zdedili po neterke je to 0-18kg takze asi kupime az na buduci rok...tato nam este posluzi.
O Evolve som citala ze je jedna z najbezpecnejsich takze ste vybrali super a aj je dobry rozdiel v cene 🙂
ahoj maminy 🙂 ... chcem vas zavolat na plavanie tehuliek do Trnavy..je tam uplne super..ja prave končim 2 mesačny kurz...je to v Kvapke, tam kde plavaju babatka...voda je slana, takze nehrozia ziadne infekcie...okrem plavania , cvičenia sa s nami chodi porozpravat i dula , ktora nam robi predporodnu pripravu...velmi sa mi tam pači , chcela som sa s vami podelit 🙂 a povedat,ze take niečo super existuje 🙂konečne aj na Slovensku ..ak je tu niektora z vas, čo sa tam stretavame, ozvite sa 🙂
@shaharazad mi sme tu uz vsetky maminy, ja som tam chodila s mojim Samkom, tak to poznam 😉 😉
@henaha
no...tak skoda ..ale aj tak...🙂 ak by ste mali nejaku tehulku kamosku, mozete jej povedat 🙂
@shaharazad dobre vediet, lebo predtym som o tom nevedela a urcite by som ako tehulka rada chodila 🙂
nakoniec nam dnes vecer volali a v plavani budeme pokracovat dalej, piatok o 18h zaciname dalsi kurz 🙂 uz sa tesiiiime 😀 😀
@henaha ...no...my sme prvy kurz, ktory tam je...vravela majitelka, že sme prve lastovičky na Slovensku.... 🙂
jumci nam tiez dr vravel,ze v 15. mesiaci mame posledne ockovanie,potom uz myslim,ze az predskolske... vychadza nam to zaciatkom novembra,tak sa uz teraz tesiiiiiiiiiiim.... 😒
@henaha ahoj, prosim ta a kde sa nachadza ten klub kvapka? od kolkých mesiacov tam beru deticky? ja tiez uvazujem nad plavanim, samozrejme az troska neskor, rozmyslala som este nad hlohovcom..je to skoda, ze tu nic take nie je (lowe je zatvoreny) lebo zas do TT, ci HC je to aj daleko, a iste aj tie kurzy su dost drahe, plus benzin..
inac to je fakt na palicu,tak ospevovane piestany a neni sa tu kde okupat a kurzy ani nehovorim...a trnava sa mi zda dost daleko... velka skoda ☹
@ejuska79 ...mas pravdu...je to dost daleko od vas...ja s babatkom isto budem plavat...z roka na rok tam chodi viac a viac detičiek zo širokeho okolia....neviem este od ktoreho mesiaca babatka plavaju....maju stranku http://www.klubkvapka.sk/ skus tam pozriet
@ejuska79 ako pisala shaharazad, vsetko ej pekne popisane na ich stranke, ja chodim po starej ceste cez Malzenice a z tej strany je to dost blizko, cesta mi trva cca 20min. Viem, ze beru deticky od 4 mesiacov, my sme zacali v 6-tich 🙂
a je to fakt smutne, ze tu v PN slavnom kupelnom meste nic take nie je, je to velka skoda ☹
nie je to najlacnejsie, to je pravda....2-mesacny kurz (8vstupov) stoji 90€, ale zasa na druhej strane, je to profesionalne, detom to da vela, naucis sa pesnicky, riekanky, bude ti an nereagovat od malicka, voda je teplucka, slana, k tomu sauna....nam sa tam paci 🙂
ahojte,
mima citala som ten clanok a som uz totalne ale totalne na poxybas co mam spravit... teda co by bolo najlepsie pre maleho... 😒 😒 je to asi blbe ze mama nevie co ma spravit, ale ozaj neviem co by bolo najlepsie pre Ivuska. muz mi hovori aby sme pockali a moja mamina zase ze cim skor to bude mat za sebou tym lepsie a nebude si to pamatat... lebo ked si predstavim ze mu to budu robit ako 3 rocnemu, tak to bude podla mna este horsie ☹ neviem sa rozhodnut naozaj.... ☹
silvi dakujem za poxvalu ivuska, veru je to uz vymyselnik ale sak to vsetky viete mame tu vsetky tak priblizne rovnako stare deticky 🙂
joj a kati zabudla som ti povedat maximko bol zlatunky ked sme sa vtedy stretli v kauflande 😉 🙂
mima veru som to pozerala na nete, teraz mame v 15tix mesiacox ockovanie do rucicky a potom az v 6tix rokox predskolske....xvala bohu...
ozaj budete xlapcom davat aj ockovanie proti kiahnam??? ja som povedala ze nebudem...
jumci ja by som pockala,aj v tom clanku je pisane,ze ked mu to nerobi problem pri cikani tak by sa to nemalo riesit... ja by som rozhodne pockala ako sa to bude dalej vyvijat a podla toho to riesila... a proti kiahnam maleho ockovat urcite nebudem davat,je to podla mna somarina,ved my vsetky sme kiahne prokonali a sme tu,bez nasledkov... jedine co budem maleho davat navyse ockovat je proti zltacke a klistovej encefalitide... viac nic, ani len proti chripke...
mima v noci som vobec nespala a rozmyslala som nad tym co urobit a som sa rozhodla ze to nexam este tak a uvidim ako sa to bude malemu dalej vyvijat...budem ho priebezne sledovat a uvidime... mozno nakoniec to same bude o.k....
no ja tiez proti kiahnam nexcem maleho ockovat ale xcem ako ty tu zltacku mu dat zaockovat. to nieje zla vec podla mna.
@jumca myslim,ze si sa rozhodla spravne, ved koniec koncov tomu urologovi s nim mozes ist hocikedy - o mesiac, o 2 o rok... bude to ok, uvidis... a tu zltacku si tiez myslim,ze je dobre dat zaockovat,v dnesnej dobe nevies kde co ti moze dieta chytit a ked sa da tomu predist a niesu ani ziadne negativne reakcie pri tom zaznamenane ako napr. pri tych kiahnach co som pocula,tak nieje o com...
maminky mali ste nejake elektronicke pozvanky ked drobci mali rok?
dik
maji mne prislo akurat s porodnice co som vyplnala nejaky dotaznik ohladom aby mi posielali vzorky z pampers, z nestle, z nutrilonu atd... tak mi prisla akurat jedna pamperska akoze na skusku spolu s prianim k roku. to je vsetko...
inak nic okrem toho... mima veru tak myslim ze urologa odlozime na neskor, a tu zltacku presne ako hovoris, nikdy nevies co maly xyti co sa mu dostane do ruk...jasne ze sak davam nanho pozor ale v dnesnej dobe nikdy nevies... 😒
corasone a nemyslis nahodou ci baby neposielali elektronicke pozvanky rodine a znamym ktorych chceli pozvat?:....
aj ja si myslim, ze sa jedna o tie silvi 🙂
ja nejdem nic take posielat, ved babky, dedkovia to nepotrebuju a zvysok rodiny tiez 🙂
silvi ano ano taketo myslim. chcem poslat tym co by som chcela aby prisli na Samkove narodeniny pozvanku. no musim nieco vymysliet.
uz ste volaco kupili malemu v narodeninkam?
corasone takze v prvom rade vsetko najlepsie k tvojim krasnym vcerajsim meninkam 🙂 Hlavne nech ste zdravucky a drobec poslucha 🙂
Maji ja tiez nic take neposielam....my budeme mat oslavu tento vikend...dufam ze vyjde pocasie, lebo to chceme mat vonku.Na buduci vikend su tu kapustne hody a ten dalsi ideme kamoskynej malej na oslavu tiez 1.roka.
Davidkovi som kupila do detskej koberec, taky kde su vyznacene cesty, pumpa,obchod..... takze za par mesiacov ked ho to uz bude bavit moze jazdit po nom s autickami. Nasi mu kupuju zimnu bundu a ostatni este neviem.....chcem este pozriet nieco v draciku.
Kolko krat vam spinkavaju drobci cez den? Ja uz ale 4dni davam maleho len 1x, lebo rano sa budi az okolo 8hod a uz mi 2x nechcel spinkavat. Nejako sa mu cely nocny spanok a dnes uz aj denny kazi 😒 Vela razy sa v noci budi s placom....musime si ho dat k nam do postele, tam sa ukludni a potom ho prelozim ked zaspi, akoby ma potreboval mat stale vedla seba. Je to divne, lebo ked bol mensi prespal aj celu noc a vobec nepotreboval aby som ho drzala za ruku.
Aj teraz spinkal hodinu a uz tu vymysla a tvari sa ze na dnes ma spanku dost 😠
dakujem silvuska.
no moj maly ma problem s nocnym spankom asi mesiac, preto mi cez den spava doobedie aj poobede uvidime ako to pojde dalej. teraz sa 2x za sebou zobudil o 05:00 prelozila som ho k nam a zaspinkal do 06:45 a potom spinka okolo 10tej a poobede. kedy mate zase cestu do PN?
no ja davam maleho,teda on sa pyta iba 1x za den... ide spat okolo 20 - 20.30, spi do pol 8,potom je ale pol hodinku max hodinku hore a zase zaspi,to spime tak cca do tej 10 a potom ide az poobede okolo 14,pospi si hodinku a pol... a niekedy ani to nie... od pol 8 zaspi poobede na hodinku a pol a koniec... a v noci sa mi tiez zacal viackrat budit... aj 3 - 4x sa zobudi s placom, dam mu trochu napit cajika a spinka dalej...
silvi, my mame presne to iste, akurat som to Majke spominala, ze 4 dni uz spal iba raz za den a viac nechcel, aj ked som ho ulozila, hral sa hodinku v postielke a nie a nie zaspat 😉
noc sme mali prednedavnom tiez taku ako pises, zobudil sa snad 5x so strasnym placom, neutisil sa ani pri tatinovi, len a len pri mne....asi je to taky vek, ked sa potrebuju uistit, ze mama je blizko 🙂 a to sme mali uz fakt perfektne noci na to, ze spi sam v izbe, budil sa len raz za noc, napapal a spinkal dalej, no takyto pre mna idealny stav trval asi 2-3 tyzdne a uz sa to pokazilo....nevadi, nejako to vydrzime 😉 😉
Baby takze vidim ze vasi drobci su na tom podobne so spankom.
Moj maly tiez takto spinkaval o 10hod a potom este poobede.
Teraz ho davam poobede okolo 13hod. A vidim na nom ze viac uz ani nepotrebuje lebo do vecera je dobry...vobec neni umrncany, takze to jedno spinkanie denne mu staci. Asi uz nadobudli taky vek ze im staci menej spinkavat 🙂
Heni take noci byvaju u nas...nechce sa vobec utisit ...musime ho uplne prebrat a potom znova uspat.
Dufajme ze je to len jedno z tychto detskych obdobi 😉
To je zasa vonku "nadherne pocasie"

ahojte kocky,viete mi poradit kde je kurz plavania pre babatka?dakujem