icon

Mamičky s bábätkami z Piešťanskej pôrodnice

mima1708
18. dec 2009

Tak baby tu mozeme kecat,aby sme neboli v inej teme ako adminka spravne podotkla...

mima1708
autor
14. okt 2010

chutilo mu,papal ho v pohode,len raz sa nam stalo,ze moja 7 rocna svagrina vykydla na zem celu krabicu a mala som akurat poslednu a bol ako na potvoru piatok vecer,takze om ho nemohla nechat cely vikend bez mlieka tak sme mu ako nahradne riesenie dali normalne mlieko,ze ved na tie 3 dni to vydrzi,no len po tych 3 dnoch ked sme kupili babylove adrianko ho vypluval a odhadzoval flasku,tak som mu skusila dat znovu normalne a to stiahol 3,5 dcl... tak uz som vedela ktora bije a ked som sa na to pytala dr tak povedal,ze v tom nevidi problem,ked mu to nesposobuje ziadne tazkosti,ze s kludom mu tobtetrapakove mozem davat a nemusim ho ani prevarat... takze odvtedy uz um neijeme...

corasone
14. okt 2010

no to je dobry papak ze 350ml si stiahne, waw. moj ma problem 200 dat rano. vecer da 150 aj to nie vsetko vypije. ja uz davam Samkovi mliecnu polivocku, alebo mlieko s piskotami a davam mu nizkotucne. a ma to velmi rad.

silvuskaa
14. okt 2010

Maji a preco davas nizkotucne mliecko?

mima1708
autor
14. okt 2010

nizkotucne by sa vraj takymto drobcom nemalo davat,lebo je ochudobnene o vitaminy a mineraly... aspon tak mi hovoril nas dr... najlepsie je plnotucne a ak robi problemy tak polotucne...

corasone
14. okt 2010

normalne mu davam polotucne, ale tatino sa volajako pomylil a kupil teraz nizkotucne. ale zas teraz mu v tom davam krupicu. polievocku nie.

henaha
15. okt 2010

co ja viem, nizkotucne by sa detom nemalo davat vobec, najlepsie je plnotucne 🙂 a to aj chuti....ja si do kavy a varenia ani ine nedavam 🙂 🙂

a davate uz chalanom klasicke mlieko aj na pitie? mima ano, to som citala a silvi, maji? aj ho prevarate?

corasone
15. okt 2010

heni ja nie, maly pije stale Nutrilon, jedine ked robim polievku ci krupicu pouzivam normalne mlieko. a to nizkotucne to som mu dala 3x uvarenu krupicu. niektore deti zase zapeka po plnotucnom. uvidime. najblizsie kupime to, ako sa bude maly spravat, neviem.

silvuskaa
15. okt 2010

heni ja zatial davam tiez este nutrilon a teraz chcem skusit sunar. Ale obycajne prevaram a davam len ked robim puding, krupicovu kasu alebo do polievocky.
Inak davate ten vigantol?? ja som dala na radu doktorky a mame zatial pauzu. Je uz nejaka nahrada alebo mam zacat davat zasa povodny?

henaha
15. okt 2010

silvi, my nedavame namiesto vigantolu nic 😒 a posledne som sa zabudla na poradni opytat, majke predpisala nieco jednorazove....ved ona urcite napise 🙂

corasone
15. okt 2010

no mna Dr najprv zjezdila ze preco som prestala davat, ze ved to nieje len o slniecku ale aj o kostickach, ale potom povedala ze kedze je taka situacia ze je stiahnuty z obehu tak je dobre ze som nedavala. potom mi dala recept na Vitamin D jednorazovy ktory ma ucinok 3 mesiace a ze potom uz nic.

mima1708
autor
15. okt 2010

ja som ho tiez prestala malemu davat,ked ho vtedy stiahli a odvtedy nedavame nic... teraz zaciatkom novembra ideme na poradnu aj na to ockovanie tak sa hned opytam co a ako s tym vigantolom...

inak baby mame jednu taku otazocku preventivnu prehliadku u gynekologa raz rocne moze absolvovat kazda zena bez rozdielu veku alebo je to az od urcitej vekovej hranice bezplatne? lebo nechcem nic zanedbat,ale zase tam nechcem prist ako trapko,ze dobry prisla som na preventivku a budu na mna pozerat ako keby som z jahody padla... 😀

henaha
15. okt 2010

mima, ta preventivna je bezplatna pre kazdu zenu bez ohladu veku 🙂 ja chodievam kazdy rok uz ani neviem odkedy a veru niekedy v novembri by som mala ist 😝

silvuskaa
16. okt 2010

ano tak ako pise hena...aj ja chodim kazdy rok , myslim ze ale od 17rokov.
A caka ma to teraz v novembri-decembri.

mima1708
autor
16. okt 2010

no lebo ja doteraz ked som chodila,tak som chodila kazdeho pol roka kvoli antikoncepcii, potom kvoli tehotenstvu, minuly rok po sestonedeli a tento rok nemam dovod 🙂 takze pojdem bezdovodne,zavolam sestricke a dohodnem si termin... dakujem za radu...

henaha
21. okt 2010

baby, ako sa mate? a co chalani? ako vam spavaju cez den?
my sa uz nejake dva tyzdne trapime so spankom cez den a Samko spi iba raz a to iba nejaku hodku, dufam, ze sa to polepsi 🙂
....ale dnes sa mu podarilo rano po mlieku este o siednej zaspat 😉 do 8:45, az som nechapala ako sme si krasne rano pospali 😀 😀

mima1708
autor
21. okt 2010

heni s tym spankom sme na tom rovnako,mne adko spava 1,5 h. za cely den a to vstava o 7:30, okolo 12:30 ide spat na hodinku a pol a potom je hore az do vecera do 20 ... a trva to uz asi 2 mesiace... len vynimocne sa stane,ze si pospi dlhsie poobede,ale ze by spal 2x to mozem velmi rychlo zabudnut... ani ked bol chory mi nespal viacej...

silvuskaa
21. okt 2010

heni Davidko spinkava uz dlho len 1x cez den a spinka tak 1,5hod maximalne 2hodiny ale to len niekedy.
Rano vstavame okolo 8hod a spat ide o 12:30 a potom vecer po 20hod , niekedy aj o 20:30.
Ale zistila som ze sa mu lepsie spinka na poduske...tak uz bez nej ani nezaspinka....doteraz lezal len na plachte.

No a musime sa pochvalit ze vcera nam vysla stolicka a druha uz tiez o chvilu vykukne 🙂

kattarinkaa
21. okt 2010

Ahojky babenky,
..my zatial spinkame pekne 2x za den asi po 1,5hod. Je to super, apson stihnem navarit a poupratovat. Ale, zas s vecernym spankom je boj. Niekedy vymysla a dlho prekonava spanok, aj do 21.00 a niekedy zas odpadne a spinka uz pred 20.00. Nejak sa nechce naucit zaspavat sam, musime byt pri nom. Bud ja alebo tatino. Vymysla, beha po posteli, hra sa, az nakoniec odpadne a zoberie dudlik, slonika a spinka. Planujem ho ucit zaspavat bez dudlika a mozno sa nauci od roka spinkat aj sam..a potom by mohol ist aj do svojej izbicky, ..ale neviem. Viem, ze Henin malinky je super, ten uz dlho spi sam, ale ja verim, ze by som sa v noci velmi nevyspala. Nas Maxim je aj v spanku nezmar. 😝

Inak som sa chcela opytat, ci a od kedy sa vasi drobci zacali hrat aj sami. Alebo je to este skoro? Ja musim byt stale pri nom, hrat sa spolu, alebo aj ked sa hra sam, za 5 min, ho to uz nebavi a musime ist behat, alebo zas robit nieco ine. Ale ked ma nevidi, uz je hukot.

A este nieco, uz asi tyzden sa sam pustal chodit a vcera chodil po celej obyvacke od jedneho k druhemu. Tesil sa a ked sme mu tlieskali tak chodil viac a viac. A dnes sa skoro vsade pustal sam a snazil sa paradne chodit. Nie je to este super, ale my doma z neho padame na zadok. Je to nasa mala sikulka. Tak sa vsetci tesime, ved dnes sme oslavovali 10.mesiacov.

Pridajte dievcence nejake fotky. Som zvedava ako sa mate.

mima1708
autor
22. okt 2010

katka tak parada,sikovny ste... a s tym hranim a spankom si nerob starosti,adrian ma rok aj 2 mesiace a este stale sa nejako dlho nevydrzi hrat sam a vsade za mnou beha... a v spanku je tak isto nezmar, aj 4-5x za noc sa zobudi a kontroluje ci sme ri nom a ked tam nikto nieje spusti rev...

henaha
22. okt 2010

kati, maxik je velka sikulka ked si uz sam chodi 🙂 to poznam, ked tlieskas ako sa im to paci, Samko mal jedno obdobie, ze sme mu museli za vsetko tlieskat a ked nie, tak sam tlieskal a daval najavo, ze "co netlieskate, ved sa mi nieco podarilo"
co sa tyka spanku, ja mam pocit, ze odkedy je sam v izbicke aj lepsie spi 😉 az na par vynimiek, tiez su noci, ze je 4-5x hore ☹ ale teraz musim poklopat je to iba raz a to sa napapa a spi dalej a rano ako pise silvi tiez pospi uz druhy tyzden do osmej 🙂 a preto mu uz staci len jeden spanok cez den 🙂 🙂
Samko spi bez podusky, ale kupili sme mu spaci vak, taky hrubsi zimny a odkedy ho ma, mi pride, ze spi spokojnejsie...dovtedy sa stale odkopaval, vecne bol odkryty a teraz mu je teplucko celu noc 😀 no nechcem to zakriknut 🙂
mima, spite uz bez dudlika? viem, ze si raz pisala, ze sa oducate...lebo my mame dudlik stale na spanie 😎

henaha
22. okt 2010

....este nejake foto 🙂

mima1708
autor
22. okt 2010

heni my uz dudlik nemame vobec asi od polovice jula... jednoducho som mu ho schovala a nedala som mu ho,ze vyskusame co to spravi... prvy vecer plakal, druhy vecer menej a treti vecer mu uz dudlik ani nechybal a cez den si ani nespomenul,ze nejaky dudlik existuje... som sa az cudovala ako rychlo si od neho odvykol... a s tym spacim vakom to ti zavidim,ja ked ho adkovi dam,tak je kazdu chvilu hore,lebo sa v nom nemoze vrtiet a cestovat po celej postielke (a to on sa nacestuje za noc hodne 🙂 ) takze my spime takym stylom,ze mu davam na noc hrube zimne ponozky aby mu nebola zima a ked zostane chladnejsie tak mu na noc budem davat pancusky... on nezmesie ked ho nieco obmedzuje,aj ked ho prikryjem ako sa kruti,tak sa zakruti do deky a o chvilu je hore s placom...

henaha
22. okt 2010

mima, ja som si tiez myslela, ze mu bude prekazat, lebo sa vrti tiez a cestuje celu noc po postielke, no ten vak je asi o 10cm vacsi a dost siroky, tak ma dobru volu, aby sa mohol vrtiet 🙂 🙂 uvidime ako dlho to bude fungovat, lebo ked bol mensi, tiez sa nam neujal 😉
s tou dudou musim uz aj ja vyskusat, len mam obavy, ze bez nej nezaspi ☹

mima1708
autor
22. okt 2010

@henaha ja som mu kupila velky vak - 110 cm a aj tak mu to vadi... ale ved to je jedno, nasli sme ine riesenie a dobre je 😉 a s tou dudkou,len treba vydrzat aj ked bude prve vecery plakat... drzim palce,aby to aj u vas prebehlo tak hladko ako u nas

jumca
26. okt 2010

ahojte po dlhsej dobe, pozeram ze pokroky robia vasi xlapci...
no nas ma dudku len na noc ked zaspava inak nie, ale uz mam v plane s tym prestat mu ju davat. len mam ako hena hovori obavu ze bez nej mi nezaspi.. ☹
mne detska dr povedala na to mlieko ze aspon do 2 rokov by som mala davat to co davam leboze tam ma vsetky vitaminy a potrebne latky co v kravskom mlieku niesu, tak pokracujem v tom... uvidim do kedy... 🙂
ale sak casu dost na vsetko... kazde dieta je individualne a neda sa porovnavat 😉 🙂
inak ozaj musim sa vam poxvalit, vizera ze na Vianoce uz budeme vo svojom a nie v prenajatom ako doteraz 🙂 🙂 tak sa velmi tesim ( aj ked so stahovania mam obavu vsetko prevlakat ale do SVOJEHO to ma veeeelmi tesi ) 🙂 🙂

henaha
26. okt 2010

jumci, gratulujeme k vlastnemu byvaniu 🙂 🙂 drzime prsty nech to vyjde a nech mate krasne Vianoce vo svojom obydli 😉 😉 ...a kde kupujete?

jumca
27. okt 2010

heni mame vyhliadnute 2 byty rovnako velke oba su komplet prerobene tu o mar metrov dalej ako sme teraz.... mam dilemu ktory si vybrat, cenovo su rovnako a oba sa mi velmi pacia... 🙂 mam na to este asi tyzden a neviem fak.... 😉

mima1708
autor
27. okt 2010

jumci ked sa nevies rozhodnut a oba su dobre zacni brat ohlad na to,ako vyzera vchod a aky ludia resp. susedia su tam... ci stary ci mlady,myslim tym vzhladom na klud,lebo ked budes mat susedov pomerne mladych tam musis ratat s pubertakmi,vrtanim a pod.,ale ked budes mat napr. starsich susedov,ti uz chcu svaty pokoj a budes ho mat aj ty s ivkom 😉

henaha
28. okt 2010

jumci, urcite nebudu uplne rovnake, nejake rozdiely najdes 🙂 🙂 a na ake svetove strany su orientovane? aj to si zvaz, kde chces mat spalnu, detsku a pod.to urcite ocenis 😀 ...a susedov ako pise mima, samozrejme...

corasone
28. okt 2010

jumca aj ja sa pripajam ku gratulaciam ku vlastnemu byvaniu. ak sa ti pacia oba byty tak skus ako Hena pise svetove strany, na ktorom poschodi su lebo s kocikom alebo s dietatom na rukach to nieje nic moc. vy ste teraz ja Juhu?