Marcovčiatka 2014
Ahojte, aj vy ste si nasli v tychto dnoch pozitívny testík? 🙂 Táto diskusia je pre mamicky s termínom marec 2014 🙂
@dadulajda ja sa naozaj vôbec v strave nehatím, ani trochu, skôr sa desím toho, že je to naopak... ale to mi nevadí... len to bruško je naozaj veľké... nosím stále voľné, čo už samo o sebe je u mňa veľký nezvyk, ale aj tak to je vidno... a prečo? lebo som ešte v dosť rozikovom období, ešte som ani u lekára nebola a už to mám vykrikovať do sveta? tu mám takých ľudí, že to poviem jednej a vie to celý podnik so 4000 zamestnancami, tak preto 🙂
@ludmilabb veď možno sa to u teba nestane, ale nie je zlé, keď ti pri ostatných vyšetreniach urobí i toto. Možno si inúnnejšia. Ja som mala asi 1x v živote kliešťa a vidíš, smola. Keď si už mala tento rok pricucaných viac, bolo by sa ti to už prejavilo, si myslím. Určite som ťa nechcela vyplašiť. Len ja som taký "plašiak", hneď sa všetkého zľaknem 😖
@pa_mi tak ja sa stále prejedám všetkým možným, tak hovorím, že som pribrala, no hlavne, keď boli (ešte aj sú) čerešne a ovocie, čo duje, tak poviem tým, že sa prejem a nafúknem... alebo čakám menštruáciu a tak, lenže to sa dalo, kým bolo bruško len tak mierne, že vyzeralo presne tak, teraz som ako balón a proste poviem, no tak som pribrala a čo... 🙂 ale aj tak mi to už prestávajú "žrať", už to nevyzerá ako "tukový" 🙂 takže ja fakt neviem, ako vydržím ešte aspoň do konca bud. týždňa - nejde to 🙂 ľudia nie sú blbí
@dadulajda uf, tak to by som bola asi veľmi smutná... keby si bývala tu v okolí a dovtedy sa tu určite spoznáme, prišla by som ťa aj osobne kľudne navštíviť 🙂 ja som veľmi priateľský a kolektívny človek, je to možno tým, ale zatiaľ to nie je veľmi ono 🙂 potom to budem zvoniť už veľmi rada 🙂
a čo sa mňa a bazénov či vody týka... dievčatá, ktoré nie ste na kadečo náchylné, ak som správne pochpila, bojíte sa ísť do vody??? tak to ja či prvé alebo druhé tehotenstvo neriešim vôbec... voda ako voda... nikde nie je 100% čistá, ani doma... vždy sa chodím kúpať, ak mám chuť, tehotná netehotná 🙂 rovnako dlho som vo vode tehotná či netehotná a doma a kúpeľ? len si ju nedávam takú vrelú ako obvykle, neležím v nej 45 min. ako obvykle, ale určite kúpeľ nevypúšťam 🙂 je to najlepší relax a najlepší pohyb v tehotenstve - práve teraz sa dá tento pohyb využiť najlepšie 🙂 tehotenstvo naozaj nie je choroba 🙂
a čo sa vitamínov týka, zatiaľ len kyselina listová... možno si kúpim calibrum mami, to som užívala pri privej, ale to až po porade s lekárom a čo tipujem???? že dostanem lieky na chudokrvnosť, to mi je úplne jasné, som príšerne unavená a teraz to býva jeden z najčastejších javov, pri malej som tiež brala železo, teraz sa tomu určite opäť nevyhnem... ale snáď aspoň únava trošku odpadne 🙂
Ahojte
čo sa tamponov na kúpanie týka su dostať v lekárni originál pre tehotné tak skús tie.
My ideme do centra v piatok tak dúfam,že všetko bude v poriadku a neprehodím sa k februárčatám 🙂
baby co jedavate lebo mne je zo vsetkeho zle.. aj dnes som bola s kolegynkami na obede a uz som ho videla aj druhy krat.. a pritom som stale hladna 😖
@zuvinka102 ja prezivam na ryzovxch chlebikoch, tzv polystyrenoch, ine do seba ani nedostanem 😒
@janeita no ja neudrzim v sebe ani tie jednine zmrzlinu
@kuratenko11 fakt? ja som kupila v lekarni nejake nemecke, ze na kupanie. myslis ze tie v lekarni su ine? nemas ich nahodou? hod foto 🙂
@zuvinka102
@janeita ja v pohode..všetko môžem neni mi vôbec zle..teda zatial.. 🙂
Tak ja som dnes bola na ultrazvuku a som 4+2, bolo videť machulku , srdiečko ešte nie ale vraj je to ešte velmi skoro , HCG mi brali ráno, poobede telefonovali že je perfektne vysoké , dostala som duphaston , lebo som v januári potratila . Nie je mi zle od žaludka, len ma bolí podbruško ako na menzes.
Doporučili mi zobrat Femibion to som užívala aj pri poslednej . Ale cítim sa neskutočne unavená , doma mám tri deti, pracujem a muž je skoro stále v čudu ( v práci ).
Staršie deti sice pomôžu , dcera len obmedzene lebo je postihnutá ale najradšej by som sa teraz niekde zakrtkovala a len spala.
Baby mna dnes cely den boli podbrusko ale nie ako na mrchu ale skor taky tlak v nom mam :/ mate to niektora tiez??? A ete ma dnes trapi taky nazltly vytok :(
Fuuu baby aj mňa veru láme a to som ešte na nočnej v práci 🙂 čistá kríza,ale dúfam,že je to už posledná nočná a to nejako vydržím 🙂 Mne je tiež nejak divno od žalúdka včera som sa tak tešila na večeru až ma naplo a už som dojedla 😖 nepoznám to,pri prvom mi nič nebolo aj energie som mala na rozdávanie,hm asi starneme 🙂 🙂 🙂
@pa_mi nemám doma tie tampony a veru neviem,či sú nemecké skúsim zistiť.
bambulky aj ja sa pripajam sme 6tt, ako nam urcil lekar, no on to urcuje od poslednej MS no a ja som si robila mozno 3 testy a az 4 mi ukazal uspech asi po 3 tyzdnoch..... takze ja uz enviem drzim sa lekara :D co mi povedal ze uz aj tych cca 10 dni co je oplodnenie sa rata k tehu 🙂 tak sa s manzelom tesime kedze sme mali obrovsy strach,ze sa nam nepodari,, kedze som mala toxoplazmozu,tak dufam,ze to dotiahneme a v marci sme konecne traja 🙂

@ifkael jaj to sa nebojim ze by sa to z kona dostalo niekde inde, netajim to nejako extra, len treba byt diskretni do istej miery vo svojom okoli este v tieto prve tyzdne, tato tema je pravaze na to aby som to tu mohla rozoberat kolko chcem....
@dadulajda ja na kupko s malou pojdem ale do vody nie, ja som nachylna na kadeco takze v tomto radsej ozeliem vodu a kupanie pre istotu