icon

Marcovky 2013

emily327
29. jún 2012

Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*

katka2602
9. nov 2012

Ahojte maminky a budúce maminky 🙂 Tiež sa k vám pridávam...termín máme 3.3.2013. Som z KE a rodiť sa chystám na Rastislavke. Je tu niektorá čo je na tom podobne ? 🙂) Aaa mám otázočku v ktorom tt sa robí glukózový test? ďakujem

jaja102
9. nov 2012

@bique ja to mavam,dr povedal,že to nič,ale ak máš obavy,radšej volaj.ja som s tym prvy krat dokonca bola na pohotovosti,bo som sa zlakla,ale bolo vsetko ok... 😉

bique
9. nov 2012

@jaja102 jeej,dakujem,ukludnila si ma🙂 fakt je to neprijemne,ale uz sa to zmiernuje,zda sa🙂 nevolam,lebo nic ine ma neboli,merala som si aj tlak 116/68, takze ok... Asi sa roztahuju vserky tie vazy a slachy a tkaniva...v utorok to spomeniem aj ja,pre istotu...

lucikaa
10. nov 2012

Ahojte dievčatá, taktiež som marcová, tak sa pridávam do klubu. 🙂 Mám otázočku, ten 3D ultrazvuk sa robí osobitne, alebo je to vtedy, keď sa robí aj morfologický? Lebo na ten som už bola v 19. týždni, ale zdal sa mi podobný ako ten v 12. týždni. ďakujem pekne.

veonka
10. nov 2012

@lucikaa ahoj, ja sa práve tiež chcem nejak objednať na ten 3D, resp. 4D usg, takže tiež hľadám info. Ja som bola v 20tt+2 na ultrazvuku a nabudúce idem v 24tt, a to som chcela že keď chcem ten 4D, že sa naň objednám asi na ten 24tt a urobí mi zároveň ako aj prehliadku, lebo osobitne sa mi zdá, že je toho pre bábo hádam aj dosť veľa, lebo ten 3D-4D trvá dosť dlho. Myslím, že sa robí osobitne a musíš sa na neho objednať, stojí priemerne tak 50 Eur, u mojho dokyho je k tomu aj nahrávka celého sona na CD.

lucikaa
10. nov 2012

@veonka tak mne robil doktor zatial ultrazvuk len 3krat a predpokladam, ze dalsi bude az v 30. tyzdni. Mne sa to zda naopak, ze to je malo. Moj doktor robi tiez 4D, v stredu idem do poradne, tak sa skusim informovat. Unho to stoji 40 EUR.

blondiee83
10. nov 2012

@katka2602 glukozovy test sa robi tuším v 24 alebo 25 tt 🙂

vincp
10. nov 2012

@llienkaa jeeeeeej, tak to sa tesim s Tebou, tolko krasnych veciciek na jednej kope :D My este stale nic, okrem jednej hracky, ponozticiek nemame nic.. Sestra mi nachystala veci po neterke, kt. nenosila, kedze babulke nedavali moc ine, ako cervene a ruzove veci 🙂 My tak tusime chlapceka, tak uvidime az na 3D v decembri - musim dr. Grochalovi zavolat v pondelok a konecne nas objednat.

vincp
10. nov 2012

@katka2602 ahoj, gl. test sa robi v 24. tt.

katka2602
10. nov 2012

@vincp takže sa mám na čo tešiť budúci týždeň ach jaj....:( ďakujem za odpoveď 🙂

hormonikm
10. nov 2012

Ahojte mamicky som tu novacik .Moj druhy termin ,teda momentalne aktualny mam urceny na 8ho marca.Rada by som sa k vam pridala.Diky

vincp
10. nov 2012

@jaja102 Citala som dobre recenzie na neho, tak uvidime. Zdravotak som aj ja, ale radsej si to necham vsetko vysvetlit, ako ist len na sono a bez 3D, predsa len....

jaja102
10. nov 2012

@blondiee83 jeeej tak to aj mna v pondelok caka.... 😒

jaja102
10. nov 2012

@vincp mne ho odporucil gynekolog,nedal mi na vyber,dal mi kontakt len na neho a nelutujem...ozaj spokojnost.volala som mu v pondelok a termin som mala uz vo stvrtok ten isty tyzden..

vincp
10. nov 2012

@katka2602 no ja si mam kupit glukozu, o hodinu sa sama odpixnem, po dalsej hodine znovu - to uz budem u dr. takze dve pixnutia do prstiku zvladnes :D

vincp
10. nov 2012

@jaja102 aha taka nemusim stresovat a volat mu mesiav skor 🙂

katka2602
10. nov 2012

@vincp ono mne nejde o ten prstík 🙂 ale o to, že nemôžem nič zjesť a vypiť :( keď ja ešte poriadne ani z postele nevstanem a môj žalúdok si pýta jesť :(...15.11 idem na kontrolu tak som zvedavá či mi to bude robiť moja dr. alebo ma pošle niekde inde.

bique
11. nov 2012

ahojte..docitala som sa, ze morfologicky ultrazvuk, ktory sa robi ako 2D, je na prezretie organov a vylucenie pripadnych vyvojovych vad presnejsi, ako 3D alebo 4D...ze to su len komercne zalezitosti a zazitok a pamiatka pre rodicov, ale z medicinskeho hladiska nemaju smerodatny vyznam...ja asi na 3D-4D nepojdem, lebo kedze som rizikova, mam doteraz za sebou uz nejakych 11uzv - kvoli krcku, tento utorok ma caka morfologicky a neviem este kolko dalsich, musia ma odsledovat, ci sa neotvaram...takze malicke uz nebudem rozrusovat 😕 lebo som sa este docitala aj to, ze sice ultrazvuk miminkam neskodi, ale nie je to pre nich prijemne, predsa su to len vysokofrekvencne vlny... 😨 ale mozno je to len prehnane tvrdenie 😒 no moj doki je strasne zlaty a foto nam v 4D urobi, mame taku aj z 11+6tt🙂

jaja102
11. nov 2012

@bique no ved aj mne robil morfologicky v 2D a prepinal si podla potreby na 3 a 4D uz...na samotny 3a4D uz sa nechystam ani ja...načo,daľších 50eur,ktore možem minúť radšej v na niečo pre drobčeka 😉

jaja102
11. nov 2012

@vincp ako sa sama odpichneš?daju ti na to ten glukomer?

jaja102
11. nov 2012

@hormonikm ahoooj vitaj,mame termin na rovnaky den 😉

vincp
11. nov 2012

@jaja102 nie nie, glukozu si kupujeme v lekarni, takze to vypijem doma, o hodku sa pixnem - vyfasovala som od sestricky ihlu a malu pipetku s roztokom, to jej donesiem a ked pridem, pixne ma druhykrat ona. Spytala sa ma, ze ked som povodne sestricka, ci si to xcem sama, ze nemusim cakat hodinu medzi jednotlivymi vpixmi a celkom som to privitala, lebo rano mi byva 😝

jaja102
11. nov 2012

@vincp no volala som zo sestrickou,nepochopila som ju,ze oni to nerobia,len posielaju do labaku..no nič,zajtra sa jej opytam...ved aj ja som sestricka,bolo by mi to tak lahsie.... ☹

gilmore
11. nov 2012

ahojte, som tu novacik, aj ja budem rodit v marci (mam termin bud 8.3. al. 16.3.).. som z KE a budem rodit uz po 2. krat v Saci.. necitala som vsetky prispevky, ale ktore z vas tam maju v marci namierene?? 🙂

elikuk
12. nov 2012

@llienkaa No my máme prvého Maťka (Martina), tak som si povedala, že ak druhý bude tiež chlapec, tak to bude Kubko podľa rozprávky Maťko a Kubko 😀

lussy83
12. nov 2012

ahojte kocky.najde sa tu medzi vami nejaka co sa chysta rodit v novej nemocnici na terase v kosiciach?mam termin predbezne 17.3..ci sa tam stretneme s nejakou tehulkou... 😉

annamary27
12. nov 2012

Ahojte,na ruke,presnejšie na koži pod palcami sa mi vytvorili také červené fľaky ,sú len tam ,sú trochu suchšie,ale ma nesvrbia.Nemá niektorá podobný problém?Skúšala som hladať na nete a dopátrala som sa,že je to asi kvôli zvýšenému estrogénu v tehu.

grejci1
12. nov 2012

@annamary27 ahojky, mne sa to začaalo robiť na dvorcoch okolo bradaviek ale len tak máličko, že to je treba len krémovať, krémovať a krémovať 🙂

annamary27
12. nov 2012

@grejci1 to je zlé,že ruky si musím každú chvíľu umývať a voda nie je na to teraz moc dobrá.ja som dnes skúsila dať na to čajovník,tak uvidím,čo to urobí.

bandaska27
12. nov 2012

Ahojte , no tak aj my sme marec 2013...