Marcovky 2013
Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*
Ahojte dievčatá, taktiež som marcová, tak sa pridávam do klubu. 🙂 Mám otázočku, ten 3D ultrazvuk sa robí osobitne, alebo je to vtedy, keď sa robí aj morfologický? Lebo na ten som už bola v 19. týždni, ale zdal sa mi podobný ako ten v 12. týždni. ďakujem pekne.
@lucikaa ahoj, ja sa práve tiež chcem nejak objednať na ten 3D, resp. 4D usg, takže tiež hľadám info. Ja som bola v 20tt+2 na ultrazvuku a nabudúce idem v 24tt, a to som chcela že keď chcem ten 4D, že sa naň objednám asi na ten 24tt a urobí mi zároveň ako aj prehliadku, lebo osobitne sa mi zdá, že je toho pre bábo hádam aj dosť veľa, lebo ten 3D-4D trvá dosť dlho. Myslím, že sa robí osobitne a musíš sa na neho objednať, stojí priemerne tak 50 Eur, u mojho dokyho je k tomu aj nahrávka celého sona na CD.
@katka2602 glukozovy test sa robi tuším v 24 alebo 25 tt 🙂
@llienkaa jeeeeeej, tak to sa tesim s Tebou, tolko krasnych veciciek na jednej kope :D My este stale nic, okrem jednej hracky, ponozticiek nemame nic.. Sestra mi nachystala veci po neterke, kt. nenosila, kedze babulke nedavali moc ine, ako cervene a ruzove veci 🙂 My tak tusime chlapceka, tak uvidime az na 3D v decembri - musim dr. Grochalovi zavolat v pondelok a konecne nas objednat.
Ahojte mamicky som tu novacik .Moj druhy termin ,teda momentalne aktualny mam urceny na 8ho marca.Rada by som sa k vam pridala.Diky
@blondiee83 jeeej tak to aj mna v pondelok caka.... 😒
ahojte..docitala som sa, ze morfologicky ultrazvuk, ktory sa robi ako 2D, je na prezretie organov a vylucenie pripadnych vyvojovych vad presnejsi, ako 3D alebo 4D...ze to su len komercne zalezitosti a zazitok a pamiatka pre rodicov, ale z medicinskeho hladiska nemaju smerodatny vyznam...ja asi na 3D-4D nepojdem, lebo kedze som rizikova, mam doteraz za sebou uz nejakych 11uzv - kvoli krcku, tento utorok ma caka morfologicky a neviem este kolko dalsich, musia ma odsledovat, ci sa neotvaram...takze malicke uz nebudem rozrusovat 😕 lebo som sa este docitala aj to, ze sice ultrazvuk miminkam neskodi, ale nie je to pre nich prijemne, predsa su to len vysokofrekvencne vlny... 😨 ale mozno je to len prehnane tvrdenie 😒 no moj doki je strasne zlaty a foto nam v 4D urobi, mame taku aj z 11+6tt🙂
@jaja102 nie nie, glukozu si kupujeme v lekarni, takze to vypijem doma, o hodku sa pixnem - vyfasovala som od sestricky ihlu a malu pipetku s roztokom, to jej donesiem a ked pridem, pixne ma druhykrat ona. Spytala sa ma, ze ked som povodne sestricka, ci si to xcem sama, ze nemusim cakat hodinu medzi jednotlivymi vpixmi a celkom som to privitala, lebo rano mi byva 😝
ahojte, som tu novacik, aj ja budem rodit v marci (mam termin bud 8.3. al. 16.3.).. som z KE a budem rodit uz po 2. krat v Saci.. necitala som vsetky prispevky, ale ktore z vas tam maju v marci namierene?? 🙂
ahojte kocky.najde sa tu medzi vami nejaka co sa chysta rodit v novej nemocnici na terase v kosiciach?mam termin predbezne 17.3..ci sa tam stretneme s nejakou tehulkou... 😉
Ahojte,na ruke,presnejšie na koži pod palcami sa mi vytvorili také červené fľaky ,sú len tam ,sú trochu suchšie,ale ma nesvrbia.Nemá niektorá podobný problém?Skúšala som hladať na nete a dopátrala som sa,že je to asi kvôli zvýšenému estrogénu v tehu.
@annamary27 ahojky, mne sa to začaalo robiť na dvorcoch okolo bradaviek ale len tak máličko, že to je treba len krémovať, krémovať a krémovať 🙂
@grejci1 to je zlé,že ruky si musím každú chvíľu umývať a voda nie je na to teraz moc dobrá.ja som dnes skúsila dať na to čajovník,tak uvidím,čo to urobí.
Ahojte , no tak aj my sme marec 2013...

Ahojte maminky a budúce maminky 🙂 Tiež sa k vám pridávam...termín máme 3.3.2013. Som z KE a rodiť sa chystám na Rastislavke. Je tu niektorá čo je na tom podobne ? 🙂) Aaa mám otázočku v ktorom tt sa robí glukózový test? ďakujem