Marcovky 2013
Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*
@annamary27 pocula som o tom, ze to mozu tehotne mat, mozu ta zacat svrbiet a cerveniet aj cele dlane 😝 mna to nastastie zatial obchadza, ja mam len tie tlaky odspodu, ale zistila som uz aj od kamosiek, co nedavno rodili, ze je to normalne, skoro kazda toto mala...no, to tehu nam dava zabrat a to sme este iba v polovici 😀
@bique ja to nemám na dlaniach ale navrchu,asi takého tvaru jak dvojcentovka,bud je to tehu alebo to bude z toho mojho prechladnutia.
Ahojte viete ma niektora oboznamit s pooperacnym priebehom po sekcii,dakujem
@hormonikm no neviem či v každej nemocnici je to rovnake,ale asi podobne a zaleží ci budeš v celkovej anesteze,či epidural.ja som bola v celkovej.hned po sekcii si asi 2 dni podla stavu na pooperačnej izbe,alebo jiske,maš infuzky a cievku,na ten druhy den ta vysadia ideš pomaly k umyvadlu okolo postele,babetko ti nosia len na kojenie a na 3 den ta preložia na bežnu izbu a donesu ti bábo.a ak je všetko ok na 5 den ideš domov.
@hormonikm ahoj,celkom dobre,začiatok bol dosť kruty,do 4 mesiaca zvracanie,bolesti,unava....teraz uz celkom ok,bolesti obcas a unava z nizkeho hemoglobinu,no dnes poradna,tak mi napisal zelezo...teraz uz kopkame o dušu,citim to hlavne vpravo,dnes som sa na to pytala dr.tak pozrel sonom a maly je tak,ze ma presne vpravo nožičky,tak preto.a ty?všetko v poriadku?uz viete,co bude? 😉
Moj priebeh do 4 mesiaca bol rovnaky nevolnost ,nechutenstvo ale nezvracala som,potom som prestala brat kyselinu listovu a odvtedy papam a papam konecne mi chuti 🙂 ....minuly tyzden som bola na druhom screaningu a budeme mat chlapceka a otoceneho ho mam tak ze nozky su dole v pravo a hlavka v lavo od pupka takze ma kope presne ako teba a to vzdy rano okolo piatej ked sa zobudi a vecer okolo deviatej.....no a ked sa mu nepaci ze sedim v tureckom sede alebo ho podla neho nejako utlacam ale je to strasne krasny pocit .....
Predpokladam ze vy budete mat chlapceka tiez?Aj meno uz viete?
@jaja102
@hormonikm no nepotešim ta mala, zobudila som sa všetko ma bolelo,hned som sestričke povedala že chcem vidiet malu a že ma všetko bolí,tak mi ju doniesli ukazat,potom mi pichla inj.a ja spala jak dudek.sekciu som mala rano,takže večer to už bolo lepšie,doniesli mi malu na kojenie a potom každe 3 hod.a najviac bolela ta rana a potom velmi neprijemne bolo take sucho v krku ktore ta nuti ku kaslaniu a z toho kaslu ta boli cele brucho.ale po 2-3 dnoch to pomaly prechadza a uz len citis ten rez.,ale ked som prišla domov a začala sa robota okolo malej,hned ma prestalo všetko boliet. 🙂
@vincp ahoj ,dnes som bola..ze glukozu si mam kupit v lekarni(nie je na predpis) a dat si zobrat krv,najlepsie z prsta,a to nalacno a nasmädno,potom vypit tu glukozu a o dve hodiny si dat zobrat znova.zakazdym to vziat do labaku,na vyhodnotenie.takto som ja dnes pochodila....dosť divne,vsetkym znamim to robi sestricka na gynde,iba tu sa posiela do labaku.cize tu krv si vezmem sama,alebo mi vezme mama.este sa rozhodnem.
@hormonikm jeej tak to ich mame otočených rovnako.je to celkom sranda.moj má teraz zábavku,asi posl.4 dni,že začne kopkať o tretej ráno 🙂 .alebo vždy,ked si chcem cez den pospať.proste ho bavi buvať,len keď chodím a kopkať,ked si chcem oddychnuť ja. 🙂 .meno sme vybrali už dávno.voláme ho Maťko od prvého dňa,ešte sme ani nevedeli pohlavie...nie preto,že sme chceli za každu cenu chlapčeka,práveže sme obaja skôr inklinovali k dievčatku,ale preto,že na dievčenskom mene sme sa nevedeli zhodnúť,tak sme to bábätko proste volali Maťko.šok nastal,ked sme sa dozvedeli,že to ozaj bude chlapec a tak mu to meno už ostalo.pôvodne to mal byť Martin,ale teraz už definitívne Matej 🙂 .a vy?
@jaja102 My sme chceli obaja chlapceka od zaciatku,ale na mene sa nevieme zhodnut stale ale dievcatko by bola Sofia,no ja som citila od zaciatku ze to bude chlapec.Strasne sa mi paci Samko no este uvidime ......
Moje zdravotne problemy hmmm no mam ich uz 3 roky.Mam cystu na koreni nervu v chrbtici aj to zrovna v krizovej oblasti.Neurochirurg sa vyjadril ze aj nebudem rodit cisarom tak mozem ochrnut a a zostat na vozicku....
Ved uz teraz mam bolesti a to si neviem predstavit co to bude potom.....Ale tesim sa uz na to nase male skvrna a snazim sa to nevsimat a tesit sa.
A ty este chodis do prace alebo si uz doma?
@hormonikm som doma od zaciatku,som po IVF(umelom oplodneni) a aj preto,ze pracujem ako detsky fyzioterapeut,a to je rizikove povolanie,aj co sa tyka mnohych infekcii,aj preto,ze mám často ťažké stavy,aj mentálne,aby ma nejak neohrozili.Samko je krásne meno,aj má krásny význam 🙂 ...
@jaja102 Dakujem ,ja pracujem ako zdravotna sestra na are ale uz som si tiez povedala ze dost a od prveho som doma ...len tieto vychadzky ma ubijaju...Takze vy cakate o to vytuzenejsie babo tak drzim palce
Mas urcite peknu pracu....
A ako zvladas a vyuzivas tento cas doma?
A mate uz aj nieco nakupene?
@hormonikm sa tu zbierame same zdravotničky 🙂 .ja som robila na ARE tiez,ale len rok,potom som sla na fyzioterapiu.Praca je pekna,uz ju robim 11 rokov,ale ťažká.čím som staršia,tým si osudy tých chorých detí viac pripúšťam.ale ľúbim ich,neviem si už predstaviť inú prácu. 🙂 klobúk dole,že si toľko vydržala,a nebála sa,na ARE je rozhodne najťažšia robota v celej nemocnici...Na IVF bol toto náš druhý pokus,vlastne Maťko "vznikol po KETe-kryoembryotransfere.pokúšame sa však už vyše 5 rokov,čiže určite je toto pre nás dar.Preto aj to meno-Matej,lebo význam toho mena je dar Boží 😉 .vieš čo,na tie vychádzky som si už zvykla,a ked som doma,veľa čítam,máme psíka,tak sa venujem jej,oddychujem a potom sa kus túlam...rôzne.nakupovať sa už nechystám,lebo veľa vecičiek mám po sestre,a ešte budem mať po švagrinej,ona má teraz mesačného synčeka,tak mi bude odkladať(aspoň dúfam 🙂 ).treba mi kúpiť len kočík ale poviem ti,som už z toho zúfalá...nevieme sa vôbec rozhodnúť,aj dnes sme boli pozerať,aj v BB aj v ZV ale čím viac pozeráme,tým väčší chaos v tom mám 😒 .a ty?už nakupuješ?čo už máš a čo ti chýba?a kočík?porad 😉
bique a z vies, co to bude?? 🙂 a ktovie, mozno sa tam stretneme aj napriek odlisnym terminom... syna som mala rodit 27 jula a rodila som az 5 augusta.... nehcelo sa mu velmo na svet.. 🙂 inak, vies aj u koho by si mala rodit, ci to nechavas na "nahodu"??
@annamary27 (nie som lekar) ale moze to byt alergicka rekacia na agresivnu chemiu nejaku, ale aj chlad napriklad.. ja som take cosi mala.. boli to take male cervensie mapky a v strede akoby suchsie.. kozna mi na to dala tekuty ichtamolovy puder a pekne sa mi to zahojilo..

@gilmore ja tam mam tiez namierene, termin 24.3. 😀