Marcovky 2013
Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*
@hormonikm už mesiac pred pôrodom mi vytekala priesvitna lepkava tekutina,takže po pôrode sa to spustilo hned vo velkom,asi na 3 den som si už musela odsavat lebo mala nestihala,tolko som mala mliečka. 🙂 a maternica sa čistila asi ako pri normalnom,2 dni som ležala a sestričky nas oplachovali takže velmi som nevidela kolko,ale aj potom som ešte trochu krvacala nebolo to nic hrozne. inač som tiež pracovala ako sestrička na chir.jiske a 2mesiace aj na are-tam sa mi pačilo,ale už dlho-dlho robím u sukromnika.
ja mam termín 6.3.2013 🙂
@jaja102 Tak to je ale vazne zvlastne....podla toho, co mne hovorila ta moja, tak by som tam hodinu sedela - tzn. ze tam budes hodinu cakat? cisto teoreticky, aj ked Ty si to odpichnes, neviem si predstavit, ze nezdravotacka by sedela niekde v labaku hodinu. Glukoza nie je na predpis, ale sestre ju dr. dala priamo v ambulancii, nic si nekupovala a to bolo takto pred rokom :D
@vincp no cele je to divne...glukozu som si uz KUPILA v lekarni a dohodla sa s labakom tak,ze mamina ma odpichne nalacno,potom vypijem a o dve hodky ma znovu odpichne...a zanesiem im to aj nalačno,aj po tych dvoch hodinach a poobede si zavolam o vysledok.inak sa mi to neda...no bud su este predpotopni,alebo sa s tym jednoducho sestricke nechce babrat,tak to riesi takto...
@jaja102 Ahoj kocik uz mam vyhliadnuty ale este nekupujeme a vecicky nejake mame uz kupene body a tak a starka mi strikuje svetriky a ponosticky a ciapocku a rukavicky a tak ona sa uz vytesuje.....
No a hlavne plienky ked su v akcii sme zacali kupovat a hadam este podostavame od znamych... 😀
A akeho psika mas?Ja mam dvoch yorkshirov a poviem ti ze neviem ako to budem zvladat aj s miminkom 🙂
@hormonikm ahoj,a aky kočík si si vyhliadla?daj typ 😉 .máme sarpeja,sučku a poviem ti,tiež je toto jedna z vecí,z ktorých mám najväčšie obavy,ako to budem riešiť...už teraz ju niekedy nevladzem,ma 27 kg,a ked riadne potiahne,tak mam čo robiť 🙂 .trošku ju cvičím,aby bola skromnejšia,samostatnejšia a nevyžadovala od nás toľko času.ale zlatá je,aj bruško mi oňucháva,olyzuje,ked ma boli,si k nej ľahnem,ona sa prituli a vyhreje mi ho.Maťko ju sem-tam aj kope🙂
@vincp pred a po...vraj na porovnanie...neviem,citala som na nete,niekde pisu ako pises ty,ze hodku a potom druhu po vypití,a niekde pisu tak,ako kazali mne,pred vypitim a dve hodky po....tak ja neviem.uz na to kaslem,pojdem tam vo stvrtok a urobim to.som z toho jeleň a riadne som z tej sestričky znechutená ☹
@jaja102 nerozumiem, Teba nechali glukotesty robit doma a stacia im hotove vzorky?? ja som pri prvom tehotenstve musela prist kvapnut vzorku rano nalacno, vypit presladeny maglajz a vratit sa o hodinu kvapnut dalsiu vzroku, ak si dobre pamatam.. dokonca som musela cestovat za labakom na inu polikliniku napriek tomu, ze jeden mame aj na nasej..
@consuelle ahoooooj 🙂 dlho si nepísala a potom som sem aj ja zabudla prísť 😒 ja sa cítim fajn, klop-klop 🙂 síce ma bolia kĺby v stehnách, či niečo tam vnútri, predpokladám ako rastiem a rozširujem sa, skoro denne a aj v noci , ako ležím na boku, ale inak, užívam si to strašne 🙂 mimi už kope, úplne to cítime aj na dotyk, úžasné to je 🙂 v pondelok ideme k dr. na ten podrobný ultrazvuk, podľa dr. by sme vtedy mali byť v 21. týždni, tak sa už teším veľmi veľmi 🙂 a verím, že je s mimi všetko v poriadku....jaj a pravdepodobne to bude chlapček, ale je nám to úplne jedno, len nech je náš pokladík zdravý 🙂 no a čo vy , ako sa máte, ako sa cítiš ?
Ahojte, tak konečne mám za sebou morfo usg... Šeeeeculinko v poriadku a navyše... máme potvrdenú princeznú 🙂
no tak ja som bola na tehotensku cukrovku v pondelok. Rano si pytali odo mna moc, kedze som ho nemala tak som sa musela ist vycikat. Potom mi odobrali krv z prsta, potom som musela vypit glukozu a potom som musela sediet v cakarni hodinu aby mi potom odobrali opat krv z prsta a potom este jednu hodinku opat krv z prsta. Sediet som musela v cakarni koli tomu, ze vraj musi byt zena v klude a nechodit, lebo vraj potom mozu byt skreslene vysledky.
ahojte,tak už mam za sebou ten glukozovy test,presne ako píše memma,a po každom pichnutí aj moč,a nesmie sa od rana nič jest a pit a sediet len v klude ,ešteže sa robí len raz 🙂
@hormonikm kedže je to šarpei,dali sme jej meno šárinka.ona s nami nespí,lebo ked si lahne medzi nás,už sa nevyspíme ani jeden.nie len to,že je veľká,ale má blbý zvyk,spať horizontálne,čiže pošírke,a potom sa už k nej zmestí iba jeden 🙂 .mrkla som ten kočík,je ozaj milučký 🙂 .ja ešte neviem,páči sa mi ich viac,tak sa nevieme rozhodnúť.moj mm pozerá na kočíkoch len kolesá a disky a už teraz sa vyhráža,že ho hned po kúpe berie do garáži a tam ho ešte dotuninguje 😝 .a ja zase pozerám na praktickosť a tak sa nám ťažko zhoduje.....
No o dva tyzdne mam kontrolu a sestricka mi nic nevravela ze mi bude robit glukozovy test.A to uz budem 25tt tak som zvedava
baby tak dnes ten test na tehot.cukrovku,odpichli ma nakoniec len 1x,ale vysledok ok.len mi bolo z toho sladkeho hodne na prd,som to ledva drzala v sebe.. 😒
@hormonikm ahoj,no mne sa paci prampol solam a kopa inych,pacila sa mi aj bexa fashion chrome,no videla som ju live a ma hrozne uzku vanicku,paci sa mi ich viac,no bude to pre mna tazke...limit mame do 400eur,celu trojkombinaciu,tak sa musim do toho zmestit 🙂

@gilmore zatial to nechavam na nahodu, hoci tam mame znameho lekara, ale nikdy nevies, ako sa vyvrbi situacia...vela zalezi aj od toho, ci to bude prirodzeny porod alebo sekcia...uvidime, este je to daleko...a dnes sme sa dozvedeli, ze cakame chlapceka 😀