Marcovky 2013
Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*
@andrejka1978 hej viem kocka tak si dame potom vediet ako nam to dopadlo.. 😉 ale drzim ti prsteky a budem verit ze to dobre dopadne...
No asi to bude najlepsie nechat si to ulezat v hlave
@bique ahoj,tak pľúcne mám už o.k,len doberiem lieky,od gyn som odišla s vaginálnym krémom na 10dní-mám tam malé zoo,a dostala som ešte železo,lebo mi klesol hemoglobín.dnes som 22tt+1 a vážila som sa,mám 4,5kilečka navyše. 😀
babenky moj maly dnes vyvija len minimalny pohyb...myslite,ze je to tym pocasim,ci mam zacat stresovat? 😒 😒 😒 😒
25tt ak si to myslela...
@annamary27 tak suuuper, ze plucka su uz ok, este sa postarat o zoo a tehu jedna basnicka 😀 ja mam hore 8kg 😝 ale hlavne, ze malicky je ok, doki tiez proti vahe nenamietal, ze vraj som stale v norme, takze neriesim 😀
@jaja102 radsej stresovat 100x zbytocne, ako neskoro 😒 ja myslim, ze babatka v brusku maju tiez svoj nejaky rezim, takze niekdy sa hybu viac, niekedy menej, ale ty musis citit, ci je to nejake uplne ine alebo sa mu iba nechce...kym sa hybe, asi je vsetko ok 😉 drzim palceky, nech da o sebe poriadne vediet a vyvrati maminkine pochybnosti...ale ak nejake mas, chod pre istotu k lekarovi, pre ten pokoj v dusi to stoji za to 😉 ....nas malicky dnes prvykrat veeeelmi vypucil ritku, normalne lopticka sa mi urobila na lavej strane bruska...jeeeej....
@bique Ahoj, ja si vlasy farbim kazdy mesiac..vies si predstavit, ze ako blondina by som si ich nezafarbila 9 mesiacov? vsak by sa so mnou manzel rozviedol 😀 moja sestra je kadernicka a mam to od nej odobrene - akurat sme nepouzili 12 % peroxid, ale asi 6 - nie som si ista. Verim, ze by neohrozila ani mna, ani babo a keby to bolo skodlive, urcite by mi ich nefarbila.
@bique bola som vecer radsej na pohotovosti,vsetko ok,pichli mi magnezium,maly sa ani na sone moc nehybal,len sem tam,buval,a otoceny je teraz ritkou dole,preto ho uz asi slabsie citim,pred tym bol pozdlzne,tak mal nozicky uplne vpravo,citila som ho viacej.tak dufam,ze bude uz ok.ale zlakla som sa,lebo uz dva tyzdne kopal ako besny a zrazu taky utlm....drzkajte sa aj vy.pa
@blondiee83 dakujem 😉 no vsak ja mam cierne vlasy a v nich tie strieborne nite 😀 tak to tiez vyzera velmi lakavo 😀 keby to nebolo "nutne", tak to neriesim 😀
@jaja102 tak suuuper, tesim sa, ze je vsetko ok 😉 co narobime? my stesmanky? ale vsak ide o nase pokladiky, tak radsej sa stresovat a utekat k lekarovi zbytocne, ako potom neskoro....mne zacali trosku opuchat prsty na rukach, neviem, cim to je, nie je to velmi velky opuch, iba tak, ked zovriem v past, tak citim, ze prsty su opuchnute, potom zasa odpuchnu, za nejaky cas zasa napuchnu a zasa odpuchnu.....ale to je asi tiez normalne 😝 na poradnu som mala ist v stredu, ale skocim pre istotu uz v pondelok, nech sa na mna kuknu....vycitala som este, ze opuchy ruk suvisia s vysokym tlakom, ale co si meram doma, tak mam stale od 103/68 do 113/70....takze tlakom to nebude...skusim este viac pit a uz vobec nesolit, lebo sol som uz obmedzila na minimum 😝
baby, mate v tomto obdobi tehu skusenosti s opuchanim prstov na rukach? nepuchnu mi velmi a stale, iba obcas, hlavne vecer...tlak mam ok, nohy ani clenky mi neopuchaju...tak to asi bude ok, hm? v pondelok idem na poradnu...
ja mam skusenost s opuchom noh a aj ruk, zacalo to cca pred mesiacom, moc som to neriesila az do doby, kedy som obcas do rana celkom neodpuchla, isla som k dr, zaujimali ho hlavne nohy, dal mi na to magnezium, ktore mi vobec nezabralo a opuchy boli take priemerne nadalej, medzicasom sa mi zacali na nohach tvorit krcove zily, na ktore som dostala zdravotne pancuchy a tie mi prekvapivo pomohli aj s opuchmi noh, cize teraz mam opuchy iba na rukach, treba davat pozor na zvyseny krvny tlak a bielkovinu v moci, v kombinacii s opuchmi z toho moze vzniknut preeklampsia, cize ak opuchas iba trochu a odpuchas do rana, tak sa hlavne nestresuj a pri dalsej navsteve to povedz svojmu dr, aby vedel, ze treba davat pozor na tlak a bielkovinu, ale pokial sa jedna iba o prilezitostne opuchy a iba ruk, tak by som bola uuuuuplne v klude a pohodicke 😉
@bique ahoj,tak ja zatiaľ neopúcham,tak neviem poradiť,na poradni povedz.
Dobrý deň tehuľky,
chcete sa o sebe dozvedieť niečo nové? Ak ste z Prešova alebo Spišskej Novej Vsi a okolia ponúkam Vám vyšetrenie držania tela počas celého tehotenstva a poradenie ohľadom chýb úplne zadarmo študentkou fyzioterapie! Ako je to možné? Potrebujem vyšetriť tehotné ženy na bakalársku prácu. Čo zato? Za 20 minút Vášho času Vám ponúkam 10 masáží zadarmo. Jediná podmenka je, aby ste teraz boli v 15 TT plus mínus 1 TT. Záukemkyne píšte na e- mail eva.kacvinska@gmail.com, prípadne facebook Ef Ka. Dakujem
@bourdka dakujem...iba tie prsty na rukach mi sem tam opuchnu...s nohami mam skusenosti, to viem, ze hned treba bezat, lebo mne pri prvom tehu s dvojickami zacali nenormalne opuchat nohy v 23tt a v 26tt som predcasne porodila 😢 nemala som ani vysoky tlak, ani bielkovinu, toto bol jednoducho priznak bliziaceho sa porodu, takze na to davam velky pozor...krcek nevydrzal, otvoril sa a odtiekla voda...predtym ziadne ine komplikacie, teda okrem tych noh 3 tyzdne pred porodom...ale uz ani ruky mi teraz nepuchnu, asi som menej v ten den pila vody a spanikarila...no, kazdopadne to v pondelok na poradni spomeniem...tlak si doma meriam a pohybuje sa od 103/68 do 113/70, moc mam tiez ok...tak uz nestresujem 😀
@jaja102 ahoj...dnes som bola na poradni, spomenula to dokimu a kym je tlak ok, ze je vsetko ok 😉 ze ked puchnu prsty na rukach, je to v tehu normalne, ale ze ak by zacali velmi puchnut aj nohy a nedajboze tvar + vysoky tlak, treba hned ist...no to nastastie nie je nas pripad 😉 malinky ma 545g, takze krasne podrastol 😀 aj vsetko ostatne je ok 😀 glukozovy test mam zaciatkom decembra aj s krvnym obrazom....
čaute kočkyyyyyyy, dlho som tu nebola... otázočka... Keďže sme všetky "marcovky"... koľko ste pribrali? :(
@bique jeej maličký zlatučký 🙂 .ja poradňa až 10.12. malý už kope menej,ale zato silnejsie.mam pocit,ze mi vykope dieru 🙂 .a nožičku ma uuuplne naboku,takze ked si líham na bok,tak normálne mám pocit,že mu ju prilahnem 😉 😉 .tak sme ok,ked puchnu len ruky.ak by bol aj tlak zly,to uz je tá gestóza a to už fakt nie je sranda...držkajte sa a píš všetky novinky.
@jaja102 moj ma zasa nozky uplne dole, dnes mi s ultrazvukom musel vyliezt skoro az na susku 😀 😀 😀 takze dava zabrat mojmu mechuru 😀 ale uz som citila aj na lavom boku silne kopance a zaroven s tym na pravom take jemne tuky tuk, tak to sa asi vodorovne natiahol a opieral ruckami aj nozkami naraz 😀 ano ano, tlak treba sledovat, ja si meram niekedy aj 3x za tyzden 😀 pre istotu 😀
@grejci1 nepanikaaaar 🙂 kazda sme ina...kym ti nerobi problem tlak a opuchy, tak je vsetko ok...mozno viac zadrziavas vodu, skus menej solit, viac pit cistej vody a ta stolica v tehu tiez nie je nic moc 😝 a ked si bola zvyknuta na vela pohybu a teraz nic, tak zasoby sa robia 😕 a zalezi aj od vahy, aku si mala predtym...predtym som sportovala, potom sme podstupili IVF, pocas toho celeho cirkusu som od hormonov nabrala dokopy 12 kg a tehu som zacinala na 70kg, takze si vies predstavit, ze aj tych 9 je dost 😝 ale hlavne nech su babatka zdrave, my s nimi, vahu poriesime potom 😀 ja uz mam aj po porode akcny plan, len ci budem pri malinkom aj vladat, to sa uvidi 😀

@bique ahoj,ja som si prvy trimester nefarbila vobec a zafarbila som si az v 5mes.a to tou farbou bez amoniaku,co spominas...kamoska robi v DM tak mi vravela,nech nefarbim vobec,ale vydavala sa mi segra,a ja som uz bola dvojfarebna ako prechod pre chodcov,tak som zafarbila....a zafarbim asi este raz,kym budem tehu takou farbou.podla mna kazdy ma na to iny nazor,ale take tie lepsie farby neuškodia... 😉