icon

Marcovky 2013

emily327
29. jún 2012

Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*

bique
14. dec 2012

@grejci1 ja som bola v 24tt, sladke mi chuti, takze ked som to zacala pit, nerobilo mi to problem 😀 ale uz ked som mala v sebe 1,5 dcl, uz som problem mala 😀 nejak to domna nechcelo ist...tak ale pomalicy som to do seba cele dostala a vysledky mam dobre 🙂 drzim palce, nech to aj tebe dobre dopadne 😉 mne zobrala pred pitim z prsta aj zily krv, potom som vypila a o 2 hodiny uz krv iba zo zily...pred vypitim cukor 5,3 ., po vypiti 5,0 😅

grejci1
14. dec 2012

@bique ja mám normálne 4,7 tak som zvedavá 🙂 pozerám, že sme tehu tak cca narovnako 🙂 aj ty sa už tak tešíš? ja by som mala Sofinku už najradšej doma 🙂 A jak strašne už kope, v pondelok sa asi otočila hlavičkou dole, a skoro mi vykopala rebrá 🙂

bique
14. dec 2012

@grejci1 tak nas Marko sa kruti v celom brusku 😀 raz ma z mojho mechura futbalku, potom mi ide vykopnut lavy bok 😀 strrraaaasne sa tesiiime, uz sa ho nevieme dockat...ale minule som mu dohovarala, ze do konca marca bude pekne cusat v bruchu, nech ho ani nenapadne, ze by chcel ist von skor 😀 tiez silno kope a strasne sa mu paci chodit v aute..vtedy kopka stale 😅 kamos kupil nove bmw, tak ked sme s nim isli, to bol randal 😀 muzovi hovorim: zacni setrit, lebo tvoj syn je uz v bruchu na silne auta 😀 😀 😀

grejci1
14. dec 2012

@bique noooo niečo na tom bude 🙂 ja nenávidím pečenie a naša Sofi asi tiež... včera som už normálne nemohla dokončiť medovníčky čo tak protestovala 🙂 som zvedavá čo z tej mojej herečky bude 🙂 doktor mi už teraz povedal, že to bude satan ako som bola ja 🙂 ja som nespala, nejedla a na kontrole, ked som mala jeden rok, som mala takú istú váhu ako na kontrole keď som mala dva roky 🙂 moja mama povedala, že keby mala mať ešte jedno také ako som bola ja, tak to dá do hniezda :D :D :D tak teraz som zvedavá... lebo som v 26. tt a ona spí asi jednu hodinu denne :D chodievam spávať o pol tretej a o štvrtej ma už budí 🙂

bique
14. dec 2012

@grejci1 tak s tym spanim ja problem nemam, mne sa zasa zda, ze spi vtedy ked ja 😀 no, zatial, podla mna to este len pride 😀 ale ked som hore, citim ho skoro stale 🙂

grejci1
14. dec 2012

@bique zaaaaaavidííííím.... ja zaspím a ona hneď urobí kopi--kop a už som dospala 🙂

jaja102
14. dec 2012

babenky ja som uz zufala....poradte prosim nieco na upchaty nos a plne dutiny,skusila som vsetko tehu dovolene,naparovanie,slany spray do nosa,pinosol,homeo....v kuse silno fukam,kycham,kaslem,uz ma boli podbrusko.bojim sa o maleho,ci mu tie tlaky neublizuju ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ .na noc si davam vibrocil,aj ked sa neodporuca,ale ine mi nezabera,a toto aspon na par hodin.su normalne kvapky,ktore vobec mozme????

zlatanka
14. dec 2012

@jaja102 aoj mozes normlane kvapky do nosa nasivin alebo olynt detsky si davam..mne doktor dovolil pretoze ja mam tu tehotensku nadchu a uz ju mma 2,5mesiaca a ziadne homeo nepomahaju len normalne kvapky(spreje)a mam pocit ze ta nacha prejde az ked porodim..skus sa spytat este svojho doktora ale mne dovolil.inak by som sa zaduslila a tiez som skusala vsetky homeo,morsku sol,pinosol a nic nepomohlo tak ine vychodisko nieje 🙂

annamary27
14. dec 2012

@grejci1 ja idem v utorok,ale už som ho zažila dvakrát,tá cukrová voda nie je nič -brnkačka.zmákneš to. 😉

annamary27
14. dec 2012

@jaja102 mne veľmi pomohla infralampa,tou som si nahrievala dutiny a z homeo si si čo dala Coryzalia?

jaja102
14. dec 2012

@zlatanka skusim ten nasivin este.aj ten detsky,ci normal?....dakujem
@annamary27 zacala som oscilo,potom homeogene,koli hrdlu a coryzalia....infracervene ziarenie ako fyzioterapeut viem,ze je v tehu upne kontraindikovane,tak toto som neskusala...skor biolampu,ale tu nemam.... ☹

bique
14. dec 2012

@jaja102 ahoj...ja som mala pri prvom tehu tu tehotensku nadchu, nic mi tiez nepomahalo, doma som si robila roztok z morskej soli, uvolnilo to na chvilu, ale nic moc...po nejakom mesiaci to samo preslo...teraz ma toto nastastie netrapi...takze neviem poradit 😒 😠 hlavne, aby si sa z toho cim skor dostala ...vyskusaj ale este urobit si z normalnej morskej soli, co dostat v obchode do vlaznej vody, daj jej tam dost a skusaj si to kvapkat stale, ked sa ti upcha nos...aj 40x za den...no, neviem, ci to nie je blbost...mne to pomahalo aspon na chvilu, co ta sol posobila...

jaja102
14. dec 2012

@bique dakujem.aj ja dufam.vadi mi to vecne fukanie,a kaslanie,to maleho riadne vytrapim,lebo to stahuje brusko.dufam,ze bude ok....o mna nejde,nech jemu neublizim.ved to poznas...

zlatanka
14. dec 2012

@jaja102 ja mam nasivin normalny ale mozes aj detsky...mne doktor povolil aj v lekarni ked som bola tak ten lekarnik vravela ze na ziadnych kvapkach nieje napisane zesa v tehotenstve nemozu len ze neboli testovane na tehotnych lebo ktora by sa dala testovat... 🙂 neboj babu s tym neublizis mozno este na zaciatku tehotenstva to by som sa bala ale ale teraz uz babo len pribera 🙂

jaja102
14. dec 2012

@zlatanka tak jo,skusim nasivin...mne zase v lekarni povedala,ze ani nasivin,ale co citam,ten by nemal ublizit...isto menej,ako to vecne fukanie nosa....dakujem

zlatanka
14. dec 2012

@jaja102 jedine na kvapkach otrivin je napisane ze sa nemozu ale na ostatnych nie este mi odporucali sanorin on je na taky upchaty nios hend sa uvolni ale ja stale dookola bud olynt alebo nasivin 🙂 kupip si zatial detske bud olynt alebo nasivin a potom ked pojdes k svojmu doktorovi tak sa spytaj este a potomby si si aj tie dospelacke

kejty95
14. dec 2012

@jaja102 ja si tiez striekam nasivin na noc. cez den je to v pohode, dycha sa mi normalne, ale pride cas, ze si mam lahnut do postele a cely nos upchaty.. aby som mala mensie vycitky, tak si striekam iba do jednej dierky a do druhej si strieknem morsku vodu - sprej. V noci sa zobudim a ta nosna dierka s nasivinom krasne volne dycha a ta druha s morskym sprejom upchata :( ked si nestrieknem nasivin, upchate obidve dierky :(

jaja102
14. dec 2012

@zlatanka
@kejty95 dakujem vam babenky,skusim teda nasivin.dam vam vediet,ako to zabralo.

zlatanka
14. dec 2012

@jaja102 ja cez den tiez vydrzim este ale na noc tiez musim striekat 🙂 a uz striekam 2,5mesiaca a nic sa nedeje (klop-klop) 🙂 a este mam 2,5mesiaca do porodu ale uz to nejako ani neriesim uz som si zvykla 😀

bique
15. dec 2012

@jaja102 nebojkaj, babatku urcite neublizis, plava si vo vodicke a je mu dobre 😅 skor mu ublizuje to, ze ty sa citis zle, lebo ked je maminke zle, citi to aj babo 😕 tak nech sa ti rychlo ulavi...ja mam dnes od rana nieco bud so zaludkom alebo zlcnikom, lebo ma boli brucho a k tomu vydava nejake divne zvuky 😝 to mam zato, ze sa tesne pred spanim napcham, lebo som hladna 😝 normalne to nerobim, ale vcera som bola taka hladna, ze som musela jest 😝 no, viac krat to uz asi neurobim 🙄

jaja102
15. dec 2012

babyyyyyyyyyyyy horor,stale horsie a od dnes uz aj kasel....kedy to uz dofrasa skonci?? ☹ ☹ ☹ len teplotu chvalaBohu nemam,inak vsetko......

jajus18
16. dec 2012

@jaja102 ahoj.tak to je dobre,ze aspon teplotu uz nemas ta je najhorsia pre mimi 😉 neboj ostatne tiez prejde a drobec bude v poriadku 😉 drzim palce

jaja102
16. dec 2012

@jajus18 nemam,tak do 37,2-3 viac nie...uz ma to vsetko unavuje,kychanie,kašel,fukanie....uz sa len modlim,nech to skonci... ☹

jajus18
16. dec 2012

@jaja102 urcite ta to prejde,mozno je to uz ten posledok 😉 hlavne ze teplota je uz dole,lebo babetko ma stale o stupen viac ako my,preto su zle tie velke teploty 😠

jaja102
17. dec 2012

tak spala som lepsie,ale sa mi robi na puse herpes ☹ .dufam,ze to uz bude definitivna bodka a bude pokoj s chorobou.

bique
17. dec 2012

@jaja102 drzim palce, nech sa len rychlo vyliecis, lebo to je na nervy totoooo 😠

annamary27
17. dec 2012

@jaja102 skoré uzdravenie želám.

grejci1
17. dec 2012

ahojte maminky, no tak glukózu mám úspešne za sebou a nebolo to až také strašné. No a dozvedela som sa, že naša Sofi bude malý slon :D Povedal doktor už aj vám niečo podobné? 🙂

lussy83
18. dec 2012

no tak baby dneska poradna a nic dobre.. 😒 moj doktor mi oznamil ze mala sa mi uz otocila dole hlavickou co by az tak nevadilo az na to ze sa velmi tlaci tam dole... ☹ no a ze ak nechcem skoncit v nemocnici az do porodu na udrziavani tak musim vylozit nohy a lezat az do porodu doma.. 😢

bique
18. dec 2012

@lussy83 drzim palceky, urcite to zvladnete...ono sa moze stale este otocit, podla mna je skoro na nejake zavery, ak sa neotvaras a netvrdne ti vkuse brucho....ja maleho tiez vkuse citim uplne dole, mne zo zaciatku aj placenta prekryvala krcok, ale uz je vytiahnuta dohora....takze ja mam od zaciatku setriaci rezim, tiez cele dni skoro prelezim na gauci s vylozenymi nohami, max. navarim, inak vsetko pomaha manzel...neviem co by som bez neho robila 😕 tak len pekne oddychuj, aspon do dalsej poradne, ono sa to mozno este zlepsi 😉 a ak nie, budes si vegetit 😉 ja som clovek hyperaktivny a ked to uz 5 mesiacov zvladam ja, zvladne to kazdy 😀 😀 😀