Marcovky 2013
Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*
@bique, @jaja102 Dakujem dievcata 🙂))
@jaja102 Neboj sa, tak ako vravia baby, doktor urcite vie, co ti moze predpisat, aby to neuskodilo nijako babatku. Takze ziadny stres, odpocivaj, papaj vitaminy a skoro sa uzdrav. Ja som nedavno mala tiez hrozne plny nos a hrdlo ma tak bolelo, ze som to az v usiach citila. Vyliecila som sa sama - v lekarni mi predali homeopatika pre tehotne, ktore su urcene prave na prechladnutie a bolest hrdla. A musim povedat, ze naozaj zabrali. 🙂 Drzkajte sa obaja.
@bique
@jajus18 ahojte,čo sa pohybov týka aj mm sa minule pýtal mojej gyn,či to máme nejak sledovať a ona je taká svojská ženská a vraví,no takýto internetoví rodičia sú najlepší....najlepšie je na tom mamička s piatimi triedami,tá len čaká kedy porodí a je v pohode.No ale nemôže sa čudovať,že po tolkých rokoch a pokusoch je človek opatrný a chce urobiť všetko pre toho drobca. 😀 😀 😀 My s kopancami gradujeme, čo sa sily týka,už aj mm nadvihuje ruku,ked uhádne a priloží ju včas.
Baby minule som akurát počítala,že naša bambulka začne na Štedrý deň svoj siedmi mesiac 😵 😵 😵
@annamary27
@bique
@jajus18 tak babenky,napisala mi rovamycine a bioparox....
verim jej,ze to neublizi.drobcekovi dohovaram,nech bojuje a je zdravucky. velmi lubim svojho syna.musi byt v poriadku...
@jaja102 neboj sa dr.urcite vie co robi,ja som mala tiez ten bioparox,ale mne to nepomahalo ☹ malinkemu to uz neublizi lebo uz ma vsetko vyvinute a teraz uz len pribera,horsie je to prve tri mesiace.mojko musis len verit,ze vsetko bude ok a malinkemu sa nic nestane 😉 prajem skore uzdravenie.
@sojana
@jajus18 dakujem Vám dobré víly,ste ma ukludnili kus...dnes mi je zatiaľ horšie,ale tak ležím,papam vitaminy,som velmi zahlienená,tak len fukam nos a pijem litre čaju....dufam,ze to uz prejde,čím skôr.držkajte sa aj vy,zajtra sa ozvem,čo a ako.malý kopká,tak som rada.ten strach tam predsa len kus je,myslim o neho.ale verim,ze bude ok.pekny vecer.pa 😉
@jaja102
@bique ahojte,čo porábate?Ja som si zamiesila na 2 koláče/jemné makové koláče a mandlové rohlíčky obalené škoricovým cukrom/,poobede sa do toho pustím naplno 😀
Včera som robila medvedie labky,mňam-milujem ich.Moja mama má už napečených 8druhov,takže sa nám ujde určite aj od nej. 😉
Dnes mi prišiel zo stránky www.polstarnakojeni.cz maxi vankúš Matýsek,jaj aký je pekný,oranžový so žirafkovým motívom,už sa neviem dočkať kedy si na ňom pospím 😵 😵 😵
pekný deň žienky.
@annamary27 no šikulka 🙂 ,ja som zatiaľ stihla len vanilkove rozky a linecke,ale linecke sa mi uz aj zjedli,tak ked trošku vyzdraviem,môžem ich piecť znova 🙂 .
jeeej ten vankusik musi byt peknyyy...daj foto 😉 .bol drahy?musim si aj ja nieco objednat,lebo sa mi uz nafigu s tym mojim spi,je maly ☹ .pekny dnik,pa
eur@jaja102 no moc lacné vankúše na nete nenájdeš,mne ho kúpia naši pod stromček ,stál 38eur,hlavne,že nie je plnený guličkami,ale dutým vláknom,aby mi nešušťal pod hlavou ,bolo písané,že veľkosť 215cm,ale nie je taký gigant jak som myslela.odfotím a hned dám fotot.
tie moje makové koláčiky budú niečo ako linecké,pre istotu robím zo všetkého dvojitú dávku,nech nemusím piecť zas. 😀
prosím vás žienky , mám otázku 🙂 ako prebiehajú vaše poradne? čítam že vám povedia aj váhu atď...neviem či to tak prebieha len u mojej doktorky, ale ja prídem, zmeria mi tlak, zvážim sa, spýta sa či je všetko ok a dá mi termín na ďalšiu poradňu..nič viac ://// som z toho už nešťastná 😖
@annamary27 môžem sa opýtať, koľko si platila za ten vankúšik aj s poštovným? posielajú na dobierku? Ďakujem 🙂
@biancal ahoj,moja ma zváži,zmeria tlak,kukne prstami čípok,zmeria bruško,robí ultrazvuk/pri ktorom ,ale bábo nemeria ani neváži/,zmeria mi krčok maternice,počúva malej srdiečko a to je asi všetko.
@biancal tento stál 38eur všetko spolu,je to na dobierku a prišiel asi do týždna.Návliečka sa dá odzipsovať a predávajú aj náhradné.
@annamary27 a v každej poradni ti robí ultrazvuk? lebo ja už mám tie 3 vyčerpané, povedala mi že v januári pôjdem na ultrazvuk, tak teraz neviem či mi ho poisťovňa preplatí, alebo si ho budem musieť zaplatiť ja :/ váhu mi ani raz nepovedala, ani nemerala krčok.. 😒
@biancal moja gyn je súkromníčka a ked je poradna,tak mi robí utz,ked iba kontrola,tak nie.Ja k nej chodím dosť často,lebo mám aj mykozu,chudokrvnosť a bola som aj chorá na antibiotikách.
@annamary27 čítam, že máš mykozu... aj ja som mala a stačilo len zmeniť mydlo 🙂
@grejci1 u mna to nestačí,lebo ma to strašne páli,sem-tam svrbí a mám intimné mydlo s čajovníkom a či umývam s ním či bez neho,bolo to to isté a užívala som 2balenia antibiotík,takže aj to mi tam zničilo mikrofloru.
@biancal ahoj..ja chodim aj do rizikovej do nemocnice, tam mi stale kukne krcok ultrazvukom aj prehmatom, lebo pravve kvoli tomu chodim na rizikovu, drobceka nepozera...u mojho gyndosa, kde chodim na pravidelne poradne mi zmeraju tlak, skontroluju moc, vazim sa doma, tak len nadiktujem, doki iba narychlo uzv babo pomera a povie vahu, tiez skontroluje krcok, ale iba ultrazvukom odspodu a to je vsetko...v 30tt sa robi velky uzv aj s prietokmi, mala by ho preplacat poistovna, ale ked ides na specialne pracovisko ako napr. morfologicky, tak sa za neho plati, u nas 25 eur...moj gyndos ma na ambulancii ultrazvuk a mne ako rizikovej pacientke robi uzv na kazdej poradni a neplatim za to nic...
@annamary27 tak ty si sikovnica 😀 ja tento rok peciem iba kokosove jeze, dva dni pred vianocami, robim kapustnicu, rybu a kacku s loksami, nic viac, lebo obidve strany - rodicia a surodenci pridu na vianoce k nam, takze mame vsetci rozdelene ulohy, co kto pripravi 😀 takze kolacov bude tolko, co mamky napecu, ze mozem ist na vianocne trhy predavat 😀 ja som si pre zmenu usila vianocne prestieranie, komplet obrus do jedalne, obyvacky a vianocne obliecky na stolicky, idem este robit ikebanu, lebo adventny veniec vlastnej vyroby uz krasli stol 😀 @jaja102 musis piect dvojite alebo trojite davky 🙂
@annamary27 mne moj gyno odporucil laktacyd femina plus, ma to zvyseny obsah kys. mliecnej a to vyrovnava PH. Stoji okolo 7e ale je vazne super
@annamary27 ako pise @grejci1 , laktacyd femina je super, ja ho pouzivam od kedy je na trhu a musim poklopat, ze ziadne problemy od vtedy nemam..... 😉 aj tie vlhcene intimne obrusky pouzivam tie a tiez musim iba pochvalit 😉
@grejci1
@bique moja gyn mi zas povedala,že žiadne intímne mydlá,ale normálne sprcháče by sa mali používať,lebo tie aj tak stečú dole a intimne mydlo je nám potom na prd.a najlepšie bolo,ked rozprávala štúdie o našich spoluobčanoch,ktorých netrápi nič,lebo sa umývajú ledabolo,nepoužívajú žiadne špéci prípravky ako my a mykozu nestretli ani len zdialky. 😀 😀
@annamary27 kazdy lekar ma svoj nazor a odporuca alebo neodporuca nieco ine 😅 mne sa ten lakatcyd osvedcil 😉
@annamary27 za skúšku nič nedáš... no teda dáš, 7e... ale ako ty chceš 🙂
Mamičky ako vám dopadol test na tehotenskú cukrovku? Ja idem v pondelok a už teraz sa mi hnusí pozerať na ten kelímok s glukózou 🙂
Nastavajici maminky vim by jsem nemela, ale presto. Mam plnou skrin a potrebujem se toho tak trochuzbavit. Nakuknete bazarik, na cene seurcite dohodneme!!!! Stale vyrazuji a stale doplňuji a nemam tokamuz davat ;(

@jajus18 @jaja102 babulky, ja som vycitala, co sa pohybov tyka, ze pomalicky frekvencia ustava, ale zato bude naberat na intenzite a budu to presne mierene rany 😀 ...babatko je uz vacsie, ma menej miesta, preto ho necitite tak casto 😉 predsa, ked uz ma cez kilko, nema tolko priestoru, ako ked malo pol kilka 🙂 nase je zatial super aktivne, uvidime za 2-3 tyzdne, ako budem stresovat ja, ked pekne podrastie 😀 hlavne, ze tych drobcekov citite 🙂