icon

Marcovky 2013

emily327
29. jún 2012

Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*

zuzi1409
5. jan 2013

@hanney ja som zo Serede (ale pôvodom z Banskej Štiavnice) 🙂

jaja102
5. jan 2013

@patricio ahoj,v stiavnici je to ine,lebo to je komerčna záležitost...ale klasicke nemocnice nemaju radi,ked sa zena len tak rozhodne(nie na zaklade odporucenia gynekologa) ze bude rodit v inej,pod aku spadá.u nas je to rovnake,som zdravotnik,tak viem,ze sa zlostia....neviem vobec este co robit,ale blizi sa nam to,tak musim uz premyslat....

jaja102
5. jan 2013

@mishka0508 neboooj,stihas 🙂

egyptanka
5. jan 2013

@annamary27 Camarelo ma moja svagrina a je spokojna. Ja mam po malej Peg-Perego, len riesim nahradne diely, obchod s autorizovanym zastupenim na SR krachol a tak sa teraz Taliani rozhoduju, ze komu zveria autorizovane zastupenie tu. Do konca januara by sa to malo doriesit.
My sme v piatok, porriesili detsku postielku, kedze starsej sme kupovali taku vacsiu, ktora sa da prerobit na velku postel a v tej prerobenej este spi. Ked bude mladsia starsia a pojde spat ku starsej do izby tak im kupime uz velke dospelacke rovnake postele.
Monitor dychu si budeme poziciavat v pozicovni co aj minule. Uz len kozmetiku pre babo a to cakam na polovicu januara, kedy v DMke bude 25% zlava na detske veci. A plienky nejake ostali po starsej tak ich oprat a zvysok co bude chybat nie je problem casom dokupit.

patricio
5. jan 2013

@jaja102 ja by som sa vykaslala na vsetkych a sla tam kde sa mi paci ale je to na tebe

lussy83
6. jan 2013

@zuzi1409 takze tiez si odisla za chlapom? 🙂

bique
6. jan 2013

@mishka0508 ahoj 😉 ja mam uz objednanu postielku aj s komplet vybavou, kociarik tiez, takze len cakam, co dojde ako prve 😀 prebalovaciu komodu som si tiez uz poriesila, ta uz troni v spalni a vecicky uz mam vsetky oprane, postupne zehlim a ukladam do komody....2 supliky 0-3 mesiace, dalsie dva 3-6 mesiacov. Ja uz mam vlastne vsetko, monitor dychu poziciavam a detsku kozmetiku neriesim, lebo do 6 mesiacov staci rybylka, sudokrem, na telicko za studena lysovany olivovy olej z lekarne, kjupat vraj uplne staci v cistej vode, to mi odporucilo viac kamosiek - mamiciek, co maju teraz male deticky, ze je zbytocne do 6 mesiacov zatazovat pokozku babatka roznymi kozmetickymi aj ked detskymi priravkami... kefku na vlasky, vlhcene utierky, plienky, tycinky do usiek, gazove tamponiky, odsavacku soplikov na vysavac uz mam, este digitalny teplomer, noznicky na nechtiky a mam ozaj komplet 🙂 uz len pre maminku - to ako pre mna potom nieco este dokupit a je to 😀 dojcensku nocnu koselu a zupan uz mam, aj poporodne jednorazove nohavicky 😀 tak este poporodne vlozky, nejake slapky, aspon jednu podbrdu na kojenie a tiez som komplet 😀

bique
6. jan 2013

@annamary27 @jaja102 ahojte mamicky 😉 ako sa mate? pripravy vidim, ze su aj u vas v plnom prude 😀 nas caka 21.1. utz aj s prietokmi, tak verim, ze bude vsetko ok a ze sa nam z chlapceka nestalo dievcatko 😀 😀 😀 😀 ale aj keby, je mi to jedno, len nech je zdrave, ale bude chodit v zelenom a modrom, xixi 😀 malinky strasne v brusku vystraja, cez den aj v noci a neznasa, ked lezim na lavom boku....co je vraj najidealnejsia poloha na spanie...ked som na chrbte, tak sa mi po case zacne tocit hlava, takze ostava iba pravy bok...celu noc sa teda "super vyspim" 😀 ultrazvuku sa uz neviem dockat, som zvedava, ako sme podrastli, lebo poslednu poradnu sme mali 22.12....ale pocit mam, ze dost, lebo drobcek je v celom brusku 😀

bique
6. jan 2013

@jaja102 a ako si na tom s opuchanim? mne uz par krat aj clenky paradne napuchli, ale to som bola dost dlho na nohach, po vylozeni odpuchli....ale ruky mi uz tiez dost opuchaju a tiez ma bolia klby na prstoch ked ich zovriem do paste...niekedy je to lepsie, niekedy horsie....tlak mam ale stale nizky, takze je to asi ok....inak sa citim fajn, az na to, ze ked sa v noci potrebujem postavit z postele, citim sa ako tulen a vstavam minimalne na 3x, co ma vrati stale naspat 😀 😀 😀 to sa uz vidim v poslednom mesiaci, ze mi bude treba zeriav pristavit 😀

annamary27
6. jan 2013

@bique ahoj,tak prípravu mám zatial len tie väčšie veci ako si sa dočítala nábytok a kočík objednaný.Veci od kamošky roztriedené,prať budem asi ked príde nábytok ,ale budem musieť najprv poriešiť aj nejaké fľaky na nich.pomaly vyťahujem zoznamy čo ešte treba a myslím,že je toho stále dosť,ufff.
My ideme už tento piatok k dr.Holáňovi do Ba na 3D a prietoky,v stredu predtým mám poradnu a štvrtok hematologiu.Pomaly sa chystáme aj do TT za pôrodníkom,dohodnúť sa s ním na sekcii a omrknúť si nemocku.Malinká v brušku vyvádza,hlavne ked si sadnem k PC 😀 😀 😀 .Spáva sa mi celkom dobre,väčšinou na ľavom boku a sem tam sa pretočím na pravý v noci,pred pár dnami som začala zapájať do spania aj ten vankúš na spanie.
Ako tak čítam tvoj zoznam vecí prišla som na to,že vlastne mám kopu vlhčených utierok,popôrodných vložiek,digitálny teplomer a odsávačku na vysavač z roboty.
Budeš si kupovať aj veci na umelú výživu?

jaja102
6. jan 2013

@bique
@annamary27 ahojte maminky,no mne sice dopadla poradna aj s prietokmi super,no uz asi treti den mam nepravidelne bolesti v podbrusku,ako na menzes,dost to boli,neviem,co robit....citam aj,ze je to normalne,aj ze nie,tak neviem....inak maly tiez vystraja.hlavne podvecer.
@bique mne na tie opuchy povedal,ze je to ok,kym nemam vysoky tlak,aLe presne ako pises,az ma klby na rukach bolia a vsetko mi z nich pada... 🙂

zuzi1409
6. jan 2013

@lussy83 to je trošku komplikované, ale v podstate sme obidvaja odišli za robotou 🙂

lussy83
6. jan 2013

@zuzi1409 aha..ale ved v pohode.ja som sa len opytala,zvedavost je luddska vlastnost od nepameti a kazdy ju mame.. 🙂 a co vsetko mas teda uz nachystane z nabytku a takycho veci?respektive co idete este dokupit?kocik uz mas?aky? 🙂

lussy83
6. jan 2013

baby natrafila som na dobru tabulku velkosti oblecenia detskeho..lebo aj ja co mam vybavicku tak na niektorych su apisane mesiace a na niektorych zase cisla..tak takto budete vediet ktore je aka velkost dokopy.. 🙂 aspon mne to pomohlo tak dufam ze nebudem sama... 🙂 tu mate:
http://www.miniobchodik.sk/miniobchodik/4-Pomah...

bique
6. jan 2013

@jaja102 ahoj...ja mam tiez take bolesti, nie sice ako na menzes, ale tiez v podbrusku a mna ako keby ihlami pichali, to len pichne na chvilu a potom nic a potom zase....uz aj v noci som sa na to zobudila, snivaju sa mi potom take debilne sny, lebo tiez sa bojim, ci je vsetko ok...ono je to asi v obdobi, ked babo rychlo nabera na vahe a velkosti a to potom tak boli, ked sa to cele roztahuje aj tie vazy a klby sa uvolnuju...ale ked mas pochybnosti, tak radsej skoc zasa aj ked zbytocne za doktorom....ja idem na utz az 21.1. a den na to aj s vysledkom na poradnu, tak hadam dovtedy vydrzim 😝

bique
6. jan 2013

@lussy83 uz som si stranku pridala medzi zalozky...super pomocka 😉

bique
6. jan 2013

@annamary27 ja umelu vyzivu nekupujem vobec, chystam sa dojcit, som nastavena tak, ze nebude problem a aj keby bol, zvladnem ho 😉 ja som aj pri malych, kym bol na JIS zacala odsavat odsavackou, keby mliecko potreboval, aby som mala, mliecko sa pekne rozbiehalo, len potom sme ho museli umelo zastavit, kedze som ho uz nepotrebovala ☹ takze nad umelou vyzivou som ani nerozmyslala..ak by k tomu cistou nahodou doslo, potom poriesim 😉

annamary27
6. jan 2013

@bique takže ani také ako fľašku,či sterilizátor na ne netreba?ja asi poprosím toho homeopata ku ktorému chodíme,aby mi dal niečo na rýchlejšie hojenie po cisárskom a aj na to,aby bolo dosť mliečka,čítala som,že to niektorým babám pomáhalo.

bique
6. jan 2013

@annamary27 jednu flasku do zalohy poriesim, ak by sa nahodou aj stalo, ze z nejakeho dovodu nebudem k dispozicii, aby som vedela odsat, uskladnit a drahy aby vedel nakrmit 😉 odsavacku mam avent, tak k tomu dostat take pohariky na uskladnenie a na to iba prisrubujes potom cumlik...sterilzator netreba, posterilizujem vo vriacej vode..kamoska ho mala a povedala, ze zbytocne vyhodene peniaze...tiez plne dojcila a ked bolo treba, tak cumlik alebo flasu vyvarila 🙂 ale to je zasa kazdeho osobny nazor 😉 a dost mliecka zabezpeci caste prikladanie, prip. odsavanie, lebo mliecko sa tvori formou dopyt=ponuka 😀 citam ja mudre casopisy teraz cele dni a dost vela som sa docitala aj o dojceni, co sa tyka aj dojcenia deti so zltackou alebo po cisarskom....nepomaha nic ine, iba prikladat prikladat a prikladat...dokonca aj pri upchati kanalikov a zapale...jasne, kym to nie je taky brutal, ze by ti mali pomaly prsnik odrezat, da sa to zvladnut 😉 najhorsi je pri tom stres z toho, ze mliecko bude nekvalitne alebo ho bude malo...to je somarina 😅 a tie homeopatika skus, podla mna to je placebo, ale ak ti to pomoze, urcite to nie je na zahodenie 🙂 a este co sa tyka flasiek na cajik, tie staci kupovat az ku dovrseniu 6 mesiaca, pri plne dojcenych detoch nie je potrebne ani podavanie cajika ani dojcenskej vody, ani v horucavach.....vtedy sa babo iba castejsie a na kratsiu dobu pyta na prsnik, lebo od smadu ma to predne mliecko, ktore mu dostatocne vystaci aj na hydrataciu...cajikom a vodou sa iba zbytocne plni objem zaludka a potom mliecko odmieta, co je prenho vlastne aj hydratacia aj potrava 🙂

lussy83
6. jan 2013

@bique no veru je to dobra pomocka lebo uz som tiez bola trosken zufala s toho ako vlastne sa podla velkosti delia tie vecicky..na jednom je napisane tak a na druhom tak.. 😝 konecne som si potriedila kompletne vsetky vecicky co mam teraz uz len pomaly doriesovat kocik/objednany behom tyzdna dvoch ho mam doma/,postielku/behom tyzdna mi tiez pride aj s matracom/,skrinu a taketo veci.. 😝

bique
6. jan 2013

@lussy83 my zatial detsku izbu nemame, lebo sme novostavba a este treba dokoncit 😀 spalna je uz komplet, takze tam mam tu prebalovaciu komodu, kde budem mat zatial tie najmensie vecicky a zvysok v satniku...skrine nemam zatial nikde, asi ani mat nebudem, lebo do satnika vtrepem asi komplet vsetko 😅 do detskej potom poriesime tiez len taky skromny nabytok, iba nejaku komodu, postel a mozno jednu skrinu, asi na hracky 😀 ja mam kociarik objednany uz skoro 3 tyzdne, postielku s matracom, oblieckami a vsetkym co k tomu patri asi tyzden, tak cakam, co dojde ako prve 😀 poprate vecicky uz mam vsetky, uz len postupne zehlim a ukladam 😉

llienkaa
6. jan 2013

Babulky ide niektora z vas rodit do DS? 🙂

jaja102
6. jan 2013

@annamary27 ahoj,flasky mam aj ja,tri,ved ked nie hned,tak sa zidu neskor.kupila som len sklenene.homeo po cisarskom je,dokonca aj na rozbeh mliecka-ricinus comuni 5ch(pätkove riedenie) aj 5x denne 5 granuliek.po tom cisarskom urcite arnica montana,ja by som kludne dala aj 15-tkove riedenie,ale to ti on urcite poradi 🙂
@annamary27
@bique takze babenky,od zajtra idem lezat na gyndu,aspon na tyzden,na magneziove infuzky,bola som na pohotovosti a sluzil primar,tak ma hned vystrasil,a ze ked je to po IVF,tak mam prist....bolesti neustupovali,ani ked som si sibla na obed 2 tabletky magnezka a nic...takze sa drzkajte, o tyzden sa ozvem.nechce sa mi,ale radsej,ako si potom vycitat.tocili aj zaznam,maly bol ok.caute kočky.budete mi vseeeetky chybat.

lussy83
7. jan 2013

@bique tak to my sme teraz nieco vyse mesiaca pred sviatkami zacali zvnutra prerabat dom,tak si vies predstavit tu moju zufalost pri tom vsetkom bordeli.. 😀 ale do vianoc a do doslova sme stihli 89% vsetkeho co sme chceli tak sme radi.uz len par veci dokupit a doriesit a je to super..no postielku a matrac mam objednanu ta by mala prist behom tyzdna a kocik zhruba tiez v tom termine ako postielka tak som zvedava co pride skor.. 😀 aky kocik si si objednala?a postielku?pochval sa.. 😉

bique
7. jan 2013

@jaja102 tak drzim silno palce, mna to pichanie nejak preslo...hlavne ze je mimi ok, teba v nemocke daju doporiadku...myslim na vas, ozvi sa ako sa mate 😉

bique
7. jan 2013

@lussy83 poslem ti IP 😉

zuzi1409
7. jan 2013

@lussy83 no predpokladám,že to čo máme je možno len nejaká polka 🙂 máme kočík (idem poň v piatok, X-lander), postieľku, výbavu do postieľky, nejaké oblečko, kolotoč nad postieľku, vaničku ...to je asi zhruba všetko. A vy už máte čo všetko pokúpené?

bique
7. jan 2013

@lussy83 tak s tym prerabanim a stavanim a podobne, asi vies o com hovorim 😀 my sme tiez nieco finisovali pred vianocami a tu detsku musime dokoncit, este v nej nie su podlahy, ani omietky....ale to ma cas, lebo drobcek aj tak bude minimalne do roka s nami pekne v spalnicke 😉 sexikovat budeme v obyvacke na gauci...xixixiixixi

annamary27
7. jan 2013

@jaja102 moc-moc držím palce,nech ste v poriadku.

lussy83
7. jan 2013

@zuzi1409 no tak ja mam objednanu postielku s matracom/co sa tyka veci do postielky tak to ze kupi moja segra ako krstna mama tak reku dobre som ani velmi neprotestovala 😀 /,no dalej mam objednany kocik kombinovany so sedackou a plastenkou a sietkou,no potom oblecenia mam uz velmi vela kedze ,moja mamina cize stara mama sa zblaznila do nakupovania veci pre miminko.. 😀 este potrebujem a chcem dokupit kolotoc nad postielku,vanicka by mi mala prave cestovat domov za mnou z kosic/vyhnala som draheho kupit/a isto chcem aj ten monitor dychania.no a samozrejme kozmetiku a podobne veci.. 🙂