icon

Marcovky 2013

emily327
29. jún 2012

Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*

lussy83
7. jan 2013

@bique no my mame z detskej spravnee nejakych 95% kedze priatel ma dvoch mensich synov takze im sme spravili a malej sa casom tam doriesi postel ale to ma veru este casu dost..mozno potom si tam dame my spalnu a oni pojdu do nasej izby ktora je momentalne najvecsia v dome.. 😀 to aby sme sa nenudili zase po nejakej dobe tak asi zas budeme prehadzovat miestnosti.. 😀 no a co sa tyka sexu kedtze budeme mat doma tri deti bude to zaujimave veru..-. 😀 😀 😀

zuzi1409
7. jan 2013

a aký máš ten kočík?

saska247
7. jan 2013

baby cakate babatko...mate skusenosti s kocikom chicco i move? hladam pre synceka nieco in,no neviem,aky bude.....kupila ho niektora z vas?

sojana
8. jan 2013

ahojte,dnes som bola u dr.všetko je ok,maly je dolu hlavičkou,prietoky a placenta v poriadku, o 10 dni nastup na MD,
už sa teším môžem začat chystat vybavičku. a 5.2 posledna poradna u dr.,potom už len k pôrodníčke. 🙂

ivet_ivetka
9. jan 2013

@consuelle ahooooooj 🙂 no ako sa máte ? ja sa cítim ešte stále fajn, akurát so spaním mám trošku problémy, lebo ma bolia kĺby v stehnách, ako na nich ležím už mesiace 😒 21.1. ideme na 30.týždňové sono, tak sa už nevieme s ocinkom dočkať 🙂 dúfam, že aj vy ste v poriadku, aj že ste si užili wellness 🙂 aké bolo 4D ? moja dr. má asi dosť dobrú výbavu, lebo ona si prepína aj nám ukazuje medzi 3D aj 4D zakaždým, už od začiatku.....jooojjjjj no neverím, aké náhody, už odkedy vieme, že budeme mať chlapčeka, lámem drahého, nech sa mu zapáči Sebastian, u mňa je na úúúplne prvom mieste, tak dúfam, že sa mi ho podarí zlomiť, že to je pre nášho drobca to pravé meno 😀

egyptanka
9. jan 2013

Ahojte, zarezavam posledny tyzden v praci, od pondelka nastupujem na matersku. Dufam, ze ked prvorodena bude v skolke, tak si v klude preberiem, poperiem a pozehlim oblecenie. Zistim co je potrebne nakupit.

annamary27
10. jan 2013

Ahoj.Včera poradňa dopadla dobre,malinká je už dole hlavou,srdiečko,prietoky,stehenná kosť všetko o.k aj môj tlak,krčok a váha.Budúci týždeň príde kočík a nábytok,tak môžem začať už aj ja prať,keď sa nábytok zloží. Dnes voláme pôrodníkovi,dohodnúť si s ním stretko,čaká ma odber krvi na hematologii a zajtra 3D v BA,tešíme sa,že tam sa dozvieme aj váhu a veľkosť našej bambuľky 🙂

sojana
10. jan 2013

@annamary27 🙂 teším sa s tebou,moja dr.ma už na 3D neposiela ona ma obyč.usg že to stačí,ale ja som si vybavila na pondelok u ineho dr,lebo by som tiež chcela vediet váhu,dlžku a ešte nejake fotečky. ta moja dr. mi nikdy nepovie vahu ani nič ine,lebo to skresluje (no ved ja jej hovorim aspon približne nie na gram a cm(,a mna ešte čaka dia poradna teda odber. pekny den a daj potom info.

consuelle
10. jan 2013

@ivet_ivetka Ahoj Ivetkaaaaaaa🙂len ho lám🙂to ja hned ked som navrhla,že čo tak Sebi,hned pristal..až mi to bolo divné že sa žiadny boj neuskutočnil🙂som rada,že viem ako zvladaš..myslievam na teba ako sa ti dari...ja som pribrala 9kilečkov🙂citim sa celkom fajn...aj mna dost bolievaju klby a vnutorne stehna...občas sa mi aj tažko noha zdvihne ked sa obuvam🙂ale inak si myslim že je to fajn🙂mala mi neda len tak oddychovat...a kedže mam draheho stale preč je všetko na mne..snad mi to aspon porod ulahči🙂ked som taka aktivna..mna čaka to posledne velke vyšetrenie 28januara a včera som bola na klasickej prehliadke..všetko je dobre,len mam problemy už asi mesiac s tvrdnutím bruška..mavam to dost často a niekedy fakt ako keby som prehltla kamen...tak ma upozornila aby som viac ležala a oddychovala,aby som nerozbehla skor porod ako treba..že sa to potom už zastavit nebude dat...nechcela by som rodit bez muža ,no..ma prist 10dni pred porodom tak snad to stihne🙂a tvoj muž bude pri porode?kedy mas nastupna matersku?ja na valentina🙂a kolko si pribrala?🙂piš piš som zvedavaaaaa🙂🙂🙂

kvetinka02
11. jan 2013

ahojte aj ja mam ternin v marci

annamary27
12. jan 2013

Ahojte,včerajší utz dopadol dobre.Všetky merania-všetky prietoky máme v poriadku.Malinká dole hlavou,váži 1500g a ak porodíme v termíne,tak predpokladaná váha je 3600g.Fotku máme len z jej nošteka a ústočiek,lebo si tlačila tváričku do placenty a na druhej strane si opierala rúčku o líčko 🙂

jaja102
12. jan 2013

ahojte babenky,kooooonecne doma.vsetko je ok,podla mna som tam bola zbytocne.aj vysetrenia vsetky ok,maly ma uz 2kg,dr povedal,ze vyzera podla sona o 2tt väcsi,čize nosim kus chlapa 🙂 .v stredu poradna,uvidime....

kvetinka02
12. jan 2013

ahoj tak to je super teda ked vsetko dobre dopadlo. 🙂

bique
12. jan 2013

@jaja102 veeeelmi sa tesim s vami 😀 radsej zbytocne, aspon mas istotu, ze je vsetko ok 😉 tak to je valibuk 😀 mna caka utz 21.1, tak tiez som zvedava, ako sme narastli, lebo ho mam plne brusko 😅

jaja102
13. jan 2013

@bique dakujeme 😉 .no stačí spomenuť,ze si po IVF a hospitalizuju ťa aj s vyrážkou na čele 🙂 🙂 .primar mi povedal,ze keby to nebolo po IVf,tak to rieši ambulantne,ale že takto radšej pod sledovaním.no nevadí,už som doma a konečne som sa dobre vyspala.inak boli sme na izbe 3 tehulky a čakali sme 4 chlapov(jedna dvojičky) a vlastne cele oddelenie čakalo chlapcov,takže tých tento rok ozaj bude veľa 🙂 .

annamary27
14. jan 2013

Vonku sneží-fučí-kalamita ako vyšitá,takže hematologia sa nekoná ani dnes.Slaninku mám už v brušku a budem si radšej pekne doma sedieť na riťke 🙂

jaja102
15. jan 2013

babenky sledujete ten dokument na ČT 2 štyri v tom? chodi to v nedelu o 20.00,teraz bola prva časť,sa mi to celkom páčilo...je to o 4 tehulkach,každá je iná,každá má iné nároky na tehotenstvo,na porod....celkom fajn 😉

ivet_ivetka
15. jan 2013

@consuelle ahooj 🙂 som rada, že ste v poriadku, ale teda pekne poslúchni dr. a skús aj pri malej čo najviac, koľko sa len dá, oddychovať a pekne počkaj na muža 😉 ja čo som si všimla, tam posledné 3 dni, čo mi trošku častejšie tvrdne bruško, tak to asi spomeniem v pondelok u dr. , aj keď ja nič namáhavé nerobím, aj v práci len sedím a pár krát sa prejdem do druhej kancelárie....nástup na m.d. mám o deň neskôr ako ty, 15.2. , presne mesiac ešte, síce neviem v akom stave dovtedy budem, ale až mi je to divné, že sa budem len nudiť.... 😀 aj ja som približne pribrala 8 kg, naposledy som medzi 2 prehliadkami (1 mesiac) pribrala 1 kg, tak teraz zase uvidím na ďalšej v pondelok, takto skoro pred mesiacom som mala 55 kg a vždy sa vážim len u dr. 🙂 hej hej, drahý bude pri pôrode, už od začiatku chce byť, tak som aj rada, že tam bude so mnou 🙂 už máte nakúpené vecičky ? ja by som všetko pokúpila jak bláznivá, ale ešte máme len pár kúskov oblečenia 😀 ale asi najťažší bude výber kočíka, to je hrozné, koľko druhov je a o to ťažšie sa vyberá 😠

consuelle
15. jan 2013

@ivet_ivetka hihiiii smejem sa na TVojej vahe🙂že 55kg..ja odpadnem🙂to som mala ked som sa vydavala..po malej sa mi ustalila vaha na 57kg a ked som otehu tak som mala počiatočnu vahu 58kg..takže teraz som ako chodiaci sklad🙂ale dufam že sa zmestim do tych 14kg pribratia..ako pri malej🙂neboj posledne dva mesiace sa ti bude všetko tažsie robit a budeš vdačna za domaci klud a že nebudeš musiet rano vstavat do prace...ja som sice na rizikovom,ale vstavaniu sa nevyhybam kedže musim rano brat Lili do skolky...a potom nakup atd🙂to je super že pojde aj muž k porodu,ja som bola ovela radsej,že ho tam mam🙂aj ked vtedy som aj s bolestami odrodila za dve hodky...tak sa mi smial že možem rodit každy týžden..srandista🙂som zvedava ako to bude teraz...a vybavičku mam komplet..milujem to nakupovanie všetkych tych vecičiek a hlavne po malej som vybrala len jedno bodynko...ved ona mala všetko ružove,princeznove,kvetinkove ...🙂to by som malemu nespravila🙂a tiež som aj vela ,ked vyrastla popredavala..tužili sme po druhom dietatku..ale zdravotne sme nevedeli..či budem moct a hľa🙂za chvilku rodíme🙂takže vybava už takmer komplet🙂a kočik mam od minuleho tyždna doma...som bola až dojata....v pohode by som ho vymenila za televizor a pozerala nan aj nielkolko hodin🙂presne som sa ta chcela opytat,či už mas kočik...🙂a aky premyšlaš?ja som pri malej mala dva druhy a tak som sa rozhodla,že bud chicco zoberiem(ale nie,kde su na držanie ruk golfove palice,to sa mi nepači a prislo mi to neprakticke)alebo x lander....velke kolesa,pekny design a prakticky...a tak som skončila u toho xlandera..trojkomb. teda aj vajičko,športak a hlboky..je taky oceanovo modry,s bledym modrym ...juuuj tešim ked už budem kočikovat mimčo🙂a teda dnes som naposledy prebehla detske obchodiky...a dokupila veci do porodnice..ja viem ešte čas...ale tym,že je drahy preč..som skor za to,aby som mala všetko nachystane,keby nahodou sa niečo skomplikuje,aby som potom nestresovala..a hl aj to brusko ako mi tvrdne..keby musim ist ležat...človek nikdy nevie...a aky mas pultik?alebo čo už mas nakupene ty🙂tešim na odpoved🙂hihi tak materska sa naaaam blíži🙂

consuelle
15. jan 2013

@jaja102 hej hej videla som to...no je to zaujimave..chuda ta,čo sa jej ex stale zatajuje..ach tí chlapi..ale druha vec hned na prvom stretnuti,sa mu poddala 😉 to sa divim🙂ako konečne ale normal dokument o tom ako to všetko funguje...pači sa mi to,vlastne som si uvedomila,že nič take dlho nikde nebolo a pritom je to stale aktualna tema ,ved čakateliek je vždy dost🙂teraz som nasla aj knihu nejakej slovenskej maminky o tom ako po druhom porode preživala stavy..ako smutok,nepochopenie,prežitky v nemocnici,depku atd..su same knihy o počitani tyždnov...a cviky ,čo jest..ale take tie skutočne denne veci sa človek poriadne nikde nedočita,alebo skor nezdiela...čo myslis ty?🙂

zuzik311
16. jan 2013

@saska247 ahoj ako si sa rozhodla? ja som ho chcela ale nakoniec sme kúpili brio.. od toho chicca ma odhovoril predajca, ktory je aj kamarat

egyptanka
16. jan 2013

Ahojte, tak ja uz som oficialne na materskej. Urady obvolane. Veci pretriedene, plienky sa susia. Pomaly a iste to ide.

jaja102
16. jan 2013

@consuelle ved prave...preto som sa aj ja potešila tomuto dokumentu.....to,ako je to v ktorom tyzdni,si mozes dočítať všade,len na nete,minim.na 5 strankach,ale to prezivanie mamiciek,to,ako to prezivaju,vnimaju,to nikde...

jaja102
16. jan 2013

babenky dnes poradna,podla hlavičky mame 2400g,dost vela,este sme sa neotocili,sme KP,dr povedal,ze sa to uz zrejme ani nezmeni,cize indikovana sekcia 😒 😒 😒

consuelle
16. jan 2013

@jaja102 ano suhlasim,presne taka relacia chybala a tešim sa na dalsie pokračovanie...a viem,že to nieje len radost z prichodu babatka,ale aj opustenost a strach a podobne..hoci nemam take starosti a tehu si uživam,moj muž je pracovne v nebezpečnej krajine a ja na vsetko takmer sama...sice nemam existenčne problemy a mam milujucu rodinu..cez to všetko každa z nas preživa rozne boje v každom dni..a preto si rada pozriem dokument dokonca..a všetkym odporučam🙂pozdravujem ta🙂

jaja102
16. jan 2013

@consuelle velmi pekne si to napisala...aj tu,v tejto teme to kazda prezivame inak.mame ine zazemie,ine problemy,ine vztahy... .aj ja sa teším,ake to bude v tom filme dalej 😉

jajus18
16. jan 2013

@jaja102 neboj,mozno sa este drobec otoci a ak nie nebudes ani prva ani posledna kto bude mat sekciu 😉 uz ked sme prezili tolko cakania a trapenia uz toto zvladneme 🙂

jaja102
16. jan 2013

@jajus18 pre maleho zvladnem všetko... 🙂 .len som si to chcela "odtrpieť" prirodzene...no mozno aj koli IVF by mi to navrhli.a potom by som spekulovala,co je lepsie...takto maly rozhodol za všetkych už druhy krat(prvy krat sme sa nevedli dohodnut na dievcenskom mene,len na chlapcenskom,tak sa drobec rozhodol za nas,nech sa nehadame 😉 )ak sa uz neotoci,tak to tak malo byt 🙂

lucikaa
16. jan 2013

@jaja102 Neboj, ja som čítala, že niektorí nezbedníci sú otočení ešte pred týmto termínom (30.tt) a iní sa otáčajú okolo 34. – 35. týždňa, výnimočne aj neskôr. 🙂

jajus18
17. jan 2013

@jaja102 jasne,ze to tak ma byt,malinky vie co robi 😉 neboj vsetko dopadne dobre a my budema mat o chvilu tych nasich nezbednikov doma 😉