icon

Marcovky 2013

emily327
29. jún 2012

Ahojte, zakladam tuto temu, pre vsetky tehulky, co maju termin porodu v Marci 2013. Verim,ze si tu popiseme a budeme spolocne zdielat vsetky radosti, starosti, problemy, budeme si pomahat a podporovat sa pocas vsetkych mesiacov tehotenstva.
Vsetky Marcovky su vitane 😉 Tesim sa na vas :-*

jaja102
17. jan 2013

@lucikaa
@jajus18 prveho februara pojdem do poradne,tak budem mudrejsia.zatial mu budem dohovarat dalej 🙂 .hlavne ze je zdravy.uz akym sposobom sa ocitne na tomto svete nie je v mojich silach,to uz je na nom a doktoroch...ja sa budem veeelmi tesit tak-ci tak 🙂 🙂

bique
17. jan 2013

@jaja102 ahoj...my ideme v pondelok na utz aj prvykrat prietoky, maly vkuse kopka a citim ho stale na tych istych miestach rovnako, teda silnejsie, ale stale kope do mechura a pod lavym rebrom sa vypuca, na poslednom utz to tiez takto bolo, iba menej intenzivne ako teraz a hlavicku mal hore...takze predpokladam, ze mlademu panovi sa tiez nechce otocit 😀 uvidime, co nam povedia....hlavne nech su zdravucki a nech je porod aj po porode ok, ci uz prirodzene alebo sekciou...a este sa stale moze otocit 😉 ja by som tiez chcela prirodzene, no uz ako ma byt, tak bude 😅

jaja102
17. jan 2013

@bique tí naši chlapi si už teraz s nami robia,čo chcú 🙂 .ja som prietoky mala už 3x,zatial všetko ok.aj ja mu citim hlavičku pod pravym rebrom,niekedy sa mi aj ťažko dýcha.už sa na neho veeeľmi tešíme.budeme vraj asi na svete skôr,ako toho 8.3.,lebo je veľky,ale nevadi...ked bude všetko ok,tych pár dni hore dolu... 🙂

pia22
17. jan 2013

Ahojte, idem vám sem skočiť 🙂 , ak niekto čaká dievčatko, mám pár dní na predaj nádherné vecičky od kamarátky z UK na dievčatko 0-9mes. po jej ročnej dcérke, takže všetko zakúpené a používané nedávno, žiadne skladovanie, prevažne značkové Next, H&M a pod., všetko v 100% stave, voňavé, čistučké /kabátiky, svetríky, šatôčky, nohavice, legínky, spoločenské šaty.../ nádherné štýlové kusy z výborných materiálov za pár eur, tu sa také skutočne nedajú nezohnať, sama nad nimi slintám(o: Ak by mal niekto záujem zašlem foto s popisom. Ceny vynikajúce 🙂 Ak má niekto záujem poprosím email. adresu do IP, zašlem fotky 😉 .

maggie37
18. jan 2013

@jaja102 prietoky už 3kraaat?

jaja102
18. jan 2013

@maggie37 no v poradni 3.1. v nemocke pri prepušťaní11.1. a v stredu poradni.....teraz kontroluju kazdy druhy,ale posledny mesiac uz budu kontrolovať každy tyzden....

maggie37
18. jan 2013

@jaja102 fuha a ako sa to robí? 😅

bique
18. jan 2013

@jaja102 tiez kukam, ze uz 3x si bola na prietoky, ale tak ty si lezala v nemocke...ja som sa objednavala po ukoncenom 27tt, povedali mi, ze prvykrat staci po ukoncenom 30tt, takze v pondelok ideme prvykrat...tesim sa aj trosku bojim, nech je vsetko ok 😕 ale myslim, ze bude, lebo drobec je velmi aktivny, dava o sebe vediet kazdu hodinu dna, niekedy sa len pretoci asi na druhy bok ked spinka, ale su chvile, kedy dost dlho a intenzivne kopka, cele brusko vlni 😀 tesim sa, ze ho zasa uvidme 😀 inak, kamoska cakala dievcatko, porodila 27.12. sekciou, tiez kvoli velkosti babatka, vraj mala bude tiez velka, podla merani bola stale nad priemer a nakoniec mala nieco malo cez 3300...uz som pocula o viacerych pripadoch....takze vobec nemusi byt taky velky, ako ti hovoria 😅 ale aj tak je to jedno, hlavne, nech je zdravunky...a chlapci byvaju vacsi, tak ja som zvedava, kolko budeme mat v pondelok my 😕 😅

sonulikus
18. jan 2013

prajem každej tehuľke veľa šťastia, my čakáme bábätko tiež v marci a som momentálne vypísana na PN, lebo sa mi už nedalo služobne cestovať každý deň 8-9 hodiek.. Ale pri mojej hyperaktivite som nejaká stratená doma..:o(

ivet_ivetka
18. jan 2013

@consuelle tak ale ja som malinkáá, 160 cm, a mám šťastie, že som zdedila dobré gény, môžem sa napcsávať koľko chcem, aj tak nepriberám 🙂 no, včera večer sme konečne vybrali aj kočík, ešte si tu niekde prečítam, či niekto nevie, či ho v našom okolí majú aj v niektorom kamennom obchode, že by sme ho vyskúšali, ale som pevne rozhodnutá ho objednať na základe recenzíí mamičiek 🙂 BEXA B3 a farba S07 , strašne sa mi páči, úplne ma očaril a má všetky potrebné funkcie podľa toho, čo som všetko o ňom prečítala....drahému sa farba najprv veľmi nepáčila, ale mohol rozhodnúť či 3kolku alebo 4kolku, lebo mne sa vo všeobecnosti 3kolky nepáčia, ale tento typ sa mi páči aj 3kolka lebo má aj vpredu 2 kolesá, takže sme sa konečne dopracovali k výberu kočíka 😀 a teraz nás čaká ešte všetko ostatné, nejak sa neponáhľame, ale plánujem mať všetko do začiatku marca, predsa len, ak by sa rozhodol malý vyjsť o niečo skôr 🙂 ako sa cítite , dúfam, že oddychuješ podľa možnosti čo najviac 😉 ja už sa neviem dočkať pondelka, poobede ideme na 30.týždňové vyšetrenie, tak sa už tešíme 🙂

jaja102
18. jan 2013

@bique no ano,to preto,ze som bola v nemocke,ale inak by som mala aj tak uz 2x robene,moj mi od 30tt robi kazde 2tt...niekedy mam pocit,ze sa uz uz ide otocit a potom sa znova vrati...neviem,ci mu tam nieco vadi,ci co...uz nech je ako ma byt,hlavne nech nam to vsetkym dobre dopadne.pockaj este o take 2-3 tyzdne ako bude kopkat,niekedy to uz vazne boli,iba zjajknem 🙂 .su to riadni chlapi 🙂 .tak v pondelok cakam dobre spravicky,budem sa tešiť.drzkajte sa 😉

jaja102
18. jan 2013

@maggie37 neboj,to len v ramci sona cez brusko ti pozrie,ako tecie krvicka pupocnikom k bábätku,či je dobre vyživované 🙂

maggie37
18. jan 2013

@jaja102 noo tak som zvedava či mi to spraví v utorok na veľkom sone... 🙂

jaja102
18. jan 2013

@maggie37 ku komu chodis?

maggie37
19. jan 2013

@jaja102 Križo v Zlatej uličke 🙂

jaja102
19. jan 2013

@maggie37 to je dobre 😉

maggie37
19. jan 2013

@jaja102 dufam... 😒

mirka365
19. jan 2013

Ahojte, moja malá sa tiež má narodiť v marci. Sme v 32. týždni. Zatiaľ je však otočená stále zadočkom dole, aj keď už by sa vraj mala pretočiť hlavičkou. Takže ma kope do slabín alebo všelikde tam dole, ako sa zadarí 🙂 Ako sú otočené vaše bábätká?

jaja102
19. jan 2013

@mirka365 ahoj,tiez sme od zaciatku otocení ritkou dole... 😒 .aj my este dufame,aj ked moj gyn.uz moc tomu neverí. 😒 😒 .tak dufajme,snad este ano 😉

mirka365
20. jan 2013

a predpokladám, že ti navrhuje sekciu, však?

bique
20. jan 2013

@mirka365 ahoj...my ideme zajtra na utz, sama som zvedava, ako bude drobcek otoceny, lebo tiez mame od zaciatku nozicky dole a stale ho citim rovnako, tak tusim, ze sa tiez este neotocil...tak uvidime, co zajtra...ono sa vraj stale este mozu pretocit, len uz je to malo pravdepodobne po nejakom 33tt, lebo uz su velki a maju malo miesta 😕

mirka365
20. jan 2013

@bique ahoj, no necháme sa prekvapiť, švagrinej sa malá v brušku otočila dva týždne pred plánovanou sekciou, takže nakoniec rodila normálne... nádej umiera posledná, vraví sa 🙂

jaja102
21. jan 2013

@mirka365 no ano...sekciu.ale pri chlapcekoch je to tak lepsie,koli pohl.organom... 😒

mirka365
21. jan 2013

@jaja102 o tom som ešte nepočula... akurát skôr hovoria o tom, že pôrod panvovým koncom býva ťažší, takže prvorodičkám ho neodporúčajú, kvôli obavám z komplikácií. A tiež si to nevezme na triko doktor, ktorý nemá dostatočnú prax...

kristina79
21. jan 2013

@emily327 ahoj môžem sa opýtať, patrila som do sukromky, je síce pravda že som moc neprispievala iba sem tam a zrazu sa mi žiadna sukromka nezobrazuje...nevieš mi povedať čo sa stalo? viem že som zopár krát písala aj s tebou preto sa na teba obraciam či nemáš nejaké info....ak otravujem prepáč

bique
21. jan 2013

@mirka365 @jaja102 @annamary27 tak ahojte koculky, hlasim sa po dnesnom utz 🙂 drobec nie je ani nahodou otoceny hlavickou dole, pekne ju pcha pod moje lave rebro a nozickami kope do mechura...ako som aj predpokladala 🙂 mame 1951g, co je na hornej hranici od priemernej hmotnosti, ale tak moj muz ma 2 metre, takze geneticka predispozicia...inak je vsetko pekne v rovnovahe, rastie tak ako ma, vsetko je ok, prietoky sme mali tiez super, pan doktor bol s vysledkom spokojny...no a mame indikovany porod sekciou...ze je uz sanca takmer nulova, ze sa nam este pretoci hlavickou dolu, lebo pri tejto vahe a velkosti je to uz skoro nepravdepodobne,...uz ma velmi malo miesta...vsak chodil s tou sondou fakt po celom bruchu 😀 a ze aj keby sa pretocil, ze bude veliky, tak ze aj tak odporuca sekciu... vsak uvidime, v 36tt sa mam dostavit do porodnice na predporodnu ambulanciu a tam sa vsetko bude diskutovat...termin nam upravil z 25.3. na 18.3....no, hlavne, nech je drobcek aj ja po porode ok, ci uz pride na svet tak alebo onak 😉 🙂

annamary27
22. jan 2013

@mirka365 ahoj,naša malinká ja dole hlavou,sme 31tt+1.

annamary27
22. jan 2013

@bique ahoj,pekný chlapček sa Ti skrýva v brušku 😉 .My sme našu videli v nedeľu u pôrodníka v Trnave,má asi 1600g a tiež od 36tt sa budem hlásiť v nemocnici a pôrod sekciou vravel doktor,že asi tak týžden pred termínom,takže okolo 20.3.,uvidíme na poradniach. 😀

annamary27
22. jan 2013

23.1.2013 je krásny dátum 🙂. S mm sme 15,5roka spolu,oslavujeme 3.výročie sobáša,začneme 8.mesiac a uvidíme Terezku na poradni 🙂. Už sa teším na bohatú oslavnú večeru 🙂

jaja102
22. jan 2013

@mirka365 no mne to vravel aj dr,aj kamoška porod.asistentka,že je riziko zacviknutia semennikov,resp.neprekrvenia,ak to trva dlho pri spont.porode koncom panvovym a tym padom riziko sterility v dospelom veku....tak ak ostaneme uz otoceni takto,dufam,ze sa nenajde nejaky "odvazlivec" ktory ma necha rodit normalne 🙂