Marcovky 2019
Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

Dievcata davate v tych horucavach ciapocku? A co budete davat chlapcekom.v lete ak bude podakovat vietor. Absolutne neviem. A už teraz mame hlavicku veeeelmi spotenu
@sungirl777 áno dávam čiapočku máme takú sieťkovanú zo zakrytými uškami ale rozmýšlala som aj nad čelenkou len aby boli ušká zakryté
@silvia610 ja som vcera videla chlapceka s celenkou. Takze rozmyslam aj ja len ci to nie je velmi dievcenske
@chovanova43
Nebojím sa, že mi odmietne prsnik, lebo umelá vyziva jej tak nechutí, ako prsniková:D, a neprikrmujem ju casto...
Kupujem si Bebu v krabici- tam su 2 sacky- kazdy vydrzi po otvoreni mesiac.... Zostane mi sice viac ako polovica sacku, ale to potom dám zjest násmu psíkovi.Tak sa to zuzitkuje...
S tým obliekaním to mám vzdy dilemu...
@sungirl777 teraz je už velký výber a sú sj pekné chlapčenské tskže s toho by som obavu velmi nemala
Ja davam ciapocku a su aj také dierkovane cize hlávka sa vetra
Prosim vas ako uspavate vase deticky ? Mi mame 2 mesiace a je to hrozne u nas zaspat..skusala som aj na rukach aj na mne aby lezala a tlapkam jej po zadocku aj na prsniku spinkala..nieaky cas toto vsetko zabralo ale teraz uz neviem ako obzera sa za vsetkym..aj nosic mame v tom zvykne niekedy zaspat ale ked ju prelozim z toho tak sa zobudi a place..
A dalsia otazka , vase deticky lubia lezat , spinkat v kociku a v aute ? 🤔nasa stale taky plac spusti kee je v kociku a v aute tiez..
V july cestujeme na dlhu cestu konecne na slovensko (z nemecka )cesta trva 10-12 hod. Samozrejme budeme casto stat koli malickej ale ale sa bojim ako to bude znasat..nechcem aby tolko plakala.. lebo ked aj place tak sa zvykne tak vynervacit ze je cervena a uz ledva vladze plakat, nevie sa tak lahko ukludnit😢
@12jarka13 my mame dva mesiace a zaspavanie vecer je tiez nic moc - niekedy na rukach, niekedy v postielke s tym ze hladkame po cele, niekedy drzi prst, ale proces uspavania trva niekedy aj hodinu. A v noci po napapani je to este horsie. Stastie ze nas Filipko cez den spinka aspon v kociku, v postielke ani za nic...
@12jarka13
@ivka2112
Ahojte,
My sme mali tak asi 2 tyzdnovu fazu, ked ani za svet nechcela spat vo svojej postielke, museli sme ju dat na vankus s perinkou / spravit jej take hniezdocko/ a spala medzi nami... tam jej to vobec nevadilo. Teraz spáva v perovej perinke /od P.Kiedroňovej/ normalne v postielke.
Ked mi zaspi na rukach, alebo pri prsniku, tak ju dam do rozlozenej perinky a potom ju zabalim a odnesiem do spalne.Alebo ju necham sa hrat s hrazdickou na rozlozenej perinke a ona sa mi unavi a potom ju len zbalim do perinky a odnesiem. A menim osvetlenie miestnosti, pred poslednym krmenim zhasnem a svieti len telka. Ked ju uspavam tak v skoro uplnej tme, nech nema ziadne podnety, spievam, hojdam a potom zanesiem a vysvetlujem, ze ideme spinkat, dobru noc...
Skuste si urobit nejaky uspavaci rituál, ponosit, potlapkat po zadku, zaspievat vzdy tu istu uspavanku, a potom jej oznamit ze uz ide spat. / treba si skontrolovat, ci nie je pokakana a ci je dost najedena/, po ritualoch je nekompromisne zaneste do postele a nechajte ju tam... polace si 10-15 minut a potom to vzda a zaspi. Niekedy tie deti len spekuluju....
Ja som to spravila po hodine uspavania s nasou a spala mi az do rana... Len jej treba oznamit tymi ritualmi ze je cas spat a trvat na svojom... Ono tie deti nie su hlupe...
Nasa spi v kociku ked sa hybe a cez den v potielke tak max 45 minut si zdriemne pomedzi krmenia...
Náš malý cez deň doma spí v kočíku(alebo na terase v kočíku) v postieľke úplne odmieta a večer zaspí v našej posteli,spinká s nami tak mi to večer vyhovuje, vždy má pri sebe mojkáčika do ruky šúcha si ho po tváričke pritláča a tak zaspinká. V postieľke je len keď kuká zvieratká hrazdičku.
Baby a ked si odsavate mlieko aj si zvyknete odlozit ? Pocula som ze sa zvyklo..ja som si teraz odsala cca 100 ml lebo mala nechcela 😢🤔nevoem preco to robi..
A nechcem ho vyliat ..rozmyslala som ze jej skusim dat cez flasku ale bojim sa ze potom bude odmietat prsnik
@12jarka13 cez fľašku nedávaj a odložiť môžeš myslím že 24hodin
@12jarka13 náš malý zaspáva sám.. uložím do postielky dám cumlík, mojkáčika prikryjem a potom už len vidím ako mu pomaly padajú oči a zaspí alebo sem tam pridržím mojkačika alebo cumlík.. pri staršom som to nepoznala.. a v kočíku spí rád hlavne cez deň vonku na terase a aj sedačku zvláda super máme na opierke na hlavu zavesenú hračku takže ju može počas jazdy sledovať ale väčšinou zaspí
ahojte, chcem sa opytat ci ma niektora z vas taky problem ze jej babatko nekaká ... moj drobcek nekaka sam uz viac ako jeden mesiac a som zufala,,,,, davame cipky aby sme mu pomohli .... a najviac ma mrzi ze nasa lekarka to vobec neriesi ....
@mamky2277
1. Plne dojcene babatko nemusi kakat tak casto ako prikrmovane alebo na UM, MM je tzv. bezzvyskove
2. Ak doteraz kakal pravidelne a bez pomoci, tak to si urcite zasluzi pozornost, no ale ak takto kaka od narodenia, aj tak. Moj manzel bol totiz ako male dieta operovany a bola mu odstranovana cast creva, nakolko tato nebola inervovana, neposuvala stolicu, hromadila sa tam a robila zapchy (vola sa to Hirschprungova choroba). Toto by bola prva vec, co by som chcela vylucit, da sa jednoducho ultrazvukom. Je pravdepodobne, ze u vas to ma daleko jednoduchsiu pricinu, ja som sa tohto vzdy bala. Drzim palce
@mamky2277 zmeniť lekára jednoznačne
@mamky2277
Deti krmene matersk.mliekom nemusia mat stolicu kazdy den, ale aspon raz za par dni by malo mat stolicu... Takže sám sa nevykaká vobec?
Moze to byt aj to co píse Leelu. Ak kaká len s vašou pomocou tak to asi nie je OK.
Moja mala je dojcena a kaka kazdy den niekedy ja 2 krat, ked jej dam umele tak ju s toho zapeká...
@mamky2277 určite to nie je ok ak nekaká, moji starší plne dojčený kakali tak raz za 4-5 dní, čo bolo ok, teraz Kubko kaká pravidelne denne tiež plne dojčený, ak sa náhodou jeden deň nevykaká, tak je nervózny a plačlivý. Ak to lekárka nerieši dobrovoľne, tak by som na tom nástojčila a ak stále nič tak zobrať kartu a dovi dopo. Zdravie bába je prvoradé. Držím palce
náš je plne dojčený a kaká aspoň 3x denne, ale vraj keď dojčené pár dní nekaká nie je problém.
snazim sa ho dojcit ale mam malo mlieka tak dokrmujem umelym .... vpodstate spapa viac umeleho........ creva by mali pracovat lebo prdká ... uz som sa snazila na vlastnu past objednat sa na gastro, no vsade sa caka 2 az 3 mesiace
Ahojte dalsia otazka😁pre tie ktore dojcite papate vsetko ? Alebo si davate velky pozor..ja som akurad dojedla orechovu tortu🤔dufam ze malickej nebude nic 🤔
Baby, ma niektory z vasich drobcekov splostenu hlavicku? Nas trosku ma na jednej strane a velmi ma to trapi. Ma dva mesiace. Myslite ze sa to da zvratit este? Uz sme objednani na fyzioterapiu. Cez den polohujeme v kociku, ale v noci sa otoci na tu ´”svoju” stranu a celu noc tak spinka. Otoceny na jeden bok nechce byt, takze len hlavicku cisto otacam.

Ako sa vám inak darý? My už trénujeme triafať do pusinky 🥰