icon

Marcovky 2019

qirfa
27. júl 2018

Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

sticker
ivka2112
4. júl 2019

Dievcata, my budeme mat helmicku😔

kathhii
4. júl 2019

Inak baby, deti vo veku 3m+ uź začinajú mať svoj rozum, a treba im začat určovať hranice, dokázu si už presadzovať svoje záujmy a niektoré dokážu rodičov prinútiť jazdiť v noci aj 2 h autom, TAK BACHA! Už teraz im treba ukazať, kto je šéf.
Pozor na vynucovacie prejavy dieťaťa
.-toto mám z českej knižky- písala ju rehabilitačná sestra s dlhoroćnou praxou.

skogena333
4. júl 2019

@kathhii tú knižku mám doma, ale nemám čas ju čítať.😅 ja osobne som proti metóde "nechaj, nech sa vyreve". Stačí si uvedomiť, že mimino môže mať "len" chlpok či vlas niekde na telicku z nás, čo ho svrbí a ako si má poradiť samo? Nech sa dospelí skúsia nepoškriabať, keď ich šteklí či svrbí. (To bol len príklad-nehovorím o truc-deťoch)

bobricek1979
4. júl 2019

@ivka2112 prečo ach jo🙁neboj to sa dá doporiadku

zuba1987
5. júl 2019

ak myslite Rozvijej se detatko od Kiedranovej, tak vychovne metody v tej knihe su podla mna dobra blbost... Z tej knizky praktizujem ako nosit drobca a ako cvicit a cca ci dobre fyzicky napreduje... ale napr. zavinovacku moj maly nikdy nemal, bala som sa SIDS... ani plakat ho nenechavam lebo by mi srdce rozpucilo...
ja mam knihu Psychologia pre milujucich rodicov a odkedy som ju precitala zije sa mi lahsie... netrapim sa tolko ci robim vsetko spravne, hlavne sa snazim s malinkym zžit, pocuvat jeho potreby no nezabudat obcas na seba... a ulahcit si zivot s nim. Babo aj do pol roka nevie manipulovat. Je tam pekne napisane preco babo place, ze ma potrebuje a musim to tu chvilku vydrzat. On je len okamih v mojom zivote zatial, ale ja som vsetko v jeho zivote.

zuba1987
Autor odpoveď zmazal
zuba1987
5. júl 2019

@skogena333 kocik som davno vzdala, tiez len obdivne sledujem kocikujuce maminy von oknom 😂
presne maly spal na mne mesiac cez den, v noci som sa snazila o postielku ... typu "nakoj.poloz.dieta sa zobudi" asi sto krat za sebou...ale raz som uz nad nim zaspavala pri kojeni po sediacky (aby som ho vedela prelozit) a lahla som si vedla neho... zobudila som sa po hodine a maly odfukoval... odvtedy spime spolu
kresielko mame ingenuity, tiez sleduje ako cikam (obcas pri tom spievam) aj v nom sleduje ako vesiam pradlo, pritom vrtim s ritu a spievam ... cista psychiatria.....
a uspavam ponovom na fitlopte (ked som to este netehotna raz videala u kamosky som si pomyslela ze jej sibe, ze to ja by som nikdy.. a o rok a pol neskor.. here we go 😂) aspon sa mi rit mozno dostane do velkosti a konzistencie spred tehu 😀

zuba1987
5. júl 2019

@skogena333 este k UM... je to skoda, lebo je to pracne a tak, ale zas to nie je kyanid ... ked baba nekoji preco by sa mala trapit,... moja mamina mala tazky cis.rez, dva tyzdne na infuzkach,... takze ja som vyrastla na UM a si myslim ze som fyzicky (svojho casu ... "BM", teda "Before Mišulko" akoto s muzom volame som cvicila crossfit a behala maratony) a relativne aj psychicky ok si myslim 😂

zuba1987
5. júl 2019

este som sa vas chcela spytat ... ms ste uz dostali?.. ja cca 3m po porode ale druha nejak nechodi... moze to byt asi nepravidelne vselijak pri kojeni, ci?

zuba1987
5. júl 2019

@ivka2112 to je na zlezanu hlavku? aj to ma vetraciky? ci dava sa pod to nejaka merino/bambusova ciapocka na odvod tepla?
drzime palce

skogena333
5. júl 2019

@zuba1987 😅

skogena333
5. júl 2019

@zuba1987 UM? ANO, otrasne veľa času a energie (a vody a penazi a sterilizovania) to stoji.😢 Prerevala som 2 mesiace kvoli tomu, ale spravila som pre kohenie aj nemozne...malo mlieka. A potom-1 (1.a posledna) navsteva svokry a aj to malo sa stratilo😕...

skogena333
5. júl 2019

@zuba1987 ja som pred tehu robila o.i. aj trenerku a trochu cvicila aj v tehu do 6.mesiaca. potom dlhe prechadzky-aj porod bych prechodila 😅. Mozno preto je nada mala taka aktivna a len na rukach a chodit s nou furt. Sme s manzelom na totalku uz.😑

zuba1987
Autor odpoveď zmazal
zuba1987
Autor odpoveď zmazal
zuba1987
5. júl 2019

@skogena333 ja kojim vdaka mojim rodicom...ked som prisla domov mamina mi denne posielala papat doobeda polievku a poobede prisli nachvilku, postrazili, pomojali prve vnucatko ... roznosili 😂
sestricky v porodnici mile ale pomoc nula bodov, az jedna asi na 3den. Mala som otrasny porod, ja so zimnicou a maly musel do tepla. V noci som ho nemala, tak som bojovala tiez trochu s kojenim... prve tyzdne som popri kojeni aj dokrmovala... robotyyyy s tym je hrozne moc...a to som bola aj na predporodnom kurze o dojceni, ale v porodnici som si vedela vybavit makovy prd co mam robit .. hold realita je ina...

a tiez sme s muzom na šalat 😂

zuba1987
5. júl 2019

este som sa vas chcela spytat, mate niekto u babatka na nozickach pedes addici (mtt pedes)?.. su to take nozky zahnute trochu do mesiacika, vznika to v maternici ked su nozky pritlacene pod rebrom a zahnu sa.
my s tym cvicime ako nam na rehab ukazali asi od 1m, aj nas naposledy ortoped pochvalil ze sa to zlepsilo... cvicim ako casto mi dovoli mrnus
mate s tym niekto skusenost ze sa to uplne vyrovnalo? lebo mi vravel ze ak to na buducej kontrole este nebude ok, dame dlažky na nozky... v mojej predstave hned vyskocilo to co mal forrest gump, ale snad to budu iba nejake bačkurky pevne ako muz tvrdi...
mali ste to niekto u mimi?

zuba1987
5. júl 2019

@schogena333 teda prvu noc po porode som ho nemala, potom uz hej... len som nevedela co a ako a prve co mi povedali ze mam zle prsia ze sa mi neprisaje... az ta jedna sestricka ze dobre mam a pomohla mi

skogena333
5. júl 2019

@zuba1987 Veru- aj tu sestričky milé, ale čo sa kojenia týka - pomôcť nevedeli / nemali moc záujem. Ani lekári - im je to jedno veď. ☹ Ja nemám žiaľ maminu ani nikoho, kto by mi s malou pomohol, takže tak ako mi bolo povedané - na vine je vypätie a stres - bude asi pravda. plus cisárky (zbytočný...) Super, že ti má kto pomôcť - to je na nezaplatenie!

micinka999
5. júl 2019

Baby ako dlho vaše bejby saje z prsníka? Posledne dni mi mala saje len asi 6-9 minut... A to dokopy z obidvoch... oci hlavu a uz nechce prsnik, Ani predtým nejdela extra dlho max. 13 minut.. Neviem ci to len preto ze je tak teplo... Naje sa a je spokojna sa smeje a normalka...mozno jej to stavi uvidime na poradni ale ta je az o 2 tyzdne

kathhii
5. júl 2019

@micinka999
Tak 10 minut, ako kedy... Niekdy viac.. Ak sa smeje a je spokojna, tak by to malo byt OK.

kathhii
5. júl 2019

@zuba1987
Nemyslela som od Kiedronovej knižku tam sa o vyplakani nic nepise... Iba o tom, že deti od 3m uz si snazia presadzovat svoju volu...
To bola knižka A dosť!

Treba pouzivat vlastny rozum a instinkt....
Ja som nasu napriklad nevedela naucit spat v postielke, no a skusili sme perovu perinku a nam to funguje doteraz, dokonca si ju pýta, spí v nej ovela lepsie.
Ono zo zaciatku bola v klasickej zavinovacke a ked som ju polozila z ruk do postielky tak sa okamzite zobudila, potom som zistila, ze ked ju polozim na normalny náš vankus / v tej tenkej perinke/ tak sa nezobudí a spí celú noc - lenze to som sa bála ze sa zadusi. Nakoniec som vyskusala perinku / pozicala mi ju svagrina- ona s nou mala dobre skusensti/ najprv som bola skepticka, ale po 3 dnoch dieta zacalo spavat vo svojej postielke.... No a postielku som odsunula co najdalej, nech ma nebudia mrnkoty, lebo ked sa otacala tak si zamrncala a spala dalej, len ja som bola zobudená...
Moja strasne reve, ked sa rano zobudi, tak ide zomriet od hladu, a dom ide spadnut, no ale musi vydrzat, najprv prebalim a potom jest, ucim ju trpezlivosti. a cez den ako zuri, ked ju prehadzujem z jedneho prsnika na druhy...zase jej vysvettlim, ze co idem robit...

Ked ju uspavam, tak ju nebachnem do postele a rev si, to nie, spravim vsetky ritualy, a ked je este nekludna, tak ju ukludnujem ale potom ked uz je taka kludnejsia tak odidem, ona si pomrnci a zaspi-revat ju nenecham, ale ona mi ani nereve, len mrnci, ako keby nemohla zaspat a je nervozna...
Treba ich ucit trpezlivosti, ale chvilu plakat mozu.

kathhii
5. júl 2019

Neviem, čim to je, ale ja mám fakt dobré dieťa- keď si tu sem tam precitam ake mate baby problémy, alebo ked pocuvam v rodine ake sme mali extremy. Mozno je to genetika, lebo ja som bola dobre dieta...Ale ja pri mojej stiham skoro vsetko, a to moj muz je stale v robote tak som na vsetko sama- na zaciatku to bolo tazke, ale po nejakych 10 týzdnoch uz mám aj také niečo ako voľný čas... a možem si vyložiť nohy.... no len ked zacne liezt tak zbohom pohoda...😃

zuba1987
5. júl 2019

@kathhii pisali tam nie o vyplakani ale o napr. o perinke.. to ze ho treba stiahnut ked place a na noc a tak... to som sa bala ja... a su tam aj rady o "vychove" ...myslim... ako nechat dieta hole na penovej podlozke potiahnutej foliou aby mu bolo chladno a chcelo zdvihnut hlavicku... a taka drsna mi ta kniha prisla...
kazda mama si musi najst vlastnu cestu, co funguje u mna nemusi u ineho a naopak... a kazdy ma aj inu povahu
ja ho plakat sameho nenechavam nikdy, ale tiez ked place ked ho prezliekam ( lebo sak najradsej by bol ostal holy) alebo prebalujem tak ako musi tu polminutu vydrzat, ale inak nikdy... mne to neda, mozno som mäkkýš, ale ja ho radsej vezmem do narucia.
ale on mrnci aj tak cely den... s prdikmi sa trapime furt... vsetky kvapky sveta sme skusali a nic nepomohlo, cvicili, masirovali, nahrievali, klbkovali... stale mrnci, puci sa kym neprdne

kathhii
5. júl 2019

@zuba1987
S vetrami sme mali aj my problemy, neboj, ono sa to zlepsi ked sa zacne viac hybat, aj teraz to vidim na nasej, ked ju boli brusko, tak si uz casto dokaze aj sama poradit, kope, krci nohy a potom prd a je dobre...Jedna naša pribuzna mala presne toto iste a dieta cely den na rukach, vyskusala vsetko-magistra v lekarni a nakoniec v 6. mesiacoch sa to zlepsilo...

kathhii
5. júl 2019

@zuba1987
Vtip je presne v tom, nájst na dieťa tie spravne triky, u kazdeho zabera nieco ine.
U nás na zdvihnutie hlavicky sa najlepsie osvedcil stekajúci zivý pes:D A na spanie ta perová perinka. Malú som nenechala holú cviciť, iba ked sa kupeme tak ju chvilu nechám a naozaj jej holej ide ten pohyb lepsie, len by som sa bala, ze mi prechladne... NApriklad aj ten Tigrík nebol zlý, ale momentalne si lepsie odgrgne ked ju chvilu nosim na Klokanka.

Inak ja som tiez balila na múmiu dieťa ked mi plakalo, a ukludnila sa paradne len som mala tiez strachy, ze je moc stiahnuta...

zuba1987
6. júl 2019

@kathhii no dufam ze to prejde tie prdiky cim skor...
nas zavinovacku neznasal uz v porodnici, spokojny bol az ked mohol sibrinkovat ruckami a zaspaval tak ze mal rucky pred sebou
my nosime na klokanka vacsinou .. rad pozoruje vsetko 😊

bobricek1979
6. júl 2019

Dievčatá máte to aj vy, že váš drobec už skúša na Vás. Moja keď ss vzdualim reve ako tur kstadtrifa prídem veľký úsmev sú dni keď dosliva nič neurobím no bohužiaľ pristúpila som na trošku drsnejšiu taktiku keď to začne robiť nevšímam si ju chodím z miestnosti doiestnosti vždy sa jej však ukážem na chvíľu no nepozerám na ňu. Neviem aby vedela že teda nespolupracujem nech si nervaci som tu a basta. Bolo to trápenie no myslím že zaberá vidí že teda nepovolím inak fakt neviem čo máme aj psa dom dvor treba sa starať takže sim k tou pristúpila trošku prísnejšie. Sefra mi porafila má dve deti tiež tsk skúšali trošku ak si ponervacia neva aspoň sa im lepšie roztahuju plucka. Niekto mi povedal že je treba vychovávať od troch rokov no ja som toho názoru že he treba už od ranného veku samozrejme tersz ma neberte dislovne dieťa si nijako nedobija pozornosť len plačom no fakt si treba svoje dieťa poznať a rozlíšiť prečo place. Ak je napapane orebalene nema hirucku nepuci sa predtym sa klzdbe hrali smialo tsk viem ze je to len skúška ci pribehnem a ja oribehbem ved som mama no zase uz nie vzdy treba ich pomalucky formovať

chovanova43
6. júl 2019

@zuba1987 ahááá ok malý mal 5.6 štyri mesiace sopliky už nemá tak mu dám

chovanova43
6. júl 2019

@bobricek1979 môj zase zaaacina vymýšľať nechce velmi cez deň spať v postieľke trvá to asi pol hodinu ale keď ho dám do postieľky a je nacapeny na cicke vtedy ak dve hodiny by spal, ale to je asi moja chyba lebo stále ráno si ho vezmem k sebe a spíme jedno spanie spolu robím asi chybu hm?