Marcovky 2019
Žienky, kočky, ktoré čakáme marcových zajkov, narciskov?

Tak ja už len 22 dní do termínu včera som bola 1x na poradni v nemocnici zatial všetko v poriadku
Dievcata, dnes mi uz vysadili magnezko uplne. A nas maly sa otocil halvickou dole 👏🏻
@ivka2112 v koľkom si
Dnes som bola prvýkrát na ozvy aj za porodnikom zatiaľ čakáme no magnezko betiem trošku sa mi horny tlak zvyšuje
@anitu aha no možno sa rozhodnú že pôjdeš rodiť ja som dnes bola za porodnikom všetko oki placenta akurát dozrueva ale vraj na ten týždeň je to normal
@bobricek1979 33tt+3
@ivka2112 tak skoro? Ja som 36a ešte betiem ale tak teraz kôli tomu tlaku aby náhodou nestupal
@bobricek1979 tak to chapem, ja mam tlak ok, tak asi preto. Ale vraj beru zeny aj do porodu velakrat a je to v poriadku
@bobricek1979 ja mam tlak v poriadku. Niekedy pulz vyskočí a to len prejdem 3metre.v poradni som mala 125.ale to len fakt občas. Mne usg veľmi nerobia. 2x pozreli prietoky a moja dr minulý týždeň spravila usg. Malá mala vtedy 3020.gramov.Dnes si dám aj ja len 2x magnezko. Ale keď chodím ma boli podbruško a mam pocit ze mala vypadne 😁
@anitu veď to je fajn že je tlak oki. Malá ti pekne priberá neboj za chvíľu nám vypadnú😍
@ivka2112 ale hej aj mi dr vravel
Ahojte dievcata.. dnes som bola v poradni po 3tyzdnoch. Naposledy 17.1. A dost som sklamana. Vobec nic mi nerobili, iba mi vypisal papiere do socialnej poistovne na matersku, odmeral tlak a odvazil. Dufala som ze aspon pozrie na malu kolko vazi a ci je vsetko ok. Naposledy mala 1500g ale to este v januari.. povedal mi ze nabuduce pasy aj vysetrenia, ale to bude az 27.2. ☹ termin mam 21.3.
@pipinulkaa v koľkom si? V 36sa robia normál prietoky
@pipinulkaa niic si z toho nerob ja som v 35tt a v piatok som sa dozvedela konecne pohlavie :D vahu dlzku neviem doteraz a tiez ma nechcel sonovať len pozrel krcok a klasika tlak,vaha moč a tiez idem 20.2. idem na to sono a potom sa uvidi ze co este bude .a termin mam 19 marec
baby, mne lekárka naopak zvýšila dávku magnezka. Malo by sa vysadiť postupne do pôrodu? Pred vyše mesiacom vravela, ze ho nemusím brat vôbec, ak nemám ťažkosti, ja som si ho ale nasadila, lebo mi začalo dosť tvrdnut brucho a teraz na poslednej poradni mi zvýšila dávku na 3denne.
@dadikvk1 Ja som mala male deti (2800 a 3100g), tak 50ku oblecko som využila, dokonca mi naši boli dokupovat take tie úplne drobne bodycka pre novorodeniatka. Teraz som to už ale asi aj s malými veľkosťami prehnala, musím popozerať cez víkend, už ani neviem, čo vlastne mám nakúpené, skreckujem už niekoľko mesiacov. Cez víkend sa chystám prať, tak uvidíme 😄.
@tinka1003 no moj dr povedal ze to by nemal byt problém
Baby a mám dilemu - neviem sa rozhodnúť kam ísť rodiť. Prve deti som porodila v BA (Antolská a Koch), teraz sme sa presťahovali do Prešova, kde sú dve možnosti, ale na obe som počula milión negatív. Ešte uvažujem nad Košicami (Sacou), len sa bojím vzdialenosti, cesta za ideálnych podmienok trvá 40 minút. Väčšinou pôrody trvajú dlho, ale som tretorodicka, tak môže daň to zvrhnúť. Čo myslite?
@tinka1003 Prešov ee ešte máš Bardejov to je bližšie a pôrodnica perfekt aj s dr vraj
ahojte, som prvorodicka tak neviem... povedali nam, ze mozme mat deticky vo vlastnom obleceni v porodnici... budem tam 4-5 dni podla toho ci pridem doobeda prvy den... kolko toho mam brat?... staci 1x body a overalcek na den?.. ci viac? ked vezmem 5body, 5overalov, rukavicky a dvoje ciapocky, deku a plienky latkove i pampersky.. plus nam kazali flasku, dudel, odsavacku a krem na ritku... co este?... pupcok mame osetrovat az doma repikom, ziadnym liehom... bude to stacit?... muz mi vravi ze nech nebalim lodny kufor, vie mi cokolvek hned doviest.
este mam jednu otazku.. aky je rozdiel medzi overalom a dupackami? ja som myslela ze to je to iste... a tu pisal niekto ze oblieka overal a dupacky na cestu domov... ja podla pocasia v strede marca moze byt vselijak... dam body, overalcek, taky zatepleny hruby overal hunaty a na to deku, nechcem vo fusaku rezat tie otvory do sedacky..auto vykurime a cesta trva asi 15min.
@zuba1987 ahoj overal je taký hrubší a na celé telo a dupačky tak na nozky cez ramienka napr. Na foto
@bobricek1979 aha dakujem 🌷🌷... lebo ja mam vsetko tenucke dupacky aj s rukavikmi a na jednych su take zaklapacky na rucicky proti poskriabaniu.. a to hrube mam iba jedno zatial.
@zuba1987 áno sú rôzne a sú aj také pyžamká to všetko sú dupačky overaliky sú aj dupačkove ale sú tenke potom tie hrubšie a obyč... dupačky ako na tej foto. Ja mám toho tiež dosť no teraz potrebujeme tie najmensie
@bobricek1979 34+0 🙂 ale aj tak ved o tri tyzdne to uz bude 37tt ☹ dufala som ze malicku aspon pozrie ci je ok. Dufam ze nie je otocena priecne lebo mna neskutocne kope iba na pravej strane fo boku. Uz sa s muzom smejeme ze sa prekope vonku 😀
@zuba1987 ja som natom presne ako ty 🙂 mam len tenke veci nakupene ci body a nohavice/polodupačky alebo tie overaly na spanie a mam kupeny taky overal na presun z porodnice ako davala pani fotku ..tiez nemam predstavu ake bude pocasie a ci bude treba aj doma vrstvit aj ked u nas je neskutocne teplo tak si myslim ze male sa bude vyzliekat aj same :D
Ja som taka chora😷zajtra presne 35tt..a na 90%antibiotika
@pipinulkaa a to nemáš v knižke zaznacene? Alebo ti nepovedal? Také by mal
Baby ake overaly na presun z nemocnice mate? A kde ste kupovali?dakujem

@bobricek1979 v sobotu som 37+0.dufam nie pečeňové testy sa zvyšujú. Tak môžem zabudnúť na pondelok že sa ide domov.