icon

Nádejné októbrovky 2013

lucinka1104
22. jan 2013

Ahojky som len 8 DPO ale vyzerá to tak, že by sa konečne mohlo podariť:🙂))

donna11
12. feb 2013

@anika142 ..ved toto!!..prave som si trosku poplakala, neviem ako ty, ale barskedy ma chyti plac!!..par clankov som precitala a dost vela zien mava pri tehu zvyseny tento hormon, tak hadam to bude dobre..tiez sa velmi bojim po tom mikropotrate, vsetko sledujem, cize ta plne chapem..
..dr mi odporucila ladeevita na tri mesiace, ze su tam kompletne vsetky vitaminy, co treba..tak uvidime..tebe okrem utrogestanu nieco dali?

martinazvo
12. feb 2013

@evinkaaa to je pravda, dakujem... vsetko zle je na nieco dobre, ktovie mozno aj pre tu PN-ku sa zadarilo, v praci mam stresu viac ako dost... a mozno to spravim tak ze pojdem naspat az ked uz budem mat tehu knizku, najblizsie 2 tyzdne som este urcite doma... ked sa dnes obvodna dozvedela ze som tehotna, tak povedala ze sa nemam ponahlat 😀

anika142
12. feb 2013

@donna11 ja beriem prenatal vitaminy ale to zu od septembra, tiez je to komplex vitaminov pre tehulky aj buduce mamicky.

nomxxx
12. feb 2013

@donna11 ja sa liečim na poruchu štítnej žľazy, beriem lieky denne, takže píšem z vlastnej skúsenosti...ak Ti môžem poradiť opýtaj sa svojej doktorky ktorej endokrinologičke to poslala a rovno sa tam choď spýtať, čo si o tom endokrinológ myslí, minimálne Ťa ukľudní. Neviem odkiaľ si, ale u nás je riadna tlačenka, napr. ja som objednaná až na apríl. Ale keď som išla na umelé, tak som si rovno išla dať zobrať krv na endokrinológiu, či mi budú hodnoty stačiť aj pre bábätko, a ak nie, tak ma berie mimo poradovník, aby mi to lepšie nastavila 🙂 Nie je to nič strašné, veľa žien má počas tehotenstva tie hodnoty rozhádzané, a majú minimálne dávky iba na ten čas tehotenstva, takže v kľude 🙂 🙂 držím palce 🙂

donna11
12. feb 2013

@nomxxx dakujem za povzbudenie.. 🙂 ..sestricka ma upokojovala, ze to nie je nic vazne a ze dr to posle dalej, cize urcite by ma hned volala, keby to bolo zle..ja som mala stitku vzdy ok, ale viem, ze mama aj babka s nou maju problem..nechcem lekarku otravovat s tym, komu poslala vysledky, uz som par veci o tom precitala a som kludnejsia..proste pockam, ako sa dr vyjadri a nebudem nato mysliet.. 🙂

kacicqa
12. feb 2013

@donna11 objednaj sa samau k endorkinologovi, cim skor tym lepsie..ked si zaplatish za vysetrenie tak oni ta radi vezmu aj hned, fkcia stitky sa riadne meni pri tehu. Ja liecim hypo uz zopar rokov, v dec som bola na kontrolu, vsetko bolo ok, a v jan. ked som zistila, ze som tehu som hned utekala a vysledky uz boli zle, cize hned mi museli zvysovat davku...drobizg uz tak od 5-6 tyzdna potrebuje tvoje hormony stitky, takze neodkladaj...

evinkaaa
12. feb 2013

@anika142
@donna11 - no veru, ten sacok nemusi byt zly. Ved to iba pre istotu. Ja som tiez este nastastie nezvracala a ani by som nemusela. Ja som zvracanie vzdy velmi tazko znasala. Neviem, pre mna to bolo vzdy strasne tragicke. Ach jaj...nemuselo by to prist.
Ja tiez beriem utrogestan (u nas sa to vola utrogest a potom beriem este dvojo tabletiek - to beriem od dna transferu) a mam to este stale brat. Mozno buduci tyzden na kontrole mi povie, ze uz nemusim tie dve ostatne, ale iba utrogest. Kamoska mi vravela, ze ten musela brat prve tri mesiace. Tak sa necham prekvapit.

@martinazvo - presne tak. Len sa nenahli, ked mas v praci stres. To ti nepadne dobre a ani drobculkovi.

@donna11 - aj ja beriem tabletky na stitnu zlazu a mam ich brat aj nadalej, kedze vysledky stitnej zlaze sa vedia v tehotenstve dost zmenit. Cize sa to musi stale kontrolovat. Aspon mne tak bolo povedane od dvoch lekarov.
Ale neboj sa a nerob si zbytocne paniku. Vsetko bude fajn. To s tym placom velmi dobre poznam. U mna to uz nastastie zmizlo, ale ked som si pichala hormony, to bolo hrozne. Plakala som pre kazdu malickost, co uz bolo fakt smiesne. Ale manzel to chapal a bral tak, ze to su proste vedlajsie ucinky a je to uplne normalne.

anika142
12. feb 2013

@evinkaaa ja som brala este estrimax ale to som uz musela vysadit, a utrogestan pri umelom sa berie do 12 tt pokial ja viem.

donna11
12. feb 2013

@kacicqa
@evinkaaa baby dakujem za kazdu radu..nechcem zbytocne stresovat, to by som si asi este viac pohorsila..svoju dr uz dobre poznam a viem, ze keby tie hodnoty su zle, tak ma ihned vola a posiela na endokrinologiu..drzte palce, nech to dobre dopadne.. 🙂

evinkaaa
12. feb 2013

@anika142 - no 12tt by bol treti mesiac. Ci zle ratam? Tak mne povedali na klinike, ze sa berie. Ale mozno je to fakt individualne aj od pripadu. Ktovie..... V kazdom pripade ho budeme brat tak dlho, ako nam povedia. No nie?
A mozem sa spytat ako ho ty beries? Normalne prehltnes a zapijes alebo vaginalne? Lebo su dva sposoby......

@donna11 - nemusis za nic dakovat. Ved to urcite bude este caste, ze niektora z nas zrazu chyti paniku a strach z niecoho, ked sa jej nieco nebude zdat. Ale ked je podpora od ostatnych a ich skusenosti, tak sa to berie hned lahsie. A je velmi dolezite, ze svojej doky doverujes. To je hlavne a bat sa nemusis.

anika142
12. feb 2013

@evinkaaa beriem ho vaginalne, je to sice otravnejsie ale vraj ucinejsie a ake mas davky ty? ja mam 3x2tabl. Mne este nepovedali presne dokedy ho budem brat, ja som to len po forach citala ze tak to zienky beru. Ale ano cely prvy trimester to je.

evinkaaa
12. feb 2013

@anika142 - ano, aj ja ho beriem vaginalne. Je to fakt otravne a take blbe. Ale co uz, to je malina oproti tomu, co sme si uz "odskakali", no nie? Ano, ja tiez beriem 3x2tabletky.

martinazvo
12. feb 2013

@evinkaaa
@anika142 co ja viem, berie sa v tehu uz LEN vaginalne, ja mam 3x 2 tabletky a berie sa to do konca 12tt. Potom je uz vyvinuta a plne funkcna placenta a produkciu progesteronu plne prebera ona 😉

anika142
12. feb 2013

@martinazvo
@evinkaaa
sak to co by sme nespravili pre svojho drobca v brusku. Otrava ale co uz. Ved potrebuju z niecoho papat.
Ja som zvedava ako na to zareaguje moj gynekolog, lebo zatial chodim len do centra. Ci bude ochotny predpisovat lieky. Ale dufam hej ked to mam z centra nariadene. Ja este k tomu si picham fraxiparin ale uz som sa s tym zmierila, aj ked niekedy zabudam a len mi manzel pripomina alebo rovno donesie.

anika142
12. feb 2013

@evinkaaa
@martinazvo
ja sa bojim ze tym vkladanim utrogestanu si nieco zanesiem dovnutra, aj ked dodrzujem hygienu atd. ale aj tak sa toho bojim. 3x za den do seba nieco pchat, neviem ci sa tomu da vyhnut vobec aj ked ma clovek umyte ruky. Alebo je to len moj nejaky blog ze sa furt bojim ze sa daco stane.

evinkaaa
12. feb 2013

@anika142 - a preco by nebol tvoj gyn ochotny predpisat lieky? Mas nejake negativne skusenosti s nim?
Ja si akurat hladam nejakeho noveho gyn, kedze v klinike mi povedali, ze sa mam svojho spytat, odkedy preberie on kontroly a podla toho sa zariadia na klinike. Ale kedze moj gyn doky je uz starsi a pojde kazdu chvilu na dochodok, tak chcem si najst noveho. Nechcem pol tehotenstva k nemu a potom pol k nejakemu inemu. Mozno to je blbe, ale ja mam taky pocit. Takze hladam a hladam a neviem si vybrat 😀
A preco si musis pichat fraxiparin? To naco je?

poppy28
12. feb 2013

baby ahojte tak uz sa tu pridavam ku vam 😉 tesim ze to budeme prezivat vsetko spolocne 🙂

poppy28
12. feb 2013

@anika142 anika uz si zmen zo snazi sa na caka babatko 😀

evinkaaa
12. feb 2013

@poppy28 - srdecne ti blahozelam. Aj ja sa tesim, ako si tu budeme vselico pisat a vymienat skusenosti, davat rady a tipy. 🙂

aska
12. feb 2013

@nomxxx tak zajtra skus inu znacku mne ukazalo dobre na tych co sikas priamo ten mamatest taky ruzovy vyskusaj🙂 a daj vediet hlavne hned 🙂 drzim palce ale podla mna to tam je aj slabunka ciarka sa rata 🙂

poppy28
12. feb 2013

@evinkaaa dakujem dobre ze je aj takato tema 🙂ty citis uznieco? ja nemam asi ziadne priznaky len zaludok sem tam taky na vode ale to asi ten utrogestan to som mala aj predtym

qwen
12. feb 2013

Ak máte niektorá záujem o súkromnú skupinu, dajte mi vedieť 🙂 niektoré radšej si píšu v súkromnej ako verejne.

evinkaaa
12. feb 2013

@poppy28 - ano, aj ja som rada, ze je taketo forum a mozeme o vselicom pokecat.
Nie, ja necitim nic. No teda ak myslis take tie "priznaky" - bolia ma prsia, ked rano vstanem a to niekedy dost, mam chut viac na slane, musim chodit stale cikat 😀 ale inak sa citim zatial normalne. Nespozorovala som zatial nic.

evinkaaa
12. feb 2013

@qwen - ty si uz zalozila sukromnu temu alebo sa len pytas a potom by sme zalozili?

poppy28
12. feb 2013

@evinkaaa ja mam asi len tie prsia sem tam citim bolest som zvedava kedy zacne to obdobie nevolnosti 🙂

evinkaaa
12. feb 2013

@poppy28 - ale vies co, nevolnost ani mat nemusis. Ja mam dost kamosiek, co nemali ziadne nevolnosti pocas tehu. Takze to nieje ziadne pravidlo. 😉

poppy28
12. feb 2013

@evinkaaa ano viem bola by som radsej v tej skupine co nemaju 😀

evinkaaa
12. feb 2013

@poppy28 - aj ja 😀 😀 😀

anika142
12. feb 2013

@poppy28 hej zmenim ale az ked mi potvrdia srdiecko. pocuj dnes tam bola koordinatorka v centre? neviem sa jej dovolat.

anika142
12. feb 2013

@poppy28 a vitaj v tejto teme