Nádejné septembrovky 2013
Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂
Ahojte baby Krasne sviatky vsetkym hlavne vela vela zdravicka a usmevom s drobcami🙂 Do Noveho Roka kopu lasky, stastia a zdravicka a nech Vam\Nam robia iba radost.
Ahojte, dávno som tu nebola 😉 ako sa majú detičky a mamičky ?? My sme prestali kojiť, myslím, že 15mes.stačilo 🙂 Tri týždne konečne prespíme aj noc 🙂 🙂 KONECNE 😉 😉 Sviatky sme prežili v pohode. Stromček zatiaľ stojí, aj ked každý deň je nejaký ten pokus ho zhodiť 🙂 🙂 Najviac sme sa potešili kresliacej tabuľke, nákladiaku a hovoriacej lopte.... a vy ako????
@maminab ahoj, to ste pekne vydrzali kojenie,my do roka-aj to bolo viacmenej odstrekovanie 😕 tak mate krasne noci, joooj zavidim v dobrom. My sa budime aj 5x za noc. presne na 15mesiac nam malicka zacala chodit tak uz teraz lietame ako sarkan z izby do izby milion krat za den 😀 na stedry den resp. noc sme boli v nemocnici s teplotou nad 40, siesta choroba to bola, tak sme mali take..no onicom sviatky. Takze my sme sa potesili vyzdraveniu.
@maminab jaj super gratlujem ze si tolko vydrzala. My sme bez mlieka uplne a aj tak neprespime je tak od 2-6x hore vacsinou od tej 3 uz je medzi nami lebo sa mi uz nechce ju prenasa ta aj tak tam vrieska a budi starsiu. Ale raz aj to prejde krasne chodime blaboceme rozumie vsetko sem tam aj cikame na nocnik. Akurat nam idu ocaky tak si uzivame. Nam darceky nic nehovoria 😉 u nas zacina platit co je Anetkine je moje a co je moje je iba moje snazim sa tomu predchadzat ale co narobim hold je mladsia musi sa naucit ziskat si to. Najradsej je ked je starsia v skolke a moze sa hrat sama uplne vidno ako si to uziva ze tu je zrazu klud a mozem sa venovat iba jej. V pondelok nas caka poradna tak som zvedava ako dopadneme
@marseillka gratulujem k chodeniu s tou chorobou ma to mrzi starsia to mala chudiatko ale uz mate za tym jedine pozitivum ze uz to viac nebudete mat. 😉
@marseillka tak to ste nemali pekné sviatky ☹ hlavne, že ste už zdravé 🙂 gratulujem k chodeniu 😉 😉
@nika1985 tak my sme ešte ani nočník nekúpili, je to chlapec POHODLNy 🙂 🙂 Ste teda šikulky 😉 😉
Hrať sa malý sám teda vôbec nevie ☹ ☹ každý deň čakáme na staršiu dcéru, ked príde zo školy.....potom je fajn 🙂 🙂 Na budúci týždeň ide na lyžiarsky, tak to bude dlhýýý týždeň 😒 😒
@maminab tak mozno keby ze mame vacsi rozdiel ze by jej starsia hracky nebrala a nechala ju vyhrat sa by to slo ale takto jej zoberie vsetko na co len ukaze ale aj tak su zlate. Ako ju komanduje niekedy je to sranda no ked sme vonku odhodlane ist jedny smerom konecne a starsia zakrici Anetka otoc sa a chod dole je po srande lebo ta ju na slovo posluchne a potom i utekaju kazda inym smerom 😠 neboj tyzden prejde rychlo ja ked sme same dam ju do stolicky ked treba nieco dam jej tie drevenne vkladacky a ona bud rozhadzuje alebo si uklada aspon chvilku inak je nonstop v pohybe neviem co to mame za dieta ako rano otvori oci uz stoji a zas si sadne alebo lahne az na obed ked ide spat stale iba uteka.
Ahojte kocky, tak my sme vydrzali kojit/odsavat do 16 mes. a mala sa na to potom (po vianociach) vykaslala,takze 2 tyz. mam pokoj,ale este stale ma to napada a chyba mi to 😒 ale zvyknem si... Od februara nastupuje mala do jasliciek takze mam hrozu ako to bude prebiehat no snad dobre... Obe babizne sa pravidelne hadaju koli hrackam,mala je spokojnejsia,ked je starsia v skole,no musi si zvykat,ze nie vsetko je jej 😅 Ja nastupujem od marca do prace,na jednu stranu sa tesim,na druhu to bude ale poriadny zahul vsetko sklbit a este aj domacnost do toho... Cele sviatky sme stravili aj na SK aj v CZ,takze bolo fajn,nic som nerobila 😀 len zrala 😅
A co u vas nocniky? u nas 0 bodov mala ho uvidi a uteka na opacnu stranu s krikom,takze zatial to nechavam tak...
@nika1985 @maminab @marseillka
@saska.t ahoj, aj mne obcas chyba to kojenie v noci, takto musim utekat robit flasu, je to nepohodlne a po druhe bolo to fajn...no ale tak na druhej strane to odstrekovanie mi vobec nechyba 😀 my nocnik momentalne mame ako hracku, sadnut ani nahodou ani omylom, chcem skusit ale rev riaden spusti tak to nechavam ako ty...este maju cas 😉
@saska.t u nas je to z nocnikom tak ze ju vobec nenudim ani som nemala v plane ho este vytahovat ale zbadala starsiu raz ako cika do neho a sem tam ked ju napadne sa vypyta bucha na dvere a stahuje si dole body uz sa jej par krat aj podarilo ale nerobim to nasilne alebo tak ze pod ked ju samu napadne tak ju dam ked niekedy je to 2x za den inokedy si cely den nespomenie ja som to mala na plane riesit az akosa otepli ale ked si slecna zmyslela. Alebo ked vidi zmensovatko na wc/cko tak si to tam uz uklada a dava dole. Uvidime dokedy jej to vydrzi. Ale vsimla som si ze vie kedy cika a kaka vzdy si bud chyti plienku alebo ked sa pokaka zoberie si novu a bud krici ze kaka alebo ked ju vystihnem poviem lazkaj si a caka kym ju prebalim. My sme vcera vracali neviem ci to moze byt z tych ocnych alebo co ale 2x za poobedie a raz v noci plus o pol noci som aj ja isla dneska sme boli separe tatino zo starsou prec a my dve sme sa motkali dufam,ze dneska sa uz vyspime a bude ok uz ja vyvar spapala.v pondelok mame poradnu ale asi zrusim ockovanie ked je takto na tom 😒
no baby, my dnes poradna, nic moc, pribrali sme len 50g cize pediater uz hrozil infuziami, kedze nemame ani 8kg...no ide nam treti zub-vrchny a plus sme my rodicia chrchlavi a ona s nami tak jej menej chuti jest. 😒
@marseillka fu tak to je dost malo a vysku ma aku? My mame od 9 mesiaca pribrali iba pol kila ale ma dost 11kg a 83cm.
@nika1985 tak vyskovo je ok, ma 74cm vraj to je akurat kedze ja a moja cast rodiny ma cca 160cm vsetky zeny. Len ta vaha no...ale je ziva, neobsedi, beha ako sarkan a kaka aj 3x denne niekedy takze papa obstojne si myslim.
@marseillka
My sme na tom podobne Peti. Nemáme ani 9kg a to sme chlapec. Poradňu 27.1. Ja by som ho na infuzky nedala..iba keby nič nejedol s nepil..a ešte keď jej ide zub..vtedy ani my nejeme.
@marseillka pokila ti papa a pije plus kaka a vsetko je zdravucka tak podla mna netreba nic riesit mi sme s tymto bojovali pri prvej ma 3,5roka a ma 13kg proste niektore deti maju ine spalovanie. Ak by nepapala tak je to ine. Ved vsetky deti nemozu ist podla tabulky
@marseillka malo pribrala,ale pribera a to je podstatne! My sme tiez drobni,maly ma okolo 9kg. Porodna vaha 3.600..... Mm je tiez drobec,tak je po nom... 😉 . myslim si,ze oni vela nabehaju a vela kakaju.. My tiez denne aj 3x. 🙂 😉
@dobromila1111 ja ju nechcem dat na infuzky...ja sama som mala 10kg ked som mala az 3roky. A teda som doteraz taky pavuk ze brucho velke a lytka, ruky stihle ako sparatko. Ved to presne, keby nic nejedla nepoviem, ale kazdy den polku alebo cele ovocie, jogurt, vyzivka, pecivo casto ma, zeleninu tiez, obedy a vecere vzdy aspon 100g zje, v noci aj 600ml mlieka. Ked ma dobre dni a chuti jej tak zje dvakrat tolko.
@marseillka jasne vykasli sa na tabulky,podstatne je, ci je dieta zive,papa,ako sa sprava atd.. ak je to zive vesele dieta nemas co riesit,my tiez nemame ani 9 kg a to mam z vas najstarsie dieta a zozerie aj Krista a tiez aj vybeha aj vykaka-neriesim,podstatne je ze je spokojna 😉
@marseillka
Mozno by si Peti to mliecko lem mohla obmedzit. Aspon u nas to bolo tak,ze sa nadrulal po nociach mlieka a potom cez den nechcel papat. My papame rano a vecer mlieko, Asi 350ml max.
@dobromila1111 no ja som skusala dat len 1x v noci a menej, a dopadlo to tak, ze spala z celej noci 3hodiny dokopy a ten rev...no hladna bola...
Ked som odstavovala malehonod nocneho jedenia,tak tiez reval. No cim dalej,tym menej. A to sme sa zaroven ucili spat v postielke. Vsetko je ale o presvedceni maminy. Ked si presvedcenavo tom,ze je hladna,tak jej v noci mliecko das ;)
@marseillka
@dobromila1111 ano ciastocne mas pravdu, keby nepila tolko v noci, cez den by zjedla viac. Lenze je jedno co spapa ci mlieko ci jedlo, ide o to, ze ona malo pribera aj z mlieka. Proste to spali asi hned. A teraz to je aj koli zubom, cely vrch ma strasne spuchnuty, naliaty, v noci cumlik dobre ze nezje a na tony zje salatove uhorky a vsetko take co jej robi dobre na dasna.
@marseillka
Mas pravdu Peti, z mliecka sa tak nepribera..preto aj nas dr tak skoro tlacila do prikrmov ;)
@dobromila1111 my sme zas mali uz asi 5mesiacov prikaz, davat mlieko vzdy ked pyta aby sa jej ta vaha dvihla ked normal jedlo zje pomenej. Takze si vyber 😉 zatial to nechavam na intuiciu
baby mi nemliekujem vobec nemozme ani nic co sa len pohne okolo mlieka sice mame 11kg ale to od 9-8mesiaca papa beha smeje sa keby bola hladna spoznala by som to oni to teraz tie deti vybehaju ja by som sa vobec nestresovala pokial na nich nebadate nieco proste maju to tak aj nasa starsia taka bola nejedla iba minimalne aj doteraz raz som sa nahnevala a komplet jej dala porobit vsetky testy ci s nou nieco nieje vsetko ok tak mam klud. keby mala tazkosti ona si sice uz povie ale babo by sa tiez prejavilo ako nasa stale plakala, mala koliky a ved to poznate. Takze ked su kludne budte aj vy. Ja akurat beham po uradoch vysetreniach vo februari nas zas caka gastro ta ked vidi biely plast uz vresti. 😒
@nika1985 ja malu na gastro idem objednat bo sme zufali z nej uz nevieme co s nou, stale je to horsie a noci su cista katastrofa. Dni na figu prereve a premrnci skoro cely den. Tak drzme si palce
@marseillka ako ste dopadli na gastre preco vlastne?
@nika1985 nakoniec sme neboli, myslim ze vsetko to sposobuju zuby. Pre zmenu sa zacala vyhadzovat na chrbatiku- tak dalsia dilema.
Baby, uz mate za sebou mmr ockovanie? Ako ste ho zniesli? Dakujem
@dobromila1111 nemame a nebudeme mat 😁

@12smile12 asi si v zlej teme nase baby uz maju vyse roka🙂