icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

dobromila1111
25. jan 2015

Dakujem saska.t. 🙂 a ostatne baby?

nika1985
25. jan 2015

nemame ale caka nas to mali sme mat tuto poradnu ale mala sa mi nezdala tak sme odlozili ze do 18mes. mame cas uvidime ako bude keby aj nedame ja by som bola za

maminab
29. jan 2015

@dobromila1111 boli sme na mmr v decembri, takže to máme za sebou 🙂 🙂 toto očkovanie prebehlo najhladšie 🙂 🙂 žiadný veľký plač 🙂 žiadne teploty 😉

dobromila1111
29. jan 2015

Super, ďakujem @maminab 🙂

beruska1311
29. jan 2015

@dobromila1111 My sme boli pred mesiacom a v pohode, ziadma reakcia.

dobromila1111
29. jan 2015

Dakujem aj tebe @beruska1311🙂

marseillka
29. jan 2015

@dobromila1111 tu vo fr. nie je toto ockovanie takze neporadim 😉

dobromila1111
29. jan 2015

@marseillka mas o starost menej ;)

saska.t
29. jan 2015

@marseillka fakt nie?,tam sa neockuje proti mumpsu,osypkam a rubeole? To sa divim....

marseillka
30. jan 2015

@saska.t nie je to zakonne ockovanie,som sa zle vyjadrila. ostatne rovnako ako na svk okrem tejto. Teda tu sa tie povinne davaju na viac krat nie naraz ako na svk koli reakciam.

saska.t
30. jan 2015

@marseillka Fr. ma povinne ockovanie? Som myslela,ze je dobrovolne....

marseillka
30. jan 2015

@saska.t ano su tu aj povinne. vsetky ako na svk okrem mmk.

marseillka
30. jan 2015

@saska.t pozrela som malej ockovaciu knizku bo mi to nedalo a fakt sme to mali,po novom je to zakonne ale ockovana bola uz v roku spolu s inou vakcinou. Cize povinne je tu urcite vsetko. 🙂

kiki75
2. mar 2015

Ahoj te, davno som tu nebola.... 😉vidim ze sa tu bavite o ockovani mmr.... mate to uz asi za sebou okrem sasky... Mali ste, teda vas deti 🙂 nejake neziaduce ucinky akebo reakcie? Dcerka uz bude mat 18 mesiacov, ale stale sme to nedostali, furt mala nieco ked asme mali ist na ockovanie, uz sme to 2x odlozili, teraz je zdrava uz mesiac, takze bud. Tyzden sa chystame.... Citala som ze sa to musi dat medzi 15. A 18. Mesiacom, ale co ked sa to poda neskor? Neviete o tom? Nenasla som blizsie vysvetlenie nikde.... Inac u nas nic nove, spanok stale zly, papanie nic moc.... Do toho obdobie vzdoru... 😀

nika1985
3. mar 2015

@kiki75 Ahoj ani my este nemame a ani tak skoro nebudeme mat tocime si tu choroby neskutocne dlho tusim od novembra jedine keby bol klud boli sviatky. Volala som doktorke ze co s tym a ze nic sa nestane je to nemusi byt pravidlo ze dovtedy zas nie ani o rok to predlzovat ale hned ako to pojde aby sme prisli. Nasa ma tiez obdobie nespala uz ani nepamatam zacala sa mi hadzat za vsetko a pre vsetko uz aj v obchode tak si uzivam vylezie na stol a tancuje tam ze mama aha nervy mam neskutocne uz som skusala hocico starsia bola teda cert ale az takyto vymyselnik nebola a zaberalo na nu aspon nieco na tohto nezbednika krpateho nic. Raz sa mi zabije uz padla zo schodov, zo stola proste nestiham za nou ked pride muz domov postavi sa pri dvere a zvestuje mu kde vsade padla taha ho po byte a hovori tu hapala keby to aspon neurobi znova ale otrasie sa a lezie zas ☹ jaj musime vydrzat utesujem sa tym ze to nebude vecne len dufam,ze sa to uz nezhorsi.

kiki75
3. mar 2015

🙂 moja Anicka je anjelik oproti tomuto co pises
@nika1985 ....ona ma celkom poslucha, my mame problem akurat so spankom v noci a s papanim..... Velmi malo papa, ale je ptavda ze este stale ju kojim, takze nic moc....niekedy zje mi len par lyziciek, neiekedy viac, ale malo dokopy.... Ale kvoli tomu sa uz nestresujem, pekne nam rastie... 🙂 pred 2 mesiacmi mala 83 cm a 11,2 kg ked sme bolio u doktrorky.... Papat si myxslim bude normalne az po 2 r.....spat okolo 3 rokov 😀 aspon podla toho co tu citam u dojcenych deti...... A obcas teda vyvadza,ked sa jej nieco nepaci, obcas ide do extremu( az vracanie od placu) ,v poslednom case nechce sa obliekat von, nechce ist von, potom zase nechce ist dnu, nechce v kocikue sediet, nechce ani chodit sama( vonku), no katastrofa, cirkus humberto ...... 😵

marseillka
8. mar 2015

@kiki75 ahoj my mame este tiez spanky otras...aj 8x za noc sme hore obcas...zuby idu v plnom prude tak tiez otras. ale rozpapala sa, tak aspon to. obliekanie kapitola sama o sebe...vymenit plienku ani nevravim..ako tak citam mam normalne deculo 😀

silvialilien
25. mar 2015

Ahojte baby..tiez som tu strasne dlho nebola..nase deti budu alebo uz maju 1,5 roka ake mate muery vahu vysku..cislo topanociek..

nikyon
30. mar 2015

neviem, ci tu uz bol taky prispevok, ale sme tu skupinka septembrovky 2013 - tak sa k nam kludne pridajte, kto nie ste 🙂 https://www.modrykonik.sk/group/467/

marseillka
13. máj 2015

@silvialilien ahoj, nasa malinka ma 76cm a 8200kg, topanky ma 19-20tky. ale predpokladam, ze ostatne deticky su vacsie 🙂

nika1985
14. máj 2015

@silvialilien Ahoj nasa ma vecicky 86-92 podla toho co a sandalky som jej teraz kupovala 21tky a vy?

nika1985
14. máj 2015

Baby ako sa mate inak uz vam prespia krpci celu noc? Nasa este stale nie aj ked sme odstranili vsetky mozno zaludocne problemy budime sa tak 3-5x. CHystate sa s krpcami na dovolenky k moru? Ak ano ako riesite presuny my sme rozmyslali ist kvoli zdr. stavu bab ale kedze nemozu nic jest musim vsetko brat to znamena autom a ta cesta v sedacke neviem si to predstavit este k tomu nase su neni velke kamosky s autosedackami/ 😒

marseillka
17. máj 2015

@nika1985 ahoj, moja stale neprespi noc, ale odkedy ma vsetky rezaky vonku a jednu stolicku, je to o moc lepsie ako predtym kazdu aj pol hodku hore..teraz aj 5-6 prespi niekedy aj viac, len sa zobudi zo spanku, da si vodu abo par sekund mrnci a spi dalej takze 70% zlepsenie. Len su navrete ocne tak sa az desim ked to zacne.. 😒 Papa uz skoro vsetko, nemixujeme a snazi sa sama papat rukami alebo lyzickou..od gulasu po spenat takze sa tesiim. Uz len to obdobie vzdoru sa riadne prejavu 😠

silvialilien
25. máj 2015

No ak to je dost malicka nasa meria 86 cm wazi 12,5 kg a nosi 22-23 topanky..labu uz má;)

silvialilien
25. máj 2015

@nika1985 my sme kupovali 22jky ale podla mna su vačsie ebo na doma co ma sandale tak vacdinou 23jky.ona je celkovo velka 86 cm waha 12,5

silvialilien
25. máj 2015

@nika1985 a veci ma 92- 104...

silvialilien
25. máj 2015

@marseillka ahoj to je dost malicka..nasa meria 86 cm wazi 12,5 kg a nosi 22-23 topanky.;) labu už má;)

marseillka
26. máj 2015

@silvialilien ano, je mensia, lebo my v rodine sme nizky tak mala je po nas.

saska.t
26. máj 2015

Ahojte kocky,tak to mate obrikov,okrem @marseillka ,ja teda presne neviem kolko meriame a vazime,kedze u nas po roku,chodis na prehliadky iba raz rocne,ale mala nosi 80 oblecenie a ma 18 nohu,no ale po kom by bola velka,kedze my sme len o trosku väcsi ako trpaslici 😀 predpokladam ze ma okolo 10 kg. Uz chodime do jasliciek (opatrovatelka) a zvlada to super a ja uz zarezavam v praci 3 mes. ale celkom to ide a ani chora chvalabohu nebyva a teda keca odusu,niekedy by som jej tu pusu najradsej zapchala a ked zacne miesat slovencinu a nemcinu je uplne bohovska 😀 Spime uz od narodenia celu noc a to sa chvalabohu nezmenilo 😉 @marseillka @nika1985 @kiki75

kiki75
27. máj 2015

Ahojte, no my sme v noci furt hore, jo to rozne, niekedy len 4-5 x, ale niekedy aj 10 x.,,neviem si predstavit pracovat cez den, ale ani sa nechystam nasptat do roboty.....este stale kojime, vela nepapame, ale mame svoje oblubene jedla......teraz sme po chorobe, mali sme cela rodina teplotu a hnacku.....zacala mala, potom ja a nakoniec manzel ,.....cely tyzden sme ani vonku neboli, kvcoli chorobe a potom prsalo par dni u nas.....som mierne na nervy uz, ale chvalabohu dnes je pekne ... . 🙂