Nádejné septembrovky 2013
Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂
@silvialilien ahoj ako sa mavate dlho si tu nebola co bambulka?
@maminab hej hej o dusu spasenu odsavam aj UM musim davat sem tam lebo mam malo svojho. mi hovor, po pol dni odsajem 130ml krvopotne a zje 50ml a ostatne vyliat..na porazku 😢 kojim ale v noci, to sa chyti v spanku a pije. aspon to.
@saska.t jeej, vy ste šikovné 🙂 🙂 , náš malý je ozaj závislák 😉 veľa papá, ale na váhe to nejak nie je vidno, má "len" 8kg 🙂
@marseillka "klobuk dole", že stále vieš odsať 😉 😉 a príkrmy papá pekne?
@maminab tak budem sa snazit co najdlhsie nech ma moje mliecko. saska.t mi poradila jeden cajik na tvorbu tak cakam kedy pride a snad sa to vylepsi 🙂 len obed pekne papa...dnes 230g takze to je parada, zelenina a masko jej smakuje..ovocie ale vobec ani kase.takze olovrant stale skusame ale takmer vzdy dame mliecko, lebo zje max 5 lyziciek
nasa dnesna poradna na moje prekvapenie vyborne ( strasne malo mliecka pijeme ) 6,5kg a 65cm, pediater spokojny, sme v uplnom poriadku, nic nam nechyba, ani faldiky :D
@saska.t dnes mi prisiel cajik,mala som dva, zajtra uvidim co sa bude diat 🙂
@marseillka mam este jeden tip,pi ho najviac 1-1,5 hod. pred odsavanim je vidno najväcsi ucinok,dlhsi cas pred odsatim,nie je ucinok taky vyrazny 😉
@saska.t oki vyskusam to aj takto 🙂 som zvedava teda 🙂
Ahojte baby, v utorok sme boli na poradni a maly vazi 8700 g. Citam ze este stale kojite ja uz zial nie ale aj tak je kazde 3 hod. v noci hore co je hladny. Tak sme uz na UM a kasicky tez lubi len masko a zeleninku moc nemusi....
Ahojte, konečne sa aj my môžeme pochváliť zubkom 🙂 🙂 Vyšiel nám presne na 8mes. 😉 😉
Ako ide Vašim deťom plazenie, štvornožkovanie??? my stále nič....
@maminab blahozelam k zubku 🙂 my tiez ani plazit ani nic, len vo velkom a rychlostou blesku sa pretacame a tak sa dostavame k hrackam co chceme 😀 aj ked naznaky na styri su, ale bud bude asi rovno chodit, alebo zatial nevie zistit ako na to.
@nika1985
@saska.t tak vy ste naozaj šikovnééé 🙂 my sa len pretáčame a máme zvláštnu techniku, že sa pretočíme ku každej hračke 🙂 😉 ale plazenie ešte nie...
@marseillka my máme to isté....ale náznaky na štyri ešte teda žiadne 😉
chodíme cvičiť, a tam sa veľa naučíme.....malému sa tam páči, lebo okolo neho behajú (plazia, štvornožkujú) samé pekné baby 😉 😉 A on sa len obzerá, smeje....no proste pohodlný chlap 😀 😀 po tatovi 😅
aha...ešte som zabudla povedať, že zúbky nám vyšli 2 naraz.......
@maminab @marseillka @nika1985 inak kocky musim sa vam postazovat aka som Bola nasr....po precitani jedneho clanku co maju vediet deti v 9 mesiaci-skoro som odpadla,ze stvornozkovat,stavat a chodit popri nabytku,ak im Mama povie nech ukaze macka tak ukazat atd. sproste zavadzanie prvorodiciek,akurat im nazenu strach,ze ich deti to nedokazu a su zaostale,mala som 100 chuti napisat,ze by mali aj riady umyvat,vysavat a varit deti v 9 mes. nech je to komplet 😠
@maminab no pekne, mi vobec zuby 🙂 nooo tak to ma peknu motivaciu chlapec 😉 nemyslim, ze je lenivy, len proste bud na to este tie nase drobatka nedozreli, abo budu rovno cupitat 😀
@saska.t paneboze chudatka deti... no to fakt sila ze v 9 mesiaci toto vsetko.. 😒 tie clanky asi pisu taki, co nemaju deti....inac si to neviem vysvetlit. je to smutne no...a este smutnejsie, ze sa podla toho niekto aj riadi..
mne uplne staci ze sa vyskiera, smeje od ucha k uchu, papa, cika, kaka, a vie sa aj nervacit a pohrat 🙂 bodka.
@marseillka spravny pristup,ale ked to tu niekedy citam na MK,comu vsetkemu maminy veria,tak to je hroza,vlastny usudok a sedliacky rozum 0 bodov,minule tu Bola diskusia ze moj 4 mes.syn nerozumie co od neho chcem 😀
@saska.t hej aj ja som to citala...som nevedela ci smiat ci plakat mam pri tom... 😒
najhorsie je, ze pediatri niektori radia tak mamickam...ze ako to, ze vase dieta v 6m nesedi atd...a potom chuda mamina stresuje...
inac caj zatial asi nepomaha...odstrekujem rovnako...uvidime este par dni.
@saska.t za chvilku budu clanky ze v pol roku uz ma vediet surfovat po nete 😉 tak kazde dieta je individualne ale ked to samo nechce hadam ho nebudem nutit. Nasa ci jedna alebo druha vedia toto dost na svoj vek az moc miestami🙂 Anetka vie dat cau aka je velika ked jej poviem kde je havo alebo take veci tak sa tak klasika otoci a rehoce sa ako besna. Ked zbada ze niekto papa tak uz aj je tam a krici daj 😉 vcera som skusila chytit ju za ruky ci pojde lebo uz stoji napr. v postielke a spravila par krokov ale hned ju aj stopnem kym nebude sama chodit v ohradke nebudem sa k nej ohynat nech pekne este plazi 😉
@marseillka nasa dokina je nastastie normalna do nicoho ma nikdy nenutila alebo nehovorila ze toto by malo uz vediet alebo hento preskusala ci to uz vie co nahodou nevedela tak na to pride neskor.
my uz mame 8zub 🙂
@nika1985 my mame tiez fajn pediatra, akurat v strave mal troska starsie tabulky, ale inak super nestresuje ani nic. podla neho v pol roku by len mali deti sa otocit za hlasom, dvihat hlavku, sem tam sa skusit pretocit a uchopit hracku. cele
baby kolko tak cez den spia vasi krpci na je cca 5-6 hore spi 2hodky za cely den a spat chdi cca 19
@nika1985 no u nas ako kedy..ked ju dokazeme uspat aj cez den doma tak je to zazrak, vacsinou v kociku spi...a dokopy za cely den od 1-3h..ale vacsinou tak 1,5-2 h najcastejsie..spat chodime medzi 19-20h.
Ja som citala jeden super clanok v duchu ;chcete pomoct svojmu dietatu ?,Tak mu nepomahajte!; kazde dieta ma svoje tempo....a ziadnu vyvojovu etapu by sme nemali nasilu urychlovat alebo vynechavat..... bol to pekny clanok,podla ktoreho sa riadim.... 🙂
@maminab no presne tak tiez som to niekde videla a suhlasim s tym. raz sa vsetko naucia...aj nestrkat ruky do jedla 😀

@marseillka aj ty odsavas? My sa cez den kojime 5x....keby som mala odsavat,asi by som nic neodsala... 🙂 😉 snazim sa malemu ponukat mm co najviac,ale niekedy nechce...