Nádejné septembrovky 2013
Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂
@nika1985 ved toto je to, mne to pride tak, ze akokolvek sa zachovas, vzdy bude spravne to druhe riesenie a ze vsetko co robis je zle 🙂 aj my mame rak papucky a protetika topanocky, ale mame aj s makkou podrazkou a aj ju nechavame doma len v ponozkach. Uvidime, co povie pediatricka pri najblizsej kontrole. Urcite sa vam to casom upravi, neboj 😉
ahojte, čítam aké máte šikovné deti 🙂 🙂 My sa ešte ani neplazíme, len tak červíčkujeme (oboma ručičkami sa pritiahne, hore riťku, nôžky ťaháme za sebou...) 😉 😉 ale veľmi sa mu nechce max.10cm a potom je unavený........... ja fakt neviem ☹
@maminab nezufaj, my sme na tom rovnako.len hore ritusa a rukami akoby plavala dozadu kraula. a vcera sa mozno posunula ale smer vzad 😀
@maminab @marseillka jaj kocky to je normalne,ziadny stres,my stojime na styroch ale este nejde do predu,plazi sa teda neuveritelne rychlo,ani nase psy jej nestacia,uz som musela aj zastrcky zapchavat,lebo ju fascinuju a vcera sa 1x posadila,ale hned padla,taka Bola sokovana sama zo seba 😀 ,ale my mame za 2 dni 9 mes. 😉
@saska.t ja sa nestresujem, uzivam si, ze zatial nemusim za nou utekat alebo hladat kde zaliezla 🙂
nooo tak to ste pokrocili s tym sedkanim. ja akurat uvazujem, ze o chvilku vymenim kocik za sportovu cast, lebo uz vanicka po prve je jej len len a po druhe uz dviha hlavu z neho aj s trupom hehe 🙂 asi chce uz viac vidiet. ale mame polohovatelnu vanicku a ked jej to dvihnem troska tak zas mam pocit, ze sa smyka dole a je taka nijaka a nezaspi tak. ani z voza ani na voz.
@marseillka my mame uz sportovu asi 2mesiac vo vanicke bola uz nervozna nic nevidela ved ju nemusis dat do uplneho sedu sprav jej to tak ako vo vajci keby bola alebo ja som zo zaciatku ked este nevedela sediet chodila na prechadzky s nakliknutym vajcom aby sme boli spokojni vsetci a ked isla spat tak isla do sportaka.
@nika1985 ona to ma len tak mac 7-10cm dvihnute a aj tak je nevrla.ale ked je nalezato uplne tak hlavicku si dviha a pritahuje sa rukami o poklop z vanicky ked je zapnuta.
@marseillka ja uz co chvila dam nasu do trojkolky lebo v kociku my dlho nevydrzi ked ideme von a nevidi nahodou starsiu uz vrieska takto bude mat rozhlad siroko daleko a hadam bude ticho aspon chvilku 😉
@nika1985 mne este obcas ak zaspi tak ta hodka,hodka a pol...obcas len pol hodka. ale ked sa jej nechce spat tak robi blbiny a to mam chut sa otocit domov co sa nervuje hehe. tak hej, vy ste velike, trojkolku uz mozte pomaly aj. a budes mat snad klud 😎
@saska.t no zastrcky su velke lakadlo aj pre tu nasu, klucky zo skriniek su uz odmontovane, este na supliky musime nejake ochrany kupit, lebo aj do nich sa uz dostane🙂
@marseillka veru my zavidime tebe, ze kde malu ulozis, tam ti aj ostane 😀 uz sa nam stalo, ze takto stvornozkovala v posteli v noci a chytili sme ju v poslednej chvili na druhom konci postele 😀 😀 no a cez den musi byt pod neustalym dozorom, ale uzivame si to s nou 😉
tak máte šikovné detičky 🙂 Aj my by sme už radi vytiahli trojkolku 🙂 ale nemôžeme, lebo ani nesedíme ☹ takže máme ešte koooopec času 🙂
@maminab ani mi nic..ked je na styroch tak sa kolise dopredu dozadu zo zadockom je to podarene ale pohnut sa newie dopredu len dozadu sa wie s rukami odrazit.
@saska.t a tie 3 kolky su aj pre taketo male deti? Widela som to na take wacsie co uz wedeli natom aj slapat na pedaloch.
@silvialilien trojkolky nie su pre taketo male deti,slapat sice nemusia byva k tomu taka tyc ktorou ich tlacis,ale sediet rozhodne musia 😉
idem pochvalit tu nasu krpanu🙂 dneska sme boli na krv brali jej z rucicky ani nemrnkla statocnik nas maly 🙂
@saska.t vies co kvoli tej stitnej nas poslali na krv a este mame absolvovat sono nadobliciek a ovarii ci co len tam robia iba pondelky od 17 stej tak sme boli v poradovniku o 2tt som zvedava kto ju drzi vklude ked o 18stej sa uz chystavame na kupanie jaj toto nase zdravotnictvo. Aj nasa uz padla z postele 3x☹ raz som sa nacahovala pre sudocrem a tie dva razy neviem ona je strasne rychla hned je fuc a tiez krici mama ale iba ked jej taham sople teraz sme na antibiotikach do nosa lebo sa nam az dusila co mala tak zahlieneny nostek. a ty si nemala mrezu?
@nika1985 tak to mate kopec vysetreni 😒 a to co maju za prac. dobu po 17tej..och jo..
baby a co robite cez den s malymi? tu mame uz o 11 tej total upek, do 18tej 37 stupnov...tak von chodim od 8-9 tej a potom az vecer..ventilator v izbe pustam nanajmensi stupen, aj tak 27 stupnov je v izbe....a hrat sa vonku na deke v tieni-to len tiez rano a vecer. a spanok posunuty, az od 21zaspava. tiez vam chodia neskor spat ci stale rovnako napriek teplu?
@marseillka nasa chodi zatial stale rovnako ani nema na vyber je prisposobena starsej aby mi vstala rano do skolky 😉 my nejako rano nestihame ist von skolka varenie,pecenie a tak takze poobede ked pride starsia idu do zahrady do tiena a tam bud ju dam do tramposky alebo bazenika alebo tak co pride a doma to doobedie tak rychlo prejde ze ani neviem stavame kocky,kominy, a tak vsetko ale najlepsia zabava je splhat sa po mne lebo o nic sa postavit neviem iba o mna asi sa boji.
a k prac dobe ze ona ma ambulanciu ine a sem chodi iba takto poobede lebo ze to tam nema kto robit keby toto viem skor idem do ineho okresu kde by mi spravili vsetko v jednej ordinacii a naraz a nie takto pre tri vysetrenia 3x v tomto horku lietat s nou.
@nika1985 no tak snad aspon nech vysetrenia dobre dopadnu. my sme uz chodili spat cca o 20tej plus minus 15 minut, no tento tyzden chcela 3 spanky cez den resp. 2x polhodinove a jeden dlhsi...a tym asi nebola unavena tak az po 21hod..no ale neni to tak hroznee..keby nevstavala uz o 6-7 rano..obcas aj skor. a najhorsie je,ze sa chysta pohnut z miesta a nejde jej..len dozadu zatial a nervuje sa a mrnkoce o dusu..a von s nou az vecer mozem tak mame hlavy ako dyne z nej 😀
@marseillka to poznam neboj aj ja z nej mam hlavu ako melon sama ostat v izby ani za svet hned ako odidem revy hodi sa dolahu a davaj s revom za mnou zas nemozem byt nonstop pri nej mam roboty jak na kostole nasa spi odjakziva iba dva spanky rano si to z 20min prehodila na 30 a na obed hodku max. hodku a pol a tiez vstavame skoro o 5,30 najneskor o 6 je hore ked mala tie strasne sople a byvala celu noc hore tak spala rano do 6,40 aj to bol rekord som ju pozerala ci dycha.ono ked sa prehodia na jeden spanok uz to bude lepsie zo spanim ja som jej uz ten ranny chcela zrusit ale do 13 stej nevydrzi ked je tak skoro hore a takto ked ju dam spat vacsinou do posilky tam je tak chladno tak si aspon stihnem co to doobeda pochystat lebo o 15stej uz idem aj pre druhe tortado a to som skoncila zo vsetkym
@nika1985 no mne dnes rano v kocari nespala a teraz spi uz 1h 20 v postielke....zajtra mame pediatra tak som zvedava ako sme na tom, vraj spravime vacsiu prehliadku tak uvidim...no moja tiez ked ostane sama tak uz tie jej mrnkoty a donemlatom bababababa.. 😀 ale je zdrava tak vlastne som stastna 😵
@marseillka presne hlavne ze su zdrave to je najdolezitejsie 😉
@saska.t dakujem my sme tiez min. tyzden davali zas madrac nizsie lebo som sa bala ze sa v noci postavi alebo co a vypadne lebo v sede v spanku som ju uz nasla.
baby viem ze to tu uz bolo vela krat ale ako vyzera vas celodenny jedalnicek aj s casmi?Nasa uz uplne odmieta po obednom spanku mlieko tak neviem ako jej to striedat. Rano o6-6,30 mlieko o 9 jogurt 11,30 obed 14,30 bolo mlieko ale posledne dni vyziva o 16,30 ovocie a o 18,30 mlieko medzi tym nejaky rohlik,chrumky a piskoty
@nika1985 no my sme minuly tyzden mali takyto: v noci kojenie 1-3x ako kedy, o 7-9 ranajkodesiata mlieko, o 11-12 obed zelenina, maso...o cca 14 mlieko, o cca 16-17h sme mali olovrant kasa alebo ovocie a vecera mlieko...ale kedze nam to nevychadzalo aj s chodenim von a celkovo.....a o 11 stej obed sa mi zdal skoro..tak od vcera po novom sme takto.
hned po zobudeni mliecko, prechadzka vonku, cize do 10.30h desiata-mliecko, obed o 13-13.30h, okolo 17 tej olovrant a pred spanim okolo 20h mlieko. dokedy to bude fungovat ale netusim 😎
my len obed mame prikrm a olovrant aj to par lyziciek, a treti zacnem asi az o mesiac.

@tanmich ahoj tak to ste sikulky nasa sa uz tiez zacina stavat ale ma tazku ritku 😉 ja som pri starsej mala rak papucky a von univerzal alebo protetika topanocky aj doteraz tak mavam a vidis ma ploche nozky otroped nam povedal ze musi mat vsetko pevne od malicka a ze ploche nozky su rodove sice neviem po kom ale tak este stale verim ze sa jej to upravi nikdy nemala ine topanocky ako z klembou ked som nahodou aj skusila ze jej teda kupim aspon do auta a tak jedny obycajne tak davala nozku dovnutra. Doktor povedal ze vsetko robime spravne ze sa nemusime bat. Ono cim viac sa o to dieta staras tym je to horsie kamoska dava hociko na nohy od cinana z tesca je jej jedno a dieta ma krasnu klembicku nezavidim jej ani nahodou len nech ho ma zdrave ja len ako priklad.a my chodime po ortopedoch kazdeho pol roka a ine nepovie len ze bez zmeny