icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

marseillka
23. jún 2014

@maminab tak my mame uuuplne rovnaky styl plazenia ako vy 🙂 a ja pridam, ze akoby pozivala len 3 koncatiny a stvrtu-rucku akoby zabudla pod sebou 😎 sranda je to. my mame obcas tiez take stavy nervozne, a ked ju chcem zobrat na ruky na chvilku ze nech sa ukludni tak sa tak hadze, hlavou myka dozadu az tak dozadu a prudko..no des...musime vydrzat no 😒

silvialilien
23. jún 2014

@nika1985 ake strukoviny mysli doktorka

saska.t
23. jún 2014

@silvialilien mozes cervenu lupanu sosovicu,hrasok,adzuki fazulku,lusky.. 😉

marseillka
23. jún 2014

tak my po necelom tyzdni plazenia dnes na 4roch...sa hupala...na 100% idu aj zuby...tak mame veselo...a tie place vecer.. 😒

saska.t
24. jún 2014

som povedala,ze bude aj horsie 😀 @marseillka

silvialilien
24. jún 2014

A ta adzuki fazulka to je ako obycajna fazula ci nie? Lebo dneska sa wari fazulova na sladko s rezancami tak reku stej stawy s cestovinu ze bych jej dala

saska.t
24. jún 2014

@silvialilien ak nema problemy s nafukovanim nevidim v Tom Problem,adzuki fazula nenafukuje a ani cervena lupana sosovica nie,preto sa odporucaju ako prve...

maminab
24. jún 2014

Malý mal včera teplotu37,5 a dnes 38,0...dúfam, že sú to zuby a nič vážne 🙂 Dnes ideme na poradňu, tak budem múdrejšia 🙂 Ja som strukoviny ešte nedávala...nepoznám adzuki fazulku? Kde sa to kupuje a ako sa to pripravuje??? dakujem

marseillka
24. jún 2014

@saska.t no ale v noci bola len 1x hore...koli kojeniu 😉 to uz davno nebolo.

marseillka
24. jún 2014

@maminab ja som davala zatial len hrasok a zelenu fazulku..a ok..jasne ze ne pol kila 😀 tiez ostatne zacnem ako saska pise. my zajtra ideme na vysetrenie ociek..tu sa to robi v 9m a potom este neskor niekedy a pri narodeni...tak som zvedava co to bude zac.

maminab
24. jún 2014

tak sme boli na poradni... naše miery 8,5kg a 72cm 🙂 robila nám aj CRP, kvôli tým teplotám a našťastie netreba ATB, takže to nie je nič vážne 🙂 🙂

@marseillka aj ja som zatiaľ dávala len hrášok zo záhrady... drží palce, nech sú očká v poriadku 🙂 🙂

saska.t
24. jún 2014

@maminab adzuki fazulku dostanes normalne trebars aj v tescu medzi strukovinami...pripravuje sa normalne cez noc namocis a potom varis v druhej vode,nie v ktorej si mocila,aby sa rychlo urobila,pridaj trosku sody bikarbony a bude za 20 min hotova,pridavam k zelenine namiesto mäska vyborna nahrada,ked nechces dat mäso... 😉

maminab
26. jún 2014

@saska.t dakujem za info 🙂 pošlem muža, nech kupi 🙂 🙂

silvialilien
29. jún 2014

Baby poradte kam sa ist s malou kupat okolie PN,NM a TN.

maminab
30. jún 2014

Tak baby, prekonali sme asi šiestu chorobu ☹ Malý mal 5 dní vysoké teploty a potom sa vyhádzal na brušku ☹ Až teraz som si uvedomila, že som mu mohla dať fenistil kvapky, asi ho to veľmi svrbelo, bol veľmi mrzutý!! Čo myslíte??? Idú nám aj dalšie horné zúbky, takže sme strašne nepokojní ☹ Asi všetko naraz, teplota, vyrážky, zúbky.....no katastrofa ☹ ☹ len na rukách

nika1985
30. jún 2014

@maminab drzim palce ten fenistil by mu asi moc nepomohol ono aspon co mi doktorka hovorila tie vyrazky nesvrbia ja som nedavala. Ale pozitivuj uz ju mal uz nikdy ju nedostane 😉

maminab
30. jún 2014

@nika1985 no to je pravda 🙂 Naša prvá choroba!!! Pri prvej dcére som nepoznala žiadne choroby, okrem kiahni , a to mala 4 vyrážky a žiadne teploty 🙂 🙂 Má 13 rokov a nebola doposiaľ nikdy (naozaj NIKDY) chorá 🙂 🙂 Dr. vraví, že také dieťa počas ordinovania ešte nezažila 🙂 🙂 Myslela som si, že druhý syn bude na tom podobne, ale je to veľkýýýý rozdiel 🙂 🙂

marseillka
30. jún 2014

@maminab tak nech vam to coskoro ustupi..my sme tiez mrzuti a v noci sme aj 10x hore a chce byt na styroch na mieste...a len revy a place a mrnkanie skoro stale..uz ciste zufalstvo. a idu nam tiez zuby zrejme...ak to bola u nas ta choroba, tak priatelov synovec ju mal tiez v nasich veku a rovnako im povedali, ze nic na to nedavat...ze to proste musi prehrmiet a ako rychlo pride tak odide..on tusim na 5 den uz bol ok aj bez vyrazok.ale on mal aj tvar strasnu.

saska.t
30. jún 2014

Ahoj kocky,no sme na Tom rovnako,mala len jaci,nic ju nebavi,len skrieka,tlacia sa nam vrchne jednicky,jedna je zu prerezana druha nie ☹ esteze tie noci su v klude,ale den katastrofa.. Dnes mame 10 mesiacov - velkacka a aby som sa len nestazovala,tak vieme uz zakyvat papa, tlieskat,dat pusu a podat ruku akoze "cau" 😀

nika1985
30. jún 2014

Caute u nas je zatial ako tak klud je sice nervnejsia ale v norme este vsetko kuse a gebri nehorazne. A dneska som na nu pozerala v izbe a ona uz vie sama navliekat kruzky pozeram ze co starsej som sa viac venovala musim priznat a toto je nejaky samouk. pridem do obyvky akoze postavi sa uz o vsetko ale nechala som kopm na sedacke a ona chodi z jednej strany na druhu a tuka veselo. Tod moj poznatok ked chcem aby niekam isla polozim telefon alebo kopm a ide inak vie krasne stvorkovat uzivam si to starsia nevedela vobec take to je krasne. Blaboce a vadi sa pred zrkadlom sama zo sebou 😉 vie podavat veci, dat papa a od dnes aj pusku. a co som zatial spozorovala na nono reaguje celkom fajn no od polky jula mam doma aj nase male tortado tak to mozno aj zabudne. a ideme prerabat s dvoma babami sami uz neviem ani kde mam hlavu.

nika1985
30. jún 2014

a zabudla som dneska som bola po vysledky aj sono vysledky som niesla tak v auguste znova na krv nieco sa doktorke nezdalo ze ma moc nizske a este par vysledkov chyba tak ze nanovo o mesiac chudiatko moje uz 2mesiace behame kvoli tomu. Este ze robi taky randal ze nas beru v podstate hned inak neviem ako by som s nou v cakarni vydrzala 2hodky.

marseillka
1. júl 2014

@saska.t tak gratulujem k okruhlici 😀 ste sikulaci, tak zavidim v dobrom aspon tie noci...my vieme tlieskat zatial len a uz len krocik chyba k stvornozkovaniu 🙂 sa hupe hupe ale ruky zatial nepouziva, tak pada na hubenku 😎

marseillka
1. júl 2014

@nika1985 pekne pekne 🙂 napredujete krasne...inac aj my, ked chcem aby sa doplazila niekde tak bud telefon alebo staci otvorit notas 😀

maminab
2. júl 2014

@saska.t gratulujeme k 10 🙂 ste teda šikovnééé 🙂

@nika1985 dobréééé 🙂 my také krúžky dávame max. do pusy 🙂 štvornožkovať ešte nevieme, stále sa len plazíme
🙂 🙂

maminab
2. júl 2014

Dievčatá, ale máme niečo nové 🙂 🙂 Vieme sa krááásne sami posadiť 🙂 🙂 Som šťastnááá 😉 😉 😉

kiki75
2. júl 2014

@marseillka ahoj, aj moja dcerka sa budi v noci este stale tak ako tvoja, fakt ma tesi, ze nie je jedina🙂kazdu hodinu some hore🙂 a budi sa vacsinou podla mna uz na to ze sa posadi v spanku alebo sa plazi a cestuje po postielke a pretaca sa..... no hruza niekedy.... dokedy to mienia robit? dufam,ze sa uz blizuime k 1. roku a pomaly sa to dostane do normalu. inac zajtra mame 10 mesiacov🙂 neuveritelne.
mimochodom este ju kojim, a cez den papa malo nomralneho jedla, iba 5-6 lyziciek,,,, nehce viac....mozno ze aj preto sa budi, ktovie? u vas to tak nie je?

marseillka
2. júl 2014

@kiki75 ahoj, aj u nas su tie noci, resp. to caste budenie aj koli tomu, ze sa dava na styri, sa zobudim, kuknem na nu a ona sa chce plazit mlada dama 😒 a teda pretaca sa velmi casto v spanku. druhy dovod je cumlik von, ale to len dam spat a spi dalej. no a ja v noci este kojim..ale to 1-2x max obcas 3 ale to uz len tak si trooosku cucne.
co sa tyka jedenia, obed zje od 150g-220g vzdy. olovrant max. 130g( ovocie, kasa,jogurt,ovocna vyziva ) niekedy len par lyziciek..treti prikrm este nemame a este ani nechystam dat. ja cez den odsavam alebo UM, ale to velka bieda, obcas su dni ked nevypije ani 200ml za cely den. obcas par hltov vody.
takze asi to budenie s jedlom nic nema spolocne 😖 ja tiez dufam, ze sa to coskoro zlepsi lebo uz to zacina byt moc. a to teraz ani nie je u nas nejak extra teplo, zeby to bol dovod.

maminab
3. júl 2014

Baby, aj náš sa tak často budí ako vaše ☹ Sme každé 2-3hod hore a upokojí sa len na prse. Cez deň kojím 4x a príkrmy tiež 4x (cca150-200g) spapá..... hladný určite v noci nie je...... tak dúfam, že sa to zlepší.... 🙂

kiki75
3. júl 2014

@maminab
@marseillka no moja uz spi so mnou, muz v obyvacke davno, lebo sa musi vyspat do roboty,.... tak asi je to na par rokov, uz si myslim,,ze sa to tak rychlo nezmeni, no dufam ale, ze sa bude postupne zlepsovat.....

je tu este niekto s 9-10 mesacnym babom, komu sa nedari v prikrmovani?? zacinam byt zufala, aj ked su taketo pripady asi aj okrem nas.....

saska.t
3. júl 2014

@kiki75 hlavu hore,je to normalny jav hlavne pri dojcenych detoch,nenut,nesil,nie si jedina a je to v priadku,väcsinou sa to okolo roka zlomi a zacnu Papat,podstatne je ponukat,alebo skus uvarit zeleninku vo velkych kusoch,nech si ju sama dava do pusy,to tiez zabera 😉