icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

marseillka
6. aug 2014

@nika1985 ahoj, tak to mas teda veselo s obomi naraz...musis sa obrnit 🙂. my stvornozkujeme krasne a uz aj sedime, a dnes prve pokusy sa postavit. takze u nas progresy, cez den ked je vyspata tak je dobrunka, pekne sa vieme hrat a jasit. len to uspavanie ci den ci noc je katastrofa obcas..malo kedy zaspi pred 21hod. cez noc sa budime stale 😖 tak 3-6x bud na mliecko alebo dudel.a uz sa s prsa nevie nasytit tak kym spravim v noci flasu, alebo ohrejem moje mlieko tak to tiez riadne sceny.

nika1985
6. aug 2014

@marseillka skus si niekde poziciat ohrievacku je to super vec ja si tam nachystam vodu a uz len supnem odmerky a utekam

maminab
8. aug 2014

Aj my sa v noci budime 3-4x. Ukludni sa len na prse.... a to som chcela do 12mes ukoncit. Tak neviem ci sa nam to podari... stvornozkujeme paradne,staviame sa a par sekund aj sam stoji... inak vsetko po starom....mame 6 zubov a tlacia sa dalsie dva.

@nika1985

nika1985
13. aug 2014

@maminab ja som starsiu odstavila v 10mesiacoch ked konecne chytila flasku a v noci potom k nej chodil mm ona cez den nepila vobec a v noci aj 15x tak preto sme to potom uz takto riesili najviac jej pomohlo ked sme ju dali samu do izbicky co pri druhej uz neni mozne lebo ta vrieska strasne az kym nedostane flasku tam neviem ako to budeme riesit. Aj my sa postavime o vsetko aj o zaclonu mam sem tam pocit. vsetko presne ako vy stoji aj spravi sama jeden dva krocky no to iba tak ze si ju davame a ked ide ku mne vzdy sa hodi a rehoce sa tak pochybujem ze sa do roka pusti sama ale krasne stvorkuje comu som strasne rada lebo starsia ta vobec je to strasne krasne.

Nas trapia koliky normalne sa bojim jej nieco dat ine ako mame skusene minule tak pytala slivku chudiatko tak som jej dala asi polovicku bez supy a kolikovala do pol noci aj na kase tak reaguje dokonca aj cerstva hruska jej vadi. ☹ Este som ani strukoviny okrem hrachu, zelenych strukov a cervenej sosovice neskusala co sa bojim. Vy ste baby ako na tom? Nemate niektora s tym skusenosti? 25 ideme na poradnu tak sa chystam spytat nato.

marseillka
14. aug 2014

@nika1985 ahoj, no my koliky uz nemame chvalabohu..ale obcas ju boli brusko a mam pocit, ze z peciva...a to jej davam len tak pri hre abo ked si dam ja obcas..tak sem tam do pusy strcim.a z vela hrachu tiez. No slivky vraj praveze prehanaju nie? Nam pomaha spenat ked nieco sa vyskytne...po nom kaka aj 3x 🙂

maminab
14. aug 2014

@nika1985 Mne sa staršia odstavila úplne sama v 13mes. No u malého to asi nehrozí, ale postupne znižujeme dávky. Teraz ho kojím už len ráno, večer a v noci..... od budúceho týždňa by som vynechala večernú dávku a chcela by som to nahradiť normálny mliekom..... 🙂 potom dám vedieť ako to zvládame 😉
S kolikami nemám skúsenosti....chvala Bohu 🙂

marseillka
18. aug 2014

ahojte, mali sme dnes poradnu, dopadla na vybornu, krasne sme narastli: 7100g 70cm. zdrava ako ryba 😀

nika1985
19. aug 2014

@marseillka gratulujeme super 😉

nika1985
24. aug 2014

baby ako sa mavate? my teplotujeme obe baby naraz od utorka starsia 40 a v stredu aj mala len som behala so zabalmi ale uz je to lepsie krpana uz nema vobec. Len v noci mava rodeo a nikto okrem mna ju nemoze drzat na rukach ja mam teraz popalenu tak je to paradicka bud ju drzim na druhej a do bolavej mi kope alebo naopak. Jest ani za svet a mlieko pit to teda je cim dalej horsie a horsi vecer jej zarabame 150ml chodim s nou po byte spievam vselico mozme a aj tak nam to trva pol hodku kym to ako tak vypije alebo si da do pusy a vypluva na mna uz som skusala jej to prehodit aj to poharika ci to nepomoze ale to iste. 😢 uz som z nej zufala jedlo zle ale takym stylom ze musi byt zabavena asi miilion hraciek okolo nej aby zjedla 100g niecoho myslela som si ze je to zubami alebo tak ale nam to takto ide od zaciatku a cim je starsia tym sa to horsi ☹

chcela som sa vas spytat na nejake tipy na darceky k rociku ja vobec neviem co hrava sa zo vsetkym s cim starsia tak je to tazke robili sme pred mesiacom izbicku tak obe maju k narodkam to ale to sa nerata este nieco.

marseillka
25. aug 2014

@nika1985 ahoj, no fuha tak to pevne nervy, dufam,ze coskoro sa vyzdraviete aj ty ruku..no to musis mat o hubu teraz ju tak mat na ruke, ked je velika 😒 ja by som nesilila ked je chora do nej ani tych 100g ked jej nechuti, aj z choroby to nechutenstvo moze byt. ked sa vylieci tak potom. a mliecko jej skus dat tesne pred spanim, alebo ak sa budi v noci tak vtedy ked napoly spinka. A jeden cas asi pred 3tyzdnami sme tiez mali troska problem s mliekom, moc nechcela ani rano ani k veceru, len v noci prso abo flasu. A teraz nejak samo sa to upravilo a vecer mi uz 3 dni exne 240ml. na dva krat po 20minutach cca. A vodicku ci cajik ti nechce? Mozno je len smadna viac a nie hladna. Nam idu zuby tiez, a v noci sme hore aj 10x 😝

A k tomu darceku, tak my malej isto nejake odrazadlo alebo iny dopravny prostriedok 😀 mozno nejaku babiku co napr. nieco robi..alebo knizku zvieratka alebo nejaku naucnu peknu obrazkovu. Drz sa a rychlo uzdravte

saska.t
26. aug 2014

ahoj kocky,tak my sme mali 3 dni skoro 40 horucky,tlacia sa jej horne ocaky ale teraz je zasa klud...
My mame v sobotu rok,strasne rychlo to ubehlo, s jedenim mame pohodu,zje svoj obed a potom este s nami obeduje nas obed,uz jej asi prestanem varit zvlast, no aj tak nema este ani 8 kg,v septembri mame prhliadku,tak som zvedava co povie Dr. 😀 Starsia nastupuje v polke septembra do skoly ja vo februari spät do prace len na 4 hodky a mala do jasliciek,som zvedava ako to vsetko zvladneme kym sa dostaneme do zabehnutych kolaji 😅

marseillka
26. aug 2014

@saska.t no ako citam vsetky horuckujete koli zubom. Nam sa prediera prvy zub, zatial bez horucok, kopec mlieka pije, zatial bez horucok ale tak nervna je ze az. Veru o chvilu rok maju a ja neviem kedy vyrastli 😝 . Tak nech uz mame zubove obdobie vsetky za sebou. No to budete mat novoty, kazdy niekde. Tiez uvazujem, ze od roka pol-dvoch by som do prace, tie tri roky pokial by bola mala zdrava by mi bolo asi dlho...a aj peniazky treba.

saska.t
26. aug 2014

@marseillka tu je materska len rok,ale ja ostavam do 18 mes. vtedy isla aj starsia a velmi jej to prospelo,aj ked zaciatky boli tazke,optimal je od 2 r. 3 by mi zu boli naozaj velano uvidime,nad to vsetci v zdravi prezijeme 😅
Este si vo Fr. tam asi ale tiez nie je materska 3 r.ci? alebo oberas z SK?

marseillka
26. aug 2014

@saska.t mne pobera tu priatel na nu. teraz uz ako u nas RD 200e. Neviem ale ci tu ostaneme na trvalo, riesime to tak uvidime.

nika1985
27. aug 2014

@marseillka dakujem ale my to mame z jedenim stale takto bez ohladu na teploty a vsetko ostatne iba ked ma horucku alebo tak sa to este horsi. Jedine ako chce jest je sama tak od zajtra asi zacnem aj obed tak ze jej vsetko uparim a dam na tanier nech si hryzie len zas masko mi tak nechce a neda sa vsetko len tak davat neviem co s nou uz budem robit a ti mlieko to je strach a hruza. 😢

marseillka
27. aug 2014

@nika1985 jááj, no tak mozno to pomoze ked skusi sama papat. Aspon co moze zobrat do rucky. A mlieko minimalne a miesto neho jogurt alebo co ma rada mliecne...i ked to zas nemoze dat do ruky 😒 no tazko veru..ale tak aspon mate viac zubov, uz nemusis mixovat tolko a ked si vie dat do pusy jedlo tak je to fajn. My len teraz predierame prvy zub, a ked jej strcim nieco do ruky nech si zuzle to nechape vobec ze co ma robit, hlavne ze vonku travu a kvety, papiere..to ma v ustach hned 😎

nika1985
27. aug 2014

@marseillka s tymi zubami to neni az take uzasne ona si napcha do ust vela a potom sa dusi lebo nestiha prezuvat. Dneska nezjedla uz vobec nic iba cestovinu na obed uz som na nu nemala nervy tak som jej uvarila trochu kolienok a to s usmevom od ucha k uchu jedla zajtra skusim tu zeleninu lebo inak neviem asi bude cele dni len revat a bude hladna a ja nervozna.

marseillka
28. aug 2014

@nika1985 no peripetie mame. tak ked zje co jej chuti tak aspon nebude hladna. A budete obe pokojnejsie.

maminab
28. aug 2014

Aj my máme teraz obdobie "ničnejedenia". Doteraz nám papal ako drevorubač, všetko a veľa.... A teraz ledva do neho niečo napchám. ☹ Aj to musím za ním behať pri hre.
Chcela som postupne aj končiť s kojením, ale nedarí sa. Iné mlieko do neho nedostanem, hneď vyplúva ☹ ☹

Baby, čo mám robiť?? Staršia sa odstavila úplne sama v 13mes, ale žiadne mlieko potom nechcela vôbec piť. Nenútila som ju. Mlieko nepila asi do 10 rokov. Ale nemôžem povedať, že by jej to nejako ublížilo. Ešte NIKDY nebola chorá 🙂 🙂 🙂 🙂

saska.t
29. aug 2014

@maminab ine ako materske mieko nie je pre ludsky organizmus potrebne od 1 roku,dieta aj tak dokaze spracovavat mlieko /stiepit bielkovinu mlieka/ len do 3 rokov,potom ju bud respektuje alebo nerespektuje (bohuzial ani to zu v dnesnej dobe nie je pravda) kedze stale mladsie deti maju alergiu na BKM a tym ,ze ine ako MM zahlienuje,je aj vyskyt respiracnych chorob vyssi,takze to ze je nemliecny typ jej pospieva 😉
My sa tiez este mlieckujeme,snad tak ako nikdy,takze ja este neodstavujem,este je skoro,musia na to dospiet 😉

maminab
31. aug 2014

@saska.t ved to 🙂 Tak skoro ešte asi neodstavíme 😉 Na silu to nechcem ukončiť 🙂

saska.t
31. aug 2014

kocky tak my mame dnes presne 1.rocik,wau,ale to ubehlo 😎

nika1985
31. aug 2014

@saska.t Gratulujeme vela vela zdravicka🙂

nika1985
31. aug 2014

Tak my mame nakoniec hnisavu anginu od starsej trapime sa horuckami uz do strvtka vcera v noci mala 39,6 2hodiny som ju vkuse chudiatko zabalova a stale to islo hore. Dneska uz je trosku lepsie iba okolo 38 sa drzime ako vobec nechcela pit mlieko tak teraz uz vobec nic iba melon a trosku obeda ale iba zeleninku z nasej polievky svoje ani za svet ale lepsie zas ako nic za cely den do nej okrem vody nic nedostanem 2-3lyzicky zo vsetkeho co doteraz teda nejedla nejako speci tak teraz uz vobec nie neviem co budeme robit ak sa to nezmeni ani po chorobe aspon mliecko by este mala v noci ked jej skusam davat tak vypluje a iba cajik pije. Uz som na prasky uz 3tt sa to tu toci.

saska.t
1. sep 2014

@nika1985 no to mate krasne, moje deti ked su chore nejedia ani jedna aj 3 dni,uz to neriesim od hladu neumru ak ma zaujem aspon o caj,vobec to neries,pytala som sa aj Dr. a ten povedal,ze jedlo je uplne nepodstatne,treba hydratovat, ked budu hladne same si naznacia,prajem rychle uzdravenie!!! 😉

nika1985
1. sep 2014

@saska.t dakujem

jaj baby toto uz neni mozne jednu noc davame zabaly co ma 40tky a druhu zas ohrievame co jej klesne na 35,5 ja uz nevladzem

maminab
1. sep 2014

@saska.t GRATULUJEME 🙂 🙂 🙂

maminab
1. sep 2014

@nika1985 chudatka diavčatá ☹ ☹ Držíme palce, nech ste zdravé 🙂 🙂 Tebe veľa síl, pevné nervy 🙂 🙂

marseillka
1. sep 2014

@saska.t gratulujem, no ubieha to veru rychlo, dokonca rychlejsie ako som si myslela 😒

marseillka
1. sep 2014

@nika1985 joj tak to nic moc teda..chudiatko sa natrapite obe tak nech vam to rychle prejde. A ako aj saska spomenula, pri chorobe by som nejak moc to jedla neriesila nasilu.