icon

Nádejné septembrovky 2013

nicolettka2126
25. dec 2012

Je tu už niekto kto by mal tušáka že má fazuľôčku?? 🙂 Ja som ešte dosť v rozpakoch-testy sú také "nerozhodné" (je tam dušík,ale ešte slabučký) a ms by "mala" dojsť dneska,tak pevne verím že nepríde 😀
A skúšala som si vypočítať termín pôrodu-vychádza mi to na 4.9.2013 🙂
Dúfam že sa čoskoro pridáte a že ak sa nám to potvrdí tak sa budeme spolu tešiť,podporovať a pomáhať si 🙂

nika1985
3. sep 2014

Ahojte tak my sme dneska boli na kontrole anginu uz nename mame dobrat lieky. Doktorka hovorila ze mala iba par pripadov ze to dostali obaja surodenci ale mi sme samozrejme unikat musime mat vsetko☹. Teploty nam uz tiez presli este sice nema normalnu 36,5 ale iba 36 musime sa ohrievat a teplo obliekat kym sa dostane do normalu ale klop klop to uz mame lepsie mlieko uplne vylucila nechce vobec z jedlom mame tiez problemy a na to bolave brusko nam budu robit testy najprv z krvy a potom na gastro ci jej nahodou nieco neni ked ju stale tak boli tak uvidime. Doktorka povedala ze moze byt aj celiakicka alebo nieco dufam,ze to nie ale zas lepsie ked nato pridu ako sa trapit stale. Mam jej stale ponukat aspon cajikom a uvidime okolo 22 mame prist na poradnu. Medzi tym na krv aj na endokrinologiu mame ist len to stale kvoli horuckam prekladam tak uvdime.

marseillka
7. sep 2014

cavte kocky, prichadzam si po radu...ide nam prvy zub, uz dlho, je ho vidno uz na povrchu asi 2-3mm. Nase noci su uz asi 3mesiace take,ze sme hore tak 3-8x. z toho 2-3x papa. Dnesna noc bola zatial najhorsia odkedy sa mala narodila..ona snad kazdych 20 minut bola hore a normalne ze vzlykala a ochkala a achkala, vyslovene bolo z toho citit, ze je to zubkami, no strasne zvuky, neustale prehadzovanie..Teplotu nikdy nemala, cez den je to celkom dobre, len pri uspavani jej davam sem tam gel na dasna a aj pred spanim v noci. Chvilu zaberie a potom to zacne..baby co by som jej na tie noci mohla dat? ked nemame teploty, papa zatial celkom fajn...a to sa o 2 dni chystame na svk v noci cestovat 😒

saska.t
7. sep 2014

@marseillka viburcol cipky homeopaticke,dostanes aj na sk,su na ukludnenie,nervozitu a bolest,zaberaju na 4 hodky urcite a chamomila gulicky,ale riedenie si pozri tu na MK myslim 5ch 3x denne 3-5 guliciek dostanes urcite aj vo FR. u nas to celkom zabera,drzim palce a pevne nervy... 😉

kocky tak my mame prve konflikty medzi sestrami,ak chce mala nieco od starsej a ta jej to nechce dat,mala pride a starsiu bud kusne alebo zacne tahat za vlasy,to su potom len vreskoty... 😀

nika1985
7. sep 2014

@saska.t u nas je to takto cele prazky🙂uz cakam kedy zacne Anetka chodit to este len bude sradna
@marseillka pesne ako pise Saska viburcol aj my davame nam idu teraz naraz stolicky a ocaky soplime ako moriaci uz cakam kazdu chvilku ze jej vindu drzim palce nech uz to mame za sebou.

saska.t
7. sep 2014

@nika1985 Som docela Rada,ze sa mladsia dokaze branit a ubranit si svoje,bude to v jaslickach potrebovat 😉 tiez uz cakam na jej chodenie ako na spasenie 😎

marseillka
7. sep 2014

dakujem baby za rady, ked to aj dnes bude take zle tak na svk alebo aj tu tie cipky skusim. Dnes som jej pozrela do pusy tak poriadne a cele vrchne dasna biele...to bude snad aj 8 naraz maticka skakava 😖

marseillka
18. sep 2014

Tak my v BA a ide nam uz aj druhy zub, tak o zabavu postarane 😒 ako sa vam dari

nika1985
19. sep 2014

@marseillka vitajte🙂 a drzte sa nech ich mate cim skor von my chystame na zajtra oslavu malej a tiez mi tu uz tyzden huci vsekto ma opuchnute ale ktory pojde skor nikto nevie u nej to vyzera ze asi vsetko naraz 😒

nika1985
24. sep 2014

Ahojte tak my sme dneska po poradni mame 11kg 82cm mame posledne ockovanie do noziciek za sebou,modlim sa aby sme mali apson aku taku noc a boli bez reakcii. Inu nam 4zuby naraz uz sa prerezavaju chudiatko moje male. Chodime za jeden prst ani za svet sa pustit a momentalne sme v cakacej dobe ci je vsekto ok doktorka jej robila vsetky mozne testy kvoli tym kolikam a vsetkemu dostali sme nutri baby drinky kvoli nechuti do jedla a na vitaminy no ani za svet to do nej neviem dostat. Noc neprespime este ani jednu jedinu 😒 KOlko krat sa budia vase deturence nasa ked sme v normalnom stave ze nejdu zuby tak 3-4x teraz aj 7 a to od 5,30 mame budicek kazde rano 😠

marseillka
24. sep 2014

@nika1985 ahoj, mate pekne miery, ani sa mi verit nechce, ze jej nechuti papat. Par dni a bude chodit aj sama neboj 😉 my sme sa uz par krat postavili na nozky s podopretim, co sa tyka jedla jej chuti, a tie zuby verne poznam, a rovnako ako vy, uz par mesiacov mame noci ako vy aj tieto dni 3 az 8x sme hore, ale nastastie len kojim a davam dudlik spat, nemusim uspavat znovu...no mame problem s vecernym uspavanim, skor ako o 21.15 nespi je to des...a rano vstava medzi 7 a 9hodinou.

nika1985
24. sep 2014

@marseillka my vstavame najnejskor o 6 a vecer o 19-19,30 ide spat cez den spi 1-1,5hodku a starsia ju zamestnava natolko ze je k.o len to budenie v noci ja davam caj ine nechce. Tak nemozem povedat posledne dni ako som jej ponukala stale tie drinky tak sa trosku rozpapala inak uz 2mesiace sme mali mnozstvo jednej vyzivy za cely den a cca stvrt rozka, uplne bez mlieka iba s cajikom ale zacala som jej davat taka vitaminky z aloe tie su aj na chut do jedla tak to mozno bude aj tym neviem hlavne ze uz aspon otvori usta neotaca sa a nereve predtym to bolo ze ked zbadala lyzicku revala ako zmyslou zbavena

saska.t
24. sep 2014

@marseillka @nika1985 ahojte kocky,tak my sme po poradni a asi odpadnete,mala ma 7640g a 70 cm,Dr. mi povedal ze je malicka a chuducka,ale co mam robit,my sme tiez mali a chudi,aj starsia Bola taky cibicek a dodnes aj je 😀
Kocky tie noci vam nezavidim,to zu nepoznam,mala spi od narodenia celu noc a rano okolo 7,00 vstava a vecer o 20,00 spi a zu ju ani nemusime uspavat,polozim do postielky v spacom pytli a za 15 min.spi som uplne stastna,kedze starsia Bola maly diabol na spanie... tiez jej idu zuby takze s jedenim je to horsie,ale nejak ju vzdy prekabatim a cez den spi rano od 9-10,00 a od 13,00-15,00 to je vsetko a niekedy zu ani rano nespi,preto je vecer KO

marseillka
25. sep 2014

@nika1985 no moja sa velmi polepsila v spanku cez den, vacsinou dva spanky minimalne po hodine alebo aj hodku a pol sem tam. ale len vonku v kociku 😒 od dnes sa odstavujem, nakolko mala uz ani v noci nechce cucat a ked som dala o 4rano 120ml mlieko spala do 8.30h cize hlad bol. tak dnes naposledy som ju prilozila ☹ bude mi to chybat ale aspon sa zas mozno lepsie vsetci vyspime. cajik zatial nedavam ale v zime asi skusim obcas dat. tak super ze uz sa rozpapala budete obe kludnejsie 😎

marseillka
25. sep 2014

@saska.t ahoj no nasa mala cca pred 3tyzdnami len o pol kg menej a tiey 70cm, teraz ale citim, ze pribrala aj narastla. pediater bol uz vtedy spokojny kedze vie aku mala porodnu hmotnost. takze ani nas genetika nepusti a u vas asi tiez. aspon sa nam lahsie nesu 😀
no v dobrom zavidim spanok vas, u nas polozenie do postielky nehrozi..neviem kde robime chybu ona papa mliecko pred kupanim cca o 19tej, potom vana, a chyti akoby druhy dych a o 21 este skace, jasi sa a to uz ju aj lame ale nie a nie dat na lezato. som skusala ju nechat chvilu v postielke samu ze mozno sa vybije v nej ale tak ziape ze proste sa az zajakava a to ju musime brat na ruky. a v kolmej polohe na rukach uspavat kym si nezacne o hrud opierat hlavu a nenapadne davat do lezatej polohy. nebodaj sa preberie a zas kolma poloha a odzaciatku..niekedy aj hodinu to trva takto dokola no otras.. 😖

saska.t
25. sep 2014

@marseillka no ja ju tiez nesmiem nechat samu v postielke,musim si k nej lahnut a za 15 min.mozem odist...Pocuj a nemozes vymenit kupanie s jedlom? Okupat,nakrmit a spat?
Jaj ja si tiez zavidim,pri prvej sme ju nosili aj 2 hod. a akonahle polozili lezmo zu jacala a odznova,toto je zlate dieta na spanok...
Jasne genetika nepusti,nerobim z toho stres,ale snad to aspon trosku casom dobehne. 😉
inak tiez rozmyslam,ze skoncim s MM,citim,ze stale ho je menej a zacina ma to nervovat,pije este 3xdenne,ale moc sa mi nechce do UM,takze ani neviem co mam robit,pockat kym o MM prirodzene pridem,alebo nahradzat inou stravou,len to neviem ci mi pri malej prejde :(

marseillka
25. sep 2014

@saska.t zabudla som dopisat ze este cca o 21h ma mlieko..kedysi pri nom aj zaspala, teraz nie.

saska.t
25. sep 2014

@marseillka no tak pekne bojuj dalej,vecne to nebude 😉

nika1985
25. sep 2014

@marseillka nam u starsej zabrala metoda nechat vyplakat a chodit k nej v casovych intervaloch je to drsne ale boli sme uz vazne zufali byvala hore 15x v noci z toho od 3 sme ju hojdavali v lehatku aby vobec bola ticho. Strasne nam to pomohlo aj jej naucila sa zaspat sama a aj spat celu noc.Nech urobis co kolvek nic netrva vecne raz sa nauci len vydrz. A zabudla som dodat ze nasa bola iny extrem vyvratila sa vzdy ked nedosiahla co chcela takze prvy vecer asi 4x. Asi si myslis ze som krkavcia matka ale bolo to s nou zle nespavala ani cez den ani v noci bola potom mrzuta ked sa na to pozeram z odstup casu som rada a spravila by som to zas.Keby mame este jednu izbu aj mladsia uz ide a tou istou metodou ma jedinu vyhodu ze ju nemozem nechat vrieskat aby nezobudila starsiu takze spava aj s nami tuto noc mi kopla do oka hruza. Ale nic netrva vecne casom budem na to len spominat a bude mi smutno.

saska.t
25. sep 2014

@nika1985 ziadna krkavcia matka,zufali ludia robia zufale ciny,toto urobil moj muz pri starsej, asi po 6 mes.trapeni a zabralo to po 1 noci,neviem ake to bolo,poslal ma prec,aby som sa nerozsypala,ja by som to nedokazala,asi do polnoci som vencila nase psy a potom mi zavolal,ze uz mozem dojst 😀

marseillka
27. sep 2014

@nika1985 ja som to tak chcela skusit, ale zacala sa zajakavat uz po 4 minute az bola bez hlasu...islo to do extremu az som sa o nu zacala vazne bat..a ked som to po par dnoch chcela zas a zas skusat tak mi to moj chlap zatrhol ze radsej ju on bude aj hodinu vlacit kazdy vecer ako pocut to co vtedy ked sme to skusali. uz som ju teraz odstavila, davam len flasu, myslela som, ze sa v noci bude menej budit ked bude pekne napapana..ale na vypadnuty dudel a lezenie v spanku sa bude stale 😒 inac tiez keby som mala teraz pre nu izbu dam ju tam lebo mozno aj koli nam sa mozno budi ako sa prehadzujeme neviem...az o pol roka cca bude mat svoju.
a k tej krkavcej matke...to my co sme tu v septembrovkach sme vzorne maminy. krkavcie vidim takmer denne v spravach v telke bohuzial ☹

marseillka
27. sep 2014

@saska.t ja som odsala posledny tyzden za den od 60 do 100ml max. cize ani na jednu davku. plus v noci si takmer nic uz necucla...a flasu len tak zhltla aj 130ml. takze zatial 2dni neodsavam ani malu neprikladam..zatial necitim extra tlaky ani nic, tak snad to same casom sa prestane tvorit. Ked sa vratim do fr cca o dva tri tyzdne tak uz skusim postupne vymenit UM za kravske abo take to od 10m co su vo flasi pre deti este som nepozerala presne z coho su, no budem to pozerat a aj co mi odporuci pediater kedze je predsa len este malinka..

nika1985
1. okt 2014

Ahojte konecne mame dalsi zub uz asi 2dni dneska sa jej prerezal druhy ocny hadam sa dneska uz vyspime aspon 3hodky aj ked nam lezu este dva dole. 😒

marseillka
3. okt 2014

@nika1985 no nech skoro vyjdu, ja sa tesim ked uz budu vsetky vonku.

nika1985
3. okt 2014

@marseillka to sa tesim uz aj ja lezu jej stolicky uz nevie kde ma revat chudiatko dneska si buchala hlavu o zem od nervov

marseillka
6. okt 2014

@nika1985 no chudinka, uz su snad vonku. my tiez cakame kedy sa vrchne vyroja...my sme nakapati, neviem ci tu v ba je daka viroza, no soplime, chrchleme, mala zatial o.k no asi nepotrva dlho a aj ona nieco dostane och 😒

nika1985
6. okt 2014

@marseillka aj my sme dneska som s oboma bola u doktorky mala sa mi povracala asi 3x z hlienov ale uz je lepsie kasle neskutocne. K tomu jej zistili neznasanlivost na kravske mlieko takze 3mesiace mame vsetko vylucit a potom sa uvidi co dalej drzim palce nech ste cim skor fit a zuby vonku

marseillka
6. okt 2014

@nika1985 ajeje tak vas postihlo asi nieco podobne...dnes kasle uz aj nasa mala ale zatial nic vazne. no tak to nic moc tu neznasanlivost..no uvidite co a ako

kiki75
8. okt 2014

CAute, mame 13 mesiacov, Anicka ma 10,5 kg a 80 cm. papanie stale nic moc, dokonca este menej papa akopred par mesiacmi, ale kojime stale🙂 a v noci sa budime uz vacsinou iba 6-8 krat 🙂

nika1985
9. okt 2014

Ahojte tak my uz mame vysledky nastastie celiakiu nemame nesmie kravske mlieko ani ziadne vyrobky okrem zakyseleho jogurtu 😉 a ostatne vysledky prisli zle neviem co mi to vlastne doktorka ani hovorila nejake alergie a este nieco musime ist cim skor na gastro aby sa to upresnilo. Chudiatko moje dufam,ze jej budu robit len sono. tak uz vieme ze tie koliky nebyvaju len tak ale ozaj jej nieco je.

marseillka
9. okt 2014

@nika1985 joj tak male a tolko vysetreni uz za sebou a este kolko ich bude...no ale aspon budete presne vediet na com ste. tak nech to dopadne dobre