icon

Narodení v decembri 2009. Nájde sa ešte niekto?

beruska.zuzanka
25. aug 2010

K založeniu témy ma inšpirovalo "stretnutie" s maminkami tu na Koníkovi, ktorých detičky sú rovnako vekovo ako naša Emča 🙂
Taak hor sa seem 😉

bufina
29. nov 2010

@katuska1106 No zuby mu byly. By mě nenapadlo že kvůli zubu může mít teplotu několik dní v kuse. Teď je zase jakejsi osypanej, na obličeju červený fleky, to je děs... To se máš, že ti spinká celou noc. Malej spával asi do sedmi měsíců a pak se začal budit. Minulej týden teda jednu noc prospal celou u sebe v postýlce. Vzbudil se až v šest ráno, to bylo super. By si to mohl zase brzo zopakovat 🙂

chaala
29. nov 2010

@bufina takovou vysokou teplotu od zubů? Teda, chudáček,to si dal.
Holky, to Vanďa se v noci budí. Kojíme většinou 2x-3x. Celou noc ještě neprospala.

katuska1106
29. nov 2010

@bufina Nechci strašit ale malý když měl 3 dny vysoké teploty a 4.den se osypal na obličeji a pak i po těle tak měl šestou nemoc.

bufina
29. nov 2010

@katuska1106 A jak byl osypanej? Mně to teda taky napadlo, ale na obličeji a na tělíčku to má jiný. Na obličeji to sou takový fleky, jak dělá třeba ekzém a na hrudníčku taková krupička.

kicikatika
29. nov 2010

ahojte, Janko sa mi narodil 31.12.2009 rano o pol desiatej,je toriadny zbojnik uz dnes,zvedavec obrovsky!!! 😀 v poradni naposledy odvazili 9650g , nas jedalnicek a harmonogram vyzera asi takto: 7:00 raňajky umele mliecko 250ml ,kedze pred tyzdnom zacal odmietat dydy , spanok asi hodinka, 10:00 desiata ovocie alebo jogurt s piskotkami, spanok asi dve hodinky, 12-13:00 obedik,zeleninkova polievocka-varim tak aby mohol aj drobcek s nami papkat, hrame sa alebo ideme na vychadzku-podla pocasia 😖 , 15:00 olovrant ovocie a dake piskotky, hrame sa alebo spanok hodinku, 17-18:00 prvá vecera kasa hami/nestle/sunarka alebo krupicka,ryzova kasa,striedame aby nebolo kazdy den to iste,zaradili sme uz aj kravske mliecko od pol roka a zatial je to ok. 19:00 čupi lupííííí kupkáme sa a salime vo vaniiiiii, 20:00 umele mliecko 250ml a spanok az do rana 7:00.vecer sa sem tam zobudi,ale iba ked hlada cumlik.ale inak si naplno uzivame matersku/rodicovsku dovolenku.a mame uz 6 zubkov 😀

bufina
29. nov 2010

@katuska1106 Tak máš pravdu, je to šestá nemoc. Sem ho vyslíkla na koupání a je osypanej pořádně. Už sem si o tom něco přečetla, naštěstí to teda není nic hroznýho. Doufám že mu to brzo zmizí....

katuska1106
29. nov 2010

@bufina Jsme si myslela že to bude ono. Aspoň už ji má za sebou. Ale měla by jsi se zmínit dr aby o tom věděl že už ji prodělal.

katuska1106
29. nov 2010

@kicikatika No mě se to s tím kravským mlékem moc nezdá. Když jsem se o něm bavila minulý týden s doktorkou tak řekla že není kam spíchat. Ona mě říkala že třeba do omáček a při vaření až od roka ale do hrníčku čí flašky vubec. Všude píšou že kravské mléko až od 3 let.

chaala
29. nov 2010

@bufina teď ta šestá nemoc celkem řádila. Asi dvě kamarádky ji nedávno také měly...teda jejich děti. Alespoň, že už máte za sebou ty vysoké teploty, i když ta vyrážka je někdy pro děti taky nepříjemná 😒

@kicikatika ahoj,vítej mezi námi 🙂 Janko si vybral také pěkné datum 😵 Já jsem kravské mléko u staršího syna zařadila hodně pozdě. A u Vanynky s ním také nebudu pospíchat. A Janko je pořádný kus chlapa,když už má skoro deset kilo 🙂

kicikatika
29. nov 2010

mne to pani doktorka vysvetlila tak,ze kym kojim aby som pomalinky davala kravske mliecko lebo vtedy ma dieta viac imunitnych buniek aby si vedelo zvyknut na mlieko.ja ho nedavam kazdy den asi kazdy treti den po asi 1dcl a to myslim nieje velke mnozstvo.Maminka mi vravi,ze mali sme ako deti tri mesiace a sme jedli kazdy den krupicku a nic nam nieje............

chaala
29. nov 2010

@kicikatika máš pravdu, ono se to stále nějak mění 🙂 Za pár let to bude zase úplně jinak než teď. A každá maminka to dělá podle sebe, ví, co je projejí dítě nejlepší 😉

bufina
30. nov 2010

@kicikatika My jsme dali malé kravský mlíko někdy po roce a půl. Ale říkám si, proč se s tím tak nadělá, že dřív než bylo umělý mlíko, tak mamina zaběhla do stodoly, podojila krávu, nebo cokoliv čemu zrovna teklo mlíko a dítě to dostalo.... Tentokrát bych ho chtěla malýmu začít dávat nějak od roku. Zatím je kojenej, zkusila sem mu dát sunar, ale nechce ho.... Sem si říkala že mu budu dělat teplý mlíčko, když dojdeme z procházky ven. Ale když nechce, tak nechce 🙂

bufina
30. nov 2010

@chaala Malej se nějak netváří, že by mu ta vyrážka vadila, tak uvidíme, snad to brzo zmizí. budu muset dnes zavolat doktorce, měli bysme jít na očkování, tak jestli máme ještě chvílu počkat.

kicikatika
30. nov 2010

@bufina krasne,ze este kojis ja ak by som mohla tak kojim do dnes a aj do piatich rokov 😀 ale drobec zacal strasne kusat ked mu sli zubky a potom zacal odmietat,kojila som uz iba rano a potom uz ani rano nechcel ☹

kicikatika
30. nov 2010

@chaala ano presne tak,kazda mame svoj materinsky instinkt a robime to podla toho,nikomu nehvorim nerob to,nedavaj to........kazdy mame ine dieta,iny zivot,ine podmienky,ine financie vsetko ine.......... ☹

chaala
30. nov 2010

@kicikatika máš pravdu 🙂

@bufina tak co vám říkala doktorka?

kicikatika
30. nov 2010

@chaala mne to pani doktorka vysvetlila tak,ze kym kojim aby som pomalinky davala kravske mliecko lebo vtedy ma dieta viac imunitnych buniek aby si vedelo zvyknut na mlieko.ja ho nedavam kazdy den asi kazdy treti den po asi 1dcl a to myslim nieje velke mnozstvo.Maminka mi vravi,ze mali sme ako deti tri mesiace a sme jedli kazdy den krupicku a nic nam nieje............

chaala
30. nov 2010

@kicikatika to opravdu nedáváš moc...je to takové pomalé zvykání a to je dobré. Já zatím ještě kojím. Uvidím, jak dlouho ještě budeme...syna jsem kojila do 14měsíců, postupně jsem ho odstavovala. Teď ještě vůbec nemám představu, kdy budem končit.

kicikatika
30. nov 2010

zavidim kojicim zenam ☹ 😉

kicikatika
30. nov 2010

podla mna ak dieta nema tazkosti,tak moze,chutnal napriklad uz aj gulas 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a chutilo mu, nebol potom ziadny problem.

bufina
30. nov 2010

@kicikatika No já bych malýmu taky už nejradší dala vepřo knedlo zelo, aby se konečně pořádně najedl 😀 Jinak teda taky začíná kousat, né nějak silně, ale když u kojení dělá blbosti, tak sem už zoubky párkrát cítila....

@chaala Zatím nevím, sem se ráno doktorce nedovolala a teď tam je od dvou. Sme byli se podívat na vánoční trhy ve městě a chytit vánoční náladu 🙂

chaala
30. nov 2010

Naše Vanďa už by snědla všechno 😀 ...když vidí v blízkosti nějaké jídlo, tak hned pomlaskává, že se bude jíst.

bufina
30. nov 2010

@chaala Hihi, Adámek dělá mňam mňam. Doktorka řekla že v očkování se může pokračovat nejdřív týden po skončení teplot, takže až v průběhu příštího týdne tam zajedem.

bufina
30. nov 2010

Holky a jaký mají teď vaši prcci kakání? Jde mě o to, že malej už asi měsíc tvoří jen tekutý a kolikrát je to úplně takový to žlutý a má to stejnou "vůni" jako když byl jen na mlíčku. Průjem nemá, kadí tak max 2x denně. Tak nevím jestli je to zoubkama, nebo mu něco chybí...

chaala
30. nov 2010

@bufina u nás je to barva podle toho, co jsme jedly...takže od světlé až po tmavou. Spíš je to tužší. Vanďa někdy kadí i 4x za den.Co baštíte? Třeba přijdeme na , z čeho to může mít.

katuska1106
30. nov 2010

@bufina U nás je to taky podle toho co snědl. Stolici má 2x denně a je tuhá. Řídkou stolici má při rustu zubu. Jednou mě vyděsilo když jsem ho rozbalila a bylo to uplně tmavě zelené. Tak jsem zapátrala po netu a zjistila že taková stolice bývá po buruvkách (měl boruvkový jogurt) to byla uleva :o)

kaja73
30. nov 2010

@bufina Moj kaka raz za den, ale len do WC.Do plienky už nepustil od 6 mesiacov.Mal totiž strašnu zacpu a von to šlo len ked som ho držala v klbku na WC a už mu to ostalo.Som rada, aspon nemame pokakane plienky a už asi 2 mesiace signalizuje nepokojom a zvukmi ee,že mu treba. 🙂 Aj teraz ma taku pevnejšiu stolicu,takže do plienky by sa asi natrapil. Inak baby v akom poradi idu vašim deturencom zubky? Moj nema ešte horne dvojky a už sa režu stoličky-štvorky.Dolne ma obe jednotky a dvojky, hore len jednotky ,no a teraz už citit na dotyk tie štvorky.Ma to tak byt? Už si nepamatam pri prvom ako to bolo.

bufina
1. dec 2010

K snídaní má jogurt se sušenkama, ten baští kolem osmé, v deset jde spát a budí se až na oběd ve 12, takže to pak baští běžný jídla, jako brambory s masem a zeleninou, nebo těstoviny, rýžu asi prostě všechno co vy taky dáváte, kolem půl 3 zase usíná, ve 4 dostane nějakou sváču, přesnídávku, nebo čerstvý rozmixovaný ovoce a na večeři má kašu. A to mu kupuju rýžovou s různýma příchutěma, takže rýža by ho měla spíš zabetonovat, než aby to měl tak tekutý. Asi to má ze zoubků....

kaja73
1. dec 2010

@bufina Nema riedku stolicu odkedy mu davaš jogurt? ten by to teoreticky mohol sposobovat.Obsahuje neupravenu ťažšie stravitelnu bielkovinu.Možno ho prehana.Moj ma alergiu na mlieko, takže my take nič neskušame a ani tak skoro nebudeme.

chaala
1. dec 2010

@bufina Tak to jíme opravdu to samé...asi to bude těmi zoubky.