icon

Nové maminky z Nitry

solnicka_nr
1. dec 2011

ťažko sa zapája do už rozbehnutých diskusii, tak som sa rozohodla založiť novú....
dúfam že s Davidkom nájdeme nejaké nové kamoššky a kamoššov 🙂

adetka
26. jan 2012

@micicka Gilana... v ulicke oproti Tescu...

petka035
26. jan 2012

Ahojte, mohli by ste mi prosím Vás poradiť 😅 Sú v Nitre nejaké súkromné školky a ak ano,tak aké? Vdaka 😵

cvikota
Odpoveď bola odstránená
any23
26. jan 2012

@anieli_1 parádne miery 😵 len tak pre zaujímavosť som si pozrela múdru knižku a moja mala v polroku 6940g a bola o 5cm dlhšia, v dobrom závidím tie šunčičky, naša také nikdy nemala, sme si z nej vždy robili srandu že je ako pavúk - ruky, nohy dlhé a tenké len bruško gulaté 😝 ale zato líčiská mala /a má/ jak syslík 😝 😀 a neboj, kardio určite dopadne dobre, budeme vám držať palčeky, presne ako píšeš, radšej ísť ako by sa to malo zanedbať 😉 nooo s tým chodítkom to musíme nejako vymyslieť, síce sa mi ho nechce trepať ale šak volako sa k vám dopraviť musí 😝

any23
26. jan 2012

@anieli_1 jeeeej no to som nevedela že aj ty k nemu chodíš 🙂 a hej hej, emka zaspala v momente ako som ju uložila, taaak bola unavená 😅 som jej rýchlo papať dala, a už aj išla haji 🙂 zobudila sa po dvoch hodinkách, som ju vyzliekla /spala ako vždy na balkone/ a ona sa vyštverala k tatinovi do postele /ten spal po nočnej/ tak som ju tam nechala a išla dopiecť palacinky a sa mi zdalo že je tam nejak podozrivo ticho tak som ju išla pozrieť a ona ešte zadriemala 😝 tak ešte polhodinku potiahla 🙂 ale nemala potom o nič lepšiu náladu ako doobeda, ju musia tie zúbky strašne bolieť, som ju zobrala o šiestej ešte von, som išla na nákup do lidlu a potom sme sa ešte poprechádzali, o siedmej sme prišli domov, a o pol ôsmej už hajala 🙂 ako sa má Nikolka? nemá teplotku? my sme mali po každom očkovaní 😝

bosacka
26. jan 2012

@anieli_1 - ktorej dr chodite? ja len pre zaujimavost... my sme mali v 9 mesiachoch 7kg 😀

any23
26. jan 2012

@bosacka my sme na tom boli trošku lepšie ako vy - v 9m 7,5kg nad 8kg sa vyšplhala až v roku a teraz má nejakých 9,5kg ale je vysokááá až-až 😝

adetka
27. jan 2012

@petka035 zial... poznam iba sukromne jaslicky v Nitre... tie su tu tusim tri... a su do 3,5 roka... sukromnu skolku v Nitre nepoznam... tuto (bilingvalnu) by mali tento reok otvarat... zatial je len v Topolcanoch (chodi tam kolegynkin syn a velmi si to pochvaluje): http://www.espania.sk/sk/materske-skoly-kontakt...

petka035
27. jan 2012

@adetka dakujem za info🙂a nevies prosim Ta ci beru deti do statnych skolok aj ked nemaju trvaly ani prechodny pobyt v Nr?

micicka
27. jan 2012

@any23
@bosacka
@anjeli_1
baby moja má v troch mesiacoch 6kg 😨 to už akože nebude priberať, alebo je taká tlsťoška 😀

adetka
27. jan 2012

@petka035 mozu zobrat... ale nemusia... v prvom rade beru deti, ktore maju tvaly pobyt v spadovej oblasti skolky... potom deti z Nitry... a az potom deti z inych casti Nitrianskeho kraja... skus si narychlo vybavit prechodny pobyt - zvacsi ti to sancu 😉

adetka
27. jan 2012

@any23 @bosacka @anjeli_1 @micicka .. moja prvorodena mala v 9. mesiacoch sedem kil... ako 18-mesacna 10... a teraz ma iba 15 - strasne malo je (od cca. 2. rokov)... Karinka ma teraz ako 2,5 mesacna 5,5 kila... tak predpokladam, ze bude tazsia ako jej sestricka... ale nemusu to platit - tiez sa jej moze v dvoch rokoch pokazit stravovanie 🙂

anieli_1
27. jan 2012

@any23 moja dnes nikam nejdem bo mala ma od vcera teploty z toho ockovania a nic sa jej nepaci od 3 rana je hore proste hruza len asi mz pojde s malym s autom von som ho konecne nabila tak povec aj jozke ze asi az v utorok bo v pondelok ideme na to kardio teda neviem ci sa tam mam objednat alebo co
@bosacka k jancikovej ona je rodinna znama.....a vcera som to akurat porovnavala maly uz mal v jej veku 69cm a skoro 9 kilo 😀

anieli_1
27. jan 2012

@micicka aj mne mal maly tak on sa potom zabrzdil a este mal aj v 10 mes rotavirus tak aj co to schudol teraz ma okolo 12-13 kilo ako kedy len on sa dost velky narodil ako na to ze bol v 37tt tak uz mal cez 3 kila

anieli_1
27. jan 2012

@adetka no moja sa aj malinka narodila ale je tlstucka riadne na to aku ma dlzku vravela dr ze dost vazi ze krasne prospieva.a u deti je to take ze neni su naschval hladne proste jej to staci aj alex mi teraz toho vela nezje ale zas ja ho ste kojim

any23
27. jan 2012

@anieli_1 oki tak sa držte a nech ste čím-skôr fit 😉 my sa ideme akurát obliekať, inak dnes má emka ešte horšiu náladu ako včera, podarilo sa mi pozrieť jej to pusky /aj to ma hnusne pohrýzla/ a jednu tú päťku má fest napuchnutú, chúúúďa moje 😔 maťo že však jej daj gélik - no určite aby mi prst odhryzla 😝 a jej nikdy tie geliky nepomáhali aj tak...

anieli_1
27. jan 2012

@any23 mala konecne zaspala ale aj to len pri mne a to som hcela upratovat............mne alex zas uz ako tak da pozriet hlavne ked ho to boli sam mi dojde ukazat.........

meggieerika
27. jan 2012

@bosacka cooo...... mnoo nerob sa, ze ti to vadi..... 😅

meggieerika
27. jan 2012

@blondi2 mnoo veru, skoda tej sportovej casti.......... ale tak zvyknut sa da na vselico........ 😖

meggieerika
27. jan 2012

@micicka vau...................... tak to je pekne tucnucka............. ja som zvedava kolko kg bude maz moj maly teraz ked pojdeme na poradnu.... bo my sme dlhyyyyy a chudyyyy............

micicka
27. jan 2012

@meggieerika ale tak sú aj detičky čo majú v troch mesiacoch aj vyššiu váhu, ale trošku menší prírastok ako my 😀 😀 ale ona to "vybehá", už teraz by sa najradšej rozbehla kade tade a to ešte nemôže ani sedieť 😅

meggieerika
27. jan 2012

@micicka vsak hej a dost zavisi aj kolko mala ako porodnu vahu................ my sme boli taky krpci, my sme najskor museli dobehnut taku tu normalnu vahu........... hich..........aj moj by uz najradsej behal................furt len a nozicky by chcel.........a ked ho dame do sedu tak jakaaaa radost................... 😀

blondi2
27. jan 2012

@meggieerika ja som rozhodnuta, ze pre druhe babo ho uz nechcem mat. teda vanicka je fajn, ale sportak potom chcem mat otocny.

bosacka
27. jan 2012

@micicka - riadnu babu mas teda 😉 ono su velke rozdiely medzi tymi detmi... nasa papa pekne a je uplne podpriemerna vahou - doktorka vravi, ze ved nema byt po kom a hlavne ze je zdrava a cula...

anieli_1
28. jan 2012

@bosacka no aj nam dr vravela ze je krpata po mne ale mozno sa este vytiahne........a ako som pisala babo neni len tak hladne keby bolo hladne vypyta si ale ked je spokojne tak mu to staci a to uz je potom ake to dieta je..............aj ja sa mozem prepchavat a po detoch dojedam a nneviem co a mam 39kg a hladna niesom a jem niekedy aj zarovno s muzom co ma 100kg 😀

anieli_1
28. jan 2012

baby moze byt ze mi mala po tom ockovani prestala spavat v noci od vtedy sa stale budi aj cez den ma problem zaspat a to mi uz prespavala celu noc..............a este nechce nic jest okrem mojho mlieka neviem co s nou mam robit alebo zeby to uz boli zubky?neda sa mi jej kuknut tak ani neviem

naty1987
28. jan 2012

ahoj babulky tak mam tu pre vas taku dobrotku na zlepsienie nalady kolacik Orgazmus 😀
http://varecha.pravda.sk/recepty/kolac-orgazmus...
ja uz ho mam v chladnicke a je vyybornyyyy 😀

cukruska1920
28. jan 2012

@naty1987 ty si mi strasne znama len neviem kde ta mam zaradit 😎

naty1987
28. jan 2012

@cukruska1920 ja som ta raz videla v tescu pametam si podla kocika 😀 a tiez si mi bola znama ale neviem ci sme boli susedky na partizanskej alebo kde sa pozname mozno este sa mozme poznat cez moju sestru neviem ale zistime to 🙂

any23
28. jan 2012

@micicka no teda, peknu vahu mate 😉 ono kazde babeno pribera svojim tempom, hlavne ze je spokojnucka a chuti jej papkat 😉
ja som s malou mala velke problemy s papanim, ked mala 4mesiace sme dostali nejaku brusnu virozu, boli sme aj v nemocnici, nechcela jest, pit, mala teplotu, hnacku a zacala zvracat tak sme utekali na pohotovost a hned si nas tam aj nechali, bola dehydrovana tak musela na infuzky... Na infuzkach bola styri dni, bola uplne apaticka, strasne som sa o nu bala... absolutne nic nechcela pit, a uz vobec nie ten ich ryzovy vyvar... K tomu zacala hrozne kaslat tak sme isli na rtg - a obojstanny zapal pluc... Hadam az po 5ich dnoch zacala pomalinky papat, ale strasne pomaly sa rozpapavala, za ten tyzden co sme tam boli schudla schudla nieco vyse kila, bolo to na nej aj vidno, nase faldiky boli prec, dovtedy bola ako mala buchticka, len licka jej zostali... Som dufala ze doma sa poriadne rozpapa, ale nebolo to vobec jednoduche, odvtedy sa ta vaha splha uba pomalinky hore... Boli sme aj na gastre, v 15tich mes. Sme mali poradnu a vazila iba 8,5kg a to uz sa dokine nezdalo tak nas tam radsej poslala, vysledky dopadli fajn, som sa bala ci jej nieco nechyba ale krv.obraz mala v poriadku, akurat ze jej vysli hranicne hodnoty na laktozu... Vlastne az teraz posledne tri mesiace zacala poriadnejsie papat a aj pribrala uz ma 9,5kg, tak je to uz snad za nami...