Nové maminky z Nitry
ťažko sa zapája do už rozbehnutých diskusii, tak som sa rozohodla založiť novú....
dúfam že s Davidkom nájdeme nejaké nové kamoššky a kamoššov 🙂
@jfd No tak to je este malinky to si este upravi...... 🙂 To aj moj maly mal rad mixer vysavac fen a podobne.......vtedy najlepsie aj spinkal.....vyskusaj mu dat aj nejakeho maznacika alebo pliecocku vzdy ked ide spinkat to moj maly si tak zmoli a dava pri tvaricku ked zaspava....... 🙂 jaaaaaaaaaaaj kde su tie casy ked sme my mali 5 tyzdnov...... 😀
@solnicka_nr maznáčika máme. Drží nám cumlik, když vypadává. 😀 Jsem tu jen na skok, on zas ječíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak to tady funguje? To je neco jako nejaka verejna stranka na FB a mužu si pridavat pratele a tak, jo?
@solnicka_nr plienocku? Toho se bojim. Já se o nej vůbec tak jako hodne bojim. Pripada mi, ze se může úplně vším zadusit nebo uškrtit. Doufám, že to nějak přejde nebo tak. Jináč ho nepustim ani do školy!!! 😉
@jfd 🙂 A nemas monitor dychu? No to hadam prejde lebo to nie je dobre az prehnany strach.... 😒 no tak teda drzim palec a ak ma rad zyvinovacku skus tu Red Castle deku. Ja jednu aj predavam kedy si chcela 😀
Dajte nejaké tipy, kam chodíte s cca 20 mesačnými deťmi, napr. cez víkend v NR + blízke okolie (okrem parku Sihoť 😉)
@naty1987 janickakrausu@googlemail.com
@solnicka_nr monitor dychu mám. Když já na to bábo dlouho čekala, tak se o něj bojím. Ale je to lepší každým dnem. Človek se to musí naučit a hlavne napred asi pochopit, že co se to deje. Když Ti takhle do života někdo vstoupí a plače a plače a ty nevíš proč. Ty první dva týdny byly hrozný ale už je to lepší. Je mi jasný, že takhle bych se akorát tak zbláznila a malýmu by to v ničem nepomohlo.
@solnicka_nr divala jsem se na tu deku a to by mi neprošlo. Martinek opička, nesnáší když nemá volný ručičky. Nedá se nic dělat, no. Halt musíme bojovat 😎
ahojte koceny, ako zijete, co mate nove??? a ozaj, ked mali vase deti 11 mesiacov kolko vam cez den spali??? uz by mal pomaly prejst na jeden denny spanok.......... v pondelok mame 11 mesiacov..... niekedy pospi cez den viac, teda doobedu hodinu, poobede niekedy aj dve.... ale napriklad dnes to bolo najviac nejak 30 minut.... nic moc.....poradte
Nazdar matky! Kde jste všechny???? Co je očkování mmr a proč to odmítáte? My začneme očkovat už za pár, tak ať vim... Jo a jináč... Máte nějaký reference na pani doktorku Se leckou?
@jfd mmr je ockovanie proti mumpsu, osypkam a rubeole, teda tradicnym detskym chorobam. prva davka sa ockuje v 15. mesiaci dietata. tieto choroby su v detstve pomerne jednoducho liecitelne, no ak sa nakazis v dospelosti, tak maju silne komplikacie. ucinok ockovacej latky sa len odhaduje, no najoptimistickejsie odhady vravia o 4-5 rokoch odolnosti. vakcina sama o sebe ma mnozstvo neziaducich ucinkov, vratane neuroz, autizmu, zapalu mozgovych blan az smrti. navyse je vakcina "pestovana" na umelo potratenych ludskych embriach a virusy su zive, len oslabene. geneticky je tak zmodifikovana, ze sa neda ani zdaleka odhadnut, ake neziaduce nasledky bude mat po rokoch. je to cisty vymysel farmabiznisu, ako zarobit. detske choroby patria detom, dokonca niektori lekari tvrdia, ze prekonanie tychto chorob posuva deti dopredu vo vyvoji. vakcina na druhej strane sposobuje ovela viac problemov, ako uzitku z tohoto ockovania. ja osobne som v detstve prekonala osypky aj mumps a nijak nie som poskodena, dokonca mumps si moji rodicia ani nevsimli, taky mal lahky priebeh. precitaj si na internete zopar pribehov mamiciek, ktorych deti zostali postihnute po podani mmr, v horsom pripade aj zomreli. pre viac info pozri aj stranku slobodavockovani.sk, napr. aj tento clanok http://www.slobodavockovani.sk/news/ludska-dna-... a inak, ja osobne som presvedcena, ze by sa mamicky mali burit proti vsetkym povinnym ockovaniam, nielen mmr. netreba slepo doverovat lekarom, lebo oni mnohokrat nemaju ani ponatia, co ta vakcina obsahuje a moze sposobit. lekari maju informacie, skolenia a pod. len od vyrobcov vakcin a tych cielom je predat svoj vyrobok, hociako skodlivy je (rovnaky princip ako napr. coca-cola). odporucam kazdej mamicke, aby si temu ockovanie prestudovala skor nez da pichnut prvu ockovaciu latku do telicka svojho babatka. ak sa aj napriek tomu rozhodne ockovat, nech je naozaj informovana. z vlastnej skusenosti viem, ze mnoho mamiciek ani netusi proti comu ich deti prave lekarka zaockovala...
@kkl82 je mi jasný, že je to biznis spíš, než dobrá vůle pomoci. Mládě dostane hexavakcínu a pneumokoky a meningokoka a zbytek dětskejch nemocí, ať si přežije, jako my všichni. Jsem v tomhle celkem nohama na zemi. Kurnik, celá republika vyrostal na Sunaru, bo nic jinýho nebylo, všichni jsme jezdili v těch samejch kočárkách, co k bezpečnosti měli daleko, umývali nás tim samým mejdlem - možná s jelenem 🙂 - nemluvě o tom všem, co jsme si strkali do pusinek a za co by po tobě dnes když né divně koukali, tak by volali sociálku. Když děco řvalo, tak prostě řvalo. Dneska jsou regály plný dětských opiátů a oblbováků, jakkoli přírodně se to může tvářit. Co ta malá pečeňka na to asi poví?!?! Nas.at! Moje děcko bude vyrůstat po staru, old skůl, jako jeho rodiče a jejich rodiče a hotovka!! Četla jsem, jak na vás vaše doktorky nastoupili s tim citovým vyděračstvím. Mě ta moje řekla, že hexavakcínu dostane a zbytek ať si vyberu. Já se nebojim. Stejně jako ta kravina s tim pasem, kašlu jim na to!!! Odmítám chodit s děckem co 14 pro aktuální fotku do pasu protože ho chci jet ukázat domů babičkám a tetám a strejdům! Beztak by s tim byli opletačky, páč bábo má jiný přijmení co já a ukažte mi policajta, kterej to pochopí...
a taky celkem spolíhám na to, že mi ho prostě nevytáhnou z auta a neodvezou někam do kojeňáku pro podezření z únosu. By si mohli příslušníci zkusit...
ahojte, viete mi poradit opravu obuvi v NR? najlepsie, kde sa dostanem s kocikom 🙂 dakujem. 😵
caute baby...viete mi poradit nejake dobre velke ihrisko vonku v nr resp. nejaku atrakciu kde sa da ist s deckami????nie obchodne centra...dakujem vam
@lenuska311 park na Sihoti
A KDE TU SIHOT NAJDEME?
caute baby....este jedna otazka...dobra restika v okoli centra s primeranym hracim kutikom pre decka..
@lenuska311 park na Sihoti je normalne park v meste, co je pri rieke, ciastocne pri zimnom stadione (tam blizko su ihriska), v parku je aj kupalisko... najlepsie je asi zaparkovat pri zimaku 😉
zenusky co budete zajtra s deckami robit???? dajte tipy

🙂 @solnicka_nr dneska ma pet tydnu. Prehozenej neni, jen se mu asi nechce spinkat. Usina kolem 23 hodiny, pak vydrzi do 2 a pak kolem seste. A na plač zapomene, když mu oteviram dvere od skrine... Prisla jsem na to nahodou. Ty dvere trochu vrzou. Je z toho uplne konsternovanej a vydrží na ně hledet i 5 minut a neplakat