icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

catrin1
21. apr 2010

moncika ja som tu a pozeram ze tiez nikde nikdo..🙂

yesno22
21. apr 2010

ollako, mne stacili dva roky doma s malym a po navrate do prace som sa citila ako Alenka v risi divov 😀 Ale rychlo som sa do toho dostala, tak neboj... 🙂
...ja som skoro zaspala pri malom, odkedy zacal v septembri chodit do skolky, chce aby niekto pri nom bol, kym nezaspi...lenze trva mu to cim dalej, tym dlhsie a tak to budem musiet radikalne stopnut...to zas bude placu a vyjednavania ☹

matakamil
21. apr 2010

je tuniekto? nemozem spat velmi ma boli hrdlo. Mozem teraz teraflu?

moncika15
21. apr 2010

no tusim ste len cakali kto spravy privy krok 😀

teraflu sa tusim nemoze, precitaj si letak

matakamil
21. apr 2010

no ved ten prave nemam,ale uz ho prave pijem . Na sacku sa tehotne nespominaju. Neviem ako pojdem zajtra do prace. Hrozny stav.

zopka
21. apr 2010

No, vy ste toho popísali. Som to čítala na etapy a aj postrehy si na etapy dopredu písala, tak to tu všetko naraz napíšem:
Aj ja vítam nové tehuľky 🙂
Saxana, gratulujem k dvojičkám. 🙂
Zuzka2011, to je škoda, že to takto zle dopadlo s tou fotkou. Ja by som asi pekne zúrila.
romy, gratulujem k zasnúbeniu! 🙂 Aj ja som už o tej bezplienkovej kom.metóde čítala a aj mňa zaujala. Syna som odchovala na jednorázovkách, celkom si od nich odvykol až mesiac po 2.narodeninách, čo sa mi vidí v porovnaní so mnou (bola som bez plienok od jedného roka) dosť neskoro, tak by som chcela toto vyskúšať, ale neviem, či to fakt vydržím.
Zvracajúcim prajem, aby im to už prešlo. Ja mám ešte niekedy také minipocity, že mi je kus zle, ale je toho už minimum. Skôr pchám, čo mi na um a do ruky príde. 😀
jasterica, gratulujem k tehotenstvu. Aj ja som presvedčená, že je otehotnenie je v psychike a keď na to človek netlačí, tak to príde. Nám to teraz trvalo asi 8 mesiacov, ale tiež sa zadarilo, keď som rezignovala. 🙂 A ty si teda strašne chudá! Koľko máš cm?
Kvetinacik, ako fyzicky makáš v práci? Niečo ťažké dvíhaš? Ja som včera trochu kopala burinu v záhradke a nejako ma začalo ťahať brucho, tak som sa na to vykašľala.
Ja sa k zubárovi vyberiem, keď budem mať knižku, aby mi tam mohol zapísať, že mám chrup v poriadku. Ale neviem, či je fakt v poriadku, lebo sa mi zdá, že asi mám pod jedným mŕtvym zubom nejaký hnis. Nebolí to, ale niečo mi tam nevonia. 😠
Moncika, jasterica, aj ja som ešte stále zamrznutá.. Som zvedavá do kedy ešte...
Ollako, pekné bruško. 🙂 Ja mám asi niečo podobné. Spomínala si, že máš zapísané, aké si mala bruško pri Peťkovi. K akému obvodu si sa "dopracovala" pred pôrodom? 😉 A nemáš nejaký igelit na Peťkovom matraci? Ja som svojmu veľkáčovi kúpila igelit na matrac, keď sme sa začali odúčať od plienok a som spokojná, lebo by už bol veľa krát precikaný. Zlatý je Peťko v tej postieľke. Nie je ti ťažký, keď ho stade vyberáš?
No, mne sa zatiaľ kolotoč starostlivosti o dieťa stále páči a to som doma pomaly tri roky. Dúfam, že aj s týmto druhým si budeme môcť (finančne) dovoliť, aby som ostala zase tri roky doma. Mne robota zatiaľ nechýba, dosť sa narobím, kým pôjdem na dôchodok. A vôbec mi nevadí, že prídem po toľkých rokoch do roboty úplne vymazaná. 🙂
Inak, ja by som chcela chlapca - nech má môj prvorodený najlepšieho kamaráta- brata, ale neviem, čo si mám myslieť o tých svojich mini-nevoľnostiach, keď tie ukazujú skôr na dievča. Pri synovi som to vôbec nemala.
Jonki, držím palce, aby ti to prešlo.
Antonia, som rada, že si OK. 🙂
Ja som sa s kávou ťažko lúčila (ako som zistila, že som teho), lebo som sa ju bála piť, ale už mi nechýba. Môžem ju kľudne robiť mužovi a ja už po nej netúžim. Ale potom sa k nej znovu vrátim. A ja sa bojím aj obilninovú kávu piť. Vymyslela som si takú teóriu, že ak melta podporuje dojčenie, tak to asi nejako zvyšuje hormón prolaktín a ten sa mi v mojom terajšom stave nehodí, tak aspoň v tomto trimestri nepijem ani žiadnu obilninovú kávu. Ale to je len moja teória. 😉
Kaminka, aj my beháme na trojkolke, ale môj až tak neuteká, tak sa to dá zvládnuť. 🙂
Tie, ktoré ste to ešte v robote nepovedali, tak to skúste s tehotenskou knižkou v ruke. Ukážete a budú vidieť. Ani slov nebude treba. 🙂
A ani mne sa nechce prirodzene rodiť. Prvý bol sekcia, tak snáď sa doktori zľutujú a znovu mi reznú radšej brucho. 🙂
A tehu pás sa ani ja nechystám kúpiť. Doma behám v teplákoch, gate mám dosť vysoke a veľké na zakrytie brucha a ani prachov nemám na rodičovskej ktoviekoľko, tak si musím vystačiť s tým, čo mám.
Catrin, sranda, ako ti rastie bruško v priebehu dňa 🙂
zuzananinka, uf, to nezávidím, že si už 5x zažila sklamanie s tehozenstvom ☹ držím palce teraz!
Ja mám ísť na odbery v pondelok. Dr. mi nevravela, že by som mala byť nalačno, tak sa normálne najem ráno. Vy ste šli nalačno na tie krvné odbery?

ollako
22. apr 2010

Ahojte
zopka, neviem aky obvod som mala pri Petkovi pred porodom, lebo som si merala len na zaciatku a potom uz nie 😒 ...no igelit na matrac este nedavame, lebo mame stale plienky a nechcem aby sa zbytocne potil, no ale dala som mu inu plienku ktoru velmi precikal , az na tolko , ze bolo vsetko mokre😝 , petko ma 12 kg takze nie je az taky tazky, ale ked ho vyberam, hlavne ochrapana, tak mi to robi propblem a tajne dufam, ze babatinku to neuskodi, lebo co mam robit Petka este treba sem tam aj nosit, este je maly a nevie chodit dolu schodami a do vacsieho kopca a tak...
inak dnes uz o piatej buntosil, ale este potom na hodinku zapsinkal, ale taak by som spala 🙄

romy31
22. apr 2010

zopka- ďakujem 🙂 no mňa tá BKM veľmi zaujala, zdá sa mi to také prirodzenejšie pre bábo, takže to musí byť super keď potom bude behať po záhradke s holou riťulou 😵 no ale ja musím tiež ešte zvážiť veľa vecí, lebo teraz som na škole v brne a bývam v BA a moc sa mi prerušovať školu nechce....uvidím ako to budem zvládať....tak asi aj podľa toho sa rozhodnem.....ale bábo bude určite na prvom mieste, keď bude treba prerušiť, tak určite preruším a budem si radšej ten rôčik užívať doma s krpcom 😵 😵

a na tie prvé odbery som musela prísť nalačno....na tie, z ktorých ti zisťujú choroby, krvnú skupinu a tak.....doktorka mi povedala, že na tieto tripple testy už nemusím chodiť nalačno....takže tentokrát sa už napapám 😉

hviezdickamaria
22. apr 2010

dobre ranko vsetkym 🙂 mne je teraz trocha lepsie, tak sa idem pokusi ist do mesta na nejake nakupy, dostala som tip od sestry na tehu nohavice v cinskom, tak idem pozriet 😀 je to sranda byt so sestrou spolu tehotna 😅
ale uz sa tesim ked si vas precitam, bo pozeram ze zopka sa tu v noci riadne vykecala 😀 😀 😀
tak vam prajem tiez kraasny slnecny den ako u nas v PO 😎

hviezdickamaria
22. apr 2010

inak dievcata, nemate taky pocit ze ste neatraktivne? bo ja strasne, neviem co sa so mnou deje, ale mam pocit, ze som tak zoskaredela!!! 🙄 vcera som to povedala muzovi, ta sa len smial a ze nemam rozpravat take hluposti... ale ja si pripadam jak najskaredsia zena na svete, mam pocit ze vsetci sa za mnou obracaju a hovoria si "fuuuj jaka škapa" 😠 je to v tehu normalne??? bo som citala, ze hej, ale chcem vediet ci aj vas take pocity prepadaju... 😖

matakamil
22. apr 2010

hviezdicka ty cakas o jeden den skor ako ja. Mas uz knizku?

hviezdickamaria
22. apr 2010

ano matakamil mam dostala som ju myslim v 8 tt 😉

leninka75
22. apr 2010

ahojte tehuľky!!!........skúste pokukať aj sekáče.....ja som včera tak kúpila športové tehu gaťuše za 10 eur 😉 😉 ........

zopka, nemusíš na lačno, len sa riadne napi vody, aby krvička dobre tiekla 🙂 ......

hviezdickamaria, asi sú to normálne pocity.......ja sa zasa cítim ako nafúknutý balón, len pinknúť a odletím 😀 😀 ......a to si radšej nepredstavujem, ako sa budem cítiť v takom 8. mesiaci 😨 😨 😨 ......

myslíte, že ranné nevolnosti sú pri dievčatách???? 😕 😕 😕

hviezdickamaria
22. apr 2010

myslim ze je jedno ake pohlavie 🙂 ja som nepocula o takejto verzii 😀 ale keby to bola pravda 😅

hviezdickamaria
22. apr 2010

ale ja citim ze to bude dievcinka, citim sa tak ako pri predchadzajucom a boli dve dievcatka, tak snad ma moja intuicia nesklame, ale aj keby bol chlapec, tak budem rada, lebo splnim tajne zelanie muzikovi 😀

jasterica
22. apr 2010

pekny dnik,dievcence 🙂
uufff,ale ste toho vcera popisali 🙂 citala som,ze sa uz mnohe zamyslate nad tehu modou 😉 ja este nic nekupujem,bo brusko mini,vsetko obleciem 😕 ,ale tusim akurat tak podprdy by bolo treba nove 😀

zopka,no,ja som take pidiziena,meriam len 157 cm...to vies,dobreho vela nebyva... 😀 😕 si napisala hotove litanie-prispevok 😉

catrin,kozar je v poho,nemozem nadavat,vdaka jemu sme sa niekam posunuli,predtym som chodila k ravingerovi 😝

hviezdicka,ty aj mne sa zda,ze plet je horsia...ja som mavala plet ako babo prdelku a teraz mi uhraky vyskocili 😝 je to seredne,machlim sa,kilo make-upu dam,ale mam divny pocit 😲 snad to v polke tehu polavi 😅

leninka,ty si ako dobre nakupila... 😅 ja som muzikovi vcera vravela,ze ked aj brusko zatial nerastie,ze by sme mohli cez vikend behnut do BA pokukuc,predsa je tam viac moznosti,ako dobre a vyhodne nakupit... 😉

jasterica
22. apr 2010

hviezdicak,ty si uz bola tehu? 😕 nechcem sa ta nejako dotknut,ale predsa len,ked pises o predchadzajucom...

leninka75
22. apr 2010

jasterica my sa zasa cez víkend chystáme do vášho kraja na výstavu bonsajov 😉.........

kočky nemáte niektorá prehľad koľko maminiek-novembroviek tu prispieva?? 😨

hviezdickamaria
22. apr 2010

ahoj jasterica tak si veru riadne malicka a chuducka s tvojimi 42 kg!!! 😕 a nevadi ze sa pytas, ci som bola tehu 😉 to je uz moje 3. tehotenstvo, naposledy to boli v 22tt dvojicky dievcatka, ale uz to prebolelo, teraz sa tesim na babo, kt. mam v brusku, ale ani na nich nikdy nezabudnem... 😔

joooj ja chceeem uz rodiiiiit 😀 😀 😀 no dobre idem do toho mesta a 8 minut mi zacne plynut cas vychadzok, tak to treba vyuzit, dufam, ze priem s plnou taskou tehu veci 😎 😀 😀 😀

leninka75
22. apr 2010

hviezdickamaria.....si si užila svoje ☹ ☹ .......teraz si od začiatku tehu doma???.......držím palce, aby to bolo tentokrát OK 🙂 ....... veľa a dobre nakúp!!! 😉

madeline
22. apr 2010

ahojte a aj ja vitam nove tehulky? ako nevolnosti? u mna je to trochu lepsie, ale keby sa to zlepsilo uplne, tak by som nebola proti 😉

majcky
22. apr 2010

bre ranko, moje nevolnosti pretrvavaju, aj ked je to fakt lepsie ako pred mesiacom, dufam ze coskoro to prestane uplne, lebo ma uz nebavi ze mi je kazdy vecer spatne , no ale na druhej strane co si clovek nevytrpi pre ten malinky uzllik 😅

zuzananinka
22. apr 2010

Dobré ráno - ale to asi len pre mna - ja som zas do jednej v noci grckala - mam nočné nevolnosti fuj
misinn držím prsty a teším sa že vám to dopadlo dobre.
hviezdička s tým zošpatnením no ja som to rozoberala s mužom predvčerom, že nech to objektívne zhodnotí - síce povedal že nie ale ja sa vidím a je to na zaplakanie - no nič to keby to zaručovalo zdravé bábo pre mna za mna nech vyzerám ako príšera 😀 😀 😀
zopka ja som bola už 5* tehu ale mam jednu dcérku tak jedno tehu stálo za to - aj ked som skoro 4 mesiace strávila v nemocnici.
leni to si dobre kupila tie hohavice
som zvedavá čo nakupi hviezdička
no asi idem bližšie k vernej spoločníčke záchodovej mise

majcky
22. apr 2010

ja som si kupila jedny supis tehu nohavice v HM, ale su mi este trocha velke. Ale no co mam nosit ked moje veci ma tlacia a tehotenske su mi este velke ??????

zopka
22. apr 2010

Hviezdicka, tak asi fakt čakáš dievčatko. Vraj to odoberá mame krásu. 😉
Dík za odpovede na tú stravu pred odbermi. 🙂
Ja teda nemám prehľad koľko nás tu píše. Ale asi "strašne veľa". 🙂

misinn
22. apr 2010

ahojte, ako sa mate? ja som dnes nemala take nevolnosti a par dni dozadu... 😒 ktovie preco...
inak vidim ze pisete stale, ani precitat sa to neda pomaly 🙂

zuzananinka
22. apr 2010

ja som to majcky riešila v jednom tehotenstve tak- že som nosila 36 nohavice a kupila som si 38 a bol tam opasok taký len na zaviazanie - a bola som velmi spokojná - bruško ma netlačilo a predsa som nevyzerala ako strašiak - lebo bol pekný strih také športovo elegantné biele - mienim ich využiť aj teraz - nositelné od jari do jesene - kedze som aj ja PN tak mi budu mozno aj stačiť 😀

zuzananinka
22. apr 2010

baby chodí niektorá z vás na hematologiu?

misinn
22. apr 2010

zuzananinka ja asi pojdem preco?

zuzananinka
22. apr 2010

lebo ja idem zajtra na krv tam a neviem či možem jesť - chodila som aj pred rokom ale nejak som to pustila z hlavy a nepamatam si - budeš si pichať injekcie misinn?