icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

moncika15
2. máj 2010

ahojte 🙂
taka som dnes podrazdena, nervozna a ospata, nemozem sa od rana prebrat 🙄 nex ma nikto dnes nesere lebo ho roztrham v zubox 😀
ja som sa prave najedla, mala som zdrave, vyzivne hranolky 😅 a teraz xrumem chipsy. nebojte sa stravujem sa aj zdravo 😀

cukruska1920
2. máj 2010

moni.... ja sa zdravo nestravujem vobec.... koneeec...ale vcera na veceru som si nastuhala jablko a mrkvu aby sa nepovedalo 😀

moncika15
2. máj 2010

to zas ja sa snazim, lebo ako vegetarianka musim doplnat vitaminy inde ked nie z masa. dufam ze to nebude xybat malinkemu. a navyse moji rodicia ma strezia aby som jedla,furt ix mam za zadkom a sleduju kolko a co zjem 😠

cukruska1920
2. máj 2010

babo si zoberie co potrebuje toho sa nemusis bat... ja zas nato kolko pojem som nepribrala zatial nic...ale sak ono sa to rozbehne 😀

moncika15
2. máj 2010

ja som nabrala zo zaciatku ked som musela stale cosi jest aby mi nebolo zle a teraz som si vsimla ze sa to ustalilo a mozno som aj nejaky ten gram zhodila. somzvedava ci to pojde o pol kg tyzdene hore 😝

cukruska1920
2. máj 2010

no ja som zhodila v nemocnici 4kg ked som bola na zaciatku 3 tyzdne v nemocnici a odvtedy to neviem nabrat spat

moncika15
2. máj 2010

je nas tu tolko ze si neviem vybavit tvoj pribeh 😅 preco si bola v nemocnici? aj ty na infuzkax?

cukruska1920
2. máj 2010

ja sem chodim malo tak ani nemozes 😉 mam pokazeny notebook tak sem pridem len ked sa pritrafi niekde internet...teraz som u nasich... no ja to mam trosku komplikovanejsie...2x som potratila a teraz som v 6tt zacala spinit tak ma doktor supol do nemocnice...spinenie trvalo tyzden ale nechali si ma tam tri tyzdne na pozorovanie...potom ma pustili domov a odvtedy je vsetko v poriadku..tak nejak v skratke

moncika15
2. máj 2010

fuu tak to drzim palce. xvalabohu ze sa to dalo do poriadku 😵

cukruska1920
2. máj 2010

dakujem....snad to dotiahneme dokonca

moncika15
2. máj 2010

ked uz sme vsetky tu tak hadam uz ano 😵

cukruska1920
2. máj 2010

no ved jasneee..... 😅

titulienka
2. máj 2010

tak ja sa pridavam tiez k tym nezdravo stravujucim aspon zatial 😀 😀 ....pretoze som 3 tyzdne nejedla skoro nic, a konecne nevolnosti presli a jedine co som mohla dostat do svojho zaludka su spisske parky a cola 😀 😀 😀 ...
ale ak mi bude uz naozaj super , tak jasneee ze svoj jedalnicek rozsirim o zdravsie pokrmy a teraz urcite kedze ide leto 😉

cukruska1920
2. máj 2010

ja sa tesim na melony....tie zjem na kila...inak som zavisla na gumenych cukrikoch....minule som si v metre kupila kilove balenie a uz nemam ☹ 😀

moncika15
2. máj 2010

😀 😀 😀 ja som vcera zhanala melon anikde nemaju 😔

catrin1
2. máj 2010

ahojte...pridávam sem tu foto konečne sa mi to podarilo zvačšiť.. 🙂

catrin1
2. máj 2010

mam ju aj v albume tam je to vacsie... 🙂

titulienka
2. máj 2010

catrin jeeeeeeeeeeeeej ja sa uz neviem dockat takejto fotecky... 😵 😵 zajtra idem na poradnu tak dufam, ze spravi kontrolny usg
cukrus ja sa neviem docakt melonov ..ja ich jem na 10kila ..a nemusim byt tehula...zboznujem melony mnam ..mnam.. mnam

moncika15
2. máj 2010

krasny drobcurik 😵

catrin1
2. máj 2010

dakujem... 😵

zopka
2. máj 2010

Ahojte.
Kvetinacik, krásne ste si prerobili ten domček. 🙂
Moncika, dúfam, že ťa nenaserem, ale chcem ti vyhovoriť klokanku. 😉 Ja tiež nemám babyšatku, lebo by som asi mala problém s uväzovaním, hoci inak nemám vôbec žiadne námietky voči šatke a obdivujem tie, čo ju vedia používať, ale klokanku by som nechcela, lebo môže byť zdravotne závadná pre bábätko. Skús si toto prečítať:
http://nosime.sk/sk/vsetko-o-noseni/preco-nie-k...
Ja mám z tej stránky nosime.sk (je tam fakt veľa dobrých vecí aj informácií) nosič ergo + vložku pre novorodencov. Stálo to okolo 3000Sk, ale dobre sme ho fakt využili, ale asi až od synových 5 mesiacov. Tú vložku som až tak nevyužila. Tiež sme sa pre ergo rozhodli aj kvôli mužovi, lebo nebol ochotný nosiť a viazať šatku. Ale videla som na nete aj toto: http://www.amkotoys.eu/product/satka-carry-baby... a toto by som si ešte možno kúpila. Len dva pásy by som zvládla natiahnuť na seba. 🙂 Ešte uvidím, či fakt niečo kúpime, lebo keď sa bábo narodí na jeseň, tak najprv ho aj tak budem mať asi len v kočíku a na jar, keď už bude väčšie, tak bude dobré aj to ergo, čo už máme.
Kaminka, to mi je ľúto, že "kamoška" sa takto správala. Asi to bude trochu trvať, kým sa z toho otrasieš.
Ocicko9, vitaj. My sme boli včera na prechádzke a ja som na nej začala mať pocit, že mám kameň v bruchu. Tiež ma to tam nejako ťahalo, čo tlačilo, tak som sa snažila aspoň pomaličky chodiť. Doma mi to potom prešlo.
Moncika, ja som si urobila na jednej stránke také počítadielko a tam mi napísalo, že ja začínam 2.trimester 4.mája (ako termín pôrodu som dala 9.11.), tak ty by si potom mohla mať podľa toho začiatok 2.trim. 15.mája. Tu by sa to malo dať urobiť: http://www.pregnology.com/faralong.php
Catrin, pekné babatinko 🙂

cukruska1920
2. máj 2010

Ahojte....som po obediku...som sa taaak straaasne najedla

zopka...dobra stranka

ollako
2. máj 2010

ahojte ja som sa tuez az teraz naobedovala, maly len pobabral, ako vzdy...ale pospali sme si spolu, tak som este udriemana, ale musim sa ist poumyvat a ideme ven
zopka suhlasim , ze nie klokanku, tiez zvazujem nosic ergo, alebomaducu, ale ta cena, no neviem skusim nejaku z druhej ruky pozriet 😒

buducamama
2. máj 2010

Ahojte, tak ja sa s vami lucim, dietatko mat nebudem, som vo stvrtok potratila 😔

cukruska1920
2. máj 2010

buducamamina....coze? a co sa stalo?

kaminka1
2. máj 2010

buducamama, to je strasne, az mam zimomriavky po celom tele,mala si nejake problemy?prajem Ti vela sil na prekonanie toho zialu...

aknomis
2. máj 2010

ahojte babulky - novembrovky. už som sa to tu nedávno pýtala, ale moc som sa toho nedozvedela, tak náhodou, ak by ste tu boli nejaké nové, neviete mi poradit?
- už ste oznámili v práci vaše tehu alebo ešte nie (kedy)? ja neviem, či počkat alebo už oznámiť... bojím sa. mám za sebou jeden potrat v 5tt (v júli 2009), teraz som sice podstatne dalej a zatial klop-klop bez komplikácii, ale denne čítam prípady, kedy babule prišli o mimi aj v 20tt alebo tak neskôr a tak neviem či oznámit alebo nie..
- neviete ako je to po oznámení tehu v práci s priepustkami? každý zamestnanec má nárok na 56 hodín u lekára a po oznámení tehu je to kolko, neviete?
- oznámenim tehu v práci sa kráti aj počet odpracovaných hodín? pracujem každý den PO-PIA 8 hodín, nerobím ani nočné, ani poobedné.
dakujem za radu

moncika15
2. máj 2010

buducamama, je mi to strasne luto 😔 co sa ti stalo?

aknomis, ja uz by som oznamila, lebo ked si vsimnut vvykukat brusko mohli by to brat ako podvod. vzdy sa moze nieco stat a tym ze to budes tajit sa nic nezmeni 😒

zopka, mne kolokanku nevyhovoris 😝 tiz ju planujeme nosit az na jar ked uz bude male vacsie a bude drzat hlavicku a ked kupis kvalitnu, (nie napr z LIDLA 😅 ) tak je urcite spevnena. nie ako ten babyvak 😨 .
satky mi pripadaju, ze sa mozu odviazat 😅 a tie dva pasy, v nix je brutal teplo, ma to kamaratka 😉

aknomis
2. máj 2010

moncika15: no bruško zatial nevykúka, ale nemôžu to brať ako podvod, ved nie je zákon ktorý by určoval do kedy oznámit tehu

moncika15
2. máj 2010

taky moralny nie nejaky zo zakona 😒