icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

mikailla
5. jún 2010

@midsumergirl Tak vam babatko zamiesalo karty 🙂 my chceme tiez rok ostat,ale vsetko sa casom uvidi... 😀 A aj pracujes ?

tamka84
5. jún 2010

ahoj baby, tak ja som dnes v noci prežila hroznú noc. Asi som mala obličkový záchvat, alebo čo...ale už večer ma pobolievalo v oblasti krížov, aj obličiek, a v noci by som sa bola vedela škriabať po stenách od bolesti, prechádzala mi tá strašná bolesť až do brucha, žalúdka a podbruška. Neviete čo to mohlo byť?
mám problém už asi týždeň, že chodím strašne často cikať, aj každých 10-15min a to len pár kvapiek, moč som mala v stredu na poradni v poriadku, teda sestrička povedala že tam nevidí žiaden zápal, a že to asi maternica mi tlačí na močový mechúr. Aj vy máte takéto problémy? mne sa to zdá trocha priskoro aby mi až tak tlačilo na močový mechúr?? veď to bábo ešte nie je také veľké...pri prvom dieťati som ani nevedela že som tehotná a dúfam že už nezažijem nikdy takýto záchvat.
Manžel hovoril že môžu to byť aj obličkové kamene, že keď sa dajú do pohybu, že to môže takto bolieť. ....

midsumergirl
5. jún 2010

@mikailla ano ja pracujem ako front of house v restike takze min tych osem hodiek na nohach 😔 ale zatial sa citim ok, takze to neriesim a ty?

jonki
6. jún 2010

@tamka84 caste mocenie byva okrem tehu aj pri problemoch mocovych ciest...ale to vacsinou sprevadza aj palenie pri moceni a to nespominas. Bolest v oblasti krizov(aj na poklop)...ja napr pri akutnej pyelonefritide( hnisavy zapal obliciek) ale to by lekarka (ak ti robila hoci iba test na papieriku) uz bola videla keby to bolo to...takze to bude skor nieco ine...ak to neprestane sla by som urcite k urologovi 😉

janka46
6. jún 2010

Ahojte, ja len taky maly dotaz.....Cítite už pohyby 😕 😕 😕 😕 😵

mikailla
6. jún 2010

@tamka84 ja som mala taky isty problem ale este pred tehotenstvom a bolo to to co napsisala jonki mala som zapal mocovych ciest a liecila som to urologickymi cajmi,len neviem ci teraz vobec daco take mozes 😒 prajem Ti skore uzdravenie.... @midsumergirl ja nerobim robila som housekeeping a kedze som omdlievala na hotelovych zafajcenych izbach musela som dat vypoved 🙂 do kedy chces pracovat? ja idem uz o mesiac poberat matersku. @janka46 ahoj ja pohyby necitim ale ja som prvorodicka 😉 ale citim ked babatko trafi nejaky nerv vzdy na to iste miesto 😉 😉 Peknu nedelu vsetkyyyyym 🙂

tamka84
6. jún 2010

díky baby, uvidím, možno zajtra zájdem k obvodnému čo mi povie...
a k tým pohybom, akurát som sa chcela spýtať...lebo mne sa zdá že aj cítim, ale nie je to skoro? Pri prvom som neskôr cítila, ale vravia že pri druhom skôr lebo už vieme čo máme cítiť .... teda aký je to pocit.

midsumergirl
6. jún 2010

@mikailla no ja chcem robit do oktobra ak vsetko bude ok, ty uz ides za mesiac na matersku?ja som myslela, ze najskor sa da 11 tt pred terminom, co je teda v 29tt 😕 bola si full time?ako dlho si vlastne v uk?

mikailla
6. jún 2010

@midsumergirl zle som to napisala,spravne povedane o mesiac si posielam ziadost o matersku v mojej pregnancy book je ze sa da ist 3 mes.pred porodom mozno aj nejake tyzdne co som si nie ista,ale viem ako dlho tu trva socialny system,takze uz o mesiac si dam ziadost a poslu mi prvy mozny datum kedy mozem nastupit 😉 som tu vyse 2 rokov a robila som na full time 🙂 ako dlho si tu ty ?

midsumergirl
6. jún 2010

@mikailla no to tak nejako vychadza 11tt je necele tri mesiace pre porodom 😉 ja tu budem tri roky v septembri a tiez som uz od zaciatku na full time, neziadala si zamestnavatela o upravu alebo zmenu prace, ked si musela dat vypoved? myslim, ze ak ti lekar napise ze musis mat inu prac. napln alebo cas a oni to nie su schopny splnit, tak si doma a oni ta musia platit ako keby si robila 😕 alebo mozes ist aj na part time...ja zatial robim bezo zmeny, ale musim si zaklopat, nemam ziadne problemy..mne zamestnavatel ponukol ist na part time tesnejsie k terminu, s tym, ale zeby mi vyplacal matersku prvych 6 tt z mojho full time platu, ja pojdem na matersku asi zaciatkom oktobra, september by som chcela este odrobit, inak mam tu kolegyne, kde jedna jeden vecer robila a na druhy den rano porodila, alebo jedna isla na matersku tyzden pred tym ako porodila 😕 tak jak toto zvladli. stale nemchapem, sice oni ku konca mali viac prace v office, takze sa to dalo asi lahsie zvladnut, uvidim ci ponuknu take nieco mne 😎

mikailla
6. jún 2010

@midsumergirl No ano som kukla do pregnancy book tak 11t pred,tak o par tyz.som si myslela ze skor,ale tak ci tak musim o mesiac riesit tu matersku. Fiiha ty ako dlho chces robit,nie je Ti tazko? preco nechces ist aspon na podporu alebo na ten partime ako ti davali ? No ja som sa neskusala dohodnut s nimi,lebo mi nemali dat aku inu pracu,aj keby som na partime robila tak to nevezmem lebo denne s chemikaliami a kyselinami som sa bala,dostavala som horucky a plakavala v zachvatoch bez priciny neviem ci to sposobil ten job a vycerpanie alebo som mala taky prvy trimester.

midsumergirl
6. jún 2010

@mikailla no my sa chceme nabuduci rok vratit na sk a brat uver, takze chcem robit co najdlhsie, aby sme cosi este usetrili, ale to samozrejme len v tom pripade, ze bude vsetko v poriadku a nebudem mat ziadne problemy 😉

mikailla
7. jún 2010

@midsumergirl Ahaaa tak sporite,tak potom ano,ked to zvladas vsetko,je to aj obdivuhodne,ja som prvy trimester kazdy den obdivovala a spominala zeny ktore pracuju 🙂 a z kade zo SR si? 🙂

midsumergirl
7. jún 2010

@mikailla no ja som z Brezna a manzel z Popradu, uz si rozmyslala aky chces porod, ja uvazujem nad porodom do vody.

mikailla
7. jún 2010

@midsumergirl jeej ja som z BB 🙂 a kde idete zit v BR alebo Poprade 😉 ja som chcela tiez do vody bola som presvedcena o nom az kym som nevidela na nete ten porod ze by som vo vlastnej krvi lezala ☹ tak by som chcela po sediacky alebo na zinenke o lano 🙂 😎 😎

nika147
7. jún 2010

nooo, nebola som tu celý víkend a nestíham za vami maminky 🙂 ....ja tiež nepracujem, som na PN, ale som zamestnaná ešte 🙂 ...a pohyby, hm neviem, keby mi to niekto vedel úplne nejako zadefinovať, tak by som vedela, že či áno či nie, som prvorodička a niekedy sa mi zdá, že už cítim babuliatko a niekedy mám pocit, že sa mi to iba zdá, tak neviem 🙂))) ...počkám si na nejaký kopanec, ktorý mi to potvrdí 🙂))))

nika147
7. jún 2010

..pôrod neviem aký, dúfam, že nebudem musieť ísť na cisársky, môj manžel, ked sa narodil mal 5kg a ja si neviem predstaviť také babatko porodiť, ked som mala iba 48kg 🙂 ...samozrejme priberáme, priberáme ....ale aj tak to je veeeeľa 🙂 ...už od teraz ma bolí panva, cítim ako sa rozťahuje :(...

midsumergirl
7. jún 2010

@mikailla no ja som zjavne este ten porod na nete nevidela 😀 no my chceme ist byvat do ziliny, manzel tam ma nejaku rodinu a tym padom obidve svokry budu od nas rovnako vzdialene a nemozu si nas jedna druhej zavidiet 😀

mikailla
7. jún 2010

@nika147 Noo tak to asi vsetky dufame ze cisarskym nebudeme musiet,ale neboj nic, vytlacis aj 5 kilove babatko aspon ze sa Ti panva na to pripravuje hihi 😉 😉 😉 @midsumergirl Ak si to este nevidela ,tak to nekukaj !! Radsej si to vo svojej fantazii vy-idealizuj a potom v tej chvili to tak vnimat nebudes. 😉 😉 ja osobne uz druhykrat nepozriem ziadny porod ani porodnicu nechcem vidiet vopred 🙂 No a stymi svokrami si to vymyslela velmi dobre 😉

midsumergirl
7. jún 2010

😉 dakujem, co sa tyka porodu tak som v celku ok, nestresujem 🙂 uz mas pohyby, ja zatial nie 😕

mikailla
7. jún 2010

@midsumergirl Ja som OK co sa tyka porodu len koli tomu,ze som tu,na SR by som sa bala. 🙂 Ani ja nemam pohyby a ak aj mam tak nerozoznam,stale mi creva grulia 😎 😎

nika147
8. jún 2010

..ženy, ja som videla všetky možné pôrody ešte pred otehotnením a nemám k niektorým slov a včera večer sme cítili babuliatko a manžel od šťastia nemohol zaspať, veeeeľmi sa tešíme, bolo ho cítiť tak jasnejšie pod rúčkou aj manžel ho cítil, bol to nádhernýýýý pocit 🙂)))))

midsumergirl
8. jún 2010

@mikailla no tak sme na tom rovnako 🙂 vy chcete v uk ostat na stalo?

mikailla
8. jún 2010

jeeej @nika147 tak uz sa tesite z pohybov 🙂 to je kraaasne 🙂 super tesime sa s Vami 🙂 tak mozno o dva tyzdne budem uz aj ja,ty si prvorodicka ? a definovala by si to ako to bublinkovanie ako vsetci? @midsumergirl Urcite nie na stalo 😎 uvidime este ale ja by som velmi chcela este stihnut tu v UK druhe dieta a ak nie tak sa vracat z domu rodit sem... :( a ty si pojdes aj svoju porodnicu kuknut?

nika147
8. jún 2010

@mikailla ...áno, som prvorodička a definovala by som to asi tak, keď si prejdeš s prstom po ruke - na predlaktí a predstav si to pohladkanie z vnútra, ja som to necítila vôbec ako šteklenie, bolo to dosť zreteľné, jasne som cítila, že to neboli žiadne črevá ani bublinkovanie, jednoducho to bol pohyb babuliatka aj mnažel to cítil pod svojou rukou, aj ty to pocítiš, tak mi povieš ako si to ty cítila, myslím si, že každá mamička to cíti nejako inak 🙂)))

midsumergirl
8. jún 2010

@mikailla asi ano ja celkovo lepsie znasam, ked viem do coho idem 😉

mikailla
9. jún 2010

Tak @nika147 ja Ti musim podakovat ! pretoze si mi vcera vnukla novu myslienku do hlavy,ze kazda zena to citi inak!!! som zacala rozmyslat,a rozoberat s mamou co citim,ze citim v brusku take sklbanie niekedy 3x za den a moja mamka na to ZE TO SU POHYBY a ja jej na to,ze nemoze byt,ze v knihach pisu,ze to ma byt steklenie a motylikovanie a ze take necitim nic ,no mama mi povedala ze ju nemam pesviedcat ze vie ako to citila.Tak som od dojatia plakala ako dieta 🙂 🙂 @midsumergirl tak ty si presny opak mna 🙂 ja zas nechcem vediet nic 🙂 a uz si aj kupujes vybavicku? vies zohnat vsetko tu v UK?

camilla_1
9. jún 2010

Ahojte kocky ja este stale necitim pohyby ☹((((((((

nika147
9. jún 2010

@mikailla...no vidíš, veeeľmi sa teším s tebou 🙂 ...náš drobček sa od vtedy hýbe dosť často...po obede tak okolo 14.00hod. a potom večer, keď si vyložím nohy na stôl...a keď ideme spinkať a jemu/jej sa vtedy vôbec ale vôbec nechce spinkať 🙂)))) ......
@camilla 1..neeeboj, aj ty budeš cítiť pohyby, dočkáš sa.....každá to má inak, nie všetky to máme v tom istom týždni, o prvorodičkách sa píše, že by sme mali cítiť pohyby až v 20tt....no niektoré to môžu cítiť skôr, niektoré ešte neskôr...u každej je to inak, myslím si...

midsumergirl
10. jún 2010

@mikailla no my chceme vediet, ak sa nebude hanbit 🙂 nie vybavicku kupovat mam este zakazane, ale zdedili sme plno veci po rodine, takze babatkovske veci doma uz mam , len nic kupovane. Akurat vcera sme kupili postielku 😝