icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

mikailla
3. jún 2010

oooch boze,ja som denne bozkavala skameneliny aby sa prebral z nich Romualdo 🙂 az mam chut si to kuknut 😒

nika147
3. jún 2010

@mikaila aha, nooo, to som nevedela, že v Anglicku robia len po brušku, nooo uvidíš čo ti povie tvoj doktor tu na SR, ja čo som bola teraz naposledy, tak ani usg mi nerobil, čo som si povedala konečne, len ma vyšetril "ručne-stručne" zo spodu 🙂 ...nie že by mi vadilo, že za každým, ked idem na prehliadku, tak mi robí usg, ale nie je to dobré pre babuliatko, myslím si, idem až 17.6 a to už ny sme sa mali dozvedieť pohlavie 🙂

mikailla
3. jún 2010

@nika147 No teeda sa tesis na to co, ja sa chcem tiez doma opytat na pohlavie,lebo tu v Anglicku robia sono 2x za tehotenstvo(na zaciatku a 25tt) teda mozu aj viac ak chces vediet pohlavie,ale ja si dam doma,budem pocut nazor viacero doktorov 🙂

nika147
3. jún 2010

@mikailla a robia tam nejaké iné vyšetrenia, ako krv a tak, či ani to veľmi nie? ....joooj, už sa neviem dočkať, čo mi povie gyn, čo to mám v brušku, či dievčatko alebo chlapčeka 🙂 ..ale hlavne, nech je zdravučké, to si praje určite každá z nás, aby mala zdravé dieťa 🙂 ...

mikailla
3. jún 2010

@nika147 ano robia tu straasne vela testov,stale kontroluju moc,strasne vela krvi beru,kontroluju tlak asi ako doma az na to ze neuznavaju vysetrenia od spodu,beru to ako zasah do prirodzeneho procesu a tak isto ultrazvuky tu nepodporuju len 2 nutne...🙂 No vsaaak,aj ja stale rozmyslam,ci ma male pipika alebo cikulku,ze je to take napinave,ked viem ze uz to ma rozhodnute a vyvinute a ja to neviem 🙂 😎 😎 😎 take prekvapko 😲

awalancha3
3. jún 2010

ahojte, pridávam sa do klubu

nika147
3. jún 2010

@awalancha3 vitaj 🙂 ..
@mikailla ..vieš čo, minule som o tom rozprávala s mojou maminou a ona sa ma pýtala, či nemám časté tie usg, lebo ich mám každý tretí týždeň, je to predsa nejaké ožarovanie bábätka-myslím si ...ale vydýchla som si, že teraz naposledy ma vyšetril len ručne... nooo a pretože ona keď bola so mnou tehotná, tak mali len tri usg v každom trimestri jeden a tu som v poriadku a žiadne tie zisťovania na Downov syndrom a tak...z jednej strany je to dobré a z jednej je to nejaké ožarovanie bábätka...ja tiež rozmýšľam čo tam môže mať 🙂..rozmýšľala som aj nad tým, že nechcem vedieť, že sa nechám prekvapiť, no kto do vtedy vydrží 🙂))

solida
3. jún 2010

ahojte dievčatá, tak tu to teda fičí... je nás tu neúrekom 🙂 . ja sa neviem dostať k PC, stále niečo, ale aj ked neprispievam, snažím sa vás/nás aspoň sporadicky čítať. majte sa pekne a tehuľkujme!

mikailla
3. jún 2010

Jeej som rada, ze aj sem sa pridaju baby 🙂 ja ze uz su vsetky v zamknutej 😉 @nika147 tvoja mamka ma pravdu v tom ze ci to nemas casto,ja Ti poviem,co mne povedal doktor tu,ze kazdym ozarovanim ultrazvukom sa zvisi teplota plodovej vody o stupen, az dva,ze si mam predstavit ako sa citi male babatko ktore ma zvysenu horucku ... preto su tu povinne 2 na prve sono sa ide az po 12tt lebo do vtedy je ozarovanie do velkej mieri ovplivnitelne na potrat ale nie vsade je to presne takto... ine baby maju mozno inu skusenost 😉

moncika15
3. jún 2010

ahojte vitam nove 🙂
preco nejdete do zamknutej? ja sem za vami len odbehnem ked vidim ze sa tu prispieva 😝

tamka84
3. jún 2010

ahojte babenky, pridám sa k vám, máte to tu dobre rozbehnuté. teraz sa mi nechce čítať, ale dočítam pár strán aby som bola v obraze o čom sa tu bavíte 😀

nika147
4. jún 2010

@tamka84 ahoj 🙂
@moncika15 a ako sa dostaneme do zamknutej? ..nie je jedno kde sme? ..hlavne, že s niekym popíšeme, no nie? 🙂
@mikailla nooo, tak teraz si mi dala, dúfam, že všetko bude v poriadku s babuliatkom...neviem či aj ostatné budúce maminky majú tak často usg???? ......raz do mesiaca mám, ale teraz máme dlhšiu pauzu, tak aspoň tak som sa potešila 🙂))) .....a ty ako..už sa tešíš domkov????

moncika15
4. jún 2010

napiste nicku antonia1 nex vas prida. 😀

janka46
4. jún 2010

Ahojte, tak teda noveber bude fakt prírastkový 😀 myslím, ze je super, ze aj tie co sme zostali tu a prispiavame mame o com popisať 😉

moncika15
4. jún 2010

@janka46 ja xodim do skukromnej ale odbehnem aj sem za vami sem tam 😉

mikailla
4. jún 2010

ahooojte vsetky novembrovky 🙂 Ozaj vy aj pracujete este zatial? ci je niekto doma ako ja a dopraje si spaanku 😀 @nika147 jasnee ze bude vsetko v poriadku s babuliatkom, kedze to robia bezne na SR,tak je to tam normalka,tu su len opatrnejsi,myslim,ze babatko to ma v brusku tak zariadene,ze tym zvysenym stupnom plod.vody odola bez problemov. 😉 poviem Ti preco Ti ho robi casto,lebo SR je chudobnejsia krajinka a ked vrazia miliony do USG,tak im to poistovna preplaca,kazde jedno sono,preto ho robia casto,aby sa im cim skor vratil,zisk z toho 🤐 🙂

lubka_cmuk
4. jún 2010

Halo dnes tu nikto nie je???

jenta
4. jún 2010

@tamka84 ahoj a vitaj medzi nami 🙂 ako sa ti zatiľ tehuľkuje?
@mikailla ja už nepracujem, našu firmu zrušili a tak som nezamestnaná. Ale má to aj pozitívne stránky, hlavne čo sa toho spánku týka a hlavne sa nemusím v lete v tých hicákoch trápiť v robote a v autobusoch 😀
@nika147 súhlasím s tebou, je úplne jedno či sme v otvorenej alebo súkromnej téme, hlavne že máme s kým popísať a podeliť sa o novinky 🙂

mikailla
4. jún 2010

Tak teda nie som sama co nepracuje 🙂 ja som dala vypoved v druhom mes. ☹ Baby ja som sa dnes dopocula novinku, ze ked ma zena male brusko tak caka chlapca a ked velke caka dievca 😒 mate s tym niekto skusenost....

anaj_janka
4. jún 2010

tak aj ja sa hlasim k tým co si ráno možu pospat 😎 😎 aj ked som na PN a tie vychadzky otravuju 🙄 ale aj tak by som nemenila. Taký klud uz asi nezazijem 😀 😀.
S tym usg - ono asi treba opatrne, sestra je porodna asistentka 🙂 a rozpravala som sa s nou o tom, hovorila, ziadne negetiva nie su známe, ale z casti sa to dnes este skuma, nakolko je táto moznosť len par rokov. A ako dobre ze vidime svoje mimco, ako si tam zije 😉 mne robi pokazde ked pridem, ale uz len cez brusko 🙂 a vzdy sa nan moc tesim, vidim ako podraslo, ako sa za hlavicku chyta 🙂
mikailla -- preco ten 😒 ? co chces dievcatko, ci chlapceka. No ja som prvorodicka, ale kamoska mala take minibrusko a bol to chlapec a druha je "slon" a tiez chlapec. Uvidime, co sa tam skryva 😝 🙂

mikailla
4. jún 2010

@anaj_janka Ahooj, je to teda fakt,super vynalez,vidiet do babatko ako podrastlo,ja ho nevidim tak casto ako vy doma,ale ten okamih ked tam mava rucickami stoji za rozplakanie 🙂 Tak Ty mas skusenost s tym ze to neplati,moze byt, asi nie je dobre verit tym poveram... Ja som tuzila po dievcatku ale ovplivnit sa to neda 🙂 a vsetci mi tvrdia,ze bude chlapcek zase sa drzali pover,ze ked sa caka dievca zena "oskaredie" 😖

anaj_janka
4. jún 2010

mikailla - ja ti poviem pravdu, ze tiez sa neviem dockat, aby som vedela, čo to bude. Raz si myslim, ze chlapcek - lebo mi nechuti cokolada :D a potom zasa, ze dievcatko, lebo krasa mizne :D :D.
Neviem si to predstavit cakat az do porodu, tak ako nase mamy 🙂. Ale aj kamoska vydrzala, no ja sa v ziadnom pripade nechystam. Ja som sa dokt pytala v 16tt, ked mi ukazoval drobceka podrobne aj palcek mi na nohe ukazal, tak som mu povedala,ze to ked vidi palcek, musi uz vidiet co ma medzi nozkami :D, a dokt, on je taka "maska", ze este si musim pockat a bolo po pozerani. Tak pockam do toho 21tt a uvidime, beriem tam aj manzela ak vsetko pojde ok 🙂 🙂 prajem ti pekny vikend, idem sa trosku prejst, ked nam tu tak krasne slniecko svieti 🙂

jonki
4. jún 2010

baby nechcete ist do sukromnej temy? ak ano napiste zakladatelke...ste tam vitane 😉

to preplacanie sona...je pravda ze na slovensku je v zdravotnictve menej penazi ako v UK...to sa odopriet neda...ale s tym sonom to bude musiet byt trochu inak...ako argument, ze poistovna preplati vsetko...lebo pokial nie su ziadne problemy tak poistovna preplaca iba tri sona za graviditu....12tt, 20tt, este jedno ku koncu 😉

mikailla
4. jún 2010

@anaj_janka tak sa tiez hovori? ze ked nechuti cokolada bude chlapec? jeejda ked dam dokopy povery,tak na mna to zatial sedi na chlapca 🙂 Ani ja si neviem predstavit cakat do porodu 😉 Dakujem za prianie pekneho vikendu,aj Tebe,snad si mala peknu prechadzku s babatkom 🙂 @jonki neviem kolko sona preplacaju,ani nebudem mudrovat 😉 ja som citala forum kde baby plakali,ze platili sukromnemu dokt.a v 12tt mali 4 sona za sebou a potom zistili,co to obsahuje ze je to nie az tak zdrave...ale to je ina tema, ja by som vlastne ani nemala pisat moje poznatky o tom,kedze tu v UK je to vse inak 🙂 Dnes su asi vsetky baby v sukromnej 😀 tak pekny vecer 😀 😀

midsumergirl
5. jún 2010

ahojte tehulky, som sa sem prisla kuknut po par tyzdnoch a tu same nove tvare 😀 ja vacsinou prispievam do tej sukromnej do ktorej sme sa presunuli..

@mikailla ahoj, kukam, ze aj ty zijem v uk ako ja 🙂 tak to sme uz tri, este je tu jedna babenka andreastella, ta je tiez mometnalne v uk. kde sa chystas rodit? a kde spresne si, ja zijem v yorkshire a rodit chcem tu

mikailla
5. jún 2010

Ahoooj @midsumergirl tak aj Ty si v UK,jooj skoda,ze velky kus odomna, ja som v casti Wilthshire 🙂 chystam sa rodit tu,straasne som spokojna s celym ich systemom aj ked je to vse inaksie ako na SR 😉 ty si tu spokojna so vsetkym ?

midsumergirl
5. jún 2010

ja som uz tiez spominala, ze mi ich system vyhovuje a mala som moznost rodit aj na sk, ale rozhodla som sa pre uk, pride mi to tu viacej naturizovane, co sa mi paci 🙂

midsumergirl
5. jún 2010

sorry mala som moznost ist rodit aj na sk, vyznelo to, ako keby som uz rodila 😀 co nie je mozne nakolko som prvorodicka 😝

mikailla
5. jún 2010

@midsumergirl Mne jedine co chyba,je naozaj aspon jedna prehliadka od spodku 😉 tak si ju idem dat urobit domov... inak som spokojna 🙂 A dokonca ak pojdem niekedy na SR tak si sem pridem odrodit aj druhe 🙂 chystas sa tu ostat s babatkom dlho ?

midsumergirl
5. jún 2010

@mikailla no ja som bola na sk asi v desiatom tt tak tam so mala prehliadku, no asi tu ostaneme este rocik, my sme uz planovali domov tohto roku, ale sa nam toto nejak zadarilo a ty? 😀